Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 010
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Ясно, значи правиш сухи тренировки  Laughing.

Това стъклото специално ли е, подходящо ли е да бъде гръб зад печката?

# 601
Сръчни момичета, темата е много полезна и много хубава. Може ли да ми обърнете внимание  за един въпрос,(засега) моля. Могат ли да се преправят така наречените русенски легла от този тип http://prodavalnik.com/promotsiya-rusensko-leglo-za-20-lv-i16100447
това не са моите, но досуш са такива Laughing
Пружината е много провиснала, като легнеш си все едно в лодка. Тъй като са ми на село и не ми се сменяват с други легла има ли някакъв начин да ги направя по-удобни и по-привлекателни на вид.
А по нататък ще ви питам и за стар бюфет, гардероб, стари столове, абе въобще стари мебели как да ги реновирам  Grinning, ама за да ги снимам трябва да поразместя след майсторите дето се вихриха на село Mr. Green
Оооо, значи не си живяла в Студентски град. Аз съм спец Simple Smile Кабел или тел и ... не знам как точно да обясня действието... Хващаш и омотаваш пружината към страничната метална греда. Нещо като зашиване, мушкаш в дупка на 3-4 ред от пружината, на всеки 10см. Така като сядаш няма да провисва и дюшека да се захваща под гредата.

В първата квартира, в която бях (нали пък студенствам) леглата бяха русенски. Пружината беше до земята. Баща ми взе няколко въжета за простор ( около 2,50  с метална нишка някаква) и пристегна пружините към рамката. Не знам как да ти обясня. Все едно я "зашиваше за рамката". Обаче той е и здрав в ръцете.  И ги опъна и си станаха супер удобни.
Друг трик от Студентски град беше врата (без брава) под дюшека (т.е. идва между дюшека и пружините). Леглото ставаше доста твърдо, но беше удобно (явно това е бил студентски ортопедичен матрак  Joy).

# 602
Ясно, значи правиш сухи тренировки  Laughing.

Това стъклото специално ли е, подходящо ли е да бъде гръб зад печката?
Mr. Green

Да, няма проблем да е зад печка. Закалено е и е по-устойчиво на удар (след като е монтирано) и на топлинни амплитуди, ако пък се счупи се пръска на малки парченца и няма опастност от порязване.

# 603
За русенските легла -  просто смяна на пружината с еднолицев матрак. Таблите - боро контакт плюс боя, за металните тръби - цветни текстилни обвивки.

# 604
За русенските легла -  просто смяна на пружината с еднолицев матрак. Таблите - боро контакт плюс боя, за металните тръби - цветни текстилни обвивки.
          Как се закрепва матрака върху рамката, за да не се мести?

# 605
        Как се закрепва матрака върху рамката, за да не се мести?

Обръща се рамката и матрака "ляга" в Г-то на винкела.

# 606
Или се монтират две странични табли, закрепени за винкела на пружината, които да надстърчат отгоре и отдолу. Така ще се скрие и гадното желязо на пружината. Необходими материали: бормашина, две дъски с широчина около 15 см., няколко винта и бурми.

# 607
  • Вече на светло в София
Аз си знаех, че тук ще намеря необходимите отговори и идеи Laughing
Благодаря ви, дами Hug Hug Hug
Като  "абгрейдвам " леглото ще го снимам  Sunglasses
пп Била съм в Студентски град - цели 5 год, ама явно тогава  не ми е пукало и не съм обръщала внимание  Wink

# 608
  • Пловдив
Е как спа?! То нямаше неразтегнато легло?! Във всяка стая имаше "поправени" легла. На мен ми го поправиха пичовете от съседната стая Wink Wink Wink

# 609
  • Вече на светло в София
Е как спа?! То нямаше неразтегнато легло?! Във всяка стая имаше "поправени" легла. На мен ми го поправиха пичовете от съседната стая Wink Wink Wink
може да съм попаднала на поправено легло, хич не помня- вчера ли беше Wink
Скрит текст:
почти четвърт век Rolling Eyes

# 610
  • В градината...
Да ви почрпя за днешния професионален празник с едно тематично кафенце

# 611
Аз вчера отново намазах дъската с Борото, после след около час и нещо боядисах. С мека четка, но определено става на линии. Предполагам след втората ръка резултата ще е друг, но все пак - има ли специална техника някаква, да не става на линии? Мече?
Счупените дибли махнах с винтомера, доста играчка още ми предстои, защото дупките нещо с милиметри ми се разминават, но като боядисам ще сглобявам и тогава ще му мисля.

# 612
Предполагам след втората ръка резултата ще е друг, но все пак - има ли специална техника някаква, да не става на линии? Мече?
Мече Laughing С четката колкото и пъти да го минаваш, все така ще си остава. Мече, но не дунапреново, а от ония, дето изглеждат все едно си си скъсал китеника Laughing Става идеално гладко и безчертичково Laughing

# 613
Е кое е това мече  Joy
Как да обясня в магазина?

Миоки - извинявай, ама това твоя дом ли е, все едно излязъл от списание, повече нищо няма да кажа  Peace

# 614
http://www.ticom-bg.com/index.jsp?p=3&sP=10
Ей ги, първите, те са супер разпространени, в магазина просто казваш, че искаш мече, ама не от дунапрен и ще го получиш Laughing

Общи условия

Активация на акаунт