Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 067
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!Тъй като сте все майсторки събрани тук,бих искала да ви попитам,някоя от вас ползвала ли е машинка за разпръскване на боя?Изи пейнтър мисля се казваше рекламираната по Телешоп,а сега гледам,че в Практикер има на промоционална цена подобна.Утре мисля да ходя по там,та събирам мнения и впечатления.Ще съм благодарна,ако някой е ползвал,да сподели!  bouquet

# 661
Мисля, че имаше цяла тема за пейнт зуума и като цяло отзивите са че трябва или на открито да се боядисва или всичко става в цвета на боята  Laughing

# 662
  • София
Здравейте момичета,

редовно ви чета и събирам смелост и аз да се захвана с възстановяването и освежаване на една стара кухненска селска маса и няколко стола. Но това е ясната част - рано или късно ще се прави.
Предстои ми сложната - трябва да обзаведа детска стая и съм в голяма драма дали да поръчам мебели от ПДЧ, което само като му видя мострите и лошо ми става или днес ми хрумна да поръчам нещата от прост чам и да си го боядисам в бяло и ще стане точно както го искам на визия. Единственото ми притеснение е дали чама е достатъчно добър материал? И дали ако го боядисам ще му се скрият чепчетата, защото днес поразгледах мебели от чам и много чепове има, а аз не искам да се виждат.
И последен въпрос - ако ги поръчам от чам да искам да не е лакирано дървото и после с бяла боя за дърво само ги минавам и това е? Нужно ли е да минавам с нещо отгоре да заздравя боята - защото все пак детска стая ще бъде....

# 663
  • София
Потърси детската стая на Не се сърди, човече - чамови мебели с автоемайл лак /дано не те заблуждавам за боята/

# 664
някоя от вас ползвала ли е машинка за разпръскване на боя

Имам Бош, купих си го миналото лято за да боядисам едни 3 плетени коша Mr. Green Боядисвах с акрилна боя в най-големите жеги... резултата е пърфект, но миенето на дюзата през 10 мин. за да не се запуши - никак! От тогава не съм го ползвала, защото не съм му измислила друго приложение... за латекс сигурно ще става добре, но ако боядисваш един цвят

# 665
И последен въпрос - ако ги поръчам от чам да искам да не е лакирано дървото и после с бяла боя за дърво само ги минавам и това е? Нужно ли е да минавам с нещо отгоре да заздравя боята - защото все пак детска стая ще бъде...
Наскоро поръчвахме така един гардероб за детската, минах го с акрилна боя, от нея текстурата на дървото настръхна, изгладих много леко със ситна шкурка, за да се запази релефа, но да е гладко после още една пестелива ръка боя. Много съм доволна от резултата. Някои детайли направих бели, някои - оранжеви и двата цвята станаха добре.
Чеповете се уеднаквиха и почти не се забелязват. При леглото след боята направих и една ръка паркетен акрилен лак, хареса ми, но тези дни го загледах на фона на гардероба и ми се стори че е започнало да жълтее. Това може да е и от протритите участъци обаче, защото при него по ръбовете оставих просветнато дърво...

# 666
Момичета, отплеснах се, всъщност исках да ви попитам - купих си от икейското масло (Behandla) като мислех че не променя цвета на дървото... после обаче разгледах етикета и сега не съм много сигурна... Ползвали ли сте го, дали има вероятност дървото да потъмнее/пожълтее?

# 667
  • Под сянката на разлистените кактуси
Имате ли стари дъски?  Mr. Green

http://www.houzz.com/photos/3194857/Roxton-contemporary-kitchen-vancouver

Толкова ми хареса, сега само се чудя къде точно да го сложа... newsm78

# 668
Момичета, отплеснах се, всъщност исках да ви попитам - купих си от икейското масло (Behandla) като мислех че не променя цвета на дървото... после обаче разгледах етикета и сега не съм много сигурна... Ползвали ли сте го, дали има вероятност дървото да потъмнее/пожълтее?
Не съм го ползвала точно икейското, но винаги при омасляване леко потъмнява дървото - като намокрено малко става. Най-добре пробвай първо на някое малко парче или на място което не се вижда.

# 669
Имате ли стари дъски?  Mr. Green

http://www.houzz.com/photos/3194857/Roxton-contemporary-kitchen-vancouver

Толкова ми хареса, сега само се чудя къде точно да го сложа... newsm78

На терасата. Така като гледам са насадени и ако не им е много светло...ще трябва бързо, бързо да ги сготвиш тези подправки. Идеята е супер, но металните халки от какво са  newsm78. Те всъщност са стойки, за да можеш да вадиш бурканчетата и да подменяш подправките ли?

# 670
Засега проектът ми с бар плота временно се отлага, но пък си купих такер и съм се развихрила с претапициране на столчета. Ето резултата, ако на някой му е интересно да види: https://plus.google.com/photos/112219222871937889118/albums/5867 … ey=COSL7a2l9NyJag

За стола на терасата мисля, че ще е най-добре да се боядиса в бяло, но ще остане за по-нататък също.
Освен това мисля да направя по една възглавничка и покривка - в рае за терасата, за да се вържат по-добре и на точки за хола, за да се върже с бар столчетата и офис стола.

# 671
     Много сладко решение за столовете и в двата десена, свежо! Отдолу ли захващаш с такера?

# 672
Ехаа, столчетата светват - но как точно го правиш? Аз имам 4 стола такива метални, чийто седални досущ твоите са съсипани, хем ги ползвах съвсем малко, повече декоративно ми стояха...И въртящия се - как точно захвана тапицерията - така че да се получи пъхнато в пластмасата?

Аз напредвам с моя проект за леглото, боядисах още една дъска  Mr. Green Бавно, но славно. Обаче сега един въпрос - понеже ползвам табла от горното легло, на нея има две дупки, където е имало винтове за преградата, която предпазваше от падане на втория етаж. Та как да ги запълня - само с кит - но тогава как ще го натъпкам или? Също май сбърках, че боядисах една ръка, защото като запълня с кита - пак ще трябва да шкуря, за да загладя...
И като цяло - мисля си като тръгна да сглобявам - за да се набият диблите - ще се ползва сила - това дали ще нарани плоскостите, да оставя ли последната ръка за нанасяне, когато е сглобено леглото?

# 673
Ехаа, столчетата светват - но как точно го правиш? Аз имам 4 стола такива метални, чийто седални досущ твоите са съсипани, хем ги ползвах съвсем малко, повече декоративно ми стояха...И въртящия се - как точно захвана тапицерията - така че да се получи пъхнато в пластмасата?
Столчетата бяха малко поунищожени, защото имам две котки Simple Smile
А как става:

Първо се разглобява столът. Накрая остава една дъска, облечена с дунапрен и отгоре стария плат.

За столчето на терасата махнах изкуствената кожа, защото беше много унищожена, и сложих освен дунапрена и двоен слой силиконова вата, за да стане по-мекичък.

За другите столове, тъй като бяха с плат, а не с кожа, без да го свалям, директно върху него поставих новия плат.

Офис столът също се разглобява и остава накрая облечена дъска. Там се беше оказало, че са оставили доста резерви от плата, та го поизрязах преди да сложа новия.

Новият плат се закрепва с такера отдолу. Трябва да се подберат подходяща дължина на телчетата, да не бодат все пак от другата страна. Ако някой има нужда, мога да снимам.

Накрая всичко се сглобява отново и имате нов стол Simple Smile Ако решите, можете и да го боядисате и ще получите съвсем нова визия Simple Smile

# 674
ada_smiles, много весели са станали столчетата. Направо са грейнали!

Общи условия

Активация на акаунт