Въпрос за "лакомствата"

• 7 535
  • 110
  •   1
Отговори
# 45
  • Шумен
Не само вечер, може и сутрин да са го хапнали моите и стават много различни деца  Rolling Eyes За сладкишите като цяло съм съгласна, че превъзбуждат вечер  Peace така ми се иска да го избегнем ама май вече е малко късно  Tired

# 46
  • Някъде на път....
.....
Вечер не само шоколада, всичко сладко действа превъзбуждащо.
И действа чак до другата вечер....

# 47
Не съм забелязала на моите шоколадът да им действа възбуждащо. Обикновено е вечер, когато хапват малко шоколад. Малкият по принцип докато помирише възглавницата заспива, с или без шоколад, големият пак по същия начин - с или без - не заспива. Толкова е бодър късно вечер, че просто няма и накъде повече  ooooh!

# 48
  • пак там
Никога не съм го ограничавала. Иска да опита - давам. В резултат на това (надявам се де) в момента от "боклучавите" храни яде само шоколад/барни, но да му се събират 50-тина грама на седмица... Е, торта по празниците не отказва, но на 5-та хапка вече се е предал и ми я пробутва.

Зрънчовци купувах заради играчките, но тъй като обикновено самите пръчици се размотаваха с дни у нас неизконсумирани, се договорихме да си събира пари за "истински" играчки.

От пицата обира плънката, останалото ми го пробутва в чинията.

Виж, чаени бисквити с прясно мляко може сигурно да яде дни наред Simple Smile Добре, че все пак го научих, че са десерт, та не остава много място в корема за тях Simple Smile

# 49
Вие точно какви бонбони купувате, аз от желираните и от какаовите дражета, но купувам много рядко.Иначе истинските шоколадови не ги обича и ги плюе, може би защото има алкохол или са с такава плънка вътре.
Сега в момента е луда по шоколадите Осмо, независимо дали става въпрос за шоколадова близалка или фунийка, но рядко купувам защото един цял шоколад ми излиза по на сметка, че то грамажа на това Осмо е колкото бонбон.

Благодаря на Чери за отговора, такива не би яла посмъртно.Ама и тя е една хитруша иска само шоколад Милка милкинис и друг не признава, ама понякога й пробутвам фин млечен на своге и от този Лидлския от 75 ст.Но както съм писала винаги с мярка, не повече от 2 блокчета на ден.

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 15:05 от gitadam

# 50
Гита, купувам детски бонбони от вериги ДМ, те са за смучене.
В моментите на неразположение откъм носле или гърло - лукчета, зелените.
За разкош през деня и вместо блокче шоколад - Рафаело, Фереро Роше, Линд.

# 51
gita и моя пробва тази седмица Осмо - мисля че е добър вариант ако иска нещо сладко.
Хем малко, хем шарено, хем нестандартно.
Моя син отвреме навреме иска желирани бонбони - Haribo като ягодки - само тези си избира.
Иначе шоколадово яйце - обикновено изяжда половината. Другата си застоява ден два и отива в кошчето. Цял шоколад никога не съм му купувала - обикновенно му подаряват. Ял е няколко пъти мисля че не повече от 5.

# 52
Не поставям никакви ограничения. Просто защото няма нужда. Детето ми не изпитва нужда постоянно да яде сладко. Може днес да отвори един шоколад, а той да бъде изяден след седмица. Опитва от всичко, което иска и когато иска. Имам познати, на които децата не могат без поне един шоколад на ден и шкафа със сладките неща е най-високия в кухнята, а детето плаче и се тръшка за кутията с бонбоните ( често пъти и в магазина наблюдавам тази ситуация) .

# 53
... Какво количество вафли, шоколади, кроасани, Барни-та и други дивотии от този сорт, смятате, че е нормално да ядат децата на ден?

Не смятам, че е нормално децата (или възрастните) да ядат каквото и да е количество вафли, кроасани, Барни-та, зрънчо, чипс и подобни.  Peace
Подкрепям напълно  Peace
Въпреки, че много обичам черен шоколад, био също, а отскоро открих, че и сурови какаови зърна обичам  Mr. Green

# 54
Не съм поставила ограничение на количеството, и Ивайло не прекалява. Като цяло предпочита соленото пред сладкото. Кроасан закусва сутрин вкъщи, ако не съм приготвила друго. От шоколада предпочита шоколадовите яйца, по 2-3 на седмица изяжда, Барни-та и вафли по-рядко.
На моменти е- редува плодове с гореспоменатите.

# 55
  • в огледалото на живота
Явно съм ''щастлива ''майка;мойте и двамата не обичат сладко.... Crazy
Тортата от РД така и си остава разчовъркана от тях;кексове;кроасани и вафли на същия принцип.
А съм ги изпитвала,няма интерес.
За сметка на това пък са в другата крайност:соленото.
Ядки да не видят..... ooooh! Като мишоци и двамата.
И едното и другото зло,но се стремя да е поне в минимални количества.
Чудя се дали пък не са се метнали на мен,шоколад и  подобни сладки истории чак съм забравила що за вкус е.....
Никак не ме влече....

# 56
Синът ми си иска шоколад и Барни.Шоколад яде по 2 реда през ден-два,а Барни по-рядко.Когато отидеме при свеки му е денят за повече неща - Зайо Байо и шоколадови бонбони,но това е 2 пъти в месеца.Понякога го питам,дали иска шоколад и той отказва,но когато поиска,винаги му давам.

Вафла веднъж му даде една баба и аз от уважение му я дадох,но за мое щастие не остана очарован.Давали са му жилирани бонбонки,но и тях не ги иска.Единствено се надявм да не яде чипс поне още малко. Rolling Eyes

# 57
  • София
При нас се налагат ограничения,понеже генетично от бащина линия са наследили слабост към сладкото... Laughing
Тази седмица са наказани,така,че въобще не са вкусили сладко,бонбони и т.н.
Но иначе им е разрешено по едно нещо на ден,по тяхно усмотрение,най-често си избират яйца или бонбонки и нищо друго не давам...В млека,чайове и тем подобни захар не слагам,ако искат мед им слагам,ако не си го пият така.

# 58
  • Някъде на път....
.:Диди:., все едно си описала ситуацията у нас!  Peace  Sad
Обичат доста сладко, но и аз ограничавам...

# 59
  • СВИЩОВ
Баткото не иска сладки ,единствено яде Барни и доста рядко вафли и бейк ролс .Нито иска торти,нито бонбони и затова когато ми поиска нещо му давам.
Малкият обаче е в другата крайност може да изяде всичко което намери без значение сладко или солено, затова него го ограничаваме.

Общи условия

Активация на акаунт