ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
С уговорката, че едва ли бих извъртяла един зад врата на онова лъжливо цигане, ( макар, че много ми се прииска), подкрепям Джорджо!

КЛОТИЛД,  Peace. Само една забележка- организаторите на този бизнес са ми най-криви!

# 421
С уговорката, че едва ли бих извъртяла един зад врата на онова лъжливо цигане, ( макар, че много ми се прииска), подкрепям Джорджо!

КЛОТИЛД,  Peace. Само една забележка- организаторите на този бизнес са ми най-криви!

Стейси Грей и на мен са ми криви, но нали знаеш-не е луд тоя дето яде баницата.Докато има овце ще има и вълци.

# 422
Добре че беше тази тема,за да разбера,че е в реда на нещата да купиш храна на някой видимо гладуващ и просещ,а той да прояви неуважението да я хвърли.

# 423
Абсолютно заставам зад Джоджо. При положение, че цигането само е поискало точно това и да го хвърли после в коша, айде няма нужда. Като ти се предлага храна /а не пари/ и ти не си гладен просто откажи. И стига с тези драми за бой и малтретиране. Какъв ти бой, че му преснала един шамар зад врата голяма работа. Каквото почнахте все едно го е млатила половин час. ooooh!
Сигурна съм, че шамара е бил с възпитателна цел, уви това си е направо непостижимо сред малцинствата.

За мен шамар и възпитание са несъвместими. Никога не съм удряла шамар на никого. Затова и за мен е недопустимо да бъде ударен който и да е, независимо дали е отличника на гимназията или е просещо циганче. Това вероятно обяснява реакцията ми.

Естествено, всеки, в резултат на възпитанието си е формирал определени виждания и съответно поведение. Има майки, които смятат за редно да поступват децата си дори.

Ако Georgo беше завела детето в полицията и пуснала жалба срещу него (щом мисли, че е жертва на измама, както каза по-горе), не бих се възмутила. Да, щях да го сметна за пресилено, но все пак това е за мен цивилизования начин. Да шамаросаш някой, само защото можеш, за мен е много по-невъзпитано от това да проявиш неблагодарност към подаяние.

Ако Georgo беше дала баничката на бащата на това дете, и бащата я беше изхвърлил, щеше ли да го шамароса зад врата и да му вземе стотинките? Защото нали поведението е проблемното? Би следвало реакцията да е еднаква, щом поведението е еднакво.

И за да поясня, не казвам че това да се изхвърли храната е правилно. Напротив. Не е редно и никак не е приятно за купилия тази храна. Но шамарът е недопустим. И е далеч от възпитателен. ако искаше да го възпитава - да му беше купила буквар, а не баничка.
Възхищавам се на сайта и на форумите в него.Обожавам да чета мнения по теми интересни за много хора,но това тук са просто празни приказки и "извадени от девет кладенеца вода"
Нито вие ще я/го превъзпитате ,нито дори е допустимо да се коментира ,какво би станоло,ако......
Ами ....."защо не го е завела в полицията ,нали е измама ?!?!"
Що за глупости.Полиция!?!?! Жалба!?!? Ами ,ако бил бащата на цигането?!?!?!? -Дали някой изобщо би си помислил да заведе цигането в полицията. Трябва да е ненормалник да очаква нещо да се случи с намесата на полицията. По-скоро биха му се изсмели и да ги отпратят и двамата
Ето това води до такива реакции.Няма явно сила срещу просията и хората се изнервятИзнервят се ,защото са отделили от залъка си ,за да дадат на нуждаещия се
След тезии коментари тук ,в подкрепа на "изстрадалите", просещи ,но адски нагли циганета,абсолютно заставам зад идеята -На циганета -ни хляб,ни пари
Като съсли пълзяха и изнасяха покъщтината ми от вилата. Видео ще ви кача от камерите на съседа
Полицията ,като ги намери ,да не мислите,че успя нещо да направи
Полицаите са ги гонили от махалата и са им обяснявали ,колко са гладни и затова крадат
И същите тия циганета ,просят в града .И точно тези гладни циганета храна нещат -искат пари.И идва оня мазен циганин с ланецана врата и събира/а понякога не е циганин/ .И те отново са гладни и отново крадат.Стават мъже-крадат още повече-разбиват домове,вили,бараки,защото вече не са малките невинни дечица дето всеки ще ги съжали
После някои от тях стават главатарите и "поемат отговорността и грижата" за малките в махалата
И така до безкрай
И аз защо да му давам на това цигане пари !?!?! За да ги даде на оня,дето ,хем ще му ги вземе,хем ще го набие и ще му обяснява,че това е истината и така пари се вадядт.И точно това цигане ще живее в собствения си свят и ще става още по-силно,по-нагло,по безстрашно в постъпките си,а ние милосърдните ще им помагаме в израстването им

А има хора,които наистина имат нужда и такива,които наистина им помагат  - http://toppresa.com/new/interesno/svetsko/item/3016-%D1%81-%D1%8 … D0%B5%D1%80%D1%82

Ами ,ако циганета  се прибират без пари,а сити и презадоволени от храна,дали ще има заинтересован да ги кара да просят!?!?
Ще крадат,ще просят,ще отделяме от залъка си да се въдят и да ни крадат и мамят
Да те гледат в очите и да наглеят.По-голяма обида от това няма -да се подиграват с труда ти
Храна да му дадеш ,а то ще я изхвърли
Не са гладни.И не шамар,ами в един казан с банички да го оставиш и грам да не му дадеш да опита и всеки път като посегне-по един зад нежното гладно вратленце.Да се сеща ,кога с труда на човек се е подиграл
Пък де се беше направило,че я яде ,да я изчака да се отдалечи,пък тогава да я хвърли
Нямам думи да опиша гнева си в момента не само към цигането ,но и към защитаващите го

# 424
Досега не съм писала в темата, защото мнението ми за "висящите" продукти е изключително различно от масовото и не ми се влизаше в спорове.
Но, но, но това с цигането е уникална простотия.  Crazy
Почувствах се на мястото на цигането.

Всяка седмица поне 2 пъти ходим на ресторант и плаща винаги, винаги мъжът ми. Всеки път се повтаря:
Той: - Избрали ли си нещо от менюто?
Аз: - Ммммм, да това, това, това!
След 1 час ровене, бучкане, мусене и тръшкане колко некъдърни са готвачите, винаги си оставям яденето и си дояждам вкъщи.  Laughing

Дано мъжО не чете темата, защото ще трябва да ме ошамаросва да му връщам парите. Той предложил едно, аз съм си избрала, накрая не ми харесало, а той платил! Бой, докато ми дойде акъла в празната глава!  smile3538

Вие, благодетелката, като сключихте сделката за баничка с боза, вкарахте ли клауза "задължително изяждане, при всякакви обстоятелства"?  newsm78

п.с. мноооо мразя просещите циганета, но само с поглед (  Twisted Evil ) ги разкарвам на километър!

# 425
Още по-големи тъпизми почвате да ръсите ooooh! Спрете да се излагате Stop
Ice Queen, едно е мъж ти да ти купи храна и съвсем друго да си изпросиш такава от непознат и да я хвърлиш на боклука. Въобще що за глупави доводи вадите? Crazy

# 426
  • София
Ice Queen , а защо изобщо ходиш на ресторант тогава? Аз, на мястото на мъжа ти, със сигурност щях да се изнервя.  Laughing

# 427
Няколко пъти съм забелязвала във форума, че е голям повод за гордост и изтъкване на материален статус да си купуваш неща, които не използваш, да изхвърляш храна и да се държиш като южноамерикански наркобарон, който хвърля банкноти на бедните си съселяни, а те му целуват краката.

# 428
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз също забелязах някаква такава закономерност. При определени потребителки.

И си задавам въпроса:"Това повод за хвалба ли е"?

# 429
Пак се хванахте за гушите, а?  Laughing
И понеже се намесиха мъже и ресторанти си представям как идеята може да прерасне в нов вид свалка - "госпожице, имам един висящ .... обяд за вас"  hahaha

# 430
  • Някъде на път....
Пак се хванахте за гушите, а?  Laughing
И понеже се намесиха мъже и ресторанти си представям как идеята може да прерасне в нов вид свалка - "госпожице, имам един висящ .... обяд за вас"  hahaha
Ужас!  Laughing

# 431
Аналогичен случай имам. На Задушница  дадох на едни циганета неотпечатван пакет бисквити Сълзица, след 10 метра го отвориха и хвърлиха в боклука. Много гадно се почуствах.
Добре, че това ми беше първи и със сигурност последен път, когато давам нещо на човек от тази раса.

# 432
  • на правилното място, в точното време
Аналогичен случай имам. На Задушница  дадох на едни циганета неотпечатван пакет бисквити Сълзица, след 10 метра го отвориха и хвърлиха в боклука. Много гадно се почуствах.
Добре, че това ми беше първи и със сигурност последен път, когато давам нещо на човек от тази раса.

Отделна раса не са. Етнос са.  Разбрахме, че не подкрепяте висящите стоки. Ок! Но има хора, които го правят и противно на всички оплюващи и даващи доводи "защо" не бива да се прави, те си  продължават и намират някакво удовлетворение от това. Анализите от рода "купуване на индулгенции", "няма да се оправи света", и т.н. не ги спират. Смятам, че темата се изчерпа, но пък ако искате да си я ползвате за да се нахъсвате видиш ли кви са използвачи тази или онази "раса", продължавайте да си пишете.

# 433
Аз съм от хората, подкрепящи "висящите стоки", но не и подигравката с храната и парите на хората от въпросния етнос и конкретно пиша за случката на Джордж.

# 434
  • София
Е, на вас няма ли да ви стане криво подареното с добро чувство (кафе, баница, каквото и да е) да бъде изхвърлено на боклука?!
Подкрепям подпомагането на нуждаещи се, независимо под каква форма, но не ми допада разсипията и хвърлянето на пари в кофата.

Общи условия

Активация на акаунт