НВ-ВМХ - част 57

• 47 758
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Не е неизменно, а зависи от обстоятелствата Embarassed Но не от калориите. А ми се струва, че зависи най-вече от инсулиновата чувствителност. Ако е добра и изобщо ако здравословното състояние е оптимално, не се напълнява от високовъглехидратно хранене. Но при наличие на ИР, дори и да е лека степен, въглехидратите не могат да се оползотворят и се натрупват. Роля имат много фактори - и наследствеността, и физическата активност, и стресът (кортизол), и другите хормони, особено на щитовидната жлеза. Но при намалена инсулинова чувствителност просто няма как човек да приема по 300 или повече грама въглехидрати на ден, каквито са стандартните препоръки, и да не поддържа наднормено тегло, което и да се увеличава постепенно с времето Rolling Eyes

# 556
  • София
Момичета, мъчи ме глад за шоколад, вероятно е от цикъла, а може и да е от друго.
Но няколко дни поред си позволявам 1 ред от 85 %-ния на Линд.
Притеснявам се, че ако досега съм постигнала някакво отслабване, то сега ще объркам нещата тотално.
Вие колко често си позволявате черен шоколад и как ви се отразява?

# 557
Вивиан, не се притеснявай, няма смисъл Wink

Аз лично купувам и ям шоколад рядко, едва ли се случва повече от два пъти в месеца, като обикновено е за овкусяване на кремчета със сметана, маскарпоне, мляко. Със сигурност не бих яла всеки ден, защото аз не мога да хапвам само по един ред - като ще ям шоколад, изяждам 40-50 грама. Иначе просто не ям Embarassed Затова и предпочитам да не купувам - като го няма наоколо, не ми се прияжда. А ако знам, че има купен, все в някой момент ще ме накара да го изям Laughing

# 558
  • SA
Здравейте, момичета! Аз от една седмица не сьм си в кьщи и рядко влизам в интернет, но темата е едно от пьрвите неща, които проверявам.
Свалила сьм 2-3 кг, кьде от стрес, кьде от нередовно хранене, макар и с режимни храни.  Embarassed То от месеци се опитвам да ги преборя тези килограми и не планувах да ги свалям точно по този начин, ама какво да се прави. По-нататьк ще му мисля.
Хубав ден на всички!

# 559
  • Пловдив
Вивиан, за твое успокоение ще призная, че имах 1-седмичен пристъп на глад за черен шоколад. Хапвах всеки ден по 80 грама (което е почти цял шоколад  Embarassed), но теглото ми се запази. Иначе си се хранех ВМ НВХ, без други отклонения, но като цяло имах увеличен апетит (хормони ли беше, стрес ли беше, двете ли...). Но в черния Линд има само 17 гр въгл. (ако не се лъжа), така че 1 ред, макар и всеки ден (но не за дълго Wink), не е фатално.
После внезапно тази криза премина от само себе си.
Спрях шоколада и кантарът тръгна надолу, макар и бавно. Това е моят опит с черния шоколад (искрено и лично  Laughing).

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 09:12 от yulinga

# 560
2 квадратчета на ден черен шоколад едва ли могат да навредят особено, но зависи от човека. При някои пречат на отслабването, при други не пречат. Но във всички случаи, ако е от хормоните, няма да трае вечно Peace

kameloth, надявам се скоро всичко да е наред! Hug

# 561
  • Бургас
Но при наличие на ИР, дори и да е лека степен, въглехидратите не могат да се оползотворят и се натрупват. Роля имат много фактори - хормони, особено на щитовидната жлеза.
аз имам подобни проблеми и въпреки,че този режим никак не ми е ясен,ще следя защото това което ям последните месеци и е едно от малкото неща които ми понасят на стомаха е пил.месо варено+варени моркови+масло,а другата пил.варено месо+банан+слънчоглед и тъй като се придържам и към Зоната поне засега е в грамажи за съответния режим
ще помоля някой от по-запознатите да пише,ако съобразя тези продукти по вашия режим по колко се падат като грамажи от всеки?

# 562
mis_val, трудно ми е да ти отговоря. Всъщност само това ли ядеш? И по каква схема? Днес и на трите хранения пиле, моркови и масло, а утре и на трите хранения пиле, банан и слънчоглед? Embarassed Това е доста беден асортимент. Разбирам, че имаш проблеми със стомаха и си принудена да се придържаш към тези храни. Но например яйца, риба, някакви млечни, някакви други зеленчуци напълно ли са ти противопоказни?

А сега прочетох в блога на Ан Фернхолм за учени в антидиабетичен център в Швеция, които търсят храни, които да не повишават силно захарта при диабет втори тип. И са стигнали до извода, че е препоръчително да се консумират ечемик, канела, бадеми и горски плодове. Да, но цялата концепция е погрешна ooooh! Защото се изхожда от разбирането, че диабетиците трябва да се хранят с бавни въглехидрати, които да съставляват поне 50% от дневните им калории. И понеже така няма да могат да поддържат кръвната си захар в приемливи граници, се предлага да използват канела, за да си свалят захарта Rolling Eyes И това са учени (хора със съответното образование) ooooh! Първо диабетиците да си качват зорлем захарта, после да търсят какви храни да им я свалят. По същия начин се препоръчват и лекарства от рода на метформин, а и приложението на инсулина е по тази причина - когато захарта не може да се контролира само с храненето. Но толкова ли е трудно да се види, че това е погрешен подход? Rolling Eyes Толкова ли е трудно да се сетят, че делът на въглехидратите в храната на диабетиците просто трябва да бъде значително по-нисък? Rolling Eyes Разбира се, не се сещат, защото смятат, че такова количество въглехидрати са нужни за мозъка и за енергия. Ама науката вече преди години е доказала, че и това не е вярно ooooh!

# 563
  • София
Успокоихте ме за щоколада,  Whistling
Благодаря момичета!   Нещо ме е прихванало, трябва да се стягам

# 564
Момичета, мъчи ме глад за шоколад, вероятно е от цикъла, а може и да е от друго.
Но няколко дни поред си позволявам 1 ред от 85 %-ния на Линд.
Притеснявам се, че ако досега съм постигнала някакво отслабване, то сега ще объркам нещата тотално.
Вие колко често си позволявате черен шоколад и как ви се отразява?

аз ям шоколад всеки ден към кафето
общото количество е 10гр
ако е Линд 90%, това е една голяма плочка, разделена на 2 приема
ако е линд 99%, то тогава са 2 пъти по 2 плочки, всяка от които е по 2гр

досега това не ми е попречило
ако тялото ми реши да сваля, сваля с или без шоколад
ако се заинати, колкото и да се лишавам, полза никаква

но все пак и тук си индивидуално и човек трябва да се следи
аз по време на ПМС изпитвам страшен глад и тогава единственото ми спасение е 3 сериозни хранения на ден, с достатъчно зеленчуци да ми напълнят търбуха и достатъчно мазнини
и в такива дни (обикновено са 2 месечно) или си нося допълнтелно кашкавал или си купувам от близкия магазин, както и наблягам на ядките като междинни
после нещата се нормализират и отново минавам на нормалното ми хранене с една сериозна порция на ден  по обяд и закуска и вечеря в символични количества

камHug
какви са новините от приятеля ви?  Praynig

да ви подсетя за сосовете с кисело мляко или квасена сметана - само се добавя сол и подправки и готово
аз днес имах зелен боб към пържолата и сос от квасена сметана с джоджен ммм

# 565
Филмът за холестерола и статините е много хубав Peace

А ето и линк към допълнителен материал - д-р Наташа Камбъл-Макбрайд обяснява причината за сърдечносъдовите заболявания: http://www.youtube.com/watch?v=hjsyApLtHW8 Говори с руски акцент, но английският й иначе е страхотен, така че се разбира всичко.

# 566
 HugДобро утро!

Cioccolata ,това,което си написала за изследванията ,ще го пратя на моя приятелка,която има диабет,но пък се храни,основно с тези храни,които се препоръчват в съответния блог. SadАз хиляди пъти и давах инфо от твоя блог,но тя упорито не ме слуша.И даже прави 90 дневната,където през 2-3 дни се ядат картофи,тестени и пр.

Вивиан,аз,като имам желание за сладко,шоколад,правя като  W'A'S'P' -хранения,достатъчни да ме заситят /мазнинките,белтъчините,салатите/ Дори преяждам,бих казала,но с горните храни.
Защото никога няма да мога да се задоволя с 1 парченце шоколад. Laughing А и не купувам,за да не се върти около мен и да зная,че го имам

kameloth  Hugкаквито и да са проблемитети,пожелавам ти всичко да  се реши успешно. Както се казва-и това ще мине.

Днес кантарът показа 53.Четворката вече официално не присъства Simple Smile За месец-кило долу,но видимо наистина са повече.

Успешен ден,момичета  bouquet

# 567
Добро утро и от мен.
Аз днес съм си вкъщи - детенце е с ужасна кашлица и сополи, на алергична основа, ама към какво е алергична не се знае ooooh! Сега се зачудих, след като режима помага за подобряване на здравословното състояние,  ако променя храненето на детето съобразно НВ ВМХ дали ще и облекчи алергията? Може да е глупав въпрос, но ако има начин да я облекча без да  тъпча с лекарства бих направила всичко.
За ИР - възможно ли е да се получи от прекалено въглехидратно хранене в детска/юношеска възраст?
Иначе аз къде режимна, къде се отклонявам, ама пусто още ме привличат тестените работи и сладкишите, че и ракия пих преди 2 вечери добро количество Blush Сладко и тестяно мога да не ям, ама като се съберем компания как да не пия една ракия, или да я сменя с вино - бяло или червено.

# 568
За ИР - възможно ли е да се получи от прекалено въглехидратно хранене в детска/юношеска възраст?
Според мен не е възможно. Освен ако не говорим наистина за някакви супер огромни количества.
Аз като малка не вкусвах шоколад, бонбон или подобно. Аз и сега не ги обичам, както и тестените неща.

# 569
  • Бургас
Cioccolata,храня се като се водя по специфичната въглехидратна диета-прекъсване на порочния кръг
като съчетавам храните по правилата на хранене в Зоната
Правилно си ме разбрала какво хапвам,като не ям само това,а основно това,като се опитвам постепенно да вкарам още нещо към храната си,за да разнообразя,но в началото нямах голям успех,защото всяка друга храна отново ме влошаваше.Отскоро хапвам редовно домашно приготвено кисело мляко,цедено мляко от него,един път в седмицата домати и краставици,само на едно ядене,бадеми-по-рядко,грейфрут и маслини от време на време,всеки ден пчелен прашец и годжи бери.Маслото също ми трябваше доста време да го въведа,защото в началото получавах болки в жлъчката,но сега хапвам без проблем и мисля,че много ми помага,затова и реших да следя вашата тема,тъй като мисля че тялото ми се нуждае от повече мазнини,предполагам че защото трябва да си нормализирам ИР и щитовидната жлеза.Като черно на бяло нямам доказателства,че имам проблем с тях,но от всичко което чета до тези изводи стигнах

Общи условия

Активация на акаунт