НВ-ВМХ - част 57

  • 47 741
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 6 425
Тони, много обичам такава зеленчукова мусака! Peace Вярно, че аз ям тиквички, макар че не патладжани Embarassed Така че мусаката е с тиквички, гъби, моркови, понякога карфиол или броколи, чушки. Обаче спокойно може да се съчетава кайма с всякакви зеленчуци, защо не? Шведите често правят такива съчетания - кайма, приготвена като за червен сос за лазаня (с доматено пюре или домати, моркови) и съчетана с каквито зеленчуци се намират в момента. И цялото това нещо може да се метне в тигана, а може и да се изпече, с или без заливка Peace

А аз нещо съм се запалила на тема киш без блат Laughing По начало кишовете са като пай, т.е. отдолу тесто като за пай, отгоре пълнежът, който задължително включва яйца и сметана/прясно мляко и съчетания по желание от зеленчуци, бекон, сирена, подправки. Така, без блата, става повече като фритата, но фритата се започва на котлона и се довършва във фурната. И в нея не се слага сметана или мляко. А кишът се пече във фурната и задължително съдържа сметана или мляко.

Та бях замислила аз такова нещо със спанак, т.е. яйца, спанак, сирене, мляко и масло. И го изпекох в новата силиконова форма за кекс (много са ми удобни силиконовите форми Peace). Много прилично се получи, хареса ми Simple Smile Става за рязане на филийки Wink И смятам по-нататък да правя и варианти с бекон или кашкавал вместо обикновено сирене, и с други зеленчуци - чушки, гъби, предварително задушени моркови. А със спанака е различен вариант на класическия спанак с яйца и сирене.

# 676
  • Мнения: 0
Възхищавам ви се Hug Цели инциклопедии сте!!!!! Благодаря ви  Heart Eyes

# 677
  • Мнения: 78
Cioccolata, я дай рецепта за този киш  със спанака ( аз със лапад ще го реализирам) ...Взех да се изчерпвам Simple Smile
Аз имам една разядка с лапад , яйце и кисело мляко...може да я напиша .
Не искам да влизам в спорове за ВМ НВХ , но напоследък се налага да го правя . Обаче хич не ми е лесно . Колеги , много интелигентни и начетени , такива небивалици плещят за мозък , захар, кетони , ацетони....че понягога не ми издържа търпилото .
Наложи се да водя доста конкретен спор и хич нямаше да се справя без бърза помощ от приятел ( Кам , мерси Simple Smile
Нищо ново под слънцето искам да кажа . Продължават да ядат разни талаши , да броят мазнините за враг номер едно , да мислят че мозъкът без захар не може...и така . Изобщо не се задава на хоризонта промяна в официалната доктрина .

# 678
  • Мнения: 6 425
Тони, първо се задушава зеленията (спанак, лапад) - като за баница. После се чукват колкото яйца искаш на порция, аз реших да са 3. След това сирене - по твой избор и вкус са и видът, и количеството. На запад ползват кашкавали, у нас върви саламурено сирене. Млякото беше съвсем мъничко, защото сместа беше доста течна. После и разтопено масълце. И цялото нещо го изпекох в кексова форма. (Всъщност ми се струва, че ако си направиш смес като за плънка за баница, т.е. с кисело мляко, също ще стане Simple Smile)

Жалко, че трябва да спориш с колеги Sad Ама като спорите и ти излагаш информация, доводи, изобщо пък ли не им се променя мисленето? Embarassed Т.е. дори любопитство за повече информация не се ли събужда у тях?

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 19:28 от Cioccolata

# 679
  • Мнения: 78
Благодаря , още тази неделя ще се изпробва ( на лозето има лапад Simple Smile))
Чоки , много е трудно да спориш с лекар . И все си мислех че младоците четат повече от мен ( не само тясната специалност ) .

# 680
  • SA
  • Мнения: 3 350
ТониHeart Eyes, браво на теб, щом все пак си се справила в спора! С някои хора направо е загуба на време да се спори.
Шоки, аз допускам, че много хора, в това число и лекари не са и чували за този режим, особено ако нямат особени лични проблеми, които да ги накарат да тьрсят активно. Но наистина правилното поведение преди да започнеш спор е да се поровиш и да попрочетеш повече по темата, преди да заключиш, че това е глупост. Догмите са лошо нещо в медицината, особено като се има предвид колко много неща вероятно още не ни са известни за човешкия организьм.
Аз тези дни си вьведох някои ограничения и ще следя как ще ми се отразят  Embarassed.
mis_val , преди да започна режима, сьщо имах известни колитни прояви, които при мен се оказа, че се провкират от тестени храни. Вероятно имам някаква форма на непоносимост кьм глутен. И до ден днешен вида на пухкав бял хляб предизвиква в сьзнанието ми спомени за ужасни коремни болки.

# 681
  • Мнения: 2 275
хляб предизвиква в сьзнанието ми спомени за ужасни коремни болки
киселини,газове,разтройство ooooh!макар,че топъл,мек хляб никога не ме е привличал,нито ми е бил вкусен Rolling Eyes
явно оргазнизма ми се е опитвал да се предпази,но аз не съм разбирала...
всички нови май минават най-напред през "режимните десерти" Joy
и аз бях така,но ми мина отдавна
правих крем брюле,без шоколад и по ми хареса
ще сложа рецетата после,когато имам време
то не може да се каже "десерт",защото е само жълтъци и сметана,но е "меко,кадифено" и приятно на вкус
скоро ще дам годишният резултат,но като килограми ще е малко..
доволна Grinning и не мисля,че килограмите от студентските ми години ще ми стоят добре  (45 години по-късно)Joy

# 682
  • Мнения: 6 425
Танче, твоите брюлета ми звучат много вдъхновяващо, макар че досега не съм се взела в ръце да изпробвам поне едно Embarassed Но давай рецепти, добре са дошли! Hug

Аз правих тортата на W'A'S'P' миналата седмица, че имахме рожденичка. Взех най-хубавия бял шоколад (Линд), тя много обича бял още от дете. Взех и някакъв швейцарски фин млечен, защото рожденичката не харесва тъмен шоколад, иска си млечния. И за отдолу тъмен - 85%, че да има нещо и за моята душа в тази торта Laughing Много сполучлив експеримент се оказа, хареса се, но аз наистина съм отвикнала от толкова сладък вкус Rolling Eyes Още при разтопяването на шоколадите си близнах да пробвам - и белият, и млечният бяха отровно сладки ooooh! И се сетих как преди години съм си взимала "какао" от Макдоналдс и на други места - същата убийствено сладка помия като този млечен шоколад ooooh! Няма значение колко фин и швейцарски се води, прекалено бъкан е със захар #2gunfire

И понеже си обичам сметанката и наскоро открих, че просто заквасена сметана с какао ми е достатъчен десерт, затова чакам твоите усъвършенствани рецепти за брюле! Hug  bouquet

# 683
  • В Балкана
  • Мнения: 679
Добро утро, дами!   bouquet

Шоки по повод ананасовата торта на Инес, тя е била по случай РД на баща й.  Laughing Позволено е...
Аз лично не смятам, че тя се храни палео. Не яде картофи, плодове - рядко.. Но във въпроса присъства "палео" и тя така отговаря.
И честно казано, не смятам, че палеото е по-добър вариант от нашия режим.  Laughing
Истината е че НВ ВМХ е най-доброто, здравословно и истинско хранене.   Wink

Пропускам да кажа, но браво на всички с добри новини - намаления на захари, на килограми, преборване на болести и т.н.

Аз съм от тези, които не са минали през режимни десерти. Просто мързелът е по-голям от лакомията и връткането на разни неща на котлона.  Laughing На мен за "десерт" ми стига сметана с какао, тахан с какао, сирене с ядки, масло и какао.  Laughing Сбъркан вкус.

Имам предложение, почети като нареждане, работното ми място да е в един офис. Та след някой друг ден, мисля след празниците (в случай, че успеем да се споразумеем, ама май ще успеем), ще се местя там. Та там има кухня и хладилник, и спокойно може да са закусва, обядва.. Та представям си като си занеса кутията с масло (за кафето и обяда) и нарязаната сланинка за следобедна закуска (мисля, че това е по-добрият вариант от яденето на ядки) , как ще изпаднат в потрес.   Joy Особено при тяхното ядене на обезмаслено КМ, диетично - хляб и кренвирши и разни солени гризинки.
Също от сега мисля варианти за печене на пържоли и ребра в събота и неделя, за да има за през седмицата, да си нося в кутийка..

# 684
  • Мнения: 6 425
Рейнчо, права си, Инес е желязна по отношение на собственото си хранене Peace И определено нейното е най-изчистеният вариант на НВ-ВМХ. Много й се възхищавам и на храненето, и на тренировките, и на духа - на това, че се опитва да помогне на повече хора с блога си, да насърчава, да дава пример, включително със собствените си грешки. Peace (и точно понеже е толкова желязна, ми се сториха странни тези торти, но ето какво било обяснението Laughing

Дано да ти хареса новият офис! Hug

# 685
  • София
  • Мнения: 10 858
Добро утро момичета  Hug

Рецептата със спанака на Чоки ще я пробвам, но по-нататък, че сега го карам "чисто", да видим дали ще стане раздвижване на нещата. Ейй, много упорито това мойто Д..е  Laughing Но така апетитно звучи, определено ще се пробва.
Аз наблягам на месо, пилешки бутчета, дроб, риба, а ако не съм си напазарувала или ме домързи - яйца.
От понеделник тръгвам и на тае-бо, включих и Л-карнитин.

Знаете ли какво забелязах откакто съм на режима? Сутрин изобщо не съм подута!  Sunglasses Преди това се събуждах отекла, подути очи, бузи като понички, въобще - с друга физиономия. И си мислех, че ям повече солено, преминах на почти безсолен режим и продължавах да се събуждам в този вид. Сега вече не е така, сега съм си аз  Mr. Green Явно се е дължало на хлебеца и картофките  baby_neutral

Момичета, ако може да пуснете блога на Инес  Praynig
Търсих я и във фейса, ама нещо без резултат.

# 686
  • В Балкана
  • Мнения: 679
Ето я във фейсбук - https://www.facebook.com/InesSubashkaInspiredFitStrong?fref=ts

Блогът й, тук излиза като спам.

# 687
  • Мнения: 100
Рейнчо, права си, Инес е желязна по отношение на собственото си хранене Peace И определено нейното е най-изчистеният вариант на НВ-ВМХ. Много й се възхищавам и на храненето, и на тренировките, и на духа - на това, че се опитва да помогне на повече хора с блога си, да насърчава, да дава пример, включително със собствените си грешки. Peace (и точно понеже е толкова желязна, ми се сториха странни тези торти, но ето какво било обяснението Laughing

Дано да ти хареса новият офис! Hug

И аз искрено й се възхищавам за страхотните навици! Не е чудно защо е в такава уникална форма - тя просто се храни супер изчистено от 1 година, без никакви прекъсвания. Даже подозирам, че рецептите, които дава за десерти, изобщо не ги прави у дома. Или поне не ги яде, а черпи близките си хора с нещо по-малко вредно.

Във фейсбук групата й се казва "Тренировки за машини". Лесно се намира.

А аз сега се завръщам към режима след 3-седмично отклонение с доста въглени и много нерви. Сега като се стопли ми е по-спокойно. Само дето леко съм откачила, че няма достатъчно месо вкъщи, защото всички искат да го плюскат, а накрая за мене не остава нищо и всеки ден трябва да си търся нова храна, най-вече готово пилешко, което мразя неистово. Става ми все по-гадно това месо.  Sick

Та, всички ми изяждат пържолките и вместо да ми стигат за 2-3 дни, се изяждат за едно хранене.  Cry Но утехата е, че поне има много хубави зеленчуци вече и сега ми се ядат пресни. Снощи сгънах домати и зелен лук за гарнитура - беше божествено!  Mr. Green

# 688
  • София
  • Мнения: 10 858
Благодаря Аглика, Рейн  Hug
Намерих ги, ще чета

# 689
  • Бургас
  • Мнения: 255
Cioccolata    bouquet
kameloth,аз от януари месец спазвам специфичната въглехидратна диета,тя е за хора със здравословни проблеми с храносмилането.В основата и седи точно това,че се избягват всякакви глутени,брашна,нишестета,защото се задържат в стомаха,дават храна на лошите бактерии и от там тръгват алергиите и непоносимостта към глутен и млечни.Аз примерно мога да ям кисело мляко квасено 12 часа,така се премахва млечната захар,която дразни лигавицата.Та ...че се разсеях в обяснения,в специфичната въглехидратна диета се хапва точно това,което е разрешено и тук,само че при вас се набляга най-вече на животинските източници,там не е уточнено нищо конкретно.Аз съм спазвала и Зоната,която е доста близка също и съответно избирам какво да хапвам според ситуацията

Общи условия

Активация на акаунт