Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
И аз гласувам за заглавието на Стелито , много е сладичко  Heart Eyes
Мимик , тези болки при кърмене обикновено означават контрахиране на матката .Ако твоята още не се е свила  -от това ще да е. Съдейки по мен - моята има още мнооооого .Корема ми седи на топка в средата.

# 361
Хайде и аз да се разпиша... Да похваля Борисчо, че вече спи много добре нощем и макар да си продължава реването през деня, нощем е перфектното бебе - буди се в 3-4 да папка набързо и пак заспива, така че мама има почивка между 21:00 и 06:00.

Освен това преживя втората порция ваксини без никакви проблеми! Браво мами!

Имам и въпрос - колко често мието косичката на бебето - аз го къпя всеки ден, но му мия главата през ден. Забелязвам обаче много суха кожа по главата и като я разчешам става като пърхут. Дали има значение шампоана? Какъв ползвате?

Още нещо, нека започнем да споделяме планове за захранване. За съжаление, аз трябва да го отбия като стане на 9 1/2 месеца, защото се връщам в университета за последната си година обучение. Та на тази възраст трябва да сме минали напълно на твърда храна и АМ през деня и евентуално само кърмене нощем. Как ще постигна тази цел не знам. Толкова го успокоява цокането, че изобщо не ми се мисли какви драми ще са.

# 362
Boubou , браво на Борисчо! Най-накрая почивка и за теб  Hug
Аз къпя Косьо всеки ден с косата , а това за което говориш ти ми се струва че е крусти.  Преди къпане мажи обилно главичката с бебешко олио или с преварен зехтин и като се понакиснат разреши с гребенчето , а аз даже с нокти го разчесвах за да паднат , после го къпеш и подсушаваш много добре главата с кърпата и пак мажеш главичката хубаво с олио. След няколко дена чрез тези процедури би трябвало нещата да се оправят. Отделно има и специални шампоани за крусти   - мисля че Мустела имаха такъв.
А за отбиването - защо ще отбиваш ?На 9 месеца и без това те сучат само сутрин и вечер , а през останалото време са на кашички и пюренца! А на 10 започват млечна кухня. Не го мисли , всичко ще се намести до тогава!

# 363
  • Варна
Хайде и аз да се разпиша... Да похваля Борисчо, че вече спи много добре нощем и макар да си продължава реването през деня, нощем е перфектното бебе - буди се в 3-4 да папка набързо и пак заспива, така че мама има почивка между 21:00 и 06:00.

Освен това преживя втората порция ваксини без никакви проблеми! Браво мами!

Имам и въпрос - колко често мието косичката на бебето - аз го къпя всеки ден, но му мия главата през ден. Забелязвам обаче много суха кожа по главата и като я разчешам става като пърхут. Дали има значение шампоана? Какъв ползвате?

Още нещо, нека започнем да споделяме планове за захранване. За съжаление, аз трябва да го отбия като стане на 9 1/2 месеца, защото се връщам в университета за последната си година обучение. Та на тази възраст трябва да сме минали напълно на твърда храна и АМ през деня и евентуално само кърмене нощем. Как ще постигна тази цел не знам. Толкова го успокоява цокането, че изобщо не ми се мисли какви драми ще са.

Здрасти,

Това по главата най-вероятно са бебешки крусти/млечни корички/бебешки кел, различно го наричат. Напиши тези ключови думи в гугъл и ще то излезе много инфо. Иначе нашия юнак го къпем на 3 дни веднъж, изцяло само с хума, като преди да го потопим във ваната му измивам дупето с бочко. Иначе всеки ден след наакване се мие дупето, сутрин дланите, лицето и вратлето с топла влажна кърпа за освежаване. От хумата косата му става пухкава, но си има крустички. Доколкото аз знам, това е резултат от секрецията на мастните жлези на скалпа. Ще се изчисти с времето. На моя приятелка бебето му се лющеха тектонски плочи от главичката като беше на възрастта на нашите. Сега е на 8 месеца и почти вече изчезва, но пак казвам, тяхното беше тежък случай.
Виж все пак в google images за да се увериш, че говорим за едно и също нещо.

# 364
Boubou, крустички са. Ники също има, все още са малки , по-скоро в лявата част на челото, там където започва косичката. Но гледам че и навътре по главата кожата стои като нацепена и лющеща се. Вчера купих шампоан на Мустела за млечни корички. Казват че е много добър, а ако не ни помогне ще купя и кремчето. Иначе съм виждала на други бебета огромни такива, стоят все едно че не си къпе майката бебето. Силно се надявам и на Ники да и паднат че е грозно
Ето и една снимка от нас - Ники беше на рожден ден

Тони, и аз си мисля за свиване на матката, ама не е ли малко късничко??

# 365
Благодаря момичета  Hug Поне на коса растем яко  Laughing ,много е трудна за къпане понеже е и гъстичка и няма намокряне и изплакване.После се сушим със сешоара,добре че много го обича  Simple Smile обаче прическата и става след това много пънкарска  hahaha тая мека косица стърчи навсякъде.
Не мия косата всеки ден,понякога прескачам.Ние също имаме люспички по главичката, лепка им казват тук.Махат се както е написала Тони, ама не ми се започва направо Rolling Eyes
мимик мен ме боля така няколко дена и после взе че ми дойде,тъкмо го бях отписала вече и много ме изненада.
Стели предлагам като се оправи пак времето да си организираме едно бебешко кафенце    food010

# 366
  • Германия
Стеле ,честита ви месечинка!
Аз имам питане .Ще го оцветя в червено за да го види Пепеляшка ,но ще съм благодарна за мнения и от вас.
Вече няколко пъти се случва дребния да повръща на фонтан огромно количество кърма,ама толкова че чак се чудя къде го е събрал.Това обикновено се случва когато е много весел докато сучи.Имам предвид че го обръща на игра , смее се , суква малко ,пуска ,пак суква , говори и т.н.
Има ли причина да свързвам това със здравословен проблем или просто му е кеф и не може да прецени колко да изяде и кога да спре. Знам че едно време са ги карали да хранят децата точно определини минути ,но уж сега не се смята за правилно .След като му се изпразни коремчето съответно отново е гладен и пак се нарежда на цицката.
Весел е , енергичен е , наддава добре , яде с желание , не е ревлив ,спи си нормално с пауза от 21-22 до 6-7 сутринта,пълни памперси .... В общи линии нама друго което би ме притеснило.

AtenaotnA, това звучи като  купон при вас  Laughing Laughing Laughing хапне, пийне, повесели се . Случва се, когато някое бебе освен кърмата се насуче и с въздух покрай всичките заигравки и да върне това, което му е дошло в повече. Често изглежда огромно количество, и както сама пишеш- се чудиш къде го е побрал...но поне виждаш, че наистина се е насукал юнашки и е доволен. Можеш да опиташ да оригваш по-често или просто при кърмене да се внимава да има добър вакуум, за да не засуква и въздух. По-изправено държане или носене и...докато не повръща всеки път след хранене и се чувства добре детето, едва ли има място за тревога. Все така да суче и да расте! Hug

# 367
  • Германия
Добро утро момичета   food010
Не съм писала скоро но ви следя как се развивате  Simple SmileМного са сладки бебчетата по снимките, да са ви живи и здрави  Hug
Имам нужда от съветите ви,вече не знам какво да предприема. Бебка не наддава добре според мен.Първия месец беше качила 900 гр. въпреки, че изкара едно 5 дневно лечение с антибиотик заради червено гърло и хрема.Втория месец само 450 гр. ShockedНа изключително кърмене сме.Суче по оклоло 5-7 минути от едната гърда и не иска повече.Пробвала съм след като мине малко време да се оригне да дам пак да суче но избутва гърдата с езиче и се мръщи.Същото ако опитам да дам и другата гърда, случвало се е да се излъже да яде от втората, но след това повръща на фонтан голямо количество мляко.Заключих че от едната и стига щом сама се пуска и не иска повече.Имахме и моменти в които намаляше кърмата но с по-често сукане и понякога с цедене след като се нахрани се регулираха нещата за два дни.Прави паузи между храненията по 1,5ч, 2ч и най-много 2,5ч.Вечер прави по-големи паузи по 4 -5 -6 часа.Спокойна е, гука много и се смее, понякога има само проблем с акането- много се напъва и сякаш я боли коремчето но и това вече премина.За това когато се изтеглихме на 2 месеца много се изненадах че е качила само 450 гр за цял месец, беше пораснала с 3 см.ЛЛ каза да направим контролно теглене след две седмици и тогава да решим дали да дохранваме.Е това беше вчера.Резулата е - за две седмици 220 гр.През тези две седмици я кърмих изключително на често през 1,5 най-много 2.Пробвах да дам АМ една вечер когато ми се стори че нямам достатъчно мляко но тя само като усети биберона и стана страшно- рев до засиняване, а беше гладна.После сука дълго и заспа.Пробвала съм да давам водичка за да свиква с вкуса но не ще и да чуе за биберон,веднага го избутва с езичето,а какви физиономии прави все едно и давам нещо отвратително  Simple SmileБиберон залъгалка по същия начин не ще и това е от самото начало така.Вече не знам какво да правя.Сега сме на два месеца и полувина и сме 4,820 като сме наддали 1,4 от раждането до сега.Другото което незнам дали е нормално е миризмата на акито.Промени се в началото на втория месец, седмица след като беше пила антибиотик.Миризмата без да ми се смеете е едно към едно с миризмата на спрема.Не помня дали това  беше нормално  newsm78 Другото е че вече два месеца не можем да се преборим с млечницата.Само езичето е бяло и Дактарина не помага изобщо.ЛЛ ми препоръча да мажа с мед и сода.Стори ми се много неподходящо и не го направих.Вчера на контролното теглене беше друг лекар и той ни изписа Фугостатин, пак според него да продължавам да си кърмя и ако искам да кача калориитте да давам на бебка глюкоза или да включа сокчета между храненията Rolling Eyes
Надявам се разбирате защо съм отчаяна вече.Обмислям консултация с друг педиатър и за това ще помоля момичетата от Димитровград да споделят при кого ходят и дали са доволни.
Ох изплаках си цялата мъка.Знам,че само вие можете да ме разберете  Hug Ще чакам идеи какво да правя и дали според вас е нормално да качва толкова малко.
За МЦ да споделя на мен ми дойде вчера за пръв път. PeaceДоста е обилно, бях забравила какво е  ooooh!
Дидче, не съм сигурна дали е питанка и до мен, но все пак ще се набутам между шамарите  Mr. Green
Млечницата е много упорито и неприятно нещо. Понякога бебета с млечница сучат и по-лошо и настава един омагьосан кръг. Ти се стремиш да храниш често, него го боли и не ще да суче и  ooooh! Пишеш, че е изписан фунгостатин, на детето или и на теб? Когато има диагностицирана млечница, оптималното е да се третират и бебето и майката едновременно, за да не си я предават един на друг. Освен това се препоръчва, всичко, което има достъп до устата на бебето /играчки, кърпи, залъгалки/ да се изварява продължително, евентуално и сутиенът на майката да се пере на висока Т. Захарта, бялото брашно и прочие въглехидрати са добре дошла храна за гъбичките и за това би било удачно паралелно с медикаментите, да се ограничи употребата на сладки неща. Ако се ползват подплънки кърмачески, е добре да се сменят редовно /или ако са многократни да се перат на висока Т/. Ако се наложи цедене, уви тази кърма не е добре да се замразява или дава по-късно. Но пък за кърменето нямаш никакви грижи. Просто е нужна идеална хигиена. И понеже споменаваш, че миризмата на акито се е променило след приеам на антибиотик, ето откъде е започнало всичко...Понякога отслабен имунитет, прием на антибиотик могат да доведат до поява на млечница. Минали сте през доста предизвикателства, уви, докато организмът се бори да оздравее, не му стига да закрепи теглото. НО това не значи, че не можеш да се справиш и този път.
Идеята за учестеното кърмене е добра- редовното и ефективното сукане стимулира образуването на повече кърма. За да се подпомогне бебето да получи повечко като количество и калории кърма, можеш да приложиш компресията на гърда. Така дори да суче само на едната, пак има по-голям шанс да изсуче повечко.  Напълно те подкрепям за идеята да не мажеш с мед устата на бебето, под 1 годинка на децата мед не се дава заради риска от ботулизъм. Освен това не се знае, дали няма да се нанесат повече вреди, отколкото ползи с това мазане.
Когато беббето отказва да суче на втората гърда, опитвала ли си да смениш позата например? Как суче в полусънено състояние? Доста майки кърмят насън бебетата с идеята, че инстинктивно засуквайки все пак ще е приток на калории и енергия. От сокчетата бебето едва ли ще качи на тегло, просто има разлика в калорийното съдържание и хранителноста между сок и кърма. Даването на сок или чай например би заело мястото на кърмата в коремчето, а отделно от тово не се знае как бебето ще понесе самият сок/хеле пък, ако съдържа консерванти/.
Ако искаш, можеш да се свържеш с Мариана от Хасково, ЛЛЛ-консултант по кърмене, тя със сигурност ще ти даде още практични идеи, които би могла да опиташ или ако ти е удобно дори да отидеш на кърмаческа среща или бебешко кафе?

# 368
  • София
И аз гласувах за заглавието на Stelito89,но всички ми харесват Mr. Green dessy8905 хубаво е,че се възстановяваш,аз против колики давах Colief,Ho ги почнах след като навърши месец,че тогава се засилиха,но не са били страшни за радост.О да,сешоара,както и музика подобна на морските вълни много помага,дано беба леко ги мине,при Жорето изчезнаха като беше на около 2 месеца и седмица,започнаха като беше на около 2 седмици.

# 369
Пепеляшка благодаря за отговора  Hug Моя грешка,че не доуточних защо текста е в червено  Blush сори. Наистина си е порочен кръг с тази млечница и незнам защо педито не и обръща сериозно внимание.Изписа ми Дактарин само защото аз настоявах,после настоявах че не е нормално да не ни минава след цял месец мазане и той мед и сода  ooooh!. Фунгостатина ми го изписа друг лекар но само за бебка.Аз на своя глава се мажа с него след всяко кърмене.Мисля ако сега не се оправим да настоявам да ми изпишат да пия нещо.То вече само циците дето не си стерилизарам  Laughing и пак не стигаме до пълно излекуване.

# 370
Здравейте на всички мами и на страхотните бебчовци Simple Smileне знам за вас,но аз вече втори ден се побърквам вкъщи smile3511,а така като гледам май и утре пак ще е така  Sad
 Да ви питам вашите мъници по колко време спят през деня,защото при нас от няколко дни Алекс спи вечер от 8,30-9,00 до 5,30-6,00 сутринта и след това като се почне едно будуване ,най-много да дремне по 40-50 минути между храненията. А иначе като сме на разходка спи почти през цялото време.Нормално ли е да спи по толкова малко през деня?
Много хубави заглавия за новата темичка,всички са много оригинални smile3501,кога мина цяла година,направо лети това време Simple Smile

# 371
  • Германия
Пепеляшка благодаря за отговора  Hug Моя грешка,че не доуточних защо текста е в червено  Blush сори. Наистина си е порочен кръг с тази млечница и незнам защо педито не и обръща сериозно внимание.Изписа ми Дактарин само защото аз настоявах,после настоявах че не е нормално да не ни минава след цял месец мазане и той мед и сода  ooooh!. Фунгостатина ми го изписа друг лекар но само за бебка.Аз на своя глава се мажа с него след всяко кърмене.Мисля ако сега не се оправим да настоявам да ми изпишат да пия нещо.То вече само циците дето не си стерилизарам  Laughing и пак не стигаме до пълно излекуване.
Уви, не си единствената в такава ситуация. На мен също ме си ще някои лекари да се вслушват повече в мнението на майката, защото все пак тя е 24 часа до детето си и го познава най-добре и всяка малка или голяма промяна в него се забелязва първо от нея. И когато нещо не е наред просто е нужно да ес отделят няколко минути повече, да се погледне по-подробно /въпреки че при млечницата не винаги има видими признаци, или само един има симптомите, но ги предава нататък/ затова е нужно и едновременно третиране и то поне 2-3 седмици, дори след първоначалното отшумяване.

# 372
Здравейте!
Не мога да насмогна да ви изчета Hug
Аз днес имам рожден ден, та да ви почерпя с тортичка
Днес няма да правя нищо специално, друг път се приготвям толкова много, а днес съм решила да си почивам доколкото мога.

# 373
Katelinka,честит рожден ден!Бъди здрава,щастлива и много обичана!  Hug  bouquet

Веси , утре в Бургас го дават още по-студено. Вчера използвах да отида до Джъмбо , но такъв вятър ни обрули на паркинга , че после цяла нощ не спах от чувство за вина дали не съм простудила дребния , и все ми се причуваше че кашля  doh
Днес носа не си подадох ,утре вероятно пак  ooooh!

# 374
Ха здравейте и от нас.Днес бяхме на ортопед,бебка е добре,нямала несъразмерност на гънките,а само на едното краче са по-ясно изразени.Батковците обаче са болни,вече почти цяла седмица,минаха и на антибиотик и по-малкия брат все още вдига температура.Ще откача вече,най-гадно е да са ти болни децата.Дано успеем да запазим бебка да не се зарази.Наложила съм на големите пълно ембарго за влизане в стаята при бебето.Това от нас,да се стопля и всички вируси и болести да изчезват Hug

Общи условия

Активация на акаунт