Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 818
  • 833
  •   1
Отговори
# 735
И аз да попитам - задължително ли е първоначалното зареждане със сол? Пише го като указание в книжката, но таблетките, които съм си взела, пише, че съдържат и сол, и гланц...или поне, че няма нужда от такива добавки... Става дума за София, тоест според картата на първа страница водата е много мека. Та съм в чуденка?! newsm78

# 736
Да, задължително е.

# 737
  • София
Хм... и аз имам отделение за сол, но така и не съм зареждала.
Голяма грешка ли е, ако не се сложат сол и препарат за изплакване?

# 738
Солта е важна и много нужна на самата миялна.
Гланца подпомага сушенето - при мен има голяма разлика, когато няма гланц - излизат по-мокри, когато има гланц всичко ми е сухо.

Странното за мен е, че моята програма за нормално е 2,5 часа, а интензивната е само 2 часа. При вас така ли е?

При мен програмата за нормално замърсени е час и половина, от които 15-20 мин. е сушене. Интензивната ми е 2,30ч. и пак 20 мин. сушене.
Имам една 30 мин. , която е на по-ниски градуси, почти не суши, може би само 5 мин. и е за леко замърсени. Тя няма предварително плакнене.

# 739
Момичета, имам страхотен проблем, моля за вашата помощ!
При първо включване на съдомиялна Еуролукс, 5-15 минути след началото на работа запиуква, отварям я и изписва грешка F2, а цялото дъно е пълно с вода. Според упътването това е индикатор за "Не може да бъде отточена употребената вода". Дадени са пояснения, че е задръстен отточният маркуч; Филтрите на съдомиялната може да са задръстени. Указанията са, да се изкл. и вкл. съдомиялната и да се анулира програмата. Ако грешката продължава, да се свържа със сервиз.

Анулирах, включвах други програми, грешката продължава да е F2, а дъното да е все така пълно. Сервизът работи утре след 8.30 часа...не знам кога ще реагират да дойдат...какво да правим? Така да стои пълна с вода едва ли е вариант?

Говорих и с водопроводчика, който я свърза. Според него всичко е перфектно свързано, всички материали са чисто нови...няма как да има нещо запушено.

Моля за вашата помощ!!! Praynig Praynig Praynig

# 740
  • Балчик
Запушено може и да няма,ама някой прегънат маркуч, най вероятно пречи. За вграждане ли е или не. Мъжът ти да погледне маркучите.

# 741
Запушено може и да няма,ама някой прегънат маркуч, най вероятно пречи. За вграждане ли е или не. Мъжът ти да погледне маркучите.

Вградена е, да. Не са прегънати маркучите, не и видимата им част. Чакам мъжът ми да се прибере и ще ги види, разбира се. Даже мисли и да "изпомпва на ръка".  Blush

Аз съм в потрес... Sick #Cussing out

# 742
Оказа се, че "майсторът", който ни свърза новите уреди е "пропуснал" да махне една тапичка, която свързва сифона с маркуча. Tired #Cussing out Мъжът ми свърши работата и вече си мием перфектно.

Имам още един въпрос: Нормално ли е на няколко пъти по време на миене да се чува по-силно обезвъздушаване или не знам как да го нарека точно...може би и нещо като изсмукване на последното количество вода... Thinking

# 743
  • Sunshine state
При пълнене и източване е нормално да се чува.Какво да се обезвъздушава? Добре,че мъжът ти е отстранил повредата.  Simple Smile

# 744
  • Пловдив
Обаче моя най-вероятно няма да успее да отстрани повредата в нашата съдомиялня. Не че е нещо страшно, но много дразни и скоро ще се счупи тотално. Та копчето за включване и изключване на нашето Беко не ни слуша. Първо не иска да се включи (след 5-6 натискания успяваме), после пък не иска да се изключи (следват още няколко натискания)  #Cussing out

За това копче говоря/пиша

Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем?

# 745
  • Sunshine state
Тя не се ли изключва сама или ти говориш след края на програмата просто да изгасите дисплея?

# 746
  • Пловдив
С този бутон се включва съдомиялната. След това от този панел се избира програмата и др. Тя сама си спира след приключване на миенето, но след това си я изключвам.

# 747
  • Sunshine state
Викайте техник,а дотогава като приключи миенето я спирай от тока направо.

# 748
  • Балчик
Да ви кажа и на мен какво ми се случи вчера. Пускам една програма час и 35 минути. Отивам в кухнята след 3 часа и миялната още мие. Гледам дисплея показа, че остават още час и 7 минути. Shocked Изключих я и пуснах програма плакнене- 15 минути, мина си нормално и спря. превключвам програмите и гледам всички са намалени и показват различни времена отколкото са си по принцип. Shocked Програмата , която е час и 35 минути я показваше като час и 24 минути.  Пуснах я отначало, мина си нормално цикъла, спря и всичко се оправи- програмите пак си ги показва колкото трябва. Ако не беше още една подробност щях да си помисля, че програматорът се разваля нещо. Но по същото време ми изгоря звънеца, който е включен в контакта. просто замириса и стопи и платката и пластмасата. Rolling Eyes Затова си мисля, че тия от Енерго Про нещо са объркали тока- или по-силен, или и аз не знам какво. Явно в момента,в който е станало нещо с  тока, миялната зацикля и не може да продължи и мие до безкрай. Добре,че  след рестартиране се оправи.

# 749
  • с/у ОколоМръсТното
Ах, затова не искам миялна бъкана с елетроника.

Рачето, явно копчето е за смяна. Проверето го...

Общи условия

Активация на акаунт