Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 905
  • 833
  •   1
Отговори
# 570

Стамболийски, да, грешката е моя Peace

Та, според тази картинка, вода между 4 и 8 се води мека, нейната е между 4.75 и 5.08, така че е мека водата. В Пловдив в твърда, но в Стамболийски може и да не е.

# 571
Не мога и не мога да разбера защо ми побеляват чашите. Снощи сложих една незахабена прозрачна чаша и на сутринта я вадя бяла  Sick. Пукам се от яд с тази моя машина, че не мога да я вкарам в релси да мие като хората. Сменям настройките на солта и гланца. Сега го увеличих малко и няма и няма угода. Мислих да минавам на течен препарат, но имам прах и таблетки, та реших да ги свърша и тогава. Кристалните ми чаши за вино станаха ужас. Нищо прозрачно не мога да сложа. Какво да я правя не знам. Нямам възможност за друга в момента. Имам чувството, че съдовете не изплакнати от праха и стоят замазани. Довечера ще я пусна с препарат за почистване и да видим. Между другото започнах да мия на 45 градуса, за да избегна корозията на стъклото, за което говорихме и пак  Sick. Накакви идеи, момичета помагайте. Машината ми е Мийле/втора употреба/. Исках такава, защото от вас знам, че са мого хубави машини, но ........... Cry

# 572
  • Пловдив
От препарата е. Точка.

# 573
Точка ли? Благодаря!

# 574
  • Пловдив
Ти с какъв всъщност миеш? Примерно много хора са очаровани от сомат-а,  на мен ми натакова половината чаши. Изхвърлих 2/3 опаковка.

# 575
Индикаторът на моята машина не спира да мига.Вчера сложих сол и пак същото.Какъв може да е проблема?

# 576
Всъщност мия с най-различни препарати и всичките ми таковат съдовете, мам.а му. Имам чувството , че тази машина ми прави на инат Sick. Захабих си всички чинии и чаши точно с най-добрите и рекламирани таблетки- финиш и сомат. Сега ползвам прах, купен от Кауфланд - Clean maximo мисля, че се казваше. Имам и Лидълски таблети. Не могат да ми заблестят чашите и чиниите и това е. Така, че не е ТОЧКА, защото продължавам ...

# 577
  • София
Индикаторът на моята машина не спира да мига.Вчера сложих сол и пак същото.Какъв може да е проблема?
ами и моя беше така миналия път- след 2то пускане на машината и спря да свети....

# 578
mmtomova...това,което описваш е ужасно  Confused Аз точно от това се страхувам.Незнам веднъж захабени,дали могат да заблестят отново  Thinking Едно момиче,беше писало,че след като й е свършила солта и мила така без сол съдовете пак блестяли.Пробвай без сол и виж.По принцип не се препоръчва,/да не ме нахулите сега/,но само това ми идва на ум като нещо по-различно  Thinking
Другият вариант е гел.Незнам.Аз пиша  без опит,само на база прочетеното в темата.Но понеже и мен ме вълнува,та се обаждам  Laughing

Имам приятелка с миялна Шултс/от тези с транспортните дефекти/.Ползва единствено и само турски Финиш/някъде от Турция й ги носят,тук ги нямало/.Без сол и гланц.Само таблетка.Нищо захабено няма.След 2 години ползване има леки драскотини по стъклените чаши,но в никакъв случй не е нещо фрапиращо.Няма и свалени картинки от чиниите.

# 579
  • Балчик
И моето мнение е, че и е много солта. Намали я с 2 степени и виж какъв ще е резултата. Друг вариант е,щом е втора употреба обратното- да си с твърда вода, а йонообменникът да е прецакан, но все пак е по-малко вероятно от първото.

# 580

Та, според тази картинка, вода между 4 и 8 се води мека, нейната е между 4.75 и 5.08, така че е мека водата. В Пловдив в твърда, но в Стамболийски може и да не е.
тази картинка е абсолютно тотално заблуждаваща, по-добре я изтрийте, изобщо не е вярна.
Вилата ни е на 40км от София и водата е безкрайно твърда, а попада в зоната "много мека вода".
Районът на Видин се води "мека" а всъщност не е, имам лични впечатления - "твърда" е и още как.

# 581
И аз мисля,че  е от по голямото количество сол.Няколко пъти,когато не мога да затворя капачето на солта и пущам миялната ми се получава това побеляване.Опитай с намаляване,дано има ефект.

# 582
  • Sunshine state
Не мисля,че е от препарата. Пускай си я на по-високи градуси,за да плакне по-добре и измий старателно перките-може да не разпръсква добре водата. Опитай и с намаляване на солта. Дано се оправи. Peace

# 583

тази картинка е абсолютно тотално заблуждаваща, по-добре я изтрийте, изобщо не е вярна.
Вилата ни е на 40км от София и водата е безкрайно твърда, а попада в зоната "много мека вода".
Районът на Видин се води "мека" а всъщност не е, имам лични впечатления - "твърда" е и още как.

Аз не я постнах заради картинката, а заради таблицата долу вдясно. Там има указани от колко до колко дХ каква е водата.
Освен това, ако взимате вода от някакъв си водопровод или кладенец, няма как да е таква водата, каквато е в София с водопровода на Софийска вода.

# 584
  • Балчик
Не мисля,че е от препарата. Пускай си я на по-високи градуси,за да плакне по-добре и измий старателно перките-може да не разпръсква добре водата. Опитай и с намаляване на солта. Дано се оправи. Peace

Плакненето няма нищо общо с проблема, нито пък перките.

Общи условия

Активация на акаунт