Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 881
  • 833
  •   1
Отговори
# 585
Извинявам се,че не се включих по-рано,но не бях в къщи.Да,от Стамболийски съм и стойностите посочени от В и К ми се виждат малко ненормални...Но ще пробвам да намаля солта на 2.Благодаря на всички,които се влючиха със съвети.Ще Ви следя и при нужда пак ще търся помощ.

# 586
  • Sunshine state
Ами тя казва,че препаратът не се измива добре,та може и плакненето също да не е наред,в тая сметка и перките. Аз лично с нито един препарат,какъвто и да е бил,съм нямала проблеми. Бялото и аз смятам,че е от солта-или капачето не е завъртяно свястно,или е в повечко. Peace

# 587
Уфффф, сега пуснах да я измия с препарат. Водата в Стара Загора е твърда или много твърда. Моля някой от Стара Загора да ми каже на колко е сложил солта и гланца за задоволителен резултат. В момента солта ми е на 4, гланца на 1. Почистих филтъра, беше доста мръсен признавам си Embarassed Нещо бъркам в настройките, но какво ooooh!. Питах една комшийка на колко и е солта, тя вдига рамене - само слагала сол и не знаела даже от къде се настройвала. Гланц не ползвала/ в таблетките имало всичко/. Имала само надраскване по чашите, но не и такова побеляване и захабяване. Затова моля за настройки от моя град Praynig. Извинявам се, че ви занимавам, но знам, че само вие можете да ми помогнете.

# 588
  • Sunshine state
Ако водата ви е твърда,сложи гланца на повече от 1-моят е на 4,понеже тук водата е ужасна.Пробвай на по-висока степен. Peace

# 589
Уфффф, сега пуснах да я измия с препарат. Водата в Стара Загора е твърда или много твърда. Моля някой от Стара Загора да ми каже на колко е сложил солта и гланца за задоволителен резултат. В момента солта ми е на 4, гланца на 1. Почистих филтъра, беше доста мръсен признавам си Embarassed Нещо бъркам в настройките, но какво ooooh!. Питах една комшийка на колко и е солта, тя вдига рамене - само слагала сол и не знаела даже от къде се настройвала. Гланц не ползвала/ в таблетките имало всичко/. Имала само надраскване по чашите, но не и такова побеляване и захабяване. Затова моля за настройки от моя град Praynig. Извинявам се, че ви занимавам, но знам, че само вие можете да ми помогнете.

Солта си я остави така и увеличи гланца на 3 ако ползваш таблетки Nв1. При майка ми в Стара Загора е така, мие с ГГ и всичко блести с 15 годишна италианска миялна. Hug

# 590
  • Пловдив
На 4 според мен е много солта, затова е побеляването. Просто няма от какво да е. Аз гланц не ползвам, една химия по-малко. Сол слагам морска, от 40ст. килограма. И е настроена на 1.

# 591
Преди да пипаш настройките на машинката виж дали побелелите чаши се измиват на ръка. Не си споменала,или аз не съм видяла. Ако се измиват, тогава почвай да настройваш сол и/или гланц.
Ако не се измиват,значи стъклото се е похабило-надраскало. Тогава наистина сменяй препарата.
Финиш никога не съм ползвала,защото тук четох,че е много агресивен. Ползвам почти изключително Сомат гел-доволна съм. Винаги имам и таблетки за всеки случай,но с тях нямам голям опит.Ползвала съм Медикс-не съм доволна. ГГ- доволна съм горе-долу.Лидълски,които уж не са върха на сладоледа, но нямам оплакване. Май само ми избелиха картинките на една стара,стара емайлирана тенджерка. Ама дали от тях или стана постепенно,не успях да констатирам.
И отбелязвам,че имам и стъклени чаши куче-марка,на които нищо им няма до сега-2 години.

# 592
Само да припомня-солта се слага не за съдовете,а да не се прецака машината-йонообменника и. Макар и на най-ниска степен, не бива без сол. Така каза Дедо на времето.
Къде изчезна този човек? Май му омръзна да ни ограмотява.

# 593
  • Пловдив
Добре, и ако не го ползваш този йонообменник за какво ти е да го пазиш?!?!!?!?!?! Особено при машини втора ръка. Изобщо не виждам смисъл да се занимавам с йонообменника.

# 594
Как не ползваш нещо,което машината си го има? Омекотява водата. Няма миялна без йонообменник. Не зная първите от преди 15-20 години как са били,но сега е така.
А ако е втора ръка и той си е бил вече прецакан,наистина няма нужда от сол,но тогава всички варовици ще се отлагат по съдовете и по вътрешността на машината. Ама точно Мийле, макар и втора употреба, някой да си го е съсипал от незнание-не ми се вярва. Ама знае ли човек?

# 595
  • Пловдив
Аз отговарям за две миялни. Едната е у нас и свят и се вие от миене, 2-3 миялни на ден е нормално за нас ежедневие. Другата е на село, аз я поддържам със сол и препарати. Тази по принцип не е особено натоварена, докато не идем с гости и тогава по 5-6 на ден извърта. Та на едната не слагам сол, съвсем никак, затова казвам, че не се вълнувам от състоянието на йонообменника. На другата слагам, защото водата го изисква.

# 596
Ако водата ви е твърда,сложи гланца на повече от 1-моят е на 4,понеже тук водата е ужасна.Пробвай на по-висока степен. Peace

А солта на колко ти е?Ние сме в Белащица,там водата е ужасна.По-гадна от Пловдив.Една такава кисела  Close Щях да слагам гланца на 1,но сега като прочетох май на 4 ще го наглася  Whistling

# 597
На 4 според мен е много солта, затова е побеляването. Просто няма от какво да е. Аз гланц не ползвам, една химия по-малко. Сол слагам морска, от 40ст. килограма. И е настроена на 1.

W е отговорила много точно за йонообменника. Побеляването не може да е от солта, защото по-силно настроена сол омекотява повече водата и точно обратното е, не побелява стъклото. А щом е втора употреба може наистина да е развален йонообменника от човек, който не е слагал сол или е слагал неподходяща.

А солта на колко ти е?Ние сме в Белащица,там водата е ужасна.По-гадна от Пловдив.Една такава кисела  Close Щях да слагам гланца на 1,но сега като прочетох май на 4 ще го наглася  Whistling

Аз ползвам гланц, който е биоразградим и в Пловдив ми е на 3.

# 598
  • Пловдив
Ама хора, моята миялна не е виждала сол горе-долу никога. И не побеляват.

# 599
Ама хора, моята миялна не е виждала сол горе-долу никога. И не побеляват.

може би не ти е варовита водата Thinking

Общи условия

Активация на акаунт