Баща бие детето на площадка

• 46 143
  • 228
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Следващият път, на детската площадка, на която е станал този случай, предлагам да отиде социален работник от службата по закрила на детето.
Така онзи като почне пак да малтретира детето си, социалният ще има правото да се намеси.

# 121
Сега ще ви обесня защо не смея да се намеся,защото след това в къщи ще си го изкара на детето,ще почне:видя ли заради тебе какво стана,цяла София ще ни гледа заради тебе,ти ли ще ме срамиш бе бам бам бам и пак милото ще си го отнесе,затова.

Това е много възможно наистина

# 122
Сега ще ви обесня защо не смея да се намеся,защото след това в къщи ще си го изкара на детето,ще почне:видя ли заради тебе какво стана,цяла София ще ни гледа заради тебе,ти ли ще ме срамиш бе бам бам бам и пак милото ще си го отнесе,затова.

Това е много възможно наистина

И аз това си помислих, като четях. Плюс това на мястото на авторката щях да се гипсирам от ужас поне 10 минути, каква ти реакция. Не знам аз ли съм нещо мека душа, но само някой да ми се развика и губа ума и дума.

Чета ви и се чудя аз как бих постъпила в такава сигуация. По - бойните мами казвате, че ще се развикате, обаче и това до какъв резултат ще доведе? Не се заяждам, нито оспорвам, искрено питам как трябва да се постъпи в такава ситуация?!

Само дето не се разревах, особено за бебето като прочетох.

# 123
  • София
Ако знаете аз какво отвратително жестоко видео гледах! МАЙКА пребива детето си! Верно че е ромка, но има все повече роми за които децата са щастие и не ги тормозят. Ох, това детенце ми е още пред очите  Cry не знам дали да го публикувам, исках да дам публичност и го изпратих на агенцията за закрила на детето, но нямам отговор и до днес...  Confused Подочух че детето е отнето от майката и настанено в приемно семейство, а самата майка е осъдена на няколко месеца затвор, но дали е вярно? Наистина не смея да го публикувам защото е много жестоко!

# 124

По - бойните мами казвате, че ще се развикате, обаче и това до какъв резултат ще доведе? Не се заяждам, нито оспорвам, искрено питам как трябва да се постъпи в такава ситуация?!

Нямам представа как трябва. Аз викам, защото не мога да търпя. Обикновено води до скандал. Теоретично би трябвало да се обади човек на полицията или в закрила на детето, но полицията не идва за такива случаи - проверено - а Закрила на детето докато дойде, агресора вече няма да е там.
  Затова заплашвам, че ще се обадя - покрай другите неща, които ми идват наум да кажа на момента, но досега не съм се обаждала. Освен веднъж на патрулката, които много любезно ми обясниха, че такива случаи не са за тях. Трябвало да има реална заплаха за потърпевшия.

# 125
  • Сф
Аз пък имах съседи, младо семейство с момченце на 2 г , майката започна работа и докато тръгне на ясла го гледаше баща му- материално бяха ок. Той не работеше навън, а само вкъщи по проекти отвреме на време, та той като разхождаше малкия редовно го подритваше отзат като футболист, ей така, да върви.......Мнооого грозно, един път и казах, ама нямаше реакция, на него не му пукаше също , че го виждат всички. ...аз не съм съдник на тоя на площадката , но не съм и привържаник на побоя, шамар по дупето - ок.. А това с изнервянето на бащите/може би Поли това има предвид/- да има го- лично познавам такъв- интелигентген по професия- хуманна даже- но си бие често детето , наистина е свръх изморен и след нощни смени,не спи по 24 часа!Нямат баби... Но има и друго.......НА МАЙКАТА НЕ И ПУКА И НЕ предприема нищо да облекчи ситуацията! Тя работи- като не е необходимо на всяка цена- но не иска да си седи вкъщи и да си гледа детето.....от лаптопа на кафето......много ми е жал за детето. Много често плаче, като мойто го успокоява. Тъй- че има и жени изродки, не опрадавам бащата на площадката сигурно му е прикипяло, дано не се случва повече.Повярвайте ми и да им кажеш на тия хора нещо, забележка, най- много да те натирят да си гледаш работата....още повече че сте непознати...А между другото чувала съм  и следното: "Навън няма да те бия да не ме гледат хората, но ще видиш вкъщи кво ще ти се случи!" Shocked

# 126
Аз съм скандалджийка. Преди няколко години изпаднах в подобна ситуация- майка шамари детето си, а то реве, че се къса. Беше около 3г. Силни шамари със злоба, крещи като изтеричка. Не става дума за пошляпване по дупето. На барче на центъра. По едно време го дръпна зад ъгъла и крещеше, че ако не млъкне ще го пребие. За жалост си глътнах граматика от ужас. Не мога да го обесня, изпаднах в шок при тази гледка. Много болно ми стана колко хора не могат да си имат дете, минават през какво ли не с надеждата да се получи чудото, а тази жена изобщо не осъзнава какво щастие има и какво му причинава  в момента. Ако сега ми се случи ще извикам полиция, а докато дойде ще предложа на майката да се бием двете.

# 127
Аз съм скандалджийка. Преди няколко години изпаднах в подобна ситуация- майка шамари детето си, а то реве, че се къса. Беше около 3г. Силни шамари със злоба, крещи като изтеричка. Не става дума за пошляпване по дупето. На барче на центъра. По едно време го дръпна зад ъгъла и крещеше, че ако не млъкне ще го пребие. За жалост си глътнах граматика от ужас. Не мога да го обесня, изпаднах в шок при тази гледка. Много болно ми стана колко хора не могат да си имат дете, минават през какво ли не с надеждата да се получи чудото, а тази жена изобщо не осъзнава какво щастие има и какво му причинава  в момента. Ако сега ми се случи ще извикам полиция, а докато дойде ще предложа на майката да се бием двете.
Аз лично не бих се месила в подобни отношения, знам до какво състояние може да те докара едно дете за 3г. Има добри и разбрани деца, но има и ревливи, инатливи и всякакви подобни деца. Майките на първите не вярват на вторите, сития на гладния не вярва. Познавам семейства с деца от втория тип, ами определено не им е леко. Познавам и семейства с добро първо дете, и като се появи второто и се окаже ревливо самите те не могат да повярват че това чудо им се е стоварило от небето, животът им се стъжва, а те са си мислили че ще бъде нещо като първия път, ама не би.
Аз извадуих късмет с дете по средата, тежко беше първите години, но някак си се справих. Обаче, ако изтеглиш късата клечка и детето ти се окаже ревливо и инатливо, ами за година време дори до развод съм виждала как се стига, защото родителите се изнервят покрай детето, ходят недоспали като сумнамбули, търчат постоянно за да угодят на детето и накрая някой от тях не издържа.
С риск пак някой да ме охули тук, ще кажа че дори съм се чудила над факта, че в природата няма деца на други животни които да си позволяват да реват като човешките деца, и то с години. Ами няма, защото ако си позволят да го правят все ще се намери някой хищник да ги схруска набързо и съответно няма да има следващо ревливо поколение. Само при нас хората нещата са изродени, защото реално няма заплаха за децата, което позволява да си реват на воля без съществени последствия. Затова аз лично не съм против физическите наказания, понякога малките деца не разбират от друго, а се налага човек да ги гледа. Разбира се, това в умерени форми, без пребивания и травми, просто все понякога се налага човек да зашлеви 2 шамара на инатящото се и ревящо дете, за да разбере че така не може.

# 128
  Поли, нещо с тебе съвсем сериозно не е наред, моето момиче, най доброжелателно ти го казвам. Потърси някаква помощ, защото буквално всичко което си написала е адски странно за човек, който има дете и да не те четем после по вестниците.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 15:30 от Iris04

# 129
  • София
Поли, ама не можеш да сравняваш хората с животните от гората бе душа! И ако едно дете започне да се инати, да се тръшка, ти ако точно тогава му зашиеш два шамара не само че няма да спре, ами ще продължи с още по-голяма сила да го прави и тогава какво?!? Шутот зад, хващаш го за косата и го влачиш ли?!?!? И какво значи да ти се падне инатливо или добро дете? Ние да не се намираме на томбола случайно?!?!? Ще ти кажа кои са т.нар. "инатливи" и "лоши" деца. Тези, на които не им е обръщано достатъчно внимание, от бебета са оставяни сами и като плачат родителите са слушали съвети от рода на "Остави го така си развива белия дроб"  ooooh! или на абсолютно презадоволени деца на които нищо не им липсва и нищо не им е отказвано. И въпреки всичко, пак се намира начин, с обяснения, говорене, наказания ако трябва и чак тогава в краен случай шамар и то никога през лицето само по дупето, крачето или ръката за да не го нараниш, и никога публично защо трябва да засрамваме детето си? не те хуля, но се чудя на разсъжденията ти.  Shocked

# 130
  • Насред хаоса
С риск пак някой да ме охули тук, ще кажа че дори съм се чудила над факта, че в природата няма деца на други животни които да си позволяват да реват като човешките деца, и то с години. Ами няма, защото ако си позволят да го правят все ще се намери някой хищник да ги схруска набързо и съответно няма да има следващо ревливо поколение. Само при нас хората нещата са изродени, защото реално няма заплаха за децата, което позволява да си реват на воля без съществени последствия. Затова аз лично не съм против физическите наказания, понякога малките деца не разбират от друго, а се налага човек да ги гледа. Разбира се, това в умерени форми, без пребивания и травми, просто все понякога се налага човек да зашлеви 2 шамара на инатящото се и ревящо дете, за да разбере че така не може.
Ти нещо гаргара ли си правиш с хората тук?  Thinking Позволявали си, видиш ли, да реват.  ooooh! То и възрастните си позволяват много неща, доста от които отвратителни и даже противозаконни, ама на тях не е толкова лесно да им забиеш шамарите, за да се вразумят. На дребните и беззащитни може, защото не могат да се защитят и да отговорят подобаващо, нали?

# 131
  • София
а кое му е изроденото на едно дете да плаче, та дори и да се инати?  newsm78 защото аз виждам нормално детинско поведение. Изроденото е реакцията на въпросния баща, изродено е оная откачена майка която хвърляше бебето си в количката, изродено е това което гледах в един клип как майка пребива от бой собственото си дете!

# 132
  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Поли,и вашия татко ли е от хищниците дето като ревне детето го схрускват? Как може да ти минават такива неща през главата? Ние не живеем в гората и би трябвало да сме цивилизовани същества май.Или се бъркам нещо? И как може да наричаш децата изроди,защото реват?Вярно е ,че има шантави хлапета,които изкарват родителите си извън нерви,но има далеч по-хуманни начини за възпитаване от 2-та шамара.Ако можем да наречем шамарите метод за възпитание изобщо.Ти като се скараш с някой така ли решавате проблема? С шамари?Или ще кажеш ,децата от дума не разбират.Напротив всичко си разбират,но май в такива семейства не се говори ,а се бие и после децата били изродени.Никое дете не се ражда изрод,родителите им ги правят такива.

# 133
  • До морето :)
Миналото лято едно дете с колело бутна дъщеря ми на детската площадка. Случват се такива работи, но на въпросното дете му бях казала, да не кара около люлките и пързалката, защото има деца и ще удари някое. Разбира се, все едно му казах - Другия път ела и я бутни. Полудях. Грабнах моята, взех колелото на детето и направо в тях (понеже знам къде живеят и детето беше без родителите си). Ама посредата на пътя се усетих, че накрая ще го отнесе детето, ще изяде един бой, а родителите (които в случая за мене са виновни, че не наблюдават децата си) - ни лук яли, ни лук мирисали. Та го пратих да си ходи момчето, с уговорката, че повече няма да кара на детската площадка. Парка е достатъчно голям и има достатъчно място за каране на колело. Е, взе си поука детето и после не се качи с колелото на площадката. Даже един път ми обясняваше как вече излизало с друго колело, на което повече му държали спирачките.  Mr. Green

# 134
  • Сф
Леле, Поли и мен изуми-- много крайна!Поли ако не си разбрала за  детето е нормално да си реве; виж ако не може да понесеш това - не раждай, гледай куче например. За какви къси и дълги клечки говориш..........прегледай се  Peace А ако някой се е развел затова, че бебето му реве мисля, че няма нужда да пиша повече, не и в този форум....

Общи условия

Активация на акаунт