Математически турнири - 21

• 76 942
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
вече има резултати за ЕК 2013 за Гоце Делчев...
http://www.pmg-gd-bg.com/

# 46
Не става въпрос за това кой по-умен и кой по-тъп. Става дума за настройка на мозъка. И си има необорими факти:
- На международните олимпиади и балканиади момичетата са около 10%. 90% са момчета;
- За да се изявяват все пак и момичетата се направи специална европейска олимпиада само за момичета, та и те да видят състезание.
- Колкото по-големи стават децата, толкова по-малко момичета. Неслучайно добрите момичета в 11 клас, в 9 клас, в 8 клас се знаят от всички, защото са като бели врани.

П.П. Като майка на дъщеря мога да си позволя да говоря така и не ме нападайте вие, обидени майки на момичета Peace

# 47
  • София
И аз питам за същата задача. Мога да дам решение, но ми се струва доста сложно за 4-класници. Дайте някое по-елегантно Simple Smile
Ето ви авторското.
Тъй като са се върнали 10 мин. по-рано, то бабата е пътувала 10 мин. по-малко от обикновено - 5 мин по посока към училището и 5 мин. обратно. Следователно е срещнала Валери 5 мин. по-рано от обикновено. Тъй като до момента той е вървял 15 мин. то той е излязъл от училище 20 мин по-рано, т. е. в 11ч. и 40 мин.

Hug Много благодаря, довечера ще му го представя на моя четвъртокласник

# 48
  • София
О, любимата ми тема -  момчетата са много добри математици, а момичетата са тъпи Mr. Green
Ще се въздържа от коментар Whistling

Медалът има и обратна страна- "Ама той е красив като момиче!" Сякаш момчетата нямат право да бъдат красиви  Grinning На мен това ми е "любимата" тема Mr. Green

Това беше офтопик. Влизам да кажа, че 145-то у-ще в София също изкараха резултати, търсих ги онлайн- не можах да ги намеря. Има ги на списък на вратата на училището.

И да се представя- майка на две момчета, единият първолак. Следя ви от известно време. Максималното достижение за 1-ви клас в 145-то е 75т, мисля,че 4 деца бяха, единият е синът ми. Хайванът, много се зарадва и майка му де Grinning

# 49
  • София
То не е заради хъса, а поради генетичната предразположеност за наличие на повече мозък.  newsm48

Сори, не се сдържах - шегувам се. Май

Това, разбира се, са глупости и съм сигурна, че се шегуваш  Twisted Evil

Още малко наблюдения върху випуска от СМГ, който следя, и спирам с тази дискусия:
Добрите математиЧКИ на випуска се изявяват и в доста други сфери, където
трудно се откриват имена на момчета: класират се за националните кръгове на олимпиадите по езици,
по БЕЛ, по биология, имаме концертираща пианистка, прохождаща писателка.
Оплаках се в една друга тема за драмата вкъщи - национален кръг на олимпиадата по немски или ПМС   33uu, мъка
Момчетата математици се ориентират основно към състезания по математика, физика и информатика -
все свързани с математиката изяви.
За върхови постижения след 7-8 клас на състезанията по математика се иска отдаденост
на решаването на задачи, което не рядко означава отказ от високи достижения в различна от
математиката сфера. Може би в природата на момичетата е стремежът да бъдат добри във всичко,
затова математичките в горните класове остават на отлично, но не върхово ниво по математика,
като наблягат на развитие и в други области, докато момчетата-олимпийци захапват математиката и
позагърбват всичко останало. Различни сме и няма лошо  Simple Smile

# 50
# 51
  • София
Хасково нямат явили се от 1-3 клас ли?  newsm78

# 52
  • Стара Загора
И на мен това ми направи впечатление.

# 53
Здравейте всички! И аз съм нова майка на съсетазател Wink
Докато сме още на вълна Кенгуру - тези с опит от предишни години, споделете, има ли някаква церемония по награждаване, грамоти и такива работи за участниците в Областия кръг? Или е само след Национален кръг? Ако да - къде да погледна за инфо? В сайта на СМБ информацията е доста оскъдна  Sad
Ние сме с 95 точки (2 клас) и като гледам, няма да попаднем на националния...

# 54
  • София
Дидева, благодаря ти за решението!   bouquet

Чара, така си е като имаш такива хубави момчета! Радвам се да те видя тук и браво на Георги!

Carmela Biscuit, и моите разсъдения са подобни по темата, мисля, че е много обширна и въобще  слагането под общ знаменател е безсмислено.

# 55
И като стана въпрос за ПМС и ЗМС, с молба за решение на:

Задача 3./от ЗМС 2004 - 4клас/ Всеки ден Валери излиза от училище точно в 12 часа и баба му го откарва в къщи  с кола. Един ден Валери излязъл по-рано от училище и тръгнал пеш към къщи. След 15 минути той срещнал баба си, качил се в колата и пристигнал вкъщи 10 минути по-рано от обикновено. В колко часа Валери излязъл от училище?

Над тази задача и синът ми се занимаваше преди известно време и даже и е направил видео урок с програма за решаването и с различни входни данни. Аз нищо не разбирам от програмиране и не мога да твърдя дали всичко е ок по кода, но като гледам отговора го е получил с тези данни на задачата.

Тъкмо ако има програмисти тук и намерят пропуски по кода да казват.

# 56
Влизам да кажа, че 145-то у-ще в София също изкараха резултати, търсих ги онлайн- не можах да ги намеря. Има ги на списък на вратата на училището.

И да се представя- майка на две момчета, единият първолак. Следя ви от известно време. Максималното достижение за 1-ви клас в 145-то е 75т, мисля,че 4 деца бяха, единият е синът ми. Хайванът, много се зарадва и майка му де Grinning

Честито:) А дали си погледнала макс резултат от 4 клас?

# 57
# 58
А пък аз като жена, бореща се с ИТ-бранша, но и като майка на две момчета, мисля че точните науки са попрището на мъжете и това е наистина физиологично определено. Много се радвам на белите лястовици, на всяка девойка , която се е сборила с момчетата/мъжете, защото аз водя тази борба, само майки на момичета... помислете си има ли смисъл Simple Smile.

# 59
Да не оспамим темата, но ти самата днес би ли се отказала от попрището си...

То каквото му е на сърцето на човек и аз когато ходя по стр. обекти срещам недоверие и мнителност, но нтова не би ме отказало...

Общи условия

Активация на акаунт