Математически турнири - 21

• 76 937
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Някой дали има задачите от националния кръг за 7-ми клас от ОМ2013?

P.S. Като чета публикациите от последните няколко страници, все повече се убеждавам, че следващият Терънс Тао се крие тук някъде.

# 691
  • В офиса
P.S. Като чета публикациите от последните няколко страници, все повече се убеждавам, че следващият Терънс Тао се крие тук някъде.

Joy Не го бях чувала този Терънс Тао. Гугълнах го, де, бива си го пича. Само ще цитирам какво намерих, че е казал: "Да смяташ бързо и да знаеш много факти те поставя в ситуацията на катерача, който е в добра физическа форма, бърз е и разполага с достатъчно въже, но продължава да ти е нужен план – това е трудната част – и трябва да видиш голямата картина.” Това е полезно и за мързеливите, и за трудолюбивите ни математичета. На едните да им покаже, че трябва да решават много, за да имат много въжета. А на другите, за да им покаже, че колкото и да решават, изгубят ли голямата картина, са се изгубили.

# 692
Трябва да прочетеш "малко" повече.

# 693
Много ми хареса този Терънс Тао. Имам си един катерач, та му се чудя къде е в цялата картинка?
Ant12, прати ми мейла си, да ти засиля задачите и решенията.

# 694
Търсим си отбор за четвъртокласник за състезанието в Шумен.  newsm78.
Мисля, че няма да Ви изложим.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 11:44 от invizible

# 695
Търсим си отбор за състезанието в Шумен  newsm78.
Не е лошо да споделиш за кой клас става дума. Ако не си намерите отбор, организаторите би трябвало да ви включат в такъв служебно. Поне така беше до миналата година.
За интересуващите се, регистрирах нашия отбор и внесох таксата. Ако някой има въпроси в тази връзка, ще се радвам да отговоря на ЛС.

# 696

Дано не, представяте ли си какво ужасно детство (доколокото въобще може да се нарече така).

# 697
Търсим си отбор за състезанието в Шумен  newsm78.
Не е лошо да споделиш за кой клас става дума. Ако не си намерите отбор, организаторите би трябвало да ви включат в такъв служебно. Поне така беше до миналата година.
За интересуващите се, регистрирах нашия отбор и внесох таксата. Ако някой има въпроси в тази връзка, ще се радвам да отговоря на ЛС.

Интерсно, явно invizible има наистина невидими свойства- аз виждам, че пише за четвъртокланик. Дидева, на теб не ти ли излиза?

<<Търсим си отбор за четвъртокласник за състезанието в Шумен.  newsm78
Мисля, че няма да Ви изложим. >>

# 698
Интерсно, явно invizible има наистина невидими свойства- аз виждам, че пише за четвъртокланик. Дидева, на теб не ти ли излиза?
Хайде да видиш кога съм я посъветвала и кога за последно е редактирано мнението й.  Wink

# 699
Снощи видях във форума публикувана темата от националния кръг за 7-ми клас през 2012-та и ми хрумна да започна да събирам темите за 7-ми клас, ако евентуално потрябват следващата година.

Единствената тема, която открих е от 2009-та в www.math-bg.com.

В сайта на МОН се публикуват задачите и решенията от областния кръг, но от националния - нищо. Странна работа. 

# 700
Моля за помощ във връзка с обяснението на следната задача на второкласник:

От началото на 2012 година (3 март 2012 година е събота) Ива правила по 2 мартеници всяка неделя. Ани работила в съботите, но през една и правила по 4 мартеници. Колко мартеници общо са имали момичетата на 1.03.2012г?          А)   18                          Б) 16                                   В)  34                     Г) друг отговор

Убягва ми правилният и най-лесен начин на решаване, за да го обясня - не, че не мога да стигна до верния отговор. От великденското състезание миналата година е. Синът ми иска да ходи да се пробва, та поне малко да е подготвен.

# 701
Снощи видях във форума публикувана темата от националния кръг за 7-ми клас през 2012-та и ми хрумна да започна да събирам темите за 7-ми клас, ако евентуално потрябват следващата година.

В сайта на МОН се публикуват задачите и решенията от областния кръг, но от националния - нищо. Странна работа. 

http://estoyanov.net/files/sastezania/Nac_math_2013.pdf

Извинявам се, че не съм те прочела внимателно и повторно ти изпратих линк към 2012.

# 702
  • София

Подхвърлям го като идея, в библиотеката на СМГ има голям архив от състезания. Моята девойка
редовно ходи там да си разпечатва за предстоящи състезания, миналата година и за пробни изпити
за седми клас. Може да се провери  Peace

# 703

Подхвърлям го като идея, в библиотеката на СМГ има голям архив от състезания. Моята девойка
редовно ходи там да си разпечатва за предстоящи състезания, миналата година и за пробни изпити
за седми клас. Може да се провери  Peace

Да, това е добра идея, въобще не ми беше хрумнала. Благодаря!

# 704
Хайде да видиш кога съм я посъветвала и кога за последно е редактирано мнението й.  Wink

Embarassed Нямам толкова добра форумска техника Simple Smile помислих, че виждаме различни неща, sorry

Общи условия

Активация на акаунт