Красиви хора

• 34 633
  • 844
  •   1
Отговори
# 570
Скоро прочетох едно чиклитче, добре бяха описани красавицата и не толкова красивата й приятелка. И психиката на красавицата. Как като попадне в компания , винаги трябва тя да е най-красивата, ако се появи някоя по-, много лошо.  
Тази книга е писана от грозна жена или поне не от особено красива. Wink И то от наранена от външния си вид жена, а не  е задължително ако някой не е хубав да е комплексар. Някак човек като няма нещо смята, че онзи, който го има адски държи на това нещо, почти толкова, колкото този, който го няма, а реално не е така, често е тъкмо обратното.

Та по тази причина ако някой не привлича внимание върху себе си с външност, ум, чар или друго е убеден, че тези, които го постигат го постигат, а не просто го получават. Тъжно, но съм срещала и уж интелигентни хора, които не осъзнават, че някои неща наистина идват даром и ако отнемете на хубавицата първото място тя може и да не забележи, защото това може да не я вълнува, колкото вас.

ПП Всъщност най- искрени възторзи за хубостта на някой красив съм виждала от също така красиви хора, същото и за ум, постижения и прочее.

Това пак е рамка, в която се поставят хората. Истината е, че всяка красива жена (точно защото знае, че красотата е голямо предимство и всеки я ''иска'') напълно осъзнава това свое предимство и за нея е почти винаги на първо място - все пак това е и което хората виждат първи. Много по-често срещано е съперничеството между красивите жени, както и съревнованието. Някои си казват честно, че не обичат да имат конкуренция и не се чувстват добре, заставайки до друга красива жена. Други, за да прикрият това чувство, показват ''възторг''.
Всяка една жена, независимо красива или не толкова, винаги се сравнява с другите в компанията и се надява да ''победи''. Това е прост факт. Жените сме такива - суетата не ни оставя намира. ''Благородство'' и ''възторг'' проявяват само тези, които са убедени, че превъзхождат тези, на които се ''възхищават''.
Това в определени случаи, разбира се. Не винаги е така.
Но всяка една винаги преценява и оценява себе си в сравнение с други жени.

# 571
Красива жена според мен.

# 572
  • София
Скоро прочетох едно чиклитче, добре бяха описани красавицата и не толкова красивата й приятелка. И психиката на красавицата. Как като попадне в компания , винаги трябва тя да е най-красивата, ако се появи някоя по-, много лошо.  
Тази книга е писана от грозна жена или поне не от особено красива. Wink И то от наранена от външния си вид жена, а не  е задължително ако някой не е хубав да е комплексар. Някак човек като няма нещо смята, че онзи, който го има адски държи на това нещо, почти толкова, колкото този, който го няма, а реално не е така, често е тъкмо обратното.

Та по тази причина ако някой не привлича внимание върху себе си с външност, ум, чар или друго е убеден, че тези, които го постигат го постигат, а не просто го получават. Тъжно, но съм срещала и уж интелигентни хора, които не осъзнават, че някои неща наистина идват даром и ако отнемете на хубавицата първото място тя може и да не забележи, защото това може да не я вълнува, колкото вас.

ПП Всъщност най- искрени възторзи за хубостта на някой красив съм виждала от също така красиви хора, същото и за ум, постижения и прочее.

Това пак е рамка, в която се поставят хората. Истината е, че всяка красива жена (точно защото знае, че красотата е голямо предимство и всеки я ''иска'') напълно осъзнава това свое предимство и за нея е почти винаги на първо място - все пак това е и което хората виждат първи. Много по-често срещано е съперничеството между красивите жени, както и съревнованието. Някои си казват честно, че не обичат да имат конкуренция и не се чувстват добре, заставайки до друга красива жена. Други, за да прикрият това чувство, показват ''възторг''.
Всяка една жена, независимо красива или не толкова, винаги се сравнява с другите в компанията и се надява да ''победи''. Това е прост факт. Жените сме такива - суетата не ни оставя намира. ''Благородство'' и ''възторг'' проявяват само тези, които са убедени, че превъзхождат тези, на които се ''възхищават''.
Това в определени случаи, разбира се. Не винаги е така.
Но всяка една винаги преценява и оценява себе си в сравнение с други жени.
Съперничеството за нечие внимание няма нищо общо с външния вид. Ако е за вниманието на конкретен човек особено. А ти разсъждаваш като човек, който няма нещо даром, ако го имаш ти просто нямаш навика да се бориш за него, затова и то ти става маловажно, дори често е трудно да разбереш, че в момента го нямаш.

А всяка жена не се сравнява с другите жени. Аз се сравнявах на 16, но малко след това не помня да съм правила съзнателен или несъзнателен паралел по този показател. След една възраст човек знае какви реално са физическите му качества и недостатъци и просто ги обгрижва без да се замисля в сравнение с други, а в сравнение със себе си. Говорим за зряла личност. Просто не би ми хрумнало да сравнявам моя външен вид с този на други хора независимо от мястото, а ако в главата ми минат мисли за външен вид то ще е във връзка с това дали моето обгрижване на моите собствени физически факти е ок или не. За радост не общувам и с хора, които се сравняват, съревновават за внимание и прочее, бих предпочела да не общувам изобщо пред подобна компания.

Ако нещо свое сравнявам то е познания, интелигентност, зрялост и като видя човек по- знаещ, по- интелигентен и по- зрял от мен в като цяло или в някакво отношение се опитвам да станем приятели, познати, до общуваме по- често.

# 573
  • Варна
Вили, и аз те обичам. Сериозно.

Ако така се държиш с хората, които обичаш, остава загадка  поведението ти спрямо тези, които не попадат в тази категория.

Много малко хора са истински красиви, но болшинството просто не може да им го прости.

# 574
  • Канада
Боги, ти смяташ ли се за красива?

# 575
  • София
"Трудно е сред бурени да бъдеш цвете" 

# 576
  • Варна
Боги, ти смяташ ли се за красива?
Не.

# 577
Според вас красива жена ли е Дженифър Анистън?

Толкова суперлативи съм чувала и чела за нея. Само на мен ли не ми харесва? Thinking

# 578
Красива не е, но е изключително харизматична, обаятелна.  Heart Eyes

# 579
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Красива не е. Но е изключително привлекателна.

# 580
  • Варна
Баш си е за почетната редица, редом с Б.Стрейзанд, СД Паркър...

# 581
  • София
Не е красива Анистън, добре изглежда, но красотата е друго.
Богинята е красива, не съм очаквала такава скромност точно от нея.

"Трудно е сред бурени да бъдеш цвете"  
smile3534

# 582
Според вас красива жена ли е Дженифър Анистън?

Толкова суперлативи съм чувала и чела за нея. Само на мен ли не ми харесва? Thinking

Дженифър Анистън не е красавица.
Стигнала е максимума на тунинга, но с тази брадичка остава в категория - чаровни и симпатични.

# 583
  • Варна
Бояна, недей заблуждава хората.
Всички знаят, че съм стара, грозна и дебела лелка. Неведнъж съм го казвала. Затова така воювам с глиганите - ми, не ми харесва отражението ми.

# 584
Ще ти споделя ,че "чаровна","симпатяга"  и "симпатична" ги приемам като обида. Crazy Ако ще правиш комплимент го прави качествено т.е. кажи "красива","Изглеждаш чудесно" и т.н. Половинчати работи и комплименти не харесвам.

Е, как да кажат, че си "красива", ако ти всъщност си просто "симпатична"? Ще е лицемерно, нали? Simple Smile

Ей това винаги ме е дразнило! На много, много малко жени съм казвала, че са красиви. Повечето случаи казвам "страхотна", "сладка","чаровна","изглеждаш чудесно". И се вбесявам когато някой изкоментира снимка, на която видно изглеждам зле с "хубава" или "красива". Много повече се радвам, когато ми напише истината "не си излязла никак добре", "Това червило не ти ходи" и прочие.
Иначе не се имам за "красива", а за нещо средно между "сладка", "симпатична" и "сексапилна". Но пък съм уверена в себе си- винаги вървя изправена и гледам напред. Без значение къде съм или  как съм облечена. В тоалетната като си оправям грима ми личи, че като се гледам в огледалото харесвам това, което виждам. Когато говоря за нещо, в което съм сигурна изглеждам уверена в думите си. Когато не съм сигурна говоря така, че да изглеждам любознателна. Когато се съмнявам, че може да изцепя някоя върховна глупост се самоиронизирам. Изрази от типа на "няма значение" или "както решиш/искаш" не присъстват в речника ми- питат ли да си избера нещо си избирам. Иначе има опасност да почнат да ми омаловажават мнението след време. Нито се мисля за идеална, нито че нямам недостатъци- просто се харесвам и с тях. Единственото нещо, което не харесвам изобщо  във външия си вид е това, че съм много бяла и бледа без тен

Общи условия

Активация на акаунт