Красиви хора

• 34 598
  • 844
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Изопачаваш ми думите. За N-ти път казвам, че просто не съм фен на нереалните комплименти. Нито ги правя, нито ме ласкаят. И не приемам всяко мнение, различно от моето, като лична обида или нападка. Човек винаги  може да си изкаже критиката по 2 начина- като съвет  и като обида.
Аз лично правя разликата и когато ме критикуват, и когато аз критикувам.  Peace
Не, ти не разбираш какво казвам, критиката не е нападка, просто е ненужна спрямо външния вид на другите, а и е невъзпитано. Пресилените комплименти също.
Ако сега ти кажа, че вероятно си глупава щом не разбираш какво опитвам да ти кажа това не вярвам да ти хареса, дори да е искрено. Както и ако ти кажа, че вероятно аз съм глупава, а ти много умна и затова не мога да ти обясня.
Сега вече ме разбираш, вярвам. Същото е и с коментарите по повод външния вид. Никой не обича критика за външния си вид, искрена или не.

# 601
И не приемам всяко мнение, различно от моето, като лична обида или нападка.

Това е много важно, независимо за какво става дума. Някои приемат всяко различно мнение като обида. И не спират, докато не докажат, че тяхното е единствено правилно. Или докато на опонентите  има писне и спрат. А това приемат като победа.

# 602
Разбирам те много добре, но просто аз гледам по друг начин на нещата.

# 603
  • София
И не приемам всяко мнение, различно от моето, като лична обида или нападка.

Това е много важно, независимо за какво става дума. Някои приемат всяко различно мнение като обида. И не спират, докато не докажат, че тяхното е единствено правилно. Или докато на опонентите  има писне и спрат. А това приемат като победа.
Няма логика в написаното, ако различното мнение се приеме като обида отговорът също ще е обида. А спора е дъвка за мозъка, философстване и нищо повече, няма губещи, има само загубено време, когато влезеш в спор с хора, които го приемат като война или се заемат да правят психопрофили без да имат нужната квалификация за това.

Разбирам те много добре, но просто аз гледам по друг начин на нещата.
Peace Ако е за близки хора и търсиш тяхното мнение разбирам, другото ми е трудно да го разбера като логика, но приемам, че има и такива хора.

# 604
Имам достатъчно близки и познати хора, чието мнение използвам като коректив, за да се надявам на познатите си във фейсбук да ми обяснят, че не съм подбрала правилното червило или ФДТ.
Ако някой го направи, определено ще го сметна за заяждане.

Виж, ако я слагам специално, за да получа мнение, добре ли ми стои определен цвят, може, но иначе, признавам си, няма да ми стане приятно от такива откровения.

# 605
Бояна, не става въпрос за съперничество за вниманието на даден човек. Нито пък става въпрос за младежка суета.
     Дори тук в темата си личи как хората се преценяват един друг и как суетата ''говори''. Това е нормално. Човешко. При мъжете също го има. Суета имат и зрелите хора. Да, много е хубаво да не страдаме от такива емоции, но ако беше така с всички - нямаше да има толкова вторачени в собствения или в чуждия външен вид. Щеше да да е както казваш - да не ни прави впечатление. Така ли е според теб? Много са малко тези хора.
     Да, по-добре е когато един човек напълно осъзнава своите качества и не се вглежда в другите, но това си е първично и не означава, че човек винаги го прави със злоба.
Ако не беше така, нямаше толкова и да вървят тези теми тук, в бгмама. Нямаше хората да са толкова чувствителни на тема външен вид - и привлекателните, и не толкова.
     Сравнението е нормално и човешко - понякога в твоя полза, друг път не. Същото е и със сравнението между възпитание, интелект и всичко останало. Темата е за доброта, но залитна най-вече към красотата. Сравнението се прави (обикновено) без дори да се усетиш, просто го правиш за секунди. Нямам предвид болно състояние, когато го правиш със злоба, заради комплекс (въпреки че има и такива хора - и красиви и не толкова).
     Така е между хората, колкото и да са интелигентни, красиви, успешни и пр. Постоянно търсим оценка и коректив. Както собствените, така и на хората около нас. Една красива жена не е лишена от такива чувства, дори напротив.

# 606
Почвам да си мисля, че търсиш някакъв конфликт.  
търсиш тяхното мнение - няколко пъти казах, че не търся ничие мнение целенасочено( когато реша да търся се обръщам към професионалист), а приемам чужното като различна гледна точка. Това, че някой не харесва нещо, не значи че се заяжда. Между съвет и заяждане има огромна разлика. Без значение за какво изобщо става дума, човек винаги може да се научи на нещо ново и да стане по-добър в правенето на друго.

# 607
За мен също е важно мнението на някои хора. Не смятам, че съм права за всичко.
Ако питаш добре ли ти стои някой цвят, а не искаш мнение, защо, по дяволите, го правиш?
Като в темите Искам мнение и после Благодаря на всички, които ме подкрепиха, другите са злобни глигани.

# 608
Еиии, пуснах ви снимка на една прекрасна девойка, обаче никой дума не казва.  newsm78

# 609
  • София

Ако питаш добре ли ти стои някой цвят, а не искаш мнение, защо, по дяволите, го правиш?

За да чуеш комплименти. Дори, когато се самокритикуваш, очакваш да чуеш от околните опровержение на критиките си.

# 610
Еиии, пуснах ви снимка на една прекрасна девойка, обаче никой дума не казва.  newsm78

Девойката е много красива и естествена! Допада ми. Коя е?

# 611
  • София
Почвам да си мисля, че търсиш някакъв конфликт.  
търсиш тяхното мнение - няколко пъти казах, че не търся ничие мнение целенасочено( когато реша да търся се обръщам към професионалист), а приемам чужното като различна гледна точка. Това, че някой не харесва нещо, не значи че се заяжда. Между съвет и заяждане има огромна разлика. Без значение за какво изобщо става дума, човек винаги може да се научи на нещо ново и да стане по-добър в правенето на друго.
В никакъв случай не търся конфликт. Под търсиш тяхното мнение имам предвид ако ги питаш как ти стои нещо и добре ли изглеждаш така гримирана/облечена и тн. Приятелки, роднини. Ако зададеш въпрос е нормално да очакваш да ти отговорят искрено, а не с някакъв плосък комплимент. Но ако се срещнем някъде случайно просто не виждам повод да ти кажа, че червилото ти стои зле или да напиша подобно нещо под твоя снимка във ФБ. Иначе изобщо не твърдя, че критиката е заяждане, но просто ако е непотърсено мнение е невъзпитано и не е приятно, особено за външния вид. (И нямам предвид някой да ти спести, че имаш бримка)

Нес Суетата движи света, съгласна съм, и няма нищо лошо в това. Просто за физически дадености, а не променливи няма какво да се сравнява на съзнателно ниво, какъв коректив да търсиш. Ако говорим за някой по- добре облечен от теб или за такъв с по- добра прическа, грим и тн е друго, това има някаква полза да го отчиташ ако търсиш промяна и искаш да изглеждаш по- добре от сега. Това исках да кажа по повод сравнението. Никога не съм твърдяла, че външния вид няма значение, напротив. А търсенето на одобрение е човешко, това не означава, че не знаеш как изглеждаш, но е човешко да потърсиш признание. Пълната незаинтересованост за мнението на другите не е нещо хубаво, поне не и от моя гледна точка, говори за липса на връзка с останалите хора. Зрялото е да знаеш чие мнение по какъв въпрос да търсиш и с каква цел. Това според мен.

# 612

Зара Ларсон, шведска девойка на 15 години. Певица.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zara_Larsson

http://www.facebook.com/ZaraLarssonOfficial

# 613
  • София

За да чуеш комплименти. Дори, когато се самокритикуваш, очакваш да чуеш от околните опровержение на критиките си.
В повечето случаи е така. Както и с оплакването, най- често не се търси решение на проблема, а съчувствие, понякога и съжаление.

# 614
Еиии, пуснах ви снимка на една прекрасна девойка, обаче никой дума не казва.  newsm78

Зара Ларсон, шведска девойка на 15 години. Певица.

Много е хубава, но как на 15?  Значи моето хлапе след четири години може да изглежда така? Rolling Eyes Затова пък аз ще съм си същата.  Mr. Green

Хм, като гледам детските й снимки хич не е давала сигнали, че ще става такава красавица.
Всъщност тази снимка от ФБ е доста манипулирана. Пак е хубавица, но не е това. Вижда се и в първия клип във ФБ и по другите й снимки в нета.
http://www.google.bg/search?q=zara+larsson&hl=bg&tbm=isc … EVDmA%3B320%3B180

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 21:28 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт