Отговори
# 645
Amelly - без упойка, но като ми сложи арсена го държа с 1 ден повече за да го омъртви хубаво. Иначе упойка може да се слага стига да са ти добре показателите поне по думите и.
Кариеса го прави че на мен за 1 месец стана пулпит, защото бебето си смуче от там калции.
Иначе не боли изобщо, моито което беше уж много болзнено мина с болка все едно някои ме щшпна по ръката. Зависи си от лекаря колко е внимателен.

# 646
Момичета, замислихте ме да се обадя и аз на моя зъболекар. Сигурна съм, че ако не друго ще пощурее от радост от новината, той е много близък на сестра ми и от години ми мрънка и на мен да правим бебче. Изживява се малко, като личен АГ, а не зъболекар  hahaha Той ме хвана преди половин година и да сменим всички стари амалгами (имах 2-3), защото не били хубави при бебеправене, че изпускат желязо в организма.

А ето и нашата количка (нашата е с червено) http://www.abc-design.de/bg/produkti/trikolki/3-tec.html, ще я вземем от племенничката, та поне това няма да се купува. Аз я харесвам много и е с хубави, големи гуми - точно като за нашите улици.

Замислила съм се и за ето това креватче http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.208/01.208.209/m.532/, изглежда готино и удобно, но се чудя до коя възраст ще може да се използва. Изглежда ми, като само за 1 годинка, но аз не разбирам абсолютно нищо от бебета  Embarassed та ще помоля за мнение.

# 647
new leaf видях, че креватчето дето си харесала е 120см дъщеря ми сега е на три и още няма метър. Предполагам, че може да се ползва до три годинки после ще е късо. Нашето креватче е 140см и все още има доста място в него, но предполагам, че след най-много година година и половина ще трябва голямо легло вече. Ще изчакам до момента, в който двете дечица ще ги отделя в детска стая и ще им вземем най-вероятно еднакви креватчета. Надявам се това да стане, когато мъничкото е на годинка годинка и нещо някъде.

# 648
Миленка супер радвам се , че мъките ти свършиха ! То и аз съм за зъболекар , ама нещо само се услушвам  Embarassed  За металните пломби и аз съм чела много нагативни коментари , с времето започват да излъчват меркурий в организма  Sad 
Направо ви се възхищавам как от сега мислите за легла , кошари и колички ...И с предната бременност и сега в този период на бременността ми се струва безкрайно рано да се замислям . Количка преди купихме като бях в осми месец и кошарата тогава я взехме от познати. Също имахме преносима кошара , която ни стоеше в хола и общо взето я ползвахме първите два-три месеца после я сглобихме и я върнахме на приятелите , които ни я заеха . Този път и кошара не ми трябва . Имам една бебешка люлка , много сладка та там ще спинка бебчо първите месеци, после направо вземаме легло с предпазна дъска отпред . Вече мисля да пазарувам и да влагам пари много по-практично и целесъобразно .  Sunglasses 

# 649
О, и аз няма да пазарувам толкова от рано, но съм страшно неподготвена по бебешките въпроси, и нямам друг избор освен да почвам да чета. То покрай мен и наскоро родилите са толкова малко, че почти нямам на кой да разчита за съвети и помощ. Пък и тези дни съм на вълна мебели и майстори и гледам всичко - от коридори до детски  Simple Smile

# 650
То покрай мен и наскоро родилите са толкова малко, че почти нямам на кой да разчита за съвети

и 100 човека да има покрай теб пак помощта им е нулева. Тая работа с оборудването на бебето се учи само от опит. На мен с първото дете имаше кой да ми дава съвети и всички ми изглеждаха разумни, съобразих ги, виждах нещата в действие при две мои приятелки с бебета, добре,обаче точно с моето бебе на практика нещата не се случиха както с техните и се оказах с излишни и нефункционални покупки. Въпреки че не пазя почти нищо от Ива, не мисля да купувам нови неща,освен вана. Много хора го считат за радикално,но само тази вещ знам със сигурност,че ще ползвам, а каквото друго се наложи,ако се наложи! ще се купува при нужда, магазини реални и онлайн бол.
Количка ми предложи една мама от квартала, така че тази грижа ми пада, но мислех ако ми възникне нужда от количка, да взема от продавалника нещо до 200лв.

Днес много ми се гади и много ми е зле  Cry Изкопчих си от доктора направление за кръв и урина, но пратих мъжа ми да го вземе и докторът бил леко недоволен, че не съм отишла. Искал, моля ви се,да ме преглежда. Мъжът ми му казал,че ми е зле, гади ми се, а докторът рекъл " В пети месец няма гадене, сигурно е яла нещо развалено". Беля си направих с тоя гинеколог по здравна каса, ама айде, ще го изтърпя още няколко месеца.

# 651
Честит Рожден Ден, Лече - бъди здрава, много щастлива  и здраво бебче през септември! Весел Празник!

# 652
Amelly, а защо ще го търпиш , не можеш ли да си вземеш друго направление за АГ по ЗК. Зная , че може да се сменя ако се налага . Коментара му , че в 5-ти месец няма гадене е меко казано непрофесионален . Аз зная жени повръщали до 9-ти месец !
New Leaf успех с избора на мебели !

# 653
  • Пловдив
Лече Буболече, честит рожден ден! Бъди здрава, много обичана и щастлива!  newsm59
На мен пък много ми се пазарува вече. Малко по малко, за да не ми се натрупат наведнъж покупките. Обаче съм параноя голяма и все се притеснявам, че нещо може да се обърка. Отделно не знам пола. Последно в понеделник ще ходя за болнични и ако всичко е наред ще купя нещичко вече.
nads3, честити розови гащи!
Amelly, на мен още ми се гади сутрин. Този доктор ме изумява. Някои жени повръщат през цялата бременност.
На зъболекар и аз трябва да отида, но си натискам още парцалите.  Rolling Eyes
Днес ми беше много нервен ден. Всички вече ме дразнят. Не си доспивам с първите смяни и вече не знам дали и глава не боли от това.

# 654
Сега съм на вълна дървено легло или преносима кошара и с ММ сме на двете различни мнения, така че съм решила да направя анкета за и против и защо сред приятелите с деца Simple Smile

Аз съм от тези, които виждат само плюсове в дървените легла и днес една приятелка ме зарадва, че ще ми даде точно такова легло, каквото искам - от истинско дърво и без табли - само решетки от всички страни  Party Ще ме обурудва и с дървена люлка  Heart Eyes Така ми олекна, защото хубавите легла са много скъпи, а тези, които гледахме по магазините са правени като в час по трудово, но пък са им лепнали цени от 400/500 лв. ooooh!

new leaf, ехографа смята седмиците по размерите на плода. Слагат на око две точки в краищата на бебето и каквото измери. Така, че въобще не го мисли.

Anni0422, и аз започвам вече да упражнявам дишането, когато имам възможност. Миналата неделя на курса ни го показаха.

Sophie PP, аз пусках второ БХС въпреки, че бях с идеални показатели на 1-та. Казват, че резултатите са по-близки до реалността, но са само две стойности. Едното пак е Даун. Другото не помня.

tuitito, и аз забелязвам, че преяждам от малки дози, но за сметка на това на всеки 2 часа съм гладна. hahaha

Клара, успокои ме за упойките. Аз планувам другия месец да отида на преглед.

За заглавия - дайте да ползваме старите предложение. Имаше много хубави.

milenkaa_, ти ме уби #Crazy Не знаех, че все още има зъболекари, ползващи тази отрова, която съсипва и венеца. ooooh!

Amelly, пак сме на едно мнение Crazy Аз като кажа колко малко неща ще купувам, или като ми предлагат да ми дадат да ползвам нещо и отказвам ме гледат с ей такива очи  Shocked
А този лекар, защо вярно не го смениш?

Лека вечер и дано успете да се напспите, че утре да изпишем темата  hahaha

# 655
Pampers - зависи как се ползва и колко опитен е зъболекаря, аз сполучих и на двете едновременно.
На упойките грам вяра нямам след една нелепа операция - заби ми се клечка за зъби в крака, въпросния лекар каза нищо няма да усетите дрън дрън а аз си усещах всичко от - до. Така че по - добре този остарял метод отколкото да ми вадят нервите а аз да усещам всичко  Simple Smile

# 656
Pampers - зависи как се ползва и колко опитен е зъболекаря, аз сполучих и на двете едновременно.
На упойките грам вяра нямам след една нелепа операция - заби ми се клечка за зъби в крака, въпросния лекар каза нищо няма да усетите дрън дрън а аз си усещах всичко от - до. Така че по - добре този остарял метод отколкото да ми вадят нервите а аз да усещам всичко  Simple Smile
тя като се сложи упойката и се проверява след това
никой няма да те върже там на стола и да ти вади нервите ако не те е хванала упойката и ти не си спокойна, не се притеснявай, аз от такъв арсен, хем не ми умъртви нерва хем венеца там ми замина и сега си имам и голяма дупка да си събирам храна там. По добре с упойка

# 657
Е аз си предпочитам арсена, имам доверие на зъболекарката и до сега проблем не съм имала.
Тук днес е слънчево усмихнат ден Hug

# 658
Добро утро!
На мен пък преди месец ми казаха,че нищо не може да се направи със зъбът.Той е с корона и ме болеше,хубаво ме ядосаха за дето ме разкарваха 2 дена и се отказах да го отварят,щото вече вебеше спрял да ме боли.
Мацки я да ви питам/може и да сте го коментирали/ ,колежките ми много бяха учудени,че се боядисвам,даже се и подстригах малко в началото на бремеността.Вие как процедирате с външния си вид.Предната бременност не се бях подстригвала,боядисвах се,все пак бях булка,сестра ми след мен се омъжи.Не ми става лошо от боята,малко странно ми изглежда да спазвам такива бабини.
И още нещо-понеже съм за 20.09-та около термина витаят доста празници с имена,пък аз вече съм намислила, много ми е некомфортно.Нали казват с "името си идва",та затова се моля да си избере дата  да не е празнична  Rolling Eyes
Аз днес ще ходя да си взема болничния от болницата и най накрая да го занеса във фирмата.И тук при нас се очертава хубаво време,може да направим една разходка с детето.
Лек от мен!

# 659
  • Gone with the wind
Сонка, боядисвам си се и се подстригвам, няма да ходя като разплетена кошница в главата заради разни суеверия. С боята само е малко кофти, защото имах позиви и преди да забременея, но пък сега като ме намацат заставам на тераската на салона и така, докато не ме измият, та се ядва (а ние явно имаме такъв ген - от рано побеляхме и трите)  Simple Smile
За името си мисля, че няма да е никак готино детето да има РД и ИД на една и съща дата, нека си има 2 празника, пък като си "дойде с името", какво от това - важното е на теб как ти се струва правилно и какво ти харесва

Общи условия

Активация на акаунт