Туба и Джансел в "Огнено сърце"-"Gönülçelen" и след това - Тема 183

• 58 286
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
# 61
 Hug Hug Hug

Клари newsm10

Рали, Линка smile3505 smile3505 smile3505

Тези ни махат вече две години, но  приказката за Хасрет и Мурат остава. Та по този повод се изкушавам да попитам - нищо че съм с цип Wink как бихме приложили следната мисъл в комтекста на ПС - "различно е да поемеш вина и да поемеш отговорност". Марги, къде си, нали искаше тема Wink

# 62
Новата страница е започната със Зарифе, та и аз да не остана по-назад:

Рали снощи питаше за Озгюр, ето и част от "дневниците му" ( за тези,които ще го четат за първи път - Озгюр пише много запленено и отнесено, но с много нежност и романтично. Кара те да се усмихваш снизходително, но ти става хубаво, че някой е намери повод чистосърдечно  и поетично да се радва в напрегнатото ежеднение Peace)

Хората, които пишат понякога разбират какво е да имаш желание да пишеш, но си неспособен да го направиш . Това усещане напомня на сивите, плътни облаци, осветени от светкавици, но не способни да се извалят. Облаците  тътнат и ти усещаш колко са наелектризирани. Знаеш, че ще се измокриш, когато паднат първите капки. Това е един от най-хубавите моменти в природата и най-приятният да се наблюдава. О, не. Трябва да се корегирам да наблюдаваш как вали е второто нещо, защото първото е  Туба. Когато хората плачат, тяхното изражение е съвсем различно. Те са извън контрол и не играят. Те са себе си в този момент. Странно е, но Туба е различна, дори когато плаче. Забелязах този факт, докато гледах ÇEMBERİMDE GÜL OYA, а тя не играеше, тя наистина плачеше.  Когато плачеше, не можех да си откъсна очите от екрана на телевизора.  Може да звуча като психопат, но  ми се иска  да я разплача, за да я гледам как плаче. Това нормално ли е?  Разбира се, че не. Все пак понятието НОРМАЛНО, трябва да се обсъди, когато се отнася за Туба. Когато мислим за нея, все пак е нормално.  Просто  защото плаче красиво, ти се иска да я накараш да плаче, но сърце не ти дава и това е друг аспект в случая.
Образът на Зарифе от CEMBERIMDE GUL OYA е много странен. И въпреки че Зарифе не е главна героиня, тя винаги присъства.  Тя бе като водата. Няма разлика между присъствието или отсъствието й. Тя блести като водата и когато я докоснеш, има нещо изгарящо в студената вода. С нейното блестящо съшествуване не може да се усети отсъствието й. Напротив, тя е нещо, което се усеща в дълбочина. Аз припознавам Туба в ролята й на Зарифе. Фактически, тя не играе, тя е себе си, а това което я прави успешна, е невинността . Независимо от добрите диалози, а и сериалът беше доста качествен, Туба е над сериала. Невъзможно е, когато чакаш сцените със Зарифе, да гледаш  другите сцени. Напразно ги гледаш, защото Зарифе я няма. Бих искал Туба да не беше играла в този сериал, за да мога да видя цялото. Ако ме попитат за неговата тема, аз просто ще кажа няколко изречения заради Туба.
Ако Туба е на дадено място, тя не позволява съществуването на нещо друго, освен нея.

# 63
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Не знам нищо за Зарифе. Кажете ми.

# 64
Не знам нищо за Зарифе. Кажете ми.
Това е първият сериозен сериал на Туба.  За съжаление не е преведен. На пръв поглед твърде обикновен,  без бляскавост и патетичност, но много свеж. И сълзи, и смях. Драматични сцени, поднесени комедийно. И съвремие и 70те години (годините преди военния преврат). Съдбата на загубеното поколение. Зет анархист с/у тъст консерватор.  Съдбата на няколко семейства в една комуналка и срещата им след това. И много добра игра. Компенсира до голяма степен липсата на превод.
А усещането за героинята на Туба Озгюр го е предал много точно. Независимо, че пристъпя волята на баща си и моралните норми, Зарифе не е упрекната, нито заклеймена, напротив тя докрай си остава любимката и талисманчето, лайтмотивът.

Тази сцена много ми напомня на сцените "Лека нощ" в ПС.

# 65
  • Русе
Здравейте, момичета!  Hug

И днес не сте скучали  Wink - Линка, Баги  Hug - много хубаво, че сте подхванали Зарифе!  Peace

Може би е добре, наистина да караме хронологично и щом сме решили да гледаме ПЛ заедно, то  Thinking да започнем първо, поне информативно ''Забрадката с розички''.  Simple Smile

Тази първа роля на Туба / има и друга по-ранна, но епизодична/ всъщност не е главна, но...  Wink нали и аз се опитах да гледам сериала и щях да го довърша, ако имах тогава повече време. Та... какво усетих аз от няколкото епизода -  Thinking съгласна съм напълно с всичко, което е написала Баги  Peace - този сериал е направен много увлекателно, така са смесени различните времена и събития, редуват се по-тъжни с много весели моменти, актьорите са много добре подбрани, а за играта им - харесва ми. С две думи  ooooh! единственият му недостатък е липсата на превод, затова много се ядосвах, че не разбирам, защото си личеше, че диалозите са много важни за действието / усещах по играта на артистите, че има много хумор в тях, не че не се разсмивах и аз, ама...  newsm78 като не знам защо  Crazy/.
И да кажа нещо и за Туба - ненапразно Озгюр пише тези неща,. който загледа сериала, дори и без да разбира думите -  Thinking може да го усети, тук Туба е, като видение, караше ме да се усмихвам при всяка нейна поява - толкова е сладка, нежна и невинна, не виждам да играе, тя сякаш просто си е Зарифе и наистина гледаш филма, интересни сцени и все очакваш да се появи ТЯ.  Simple Smile

Скрит текст:

# 66
Здравейте и от мен!  Hug
Спешно трябва да се гледа нещо!  Peace
ОС съм го гледала толкова пъти, че направо ми омръзна... Даже и не ми се дискутира, толкова го дъвкахме.  Mr. Green
20 мин е много интересен, но си има тема и там трябва да се коментира, макар, че понякога и тук пишем нещо за него. Може би ще се разберем за някой сериал, като розичките..., но без превод е доста трудно, още повече, че май и там става въпрос за преломни времена - тя Томрис си избира все такива теми...
Дано да решим нещо, иначе няма какво да се пише, поне на мен ми е трудно...

# 67
Цвети, ти конкурираш Озгюр. Wink Много хубаво си го описала.  Hug

Линка,, две години почти без сериал пишем кога повече, кога по-малко. Да си поемем дъх след тичането по перона Peace
Виж днес покрай един колаж се сетихме за Зарифето...Гледала съм го с превъртане, но ми беше интересен и без Туба на екрана. Събитията в исторически план ми бяха познати - бях чувала за тях, а и си спомням керваните с гастърбайтъри, а и колоните, образували си при преврата. Да не говорим за някои комични ситуации с навлизането на "западното", познати ми от детството....

Продължение на сцената от клипчето Wink

Днес  си пуснах като фон ПЛ. Оказа се, че първите епизоди съм ги пропуснала. Сега с малко повече опит в турските нрави и традици някои неща са ми по-смилаеми. А и едната махала, я смених с друга без много сътресения - нали сме с тренинг Wink

# 68
  • Русе
Баги - засрамваш ме!  Embarassed

Аз харесвах и Зарифе, и филма като цяло, ама...  ooooh! като не разбирам другото и вместо да се чудя какво става...  Wink си чаках нейната поява.  Joy Joy Joy

Линка, Баги - последно какво решаваме за ПЛ и като стана дума за два епизода, на седмица ли?  newsm78 Кой, когато може гледа и после обсъждаме в почивните дни или по друг начин ще го правим?

# 69

Днес  си пуснах като фон ПЛ. Оказа се, че първите епизоди съм ги пропуснала. Сега с малко повече опит в турските нрави и традици някои неща са ми по-смилаеми. А и едната махала, я смених с друга без много сътресения - нали сме с тренинг Wink

С тойзи тренинг, направо трябва да съм така Embarassed Embarassed Embarassed Аз пък си пуснах "Султан" да гледам...и ужас Sad нрави, дрехи, музика, семейни отношения и всичко наоколо ми изглежда вече познато ooooh! А става въпрос за Диарбекир и далечен изток Rolling Eyes И аз си гледам с интерес, въпреки че ме избива на смях и в драматичните моменти. А пък те съчетани с едно бъркане на яйца и суджук, та се налагаше постоянно да тичам към хладилника за похапване.  Joy

# 70
Здравейте с все още днешна дата  Hug
Линка,Цвети, Баги,Свет,Надин  Heart Eyes добре сте се справили днес  Peace
Аз нещо съм като изпаднала в някакво безтегловно състояние (май че и при повечето от вас е така  Peace) Хем ми се гледа нещо, пускам каналите на ТВ и само ги превъртам- нищо не ми грабва вниманието (за филм, де). Иначе от реалити форматите загледах "Гласът на България" и "Лице назаем" Peace Преди малко загледах Зарифето (Баги - накрая успя  Flutter) и наистина Туба там е много сладка. Ама като ни турски отбирам, нито арабски  Rolling Eyes докъде ще издържа без превод само по картинки да гледам - не знам  newsm78
И да ви споделя нещо за Мурат Оджа  Peace За мен най-голямата промяна у него бе да признае на глас любовта си на жената, която обича  Peace. Не случайно филма започна със сцената на Селин и Мурат, където тя му го каза това.  И чак почти накрая на сериала призна на глас любовта си на Хасрет  Peace Всички ние зрителите станахме свидетели на тези негови терзания и лъкатушения в отношението към Хасрет, за които много пъти му се нервирахме  #Cussing out

Цитат
Линка, Баги - последно какво решаваме за ПЛ и като стана дума за два епизода, на седмица ли?   Кой, когато може гледа и после обсъждаме в почивните дни или по друг начин ще го правим?
Цвети  Heart Eyes Не сме уточнили и от кога да го започнем  Peace Баги вчера ни обърна внимание, че в понеделниците обикновенно излиза превод на Минутите и няма да е много удачно да го почнем от 01.04 Peace А и няма ли да са ни малко по два епизода седмично  newsm78

Днес  си пуснах като фон ПЛ. Оказа се, че първите епизоди съм ги пропуснала. Сега с малко повече опит в турските нрави и традици някои неща са ми по-смилаеми. А и едната махала, я смених с друга без много сътресения - нали сме с тренинг Wink

С тойзи тренинг, направо трябва да съм така Embarassed Embarassed Embarassed Аз пък си пуснах "Султан" да гледам...и ужас Sad нрави, дрехи, музика, семейни отношения и всичко наоколо ми изглежда вече познато ooooh! А става въпрос за Диарбекир и далечен изток Rolling Eyes И аз си гледам с интерес, въпреки че ме избива на смях и в драматичните моменти. А пък те съчетани с едно бъркане на яйца и суджук, та се налагаше постоянно да тичам към хладилника за похапване.  Joy

Надин  Heart Eyes ако продължиш в този дух със "Султан" мисля, че ще имаш нужда от корекция в размерите на дрехите в скоро време  hahaha

Представете си я двойна  Heart Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 23:16 от kanti

# 71
  • Русе
Канти  Hug ако ме питаш  Thinking може и да са малко два епизода ПЛ на седмица, ама като прибавим и един ''минутков'' - два пъти  Wink / онлайн и с превод/, не знам дали ще се справим с повече?  ooooh!

А и преди време, когато си повтаряхме така Пленителката -  Thinking всеки гледаше, когато може и така се включвахме по няколко дни на епизод / ама... и аз имах повече време тогава, сега ми е по-трудно  Sad/.  Peace

И Зарифе простира пране,  Wink ама... не в богаташка къща, като Хасрет!  Joy Joy Joy

# 72
Канти Hug с превъртане става. Усеща се духът, атмосферата, идеите. А и като се попрочете нещо за 70 години. Имаше и резюме на английски. В началото е трудно докато се свикне с модата на 70те и се разбере кой кой е. Има много силни и много комични моменти. Дано удържиш, просто да си създадеш представа струва си, ще почувстваш същото като Озгюр. А и познати лица има. Пък и ще разбереш , че късите чорапки с обувки на токчета, не са патент на Кадрие Wink

И една моя несбъдната фантазия:

PS Не забравяйте, че епизодите са накъсани, така че по 2 епизода няма да са много. Вие не знам как сте, ама аз гледам с превъртане, а и това не е сериал, като минутките, който  да гледаш кадър по кадър Peace
Открих нещо общо с ПС, освен Туба. И там разказват приказка за Пепеляшка Wink

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 23:47 от Bagi

# 73

И Зарифе простира пране,  Wink ама... не в богаташка къща, като Хасрет!  Joy Joy Joy
Цвети, накрая и тя попадна в такава къща, но без никакви усилия. Просто бе отнесла акъла на един богат момък и той от ятото на големите, запленени птици Wink

# 74
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Надин, "Султан" много ми хареса на мен. Различен е. Има интересни диалози, много поговорки, много характерен език и тънко чувство за хумор. Артистите много добре подбрани. Единственото кофти е, че не е завършен.

Общи условия

Активация на акаунт