С колко пари живеете на месец

• 38 711
  • 519
  •   1
Отговори
# 345
Гусинът от този случай не е единствен екземпляр, подобни примери познавам няколко около мен. Странното е, че жените им винаги ги подкрепят. Става дума главно за пичове/мъже от класа, който тренират и ядат само месо, купуват си редовно добавки, а жените карат на сандвичи, защото тези екстри струват наистина скъпо. Една такава диета на 100-килограмов господин може да струва по 30-40лв. на ден само за ядене и добавки за него + още 10лв. за зала. Там обаче недейте да вините само господата, защото все пак жените им се радват и подкрепят такъв ентусиазъм.

# 346
Семейството затова е семейство - за да има обща финансова политика и обща визия за начина на живот, включително начина на хранене.
То хубаво, ама вкъщи никой не обича леща Simple Smile Защо да я готвя..............
Е, ако никой не яде дадена храна, е разбираемо.
Но ако един обича леща, друг -пържоли, третия-набляга на пастата.....Ами, сори, ама няма да готвя по 3-4 манджи всеки ден.
Сега, когато готвя месо за сина ни, гледам гарнитурата да е такава, че хем на него да му хареса, хем ние с мъжа ми да можем да я ядем.

А въпросния Гу'син хич и няма да го подхващам.    Laughing   Не стига, че полза от него в къщи няма, ами и с най-големи права.Намерил ахмачка, та.....

# 347
Гусинът от този случай не е единствен екземпляр, подобни примери познавам няколко около мен. Странното е, че жените им винаги ги подкрепят. Става дума главно за пичове/мъже от класа, който тренират и ядат само месо, купуват си редовно добавки, а жените карат на сандвичи, защото тези екстри струват наистина скъпо. Една такава диета на 100-килограмов господин може да струва по 30-40лв. на ден само за ядене и добавки за него + още 10лв. за зала. Там обаче недейте да вините само господата, защото все пак жените им се радват и подкрепят такъв ентусиазъм.
На какво се радват?
Че господата бързо-бързо ще се гътнат с подобен начин на хранене и дамите ще се отърват?    Laughing

# 348
На какво се радват?
Че господата бързо-бързо ще се гътнат с подобен начин на хранене и дамите ще се отърват?    Laughing
Радват се че до себе си имат пич ненагледен, което обикновено ги кара да мислят нещо от рода: "Яяя... какъв пич има до мен, след като е с мен, значи и аз съм пичка. Нека другите да ми завиждат."
Отделно от парите, знаете ли колко време отива на тези пичове да висят по залите? Една нормална тренировка е към 2 часа, обикновено вечер след работа. През това време жената търчи да прибира децата, после да пазарува, и да се прибере да сготви, а пича се прибира после изморен, хапва и си ляга да релаксира ...
Е аз такъв не бих го изтраяла, но има много жени които се радват.

# 349
  • BG
Радват се че до себе си имат пич ненагледен, което обикновено ги кара да мислят нещо от рода: "Яяя... какъв пич има до мен, след като е с мен, значи и аз съм пичка. Нека другите да ми завиждат."

И смешна да е, пак е някаква причина да ги подкрепят  Laughing  Моята колежка няма дори и такава.

# 350
консумативи за секциото
Като например? Конците ли си плати или иглите!? hahaha
Смешно е, нали?
Да, включително и някакъв специален конец, който се саморазграждал, защото нямало било. Бяха написали предварително един списък за операцията, отделно от онзи списък за нещата за детето и за постъпването.
Не знам къде си раждала и кога, но това е меко казано абсурдно. Конци купувах за моя операция само през далечната 1995 г, когато наистина нямаше.
Тонче, вярно е, аз съм лепена, затова сигурно не съм плащала  Joy

В момента, в АГ Варна все още се дава списък за конци и игли, всичко на стойност 100лв. И миналата година така е било, и сега е така. Ако не ви се вярва погледнете в темата за АГ Варна. И това е независимо с избор на екип или без избор на екип си. Твърдят, че даже циганите успяват да накарат да си ги купят. Всички купуват и носят.

# 351
  • Бургас
На седмица за храна харчим около 150лв. Има седмици и по 200лв. Включва се най - необходимото за готвене. Месо - свинско, пилешко. Риба - задължително поне веднъж на седмица. Редувам сьомга, пъстърва, ципура...Зеленчуци, плодове и млечни продукти.
По никакъв начин не харесвам готови колбаси и предпочитам да не купуваме. Това важи и за полуготови храни и други подобни.
От там вече идват разходи за коли, училище на детето, храна и за кучандера, фонд и аз съм жена....Но за сега се справяме. Само едно мога да кажа: ако преди година за седмица ми трябваха 70-80лв., то сега е дабъл без да съм сменила нищо в покупките.

# 352
Polina82, хора всякакви, простаци още повече....
Но ако 1човек ощетява цялото семейство заради някакви негови си мании....аз не бих търпяла подобно нещо.
Като иска да блъска в залата, ок....но да намери начин да го прави без това да се отразява по някакъв начин финансово, или с присъствие негово на семейството.

pina, това похвално ли е за АГ Варна?
Според мен е най-малкото незаконно....но докато хората се държат като овце и тази практика ще продължава.
Като ще дам 100лв. за конци и разни други простотии и 900лв. за избор на екип....направо ще ги дам 1000лв. и доктора трябва на крака да ми дойде в къщи да изражда и да прави секцио.

# 353
Mirama, това с тренирането е заразно, почне един и след него още няколко се накачулят. И защо не? Като видят как единия е пич и си живее живота, те да не са по-долу ... Провинциална логика Simple Smile

А за АГ Варна, мислех че нещо все се е променило за 4г., ама явно не. Подобни неща съм чувала и за други болници в провинцията, май само за столицата няма такива неща. Навремето, преди раждането и аз не очаквах че ще му връчат списъка с консумативи, мислех ето здравно осигурена съм, плащам си редовно осигуровките, най-после и аз да получа нещо, ама нъцки. Връчиха ми списъка. Е пратих мъжа ми да осигури нещата, бях вече преди термин и не можех да обикалям по аптеки, камо ли да мъкна торби.
Това за здравеопазването, което било безплатно за здравноосигурените у нас, си е чист мит.

# 354
Мирама, не е похвално, но няколко страници напред беше обърнато на подигравка и едва ли не лъжа. Абсурдно било - абсурдно или не - факт е! И въпроса със законноста е обсъждан в подфорума за здравни заведения - по ЗК не се поемали консумативите.

# 355
  • София
 Моeто дете също си ляга късно към 21,30-22,00ч, а заспива още по-късно. Правила съм опит да го слагам и към 21,00ч ама не заспива по рано. Просто си се върти в леглото 2 часа и пак заспива след 22ч. защо тогава да го мъча и натискам да спи  newsm78 Не е добре ама това е положението. За яденето ми и то иска като си заляга да си хапне нещичко /в повечето случай е нещо сладичко/ и давам няма да държа детето гладно щото не било хубаво и тем подобни и да сега докато е малко и мога да му дам вафличка ще му дам после като порасне предполагам че ще има достатъчно неща който ще иска и аз ще му викам и аз искам ама няма.
 Храна преди изхвърляхме. Аз мразя да се хвърля храна и ако нещо се развали карах мъжа ми да го хвърли, аз не мога като знам колко гладуват ми е гадно. Сега вече нищо не се хвърля, купуваме по малко и ако нещо тръгне да му изтича срока на годност гледам да го направим нещо и да го изядем. Хляба ни остава, но  на него сме му намерили приложение - даваме стария хляб за едни кокошки, те пък ни носят яйца.

# 356
Моeто дете също си ляга късно към 21,30-22,00ч, а заспива още по-късно. Правила съм опит да го слагам и към 21,00ч ама не заспива по рано. Просто си се върти в леглото 2 часа и пак заспива след 22ч. защо тогава да го мъча и натискам да спи  newsm78 Не е добре ама това е положението. За яденето ми и то иска като си заляга да си хапне нещичко /в повечето случай е нещо сладичко/ и давам няма да държа детето гладно щото не било хубаво и тем подобни и да сега докато е малко и мога да му дам вафличка ще му дам после като порасне предполагам че ще има достатъчно неща който ще иска и аз ще му викам и аз искам ама няма.
Направих нова тема за лягането и спането: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=712121.0
Нека да не спамим тук.

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 14:44 от Polina82

# 357
  • Пловдив
А за АГ Варна, мислех че нещо все се е променило за 4г., ама явно не. Подобни неща съм чувала и за други болници в провинцията, май само за столицата няма такива неща. Навремето, преди раждането и аз не очаквах че ще му връчат списъка с консумативи, мислех ето здравно осигурена съм, плащам си редовно осигуровките, най-после и аз да получа нещо, ама нъцки. Връчиха ми списъка. Е пратих мъжа ми да осигури нещата, бях вече преди термин и не можех да обикалям по аптеки, камо ли да мъкна торби.
Това за здравеопазването, което било безплатно за здравноосигурените у нас, си е чист мит.
Не е навсякъде в провинцията. Само за определени болници е. Не знам защо хората търпят.

# 358
  • София
 Как защо търпят хората ами като нямат избор. Поне имат болница, а там където няма ...

# 359
Как защо търпят хората ами като нямат избор. Поне имат болница, а там където няма ...

Какво означава "нямат избор"?
Имат разбира се.....сигнализира се в съответните органи и се заемат със случая.

Общи условия

Активация на акаунт