Трябва да погледна каква точно сума се беше получила, но не беше малка.
Имаше обаче и доста излишни неща, от които спокойно можехме да се лишим (разни джънкове и др. подобни). Едно, че за тях се дават много пари, а са крайно неполезни.

Защо да я готвя? И кисело зеле, и боб, и разните им там комбинации, и домати с ориз
Защо изобщо трябва да се прави нещо, което не се харесва за ядене?
И затова съм казала, че децата ми ще ядат това, което им е вкусно, а не което аз се тръшкам да ядат. Говоря за нормални манджи - като не иска леща изобщо не мисля да го насилвам да я яде, нито да си ляга гладен..
Нещо ми се загубиха бюджетните
Няма лошо Гусинът от моята история да плющи мръвки всеки ден, в резултат на което се сдоби с космически стойности на кръвнишкото наблягане и пулсът му не може да се измери, ама това е друга тема, та няма лошо, но ако изкарва достатъчно, за да може да си го позволи и то без да ощетява другите членове на семейството по някакъв начин, в случая - жена си. За децата не знам. И моят мъж много обича калкан, аз пък скариди, ама не вечеряме редовно с тях. Мъжът ми готви често риба плакия, която другите не понасяме, но я ядем солидарно с него. Когато аз сготвя посен зелен боб, защото го обичам и не бих се лишила, та ако ще другите да не го помирисват, всички го преглъщат някак. Не бих допуснала единият в семейството да налага собствените си предпочитания в храненето, ощетявайки другите както финансово, така и здравословно!