С колко пари живеете на месец

• 38 712
  • 519
  •   1
Отговори
# 225
  • София
То и за мене  10 000 са направо мираж,но има хора които ги дават.
Както писах моята приятелка даде
1000 лв за креватче
1200 лв за количка
3000-4000 лв за стволови клетки
2000-раждане
100-200 лв даде за спални комплекти
Само до тука са около 8000.За мене тези суми са много,но като ги имат хората ги дават.
Аз съм дала поне 5 пъти по малко и пак детето ми е отгледано без да го ограничавам в нищо.
Ядеше си пюрета на хип.Ползвах качествена козметика.
Единствено съм пестила от Ам-кърмих я повече от година.
Темата се измести май на колко са разходите за новороденото  Laughing

# 226
Знаете ли, до преди да забременея пушехме и двамата с ММ, давахме по 8,60 на ден, е  поради обстоятелствата отказахме ги и двамата, надявам се че бебето колкото и памперси да ползва и храна на изяжда да е по-малко. А вие направо ме наплашихте с тези суми за раждане, аз се глася да е по ЗК всичко, не е задължително да се дават предполагам 2500 за раждане. То ги и нямам де. newsm78

# 227
  • София
Амели, всеки се простира според чергата и не виждам някой да е казал, че бебето непременно трябва да се отгледа през първата година с не по-малко от 10 хил лв.  Peace
Да не говорим, че има колички и за 200 лв, както и за 2000 лв.

# 228
А потребителите от другия лагер, които разпалено обясняват, че може и с по-малко са прави, но е добре да си признаят, че ако имаха възможност да си гледат бебето по този начин, не биха отказали Simple Smile
Имам  Peace айде, поне горе-долу имам Simple Smile Отказвам, защото ме дразни свръхконсумацията, хабенето на ресурси, което се свързва с производството на всяка стока, и прочие  Simple Smile
Но аз и себе си гледам така, тоя чип в мозъка ми е сбъркан  Laughing
За раждането и аз ще платя, но ще излезе ок. 1400. И то само заради гъзарията таткото да е с мен, ако не исках да е с мен, щях да си мина по ЗК.

# 229
  • софия
Амели, всеки се простира според чергата и не виждам някой да е казал, че бебето непременно трябва да се отгледа през първата година с не по-малко от 10 хил лв.  Peace
Да не говорим, че има колички и за 200 лв, както и за 2000 лв.
е да де!  Mr. Green Нали това се пише 16 страници вече, малко като преливане от пусто в празно, защото в крайна сметка не виждам с какво темата ще промени нечие потребление! (или поне наличностите за нечие потребление)

Аз като един умен  потребител Mr. Green си направих някой иводи и мисля че бюджета ни ще претърпи малка промяна откъм начин на изразходване (това като резултат и на темата "успявате ли да спестявате?")

# 230
  • софия
А потребителите от другия лагер, които разпалено обясняват, че може и с по-малко са прави, но е добре да си признаят, че ако имаха възможност да си гледат бебето по този начин, не биха отказали Simple Smile
Имам  Peace айде, поне горе-долу имам Simple Smile Отказвам, защото ме дразни свръхконсумацията, хабенето на ресурси, което се свързва с производството на всяка стока, и прочие  Simple Smile
Но аз и себе си гледам така, тоя чип в мозъка ми е сбъркан  Laughing
За раждането и аз ще платя, но ще излезе ок. 1400. И то само заради гъзарията таткото да е с мен, ако не исках да е с мен, щях да си мина по ЗК.

съгласна съм с теб. И аз имам въможност, но явно съм сбъркана. ( не става въпрос за бебе де) Но е хубаво когато нещо случайно ти попадне пред погледа и вземеш че много много много много го харесаш, да можеш да си го позволиш, нали? ето това е разликата - тези които успяват с по-малко, не могат, поне не от раз!

# 231
Знаете ли, до преди да забременея пушехме и двамата с ММ, давахме по 8,60 на ден, е  поради обстоятелствата отказахме ги и двамата, надявам се че бебето колкото и памперси да ползва и храна на изяжда да е по-малко. А вие направо ме наплашихте с тези суми за раждане, аз се глася да е по ЗК всичко, не е задължително да се дават предполагам 2500 за раждане. То ги и нямам де. newsm78
Ами и аз по ЗК съм раждала, не съм била на частно, не съм дала такива суми за раждането, но като сложиш избор на екип (да се разбереш с доктора), ВИП стая (не си мислете че е нещо лукс, хладилник и телевизорче, но поне имаше тоалетна и топла вода към стаята, като не искаш ходи в мизерията с циганките), консумативи за секциото, почерпка за персонала (все пак бях седмица там), това-онова и т.н. Това че НЗОК покрива ражданията е мит, покрива се един мизерен минимум, като за малцинствата, от там нататък кой колкото реши. Може би в столицата е по-добре, аз говоря за провинцията.

# 232
  • София
консумативи за секциото

Като например? Конците ли си плати или иглите!? hahaha

# 233
  • София
консумативи за секциото
А, Нанче - може и лепилото, защото не винаги се ползват конци.  Wink

# 234
Аз примерно като раждах в гр. София в Майчин дом една стотинка не дадох. Не ми е пречело да съм в обикновена стая или да деля един санитарен възел с циганки. Друг е въпросът за отношението на персонала като не си плащаш, но да не излизаме от темата.

# 235
консумативи за секциото
Смешно е, нали?
Да, включително и някакъв специален конец, който се саморазграждал, защото нямало било. Бяха написали предварително един списък за операцията, отделно от онзи списък за нещата за детето и за постъпването.

# 236
  • софия
Аз примерно като раждах в гр. София в Майчин дом една стотинка не дадох. Не ми е пречело да съм в обикновена стая или да деля един санитарен възел с циганки. Друг е въпросът за отношението на персонала като не си плащаш, но да не излизаме от темата.
не съм платила! Стотинка не съм платила. Почерпката възлизаше на 2 натурални сока и бонбони. Мъжа ми това купил Crazy
хайде сега не започвайте с "да, ама кога", защото моя приятелка роди там миналата година и пак стотинка не плати! И не е било лошо отношението. Даже лекаря идваше по-често да ме види (явно нещо се е притеснявал) за разлика от момичето до мен което си беше платила, лекаря не се вясна за секунда дори, и в крайна сметка друг лекар беше.

# 237
  • София
консумативи за секциото
Смешно е, нали?
Да, включително и някакъв специален конец, който се саморазграждал, защото нямало било. Бяха написали предварително един списък за операцията, отделно от онзи списък за нещата за детето и за постъпването.

Не знам къде си раждала и кога, но това е меко казано абсурдно. Конци купувах за моя операция само през далечната 1995 г, когато наистина нямаше.

Тонче, вярно е, аз съм лепена, затова сигурно не съм плащала  Joy

# 238
  • софия
консумативи за секциото
Смешно е, нали?

Не знам къде си раждала и кога, но това е меко казано абсурдно. Конци купувах за моя операция само през далечната 1995 г, когато наистина нямаше.

Момичета, не изгрубявайте  Naughty

# 239
  • София
консумативи за секциото
Смешно е, нали?

Момичета, не изгрубявайте  Naughty
И защо според вас ще ви лъже,че си е платила конците. Thinking
изобщо не се учудвам,че са и поискали пари за конци.
В Троянската болница също като трябва да те шият си купуваш конците  Naughty
А за плащането за избор на екип съм абсолютно за.
Това за мене е много важно.Благодарение на това,че си бях избрала лекар ми обърна такова внимание и аз и детето сме живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт