С колко пари живеете на месец

• 38 722
  • 519
  •   1
Отговори
# 240
Разбира се, че не лъже, но и ние няма да излъжем, ако и кажем, че и без това е могла. Тя няма също така да излъже, ако пак повтори, че има само едно дете, но и ние няма да излъжем, ако и кажем, че имала- дала, дупе знае две и двеста и от типа.

# 241
1050 лв чисто доход на месец - 2 възрастни с 2 деца. Като приспаднем твърдите разходи за градина ,ток, вода и телефони чисто живеем с 350-400 лв на месец, които отиват за храна и дрехи ако остане. Не си позволявазме никакви глезотийки и почивки, дори и играчки не купувам освен на РД и НГ. Лятото ходим на море като тегля краткосрочен заем 500 от ВСК на фирмата и после го връщам. Нямаме на кой да оставим децата или село за да ги заведем някъде в почивните дни. Но и с тези доходи се оправяме. Само да сме живи и здрави.

# 242
  • София
Понеже темата се превърна в колко струва бебето и дали се плаща раждането и тн. За първото ми дете купихме всичко ново не помня точно колко ми излезе, но май си беше доста. Не съм купувала най-скъпите неща, но не са били и най евтините нещо средно. Това преди 5-6 г. Така че сума от 10000 лв за 1-та год не ме изненадва /е може да е малко повечко, но малко/. За второто ми дете нищо не съм купувала всичко си имам. Пари само за храна и памперси. Така че съм била и от двете страни за разходи за бебе  Simple Smile
 Относно плащането по болници аз съм от София и тук пари за конци и други май не искат, но знам че по провинцията е страшно, така че не се учудвам че на някой са искали пари за такива работи.

# 243
  • до една звездичка
Понеже темата се превърна в колко струва бебето и дали се плаща раждането и тн.

Тъй ли? В това ли се превърна вече? Mr. Green
А ти, авторке, поне намери ли отговорите на въпросите, които те мъчиха в тези 16-17 страници? Thinking

# 244
Ами в какво друго да се превърне?
Извинете, ама всеки тук е в различен етап от живота си.И в различна конфигурация откъм семейно положение, брой деца, наличие на баби и стринки и прочее, ако щете и възраст.
Пуснете си един ексел с определени колони за тези конфигурации, попълнете си я у ударете чертата.Ще видите къде се намирате, като си заложите и бройка 100-избери си потребители, разпрати я да я попълнят и готово. Mr. Green

# 245
То като видят амсалак с пари ще го накарат не конците, ами и тока дето са хабили за него в операционната да си плати...
Или дай като един такъв е платил и вече да мисли, че кой знае какво му се е случило....а че тези които са родили без и 1лв. да са дали едва ли не са по-глупави, безотговорни и т.н. Защото на достатъчно такива приказки съм се нагледала тук...)

И като толкова се тръшкате тук за първоначалните разходите по едно бебе....ами ще кажа, че мнооого зависи от къде ще се купят дадените неща.
Въпреки че имах почти всичко от първото, реших и за второто да купувам почти всичко ново.
Е да, но имах достатъчно време да сравнявам цени, да чакам промоции и намаления (преди и след НГ), да играя на търгове в ибей и да се снабдя с всичко от количката, през бельо, дрехи, всякакви други полезни и безполезни уреди на 1/4 или поне 1/3 от цената, която бих платила в БГ.
Да, лошо няма да имаш пари и възможности, но още по-добре ако пазаруваш и разумно.
А не се хвърляш да купиш количка за 2000лв., като същата можеш да я купиш на промоция от Англия или Германия за 1000лв. примерно.

# 246
  • до една звездичка

Очакван обрат. Wink

Е, все е по-добре от, примерно: София vs прованс и други подобни, инспирирани от това за кого 1000-2000 лв. са много, и за кого - нищо.

Все пак, дано в плявата някой е намерил/прочел и нещо полезно, еле авторката. Peace

# 247
  • Другата България
Понеже темата се превърна в колко струва бебето и дали се плаща раждането и тн.
В това ли се превърна? newsm78 Ами прекръсти я тогава и ние без бебетата да не пишем. Последните страници е само това-кой, колко, къде, дали.......имал-дал, ставаше дума за това дали стигат или не, а не на кой колко му е помогнала свекървата и какво е купила за бебето.
Извинете, ама всеки тук е в различен етап от живота си.И в различна конфигурация откъм семейно положение, брой деца, наличие на баби и стринки и прочее, ако щете и възраст.
Пуснете си един ексел с определени колони за тези конфигурации, попълнете си я у ударете чертата.Ще видите къде се намирате, като си заложите и бройка 100-избери си потребители, разпрати я да я попълнят и готово. Mr. Green

Абсолютно съм съгласна Peace
Каси, благодаря ти за пояснението и то така подробно написано, аз съм забравила явно какво е било.... Tired той моя ходеше на "Европа", уроци по математика и тенис, та не е чак толкова натоварен бил с извънкласни занимания, но сигурно е надскочил тази цифра......

# 248
За 2000 лв. ще си купиш кола. Така се случи,
че и за двете деца съм ползвала количка от приятели,
купувах само лятна.Всичко ,което ставаше излишно го давах от голямия син,
но за малкия се наложи да купувам.Харесва ми практиката "предай нататък!"

# 249
  • София
  Ех дами, измежду 200-те отговора имаше и 10-тина по темата, та да си направя някаква сметка   Simple Smile
 Прости исках да ми кажете: ние сме 4-ма живеем с толкова и не стигат, или ние сме 3-ма живеем с толкова и ни остават, нещо от сорта. То стана една .....

# 250
Затова пусни анкета.В анкетата си заложи-4 членно, с доходите.Така ще отсееш тези без деца-те харчат Различно и приоритетите им са различни.Ще гласуват само семейства, сходни на вашето и т.н.
Ние живеем с пъти над вашите и пак не ни стигат.Няма как да разбереш..... ooooh!Защото искаме да увеличим това което ни остава и т.н. и т.н. Някак как да се сравниш  с останалите, както ти се иска.

# 251
 Ех дами, измежду 200-те отговора имаше и 10-тина по темата, та да си направя някаква сметка   Simple Smile
 Прости исках да ми кажете: ние сме 4-ма живеем с толкова и не стигат, или ние сме 3-ма живеем с толкова и ни остават, нещо от сорта. То стана една .....

И аз съм на мнение, че отговори можеш да получиш само в анкета.
Да ти цитират конкретни суми ще тръгнат малко хора.
Тези, които живеят с малко, получават упреци. Които живеят с ровече, обвинения.
И на едните, и на другите може да стигат или не. Ние сме с различна сума в + и пак не стига, колкото и да е невероятно. И разбивка мога да направя, но не бих я публикувала директно. И на лични да ти споделя, ще ти помогне ли? Peace

# 252
  • Другата България
Щом това ще ти подейства.....сверяващо часовника:
Ние сме 4 човека-двама възрастни работещи, пенсионер и студент /работещ за около 200 лв. на месец и живеещ на общежитие/.Пенсионера е с 250 лв. пенсия.Нашите доходи варират-от 1800 лв. до 2500 на месец.
Е не ни стигат. Confused
Имаме заем овърдрафт , който сме усвоили и сега гледам да го допълвам когато мога-това ми е спестяването на мен. Живеем в собствено жилище, имаме 2 коли /стари разбира се/, само сметки +храна на месец са ми около 1000-1200 лв. / зависи от сезона/. Другите разходи няма да ги изреждам, не виждам смисъл.Но има и месеци, в които оставям настрана, не в овърдрафта.От 12 да са .....2-3 Wink ooooh!

# 253
В никакъв случай не мога да сравнявам по разходи бебе- възраст и тийн- възраст,
във втория случай парите отиват главно за храна,а това е най-скъпото за съжаление
и ако преди ,20 лв.ми стигаха на ден за храна ,сега трудно се справям с 30-40.
Извинявай, може ли да споделиш какво точно купуваш и ядете на ден за 30-40 лв?
На мен ми се струват ужасно много.
У дома има 16-годишен тийн, ами ...не яде като ламя.
И аз, въпреки че купувам доста био-продукти, пак не мога да ги докарам до 40 лв на ден, за трима възрастни.То 16-годишният си е вече възрастен...

# 254
И какво купуваш и какво вечеряте та 30лв ти се виждат много.Като купя САМО ЗА ВЕЧЕРЯ салата ,месо и гарнитура за месото (дали картофи или ориз и др. няма значение) ето ти 20 и кусур,ами и нещо сладичко искат... още 10 лв (за продукти /по икономични даже)

Общи условия

Активация на акаунт