КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

• 67 927
  • 739
  •   2
Отговори
# 45
  • Sofia
На долен реотан с вентилатор, на 2 степен и 160°-170° ми се изпича абсолютно равномерно и без да покривам...без нищо да правя.

Ето тези 2та са печени така

снимката е линк.

# 46
  • БГ
...горен и долен без вентилатор, горен и долен с вентилатор,...
На една от двете, ако избереш "с вентилатор"-  на по-слаба Т - 150°-160°.

Morena, благодаря за отзивчивостта    bouquet    най-често използвам функцията долен и горен реотан с вентилатор, така че ще те послушам и ще пека на 150-160°, на 2 ниво.    Peace

# 47
И аз се снабдих с продуктите за козунака със сметана и ако не ми мине котка път през почивните дни ще го направя.

Някой питаше за едра захар, последната Захира, която купих от Кауфланд си беше направо едра.

Това за "висящия козунак" е много хитро  Peace Като нищо сме се включили и ние в инициативата.

# 48
  • Балчик
След втасването премесих с още малко брашно, ударих 100 пъти в масата , и резултатът беше - дълги предълги конци, прекрасен аромат и превъзходен вкус.

Това е някаква нова технология. Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 15:56 от Джемма

# 49
  • София
След втасването премесих с още малко брашно, ударих 100 пъти в масата , и резултатът беше - дълги предълги конци, прекрасен аромат и превъзходен вкус.

Това е някаква нова технология. Simple Smile

Удрянето на тестото ли ? Ами нова - стара е, даже я помня още от малък. А преди време в една от темите се появи една дама, дето разправяше че го слагала в здрав полиетиленов плик и го пускала в пералната на центрофуга. Целта нали била да се изкара въздуха. Обачееее ... вземе та и се скъса плика и тестото нали у барабана станало ... а да не продължавам нататък.

# 50
  • Балчик
Не удрянето- него и аз знам от дете, и не 100, а 300 пъти! А цялата процедура след втасването на тестото. Всичко това се прави преди втасване, освен това с брашно не се работи след омесването с мазнина. Peace

# 51
Това с удрянето 100 пъти го знам за пити и даже съм го практикувала, но за козунак не го знаех.
А пък за това с центрофугата бях чела миналата година и доста се учудих и  ooooh!, но явно се практикува.

# 52
На долен реотан с вентилатор, на 2 степен и 160°-170° ми се изпича абсолютно равномерно и без да покривам...без нищо да правя.

Ето тези 2та са печени така

снимката е линк.
Здравейте и от мен! Прекрасна тема, благодаря ви! И един въпрос - в момента втасват два козунака със сметана. Скоро ще пека, та питанката ми е второто ниво го броите от долу на горе нали?

# 53
  • Русе/София

Здравейте и от мен! Прекрасна тема, благодаря ви! И един въпрос - в момента втасват два козунака със сметана. Скоро ще пека, та питанката ми е второто ниво го броите от долу на горе нали?
да

# 54
  • Sofia
И аз да потвърдя... да, нивата на фурната се броят от долу на горе. Simple Smile  Успех!

# 55
Благодаря, момичета! Ще пробвам за пръв път само по този начин печенето, винаги до сега печях и на горен и на долен, но човек се учи докато е жив!  bouquet

# 56
Прави сте  за второто премесване. Никога досега не бях прибавяла брашно след втасването. Но понеже този път, донякъде повлиана от блога на Йоана реших да меся с миксер, а там се изисква малко по-рядко тесто, когато вдигнах капака на тенджерата в която втасваше видях , че е малко редичко. Добавих брашно, месейки енергично, след това обогатих с малко олио за да не лепи, ударих 100 пъти и Бога ми  - козунакът беше като за изложба. А стана с минимум труд, защото миксера изкара балоните вместо ръцете ми.

# 57
Скоро ще пека, та питанката ми е второто ниво го броите от долу на горе нали?
същото като при етажите (нивата) в жилищата.  Laughing

# 58
Скоро ще пека, та питанката ми е второто ниво го броите от долу на горе нали?
същото като при етажите (нивата) в жилищата.  Laughing
Привет, броила съм правилно, защото се получи нещо уникално! Страхотни козунаци, мекички, душичка и идеално изпечени! До снимка не стигнаха, следващия път! Благодаря!

# 59
  • София
Не обичам подстрекателитееее Sad Козунакът със сметана е на първо втасване. Правилите го ориентировъчно ще кажат ли колко козунака излизат - 2 правоъгълни? 1 кръгъл (долната част на тава за печене от едно време) newsm78

Общи условия

Активация на акаунт