КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

  • 68 012
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Много странно, сигурна ли си, че чашата ти е 250 мл обем?

И не си мерила и теглото на самата чаша, нали?
Алфа, да, без чашата... то самата чаша е керамична и е към 290г.
Като гледам - колкото чаши толкова и грамажи. Значи нищо конкретно не може да се каже.  ooooh!

matze, как пък ти от събота вечер, чак за понеделник... то така мирише, та се не трае...  Laughing

# 166
  • София
  • Мнения: 2 531
Като гледам - колкото чаши толкова и грамажи. Значи нищо конкретно не може да се каже.  ooooh!


Абсолютно!
Еле пък чаените чаши на OMV-то едни стъклени напоследък са ги пуснали, ми те са колкото едни малки легенчета направо......  Joy

# 167
  • DE
  • Мнения: 971
Morena
, ъхъ, не се трае та затова и го няма hahaha
Аз реших по българската традиция за тукашния Великден  да имам за понеделник яйчица и козунак.
Ще има значи само яйца Embarassed

# 168
  • Австрия
  • Мнения: 28
Привет момичета и момчета,

при нас днес се празнува Великден. По тоя повод показвам и нашите козунаци правени по рецепта на еликсир със заквасена сметана.


# 169
  • Мнения: 7 779
е защо ги криеш ? няма от какво да се срамуваш   bouquet

# 170
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Честито на всички, които днес и утре празнуват Великден. Hug

nudel33,чудни са ти станали козуначетата.

# 171
  • Австрия
  • Мнения: 28
bongo_2007, Джемма, благодаря ви!   bouquet

bongo_2007, ами крия ги да не вземе някой да изяде половинката, която остана, че утре няма какво да закусваме.  Wink

# 172
  • Русе
  • Мнения: 2 220
nudel33, matze,чудни козунаци!   bouquet
Да си покажа и аз козунака по рецепта на Еликсир със заквасена сметана. Благодаря Еликсир, много хубава рецепта!  bouquet  Не очаквах толкова много да се надуе козунака,излезе от формата отвсякъде.Направих козунак,руло и едно мъничко козуначе,което опекох в купичка за супа.Използвах 200 гр. захар по разграфена мерителна чаша.



# 173
  • България
  • Мнения: 491
запис от една новобранка с огромно желание за месене на козунак
вторник почивам и ще се пробвам

# 174
  • Мнения: 1 101
Тази година направих репетиция на тукашния Великден
Но както обикновенно  Embarassed работих на око>
Може би съм единствената замесила с 2 вида мая(суха и жива)Но става да знаете Laughing
Та ето козунаците след 20 часово приключение.
20 часово защото ги почнах снощи с мисълта да втасат в хладилника и на сутринта да пека..
Е надигна се малко тестото но..понеже тестото ми беше с масло ..трябваше време да се отпусне...после оформих и пак оставих да втаса и чак вечерта пекох..
Но си заслужава чакането Sunglasses

Кифличките малко ги изпуснах но са вкусни и мекички.
И с белтъците забърках едни целувки..тук са неизпечени още.

# 175
  • Мнения: 2 871
В козунака на Еликсир маята е 3/4 кубче Юва, това на колко грама суха се равнява?

# 176
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
В козунака на Еликсир маята е 3/4 кубче Юва, това на колко грама суха се равнява?
Съотношението между суха и прясна мая е 1:3.
3/4 кубче прясна/30г = 10г суха мая.

# 177
  • Мнения: 2 871
В козунака на Еликсир маята е 3/4 кубче Юва, това на колко грама суха се равнява?
Съотношението между суха и прясна мая е 1:3.
3/4 кубче прясна/30г = 10г суха мая.


Благодаря   Hug

# 178
  • Мнения: 3 450
Да се запиша отново с козунаци на Венета.Следващите ще са на елексир.Този път нещо не ги оцелих но пък вкусни.

# 179
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 730
Ето и моята генерална репетиция за Великден:

по рецептата на Еликсир със сметана. Благодаря на Еликсир  smile3525.
И аз увеличих захарта на 180 г., съответно и маята на 36г. Очевидно като сложа плънка ще станат достатъчно сладки за нашия вкус. Освен това вместо масло сложих домашна свинска мас, което не повлия по никакъв начин на вкуса на козунаците.
Толкова много конци  Shocked, и то още при оформянето постигам за първи път.

Общи условия

Активация на акаунт