Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 047
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София !
Добро утро !!

Имам въпрос към ЛЛЛ и към всички останали :
От снощи не ми е добре , носа ми потече , гърло ме заболя , тая сутрин се събудих едва говоря  Confused просто настинах .. Въпроса ми е какво мога пия за настинката ?? И възможно ли е чрез кърмата да заразя и детето ?? Иначе мисля да слагам маска докато съм около нея , но не ми се иска да спирам да кърмя , а да не говориме че тя АМ хич не иска и не знам какво ще я права  Cry  Cry  

# 91
Спрях да тегля,да цедя и да следя колко изяжда малката мишка и сега съм мнооого по-спокойна.Оставям всичко на неговата преценка и ще видим колко ще качи този месец  Crazy

# 92
Добро утро !!

От снощи не ми е добре , носа ми потече , гърло ме заболя , тая сутрин се събудих едва говоря  Confused просто настинах .. Въпроса ми е какво мога пия за настинката ?? И възможно ли е чрез кърмата да заразя и детето ?? Иначе мисля да слагам маска докато съм около нея , но не ми се иска да спирам да кърмя , а да не говориме че тя АМ хич не иска и не знам какво ще я права  Cry  Cry  

Бъни, и аз бях настинала с болки в гърлото и хрема. Хремата продължавам да си я влача още  Confused. Аз си взех Инфлуцид и май от него се пооправих. Наблегнах и на чайчетата, но внимавай какъв ще си вземеш, че нали и те имат някакво влияние върху бебчовците. Аз си взех лайка, тъй като го дават много подходящ в борбата с коликите. Е, аз не забелязах някакъв ефект, ама поне ми беше спокойно, че няма да повлияе на кърмата ми и върху Калоян. Инфлуцид е хомеопатично и няма да ти навреди. Смучи се на всеки 1 час, докато не започне да те облекчава. Аз не съм носила маска и за щастие не заразих бебчо. Кърмихме се успешно без да му стане каквото и да било.
Взимай мерки и се лекувай! Не се тревожи за бебка! Ако си сигурна, че си настинала не би трябвало да и се отрази. Успех и скорошно оздравяване Wink!

# 93
bunny : ),

Отговорих ти на личното съобщение, което си ми изпратила.
Бързо оздравяване ти пожелавам!   bouquet

# 94
Здравейте и от мен  Grinning и аз отдавна не съм писала, ама тъкмо изчитам какво сте писали и трябва да ставам.
Добре сме, кърмим се на 3 часа, той така си е решил, понякога правим и по-големи паузи, ама май сме качили доста - повече от 1,5кг  Shocked Сега взех малко да го ограничавам, че големи бузи, голямо чудо  Mr. Green Във вторник сме на консултация, да видим какво ще е положението newsm78 . Обаче нямам никаква идея по колко ядем, нямам брояч на гърдата  Mr. Green, уж малки и не се пълнят кой знае колко, ама резултатът е налице. Дано изкараме до 6-тия месец само на кърма  Praynig
Колики май нямаме вече, нищо не давам и е доста спокойно бебче. Е, вечер показва характер като се измори и става крив.
Бъни не се притеснявай, че си изстинала, а и да е вирус няма да заразиш малката, защото в кърмата веднага се образуват антитела и  предпазват бебето - Майката природа е измислила всичко  Peace Въпросът е да се лекуваш хомеопатично и с чайчета и да промиваш носа, за да се почувстваш по-добре.
Май тея дни ще си стоим вкъщи, че с тези дъждове, поне можем да си поспим с малките сладурковци  Hug
Ние довечера сме на ресторант, че моето майче има рожден ден, заредила съм едно шише с кърма и прабаба му ще го гледа, че и аз съм човек  Mr. Green

Лек ден на всички и гушкайте много малките буболечки, че ей сега ще станат големи и няма да има постоянно мачкане и целуване  Heart Eyes

# 95
Bunny и аз бях така 1 седмица като ни изписаха от болницата,ходих с маски пих само парацетамол и тонзилотрен за гърлото,но не се бой за бебето щом кърмиш то е защитено от тази инфекция, дано се оправиш бързо,ние си имахме сополки още от болницата и хъркането се появява от време на време,и още си ги чистим с физиологичен разтвор,педито каза че при бебетата било така,понеже повече лежат и секрета трудно се изчиства.

Аз да ви се оплача какво направихме с моя мъж, Embarassedобъркахме биогаята с хексалгина от хладилника и дадохме по погрешка на бебето #Cussing outбелите бързо стават,веднъж съм го ползвала за каката и като разбрах че е вреден тряваше да го изхвърля,даже срока му е изтекъл.Веднага накърмих бебето и го сложих по корем да повърне,но какво е изхвърлило от препарата не се знае,нищо не и стана само на другия ден имаше малко разстройство и си търкаше очичките, Sadполучи сърбеж,това са част от страничните ефекти,направо съм за убиване #2gunfireи моя мъж и той не видя какво слага аз му ги дадох да капне в лъжичка.
 Rolling Eyesтрябва да си орваряме очите на 4 -това да ни е за урок.

# 96
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Добро утро !!

Здравей,
Наистина е неприятно да е настинал човек, дано се оправиш бързо. Опитай се да си осигуриш почивка, да приемаш топли напитки и се надявам, да се оправиш и без лекарства.
При температура и болка би било добре да се използва Парацетамол и Ибупрофен или лекарствени продукти с тези активни съставки.
В случай че се  наложи да се приемат лекарства през периода на кърмене е добре да се организира приема на лекарството така, че да е непосредствено след кърмене или преди някоя по-голяма пауза за денонощието, ако има такава. Така  организма може да преработи голяма част от лекарството и да намали концентрацията му в кърмата.

Спокойно може да продължиш да кърмиш и през периода, в който си настинала. Не би могла да заразиш детето чрез кърмата,  а напротив, дори чрез нея ще й предадеш антитела. Това е едно от чудесните качества на човешкото мляко е -  когато тялото  произвежда антитела да се борят с дадена болест, тези антитела преминават директно в кърмата, като осигуряват защита и способност да се бори с болестта и на бебето.

# 97
  • София !
Много ви благодаря момичета  Hug и на вас ЛЛЛ също !!  Ходих сега да взема инфлуцид , парацетамол и чай от лайка , дано да се оправям бързо че много неприятно  ooooh! ...... Поне се успокойх щом немога да я заразя чрез кърмата това е добре , че се бях притенсила много !!!!

# 98
Mimi89 с какво се храните?На АМ ли сте?Ние с моето момиченце успяхме малко време да се кърмим и сега сме предимно на АМ. Както и при вас, и ние ядем все различно количество мляко и без никакъв режим, т.е на поискване, само че с АМ. Имам една книга много хубава за храненето на децата и в нея пише, че този начин на хранене също е добър, защото така детето само преценява колкото и когато поиска, с което се избягвало прехранването.Детето само определя своите нужди.Важното е да наддава сладурчето  Simple Smile
Ние на 5.04 станахме на 1 месец  Simple Smile, защото сме от закъснелите бебоци и без да искаме минахме в другия месец.Май аз съм последната от февруарските мами Simple Smile

На къмра сме а когато ми се спи през нощта или като сме на разходка пием АМ.

# 99
fima_85 Днес се сетих за теб и твоята история.Не съм търсила в темите дали си писала как е малкото сладурче вече напълно ли се е възстановило?И моето детенце се роди с ниско тегло и сега вече е добре и си се храни като другите деца.
Интересува ме как стоят нещата с ваксините за дечица където им е по малко теглото до сега са ни сложили само ваксините от болницата а на 23-ти правим 3-римесец.И сега на тази консултация няма да искам да ни я слагат че е с хрема и от време на време кашля

# 100
  • София !
Вили по една таблетка на всеки час и колко дни го взимаше инфлуцида  newsm78 

# 101
bunny mersi za otgowora i az vnimavam da ne se pukne papkata i slojih lepenka da vidim kvo 6te stane,barzo ozdravqvane ti pojelavam:))

# 102
  • София !
bunny mersi za otgowora i az vnimavam da ne se pukne papkata i slojih lepenka da vidim kvo 6te stane,barzo ozdravqvane ti pojelavam:))

Мерси !! Обаче според мен е редно да не слагаш лепенка , и аз мислех ама ме посъветваха че по добре да си диша да е отворена че по бързо ще се оправи  Hug

# 103
  • Страната на чудесата
Вили по една таблетка на всеки час и колко дни го взимаше инфлуцида  newsm78 
Не съм Вили, но се лекуваме само с хомеопатия, затова се включвам-първите 3 дни през час, след това четирикратно още 10 дни.

# 104
  • Бургас
...Да споделя и аз моя проблем бцж (мантуто)стана голяма пъпка с гной ако има някои същия проблем да сподели,първо се изплаших но после като се разрових из нета видях че било нормално при някои бебета ставало така голяма пъпка с гной.Макар че ми е второ дете с каката нямах такав проблем тъй като неното бцж от болницата не се хвана и ни правиха пак мисля 4е беше кам 6 ти месец.Сега слагаме лепенка като го къпем и 4акаме да мине,дано е по скоро че все пак се шашкам като гледам как му се е издуло раменцето на горкото ми слънчице и все си мисля че го боли:))
На Алекс също му се появи гной. Не съм слагала лепенка, не съм стискала. Две вечери подред го мацвах с клечка за уши, напоена със спирт. СамО проби и изтече гнойта, вечерта при преобличането беше спокойно мястото даже. На каката не се е появявало това.

Аз също бях болна миналата седмица, с гнойна ангина. Пих Парацетамол, Вит. С, Тонзилотрен, чайчета и компрес с извара на гърлото. За три дни мина.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт