Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 172
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • София !
Момичета, вашите бебета обръщат ли се сами от гръб по корем ? Мойто Шуши хич не обича да стои по корем, пък една рехабилитаторка от Майчин Дом, като ме почна..." Ама на 4 мес. трябва да се обръща, как иначе ще започне да лази.." и някакви ей такива! И сега взех да се тревожа Sad Обръща се само на една страна.

От къде на къде па задължително трябва да лази  Thinking . Моя мъж нито е лазил , нито нищо , един ден е стана и тръгнал  Mr. Green , е подпирал се е тук там де . Всяко бебе е различно така че не им се връзвай толкова  Naughty !! Моята кокона се опитва , и ако се обърне все още не умее да си извади ръчичката  Simple Smile !
Нека кажа още нещо , ние пък изобщо не обичаме по корем , слагам я и седи не повече от минута даже е много , и става война  Laughing !

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 11:54 от bunny : )

# 646
Здравейте, мами, извинявам се, напоследък не съм много активна във форума. Но аз и на компа не стоя, играя си с беба, ходим на разходка, свършваме някоя работа вкъщи и хоп, то деня минал......... А и много гости напоследък – всяка седмица почти
Бебка е много добре, на 3 м беше 5.650 кг и 64 см. Много жизнена и игрива за радост на мама. Още не се е завъртяла, но пълзи по гръб. И така един ден мама я изтърва от поглед и тя падна от масата, където й държа повивалника  Sad Голям ужъс беше, но слава богу нищо й няма, стола омекоти удара
На кърма сме, ще захранвам след 6 мес, по-рано само ако нямам кърма, а за сега всичко е ОК
Ползваме пелени Пуфис 3 – доволна съм, много рядко се случва да пропусне, а Ани ака много често, обилно и рядко
Аз хапвам всичко, само ягоди не си позволявам много. Алкохол не пия, но понякога даже едно кафенце пийвам, не й се е отразило до сега
Относно коша на количката – ние още сме с този за новородено, но взе да й окъсява. Може би юли ще го сменя, че е много затворен, да не й е горещо

Нашите сладки ФЕВРУАРСКИ душички преди година бяха само две чертички !   Simple Smile Гласувах за това, чудно е  newsm10

# 647
  • Sredets/Burgas
Момичета, вашите бебета обръщат ли се сами от гръб по корем ? Мойто Шуши хич не обича да стои по корем, пък една рехабилитаторка от Майчин Дом, като ме почна..." Ама на 4 мес. трябва да се обръща, как иначе ще започне да лази.." и някакви ей такива! И сега взех да се тревожа Sad Обръща се само на една страна.
А, ето! Точно за тия "компетентни специалисти" говорех! Peace
Бъни ме е изпреварила, ама и аз това щях да напиша...
Тя, като не ти е казала, че няма да проходи пак добре...
Детето има достатъчно време до края на 6-ти месец да заякне в гръбчето...

Иначе аз ще одъртявам още другата седмица...  Mr. Green

За "тъпченето", вкъщи наистина този глагол използвам,
 защото този нашия, малък язовец... наистина мноооого, ама мнооого тъпче... hahaha

# 648
  • София
 Мдаам...и аз това мислих- всяко дете е различно, да си гледат работата...ще я държа по корем, тя ще се изнервя и ще пищи, и това само и само, защото на 4 мес. ТРЯБВА еди какво си!

# 649
Ааа, Мами, избихте рибата...

Първо яко тъпчете бебоците със спичащи, зеленчукови пюрета
 и после се виждате в чудо да търсите ефективни лаксативи ooooh!...

Тя, Годайва донякъде с право използва остър тон...

Аз тогава не се "обадих",
 но също бях меко казано шашната от всичките тия сиропи, клизми
 и каквото беше още там...
но реших, че не е моя работа да се меся...

Зеленчуковите пюрета са ми дива Индия,
 ама опитвайте се да ги комбинирате с други зеленчуци,
 да се неутрализира това запичащо действие...

За мен поне нещата стоя така - никакви спичащи плодове и зеленчуци,
 докато няма достатъчно двигателна активност на детето...

Иначе зор Rolling Eyes...

Разберете,че ме сърбят ръцете да дам пюре,но прекарах зор с баткото,заради това ранно захранване(след 3ти месец).Разбирам ви стремежа бебчовците да ядат "човешка" храна,ама не смятате ли,че 4 мес. на мляко си е много малко време?Нека поне разполовят 5ти месец,ще видите,че и запичането ще е по-малко и,че няма да бутате лъжици,а бебчовците с  желание ще хапват. Пожелавам бързо да се изакат тея малки барбарони  Heart Eyes
Доживях да съм на едно мнение с Годайва  hahaha Но наистина много точно казано  Peace
Пеперудке-кефи ми колко си цапната в устата-в мое лице си имаш фен  smile3534
Аз ще се опитам да отговоря на Бъни по въпроса с кашите.-Тъй като дребния качи само 50 грама за месец -педи рече и отсече - ще го захранваш с каша  Naughty Кърмата толкова ми беше намаляла , че се без много да му мисля захраних с каша( 1 лъжица разтворена в 40 мл вода) .Аз за свое успокоение го наричах "дохранване с каша" ,защото осъзнавах ,че за 4 месечно бебе е рано да приема твърда храна  Confused (само да допълня,че бяхме опитали всевъзможни начини да го дохраним със замразена кърма или АМ , но безуспешно) .Благодарение на съветите от по-опитните февруарки с лактогенни средства и хомеопатия за по-малко от седмица си увеличих кърмата и спрях да давам каша.Та от това което знам кашите се дават на децата с по-ниско тегло и ако твоята кокона си качва добре-давай си пюренце  Peace след като заместиш хранене , кашата идва за следобедно хранене ( и то през ден -убий ме незнам защо  newsm78 ).Няккои майки въвеждат с кашата плодовите пюрета  Wink

# 650
Мдаам...и аз това мислих- всяко дете е различно, да си гледат работата...ще я държа по корем, тя ще се изнервя и ще пищи, и това само и само, защото на 4 мес. ТРЯБВА еди какво си!

Нищо не трябва, спокойно Simple Smile И Илиян мрази да е по корем и реве, казах на педи, тя го сложи по корем и вика "наистина не обича детето, остави го тогава, когато той си реши" Simple Smile

# 651
Доживях да съм на едно мнение с Годайва  hahaha Но наистина много точно казано  Peace
Пеперудке-кефи ми колко си цапната в устата-в мое лице си имаш фен  smile3534
Аз ще се опитам да отговоря на Бъни по въпроса с кашите.-Тъй като дребния качи само 50 грама за месец -педи рече и отсече - ще го захранваш с каша  Naughty Кърмата толкова ми беше намаляла , че се без много да му мисля захраних с каша( 1 лъжица разтворена в 40 мл вода) .Аз за свое успокоение го наричах "дохранване с каша" ,защото осъзнавах ,че за 4 месечно бебе е рано да приема твърда храна  Confused (само да допълня,че бяхме опитали всевъзможни начини да го дохраним със замразена кърма или АМ , но безуспешно) .Благодарение на съветите от по-опитните февруарки с лактогенни средства и хомеопатия за по-малко от седмица си увеличих кърмата и спрях да давам каша.Та от това което знам кашите се дават на децата с по-ниско тегло и ако твоята кокона си качва добре-давай си пюренце  Peace след като заместиш хранене , кашата идва за следобедно хранене ( и то през ден -убий ме незнам защо  newsm78 ).Няккои майки въвеждат с кашата плодовите пюрета  Wink
Защо безуспешни,не му хареса замразената  кърма ли? Моят от почти месец това му е млякото  Laughing
През ден най-вероятно,за да не се пренатоварва стомаха  Thinking Thinking

# 652
  • София
 Благодаря ви, момичета Hug
 Значи това е масово явление  Simple Smile

За кашите нашто педи ми каза да и давам следобед 2 пъти седмично, аз реших, че за два пъти в седмицата няма смисъл освен пюре да я шашкам и с каши, та това ще си го спестя за сега. Изготвила съм си стратегия и което от нещата, които тя казва смятам, че е ок за беба го правя, за другото се лъготим Simple Smile " Даваш ли сокче?" " Дааавам..." !

# 653
  • София !
Butterfly_Lovehunter - Да не забравиш да ни ''почерпиш''   smile3534

stelico - Благодаря ти   bouquet , качва по 700/800 гр. на месец , не знам вие какво ще кажете добре ли е това  newsm78 .

Ох като се сетя миналата година по това време плахо , плахо се записвахме в темата в бременност и раждане , с днес вече сме в родени с бебчета засмени  Simple Smile ! Колко бързо лети времето ......  smile3502  ( малко ми липсва честно казано  Crazy )

# 654
Опитите бяха безуспешни,защото само като му доближим шишето и започваше да пищи истерично.Нито прясно изцедена кърма,нито замръзена,нито АМ,лъжички,чашки-провал!!!Като отказа да суче и от гърда направо си стана весело  Crazy

# 655
Здравейте момичета и ние днес бяхме на преглед ,по-високи сме с 4см (63см.) и сме наддали 700гр(6400гр).Ваксини -на 6м като станем.Питах за Ротарикс макар,че тя ми обяснява и преди,че бях решила да не слагам ама после след болежките се зачудих....и на въпроса има ли ефект върху ваксинираните,разболяват ли се,защото знам че не обхваща всички щамове?Не получих конкретен отговор...ами само ми казаха,че по-леко я изкарвали ...не чух това което исках ,а именно,че има ефект... ,че ваксинираните  деца не се разболяват..(е всяко правило си има изключение разбира се)?Питах ако реша да ваксинирам дали да купя и 2-те или 1-на по една ,и тя ми вика ами то на нас ни ги доставят не се ангажирам да слагам купени от др място,подари евентуално лошо съхраняване дъръ дъръ....Викам и чакай нали в аптека работя аз ли не знам как да съхранявам ваксини(а колко инсулини съм отпускала ....не не истина,които пак са в хладилник,а и Пентаксим не беше безплатен и си го купуваха от нас цяла София),пък и ще ми дойдат по-евтино сигурно...И тя ми вика ами тогава направо ти си я сложи #Crazy #Crazy #Crazy Та какво да ви кажа лапкат си яко нашите педита за всяка сложена ваксина извън задължителните(не ,че не го знам и от преди ,даже знам и по  колко...) ама на краставичар краставици.....малко си е нагло според мен да ме кара да купувам нещо от нея ,когато мога да си го купя по-евтино от местоработата ми.....А и щом всичко е от финансова изгода ,а не от здравословна се замислям дали изобщо да я слагам тая ваксина newsm78 и май се отказвам.Ако някой познава ваксинирани деца,които не са се разболели и да доволни да споделя.
Парадокса е ,че като от педи съм доволна от нея,даже като не я слушам и после съжалявам и разбирам,че е била права.И на направления е щедра ,даже предложи за ортопед да ни даде...Така,че за захранването ще я слушам.
Даде ни една листовка/книжка на Хип(там пише всяко пюре с какво действие е ) и ни отбеляза  кои пюрета стават,каза да си избера сама коя марка да са и че това са ориентировъчни пюрета.Каза ,че може и да почнем с комбинирано зеленчуково пюре ,като се почва с 4-5 л. на гладно преди млякото и ако няма проблем с акото смело да давам да си хапне колкото иска от пюрето,било то и цял буркан.Каза да пробвам няколко понеже всяко бебе харесвало различно и като хареса някое да си го давам него,но да пробвам и други.И например ако ядем 160мл на ядене АМ ,ако хапне 60гр пюре  да и додам останалите 100мл  АМ.Аз мисля пък да дам домашно картофче първо ,а другата седмица ще имам домашни тиквички и да направя комбинация.За плодовите пюрета каза,да ги давам за десерт защото не наяждали и след 1ч ще е гладна пак ,а и това за сладките след солените го изрецитира също.А относно някой беше писал за замразяване на пюрета ,за да не се хвърлят и т.н. педи каза,че в хладилник да го държа и после на водна баня да затоплям.За сокове каза да не бързам и че цял живот щяла да ги пие и че не са храна,а нали било заХРАНване...
Добре дошли нови мами!
Леда-съжалявам за ръката  ,пожелавам ти да се оправяш скоро и да не рецидивира никога повече Hug
Бъни и Вили
-дано не се запичате повече.Давайте и повече вода след като давате пюрета,четох го в няколко статии хем да се избегне запека ,хем зеленчуците имат много соли в състава си  и да бъде ОК водно-солевия баланс,а и да се разгради храната има нужда от вода.
Мога да дам някой съвет за Лактулозата,за да има максимален и бърз ефект...давайте я на гладно ако може рано сутрин или докато спи, и не през вечерните часове(при мен вечер и ако не на гладно няма ефект,не го пише в листовката от личен и професионален опит е),.задължително давайте вода(ние не сме любители на водата ...а и нали е била и за миене само, както се пее в една песен Mr. Green Grinning) ама предлагам,плакнем си устата/плюем ,но си сръбваме от време на време доволно.Като друга алтернатива за тези които не са купили Лактулоза е Дуфалак ,който е същото нещо,но малко по-концентриран 67гр/100мл ,а не 65/100 както при Лактулозата,+това няма вкус на лимон ,който е ароматизатор+ това има го на дозички от по 30мл-за 1.2лв и не ви трябва цяло шише...
Мама Алиа-правилно са ти казали да не обръщаш внимание на глупави хора,ама се замисли че бебето може и да може да се обръща просто да не го знае още.За пример ще дам с моята кукла с която си играхме и аз взех да я дърпам за ръчичките и тя взе да сяда от полулеглано положение сама(което не трябва да го правим де до 6м. и няма да и давам ръката ми за лост повече)Ама идеята е че ако не я бях дърпала и не беше разбрала,че го може нямаше и да го прави  Laughing
Хубава вечер на всички smile3525

# 656
  • София !
Бъфче  Hug отдавана не беше писала , раздавам се за наддаването , все така да е  Rolling Eyes . Относно ваксината не знам , аз мисля освен тези задължителните други да не слагам . Пък те че лекарите си правят търговия си правят , сега даже ще дам един пример . На ММ на дядо му правиха някаква операция ( не помня точно от какво беше ) , обаче този който му прави операцията има аптека , и ни прати да вземем някакво платно от неговата аптека . Отидохме ние взехме го , то беше към 120лв. някъде , и връщаме се дадохме го , и след малко се чува - Дайте от нашите платна , това го приберете  #Crazy , е направо издивях , диганхме скандал обаче то веднага се оправда , не сме разбрали дъндъра-мъндъра . Та в крайна сметка то си е сложил от болничните платна , това си е го е върнал в аптеката взел си е паричките и после пак ще го продаде и така , където мине номера  #2gunfire ! Какво да кажа , на всякъде е така , станаха не лекари а търговци !
На една наша роднина и взеха 1000лв. за спешно секцио , и лекаря беше казал да се дадат парите на сестрата тя щяла да му ги даде , и нали знаете е когато човек е на ръба между живота и смъртта не смили за парите . Занесоха парите 1000лв. по 100-чки и тази сестрата викала - Е ама защо не ги сложихте в едно пликче а така ми ги носите - представете си що за нахалство ? Е важното е че момичето и детето са добре ( то вее даже мина година и нещо от случая ) , и все пак НЕ Е РЕДНО ДА СИ ПЛАщАМЕ ЗА ЖИВОТА НАЛИ ТАКА ?!

За лактолозата Бъфче , аз като я видях как пищи снощи , защото реално тя ака обаче твърдо аки и застава на дупето и не може , явно я боли и пищи та се къса !! И вечерта отидох бързо до аптеката взех лактолозата дадох и сутринта ака , после на обяд пак , сега след обяда пак !! Остави другото ама нали съм си Перко Наумов  Mr. Green , ета в таблицата там пише за кърмачета по 5мл. и дадох аз 5мл. , а отгоре пише да се раздели дозата за 24 аса на 2 , да ама аз бързината не видях  Laughing . Викам сега ще осеРа детето  Joy , ама няма проблем , акитата си бяха нормалните си за нея , пък и тя принципно така си ака по 2-3 пъти на ден  Crazy !! Иначе дуфалак имам на саше , бях взимала за мен след като родих е имах проблем , ама не ми помогна и така си остана , не знаех е мога да и давам и от него  newsm78 .

# 657
ooo,buf и аз съм аптекарче!Поздрави за готината професия Peace Simple Smile)) Не знаех,че при педиатрите има(а може би и носят:) Rotarix .Аз миналата година питах моя педиатър дали да давам на баткото,обаче той откровено си ми каза,че не вижда много смисъл...И аз не съм чула от мой познат някой да се е ваксинирал и има ли ефект.Като цяло съм на мнение ,че  новите лекарства и ваксини...малко по-далеч от мен... и ти знаеш,че времето само може да покаже колко е ползата и колко вредата от едно лекарство всъщност..А може ли да те питам кой випуск си,ако не е тайна? EmbarassedАз май съм 2010 Simple Smile
Mama Alya и ние не се обръщаме..големи сме мързелякита...Застава като дъга по корем и се мъчи,ама ни насам,ни натам ,само аз като я побутна или ако е на наклонена повърхност Simple SmileСпоко,има време,освен ако няма да ги тренираме за някакъв маратон по лазене този месец Grinning
А вашите бебоци слагате ли ги да седят,подпрени на възглавница вече?И  слагате ли ги седнали,дърпайки ръчички?Аз я вдигам така да седи от време на време и е много смешна,оглежда се все едно в нов свят Simple Smile

# 658
Здравейте момичета,с голямо удоволствие изчетох всичко Simple Smileмоята Пламена се роди на 24/02/2013,секцио 2730к

# 659
Хехех Бъни радвам се ,че си забелязала отсъствието ми Hug Ама с това тъпо време някой път пропускаме разходка и ни се прецака режима ...ревем,ставаме за нощно хранене в 3 ,в 5 и не остана време да пиша. Забравих да ти честитя количката ..със здраве да си я ползвате ,много КМ да навъртите и да опознавате света с много усмивки!И много хубави предложения за теми си дала браво smile3525И на мен не ми действа тоя Дуфалак ако не пия по 45мл сутрин и не седя гладна докато подейства до 2часа някъде с 3-4 чаши вода SadА пък ако се надумкам с храна и го пия вечер...забрави...една вечер така не спах,цяла нощ ме боля корем и на сутринта нищо EmbarassedМилата Габи кой знае как се е измъчила... ама ти все пак по 3 пъти на ден не го давай множко си е...
pum_pall-аз съм 2011 ама почнах по-късно(ама не съм мн дърта и не ми личат годините хехеххе,ако си почнала на време имаме 3 год разлика в моя полза Simple Smile) ,че учих за друго преди това,та сигурно сме се виждали 100% ...радвам се ,че има колежки хихиих поздравления и за теб,че успя да пребориш факултета Mr. Green а за седенето педи ми се скара да не я слагам седнала до 6м не че я слагах ама като му се седи на детето какво да направя,ще му се бъркам в работата и няма да и давам.Тя в началото използваше ръцете ми като лост ама сега сама сяда без моя намеса,но от полулегнало положение  като седя ,а тя е в мен или съм се облегнала на дивана и не е на цяло в хоризонтално положение.Днес я показвахме по скайп и тя само сяда та сяда ,направи сума ти коремни и после напълни гащурите ....от толкова упражнения....яко изпражнения hahaha Joy чак ританките омазахме Laughing
Добре дошла mariqplam!
Butterfly_Lovehunter ЧРД!!Нали каза ,че одъртяваш днес Mr. GreenПожелавам ти много здраве,щастие,да бъдеш много желана,обичана и ценена от любимите ти хора!
И аз ще одъртявам ама след 2 месеца чак.... newsm45

Ооо и да не забравя днес на 13 правим 4м. да ми е жива и здрава малката бамбина!Почерпете се за нейно здраве!

Общи условия

Активация на акаунт