Гледане на новородено от всички :)

• 18 767
  • 260
  •   1
Отговори
# 165
Прочетох и отговорих конкретно на първия въпрос, доста назад.
НО то всяка тема в един момент измества фокуса си, тук се заговори не това, че са много хора на едно място, както в първия пост, а как хората се мешат или отричат опита на старите, затова реагирах.

# 166
Не всеки опит е полезен. Аз, както писах, нося последствия от опита на баба ми, например. Не казвам с това, че моят опит ще е велик и незаменим, да не смесваме нещата.

# 167
Прочетох и отговорих конкретно на първия въпрос, доста назад.
НО то всяка тема в един момент измества фокуса си, тук се заговори не това, че са много хора на едно място, както в първия пост, а как хората се мешат или отричат опита на старите, затова реагирах.
Поне дъщерята няма да може да ми разправя един ден, че съм забравила как се гледа бебе, или че знам старите методи за гледане  Joy hahaha На лято ще потренирам за внуче, дано не е скоро де  hahaha

# 168
Абе в първия пост иде реч направо за калабалък някакъв  Joy
Иначе ще ви кажа при мен как станаха нещата, съмсем откровено. В началото, като родих - голяма гордост нали - не исках да ми пипат бебето. Живеехме тогава с баба вкъщи, ама все гледах да я отстраня от всичко. С течение на времето и обстоятелствата - останахме сами. Е, искам да ви кажа, че копнея да има една баба вкъщи поне веднъж седмично да се прибера и да ми замирише на готови топли кюфтенца, някоя събота да стана и да има пържени филии на масата със захар, на Бъдни вечер да опитам домашната питка...  Mr. Green
Ето, пост фактум оценявам това, което е странична помощ. А тя, никога не е напълно излишна...

# 169
  • Пловдив
Аз бях на 25 г. и не съм изпитвала подобни нужди /бях и с 2 бебета накуп/.
Всъщност, в семейния ни дом гости с преспиване са оставали 3-4 пъти за 12 г. и то е било нещо свръх наложително и са били изключително близки.
У нас гости принципно каним рядко.
Нямаме нужда от помощници Mr. Green...

Изкефи ме! Звучиш като майка ми с това изречение за гостите. Въпреки, че дома на нашите е голяма къща с голям двор.
Аз обаче след всичката тази самота - без гости, без братя и сестри, ОБОЖАВАМ гости по всяко време!
Не говоря да живеят у нас и да са ми помощници, а събеседници и да хапваме кексче и пием чай Simple Smile
С бебето не обичах гости докато беше малко - да кажем 1 година с детето не обичах да го пипат, да го щипят, да го гушят и рядко го давах, но чак да не каня никого заради това - все бяхме 100 човека и ние, акъл никой не ми е дал, но помощ ДА. Друго си е докато си гушиш бебето, някои да е изпрал, изгладил и сготвил! Само трябва да се изкъпеш и да си гледаш детето, което е най-важно в тези моменти и място за караници няма.
Относно гарсониерата, за която пише авторката, и многото хора -  семействата, които са свикнали така, там си посрещат гостите и прочие. Не им е странно, тясно и различно. По-странно е да имаш възможност и да не искаш гости и компания!

# 170
Aз пък се чудя какви са тези взаимоотношения.
Ми и бабите и дядовците имат право да се порадват на внучето. И как хората не си говорят. Дали ако помолите бабата да не влиза докато кърмите тя...няма да се съобрази с вас...
Имам чувството че живея на друга планета. ooooh!

# 171
Ооо не се чуди, когато навремето се роди дъщерята първите 3 дни в родилното, свеки висеше през час пред прозореца, да дава акъли да и сменя името, не може да е на дядовците, трябва да е на нея, добре ако е на дядовците що пък да не е Ивана, и тем подобни. Прибрахме се /живеехме на един етаж/ и се почна, що не я повиваш ами искаш памперси, Аз и казвам, че ми е неудобно и да излезе да накърмя бебето тя ми се вре в буквалния смисъл да видела дали суче правилно, накрая се наложи по-грубо синът й да я изгони, че да ме остави да нахраня бебето, до вечерта пак се почна, ама то още не е късно да идеш да й смениш името, щото иначе от мен помощ няма грам да видите. Е не го смених, от следващия ден не си говорехме, и се справях, проблема дойде, когато дойдоха първите ми изпити /студентка/, но коя ли приятелка не идва да я пази за по няколко часа, докато ида до университета.
Вили само като се сетя как свекито /сегашната/ готви, и няма изобщо да й дам да хаби продуктите, баницата е със сирене и захар, мекици знам от мъжа ми, че навремето само баба му е правила,  а манджите са им много мазни, сигурно така е по северозапада, няма лошо ако си свикнал, но за мен не, така че няма такава баба дето да дойде, че да ми сготви. За питката, аз я правя по една педя ми бухва, нейната не знам къде греши, но става на плескуда.

# 172
  • София
Баница със сирене и захар...  Sick гаднооооо!
Сега по темата! Няма лошо от помощ само ако родителите и особено майката са съгласни. И не че бабата не може да нахрани с твърда храна детето, не че не може вместо майката да му смени памперса, да го изкъпе и т.н. Но само ако майката иска тази помощ. След раждането бях много зле. Възпалена епизиотомия, разранени зърна, хемороиди, 40 градуса Т, гърди като камък, абе...всички екстри. Както казах в началото на темата и свеки и мама бяха с мен. Помагаха много. Не мога да го отрека. Готвиха, чистиха, пазаруваха. (Всичко относно бебето си правех аз, един два пъти те й измиха дупето нищо повече) Но като почнах да се посъвземам майка ми постоянно ми дуднеше на главата това не така онова не така накрая нещо се сдърпаха с мъжа ми и тя се врътна и фръцна кат малко дете и си отиде. Еми благодаря, не искам за второто пак така да стане! Ще си го гледам сама, мъжо колкото може ще помага и така. Трудно ще е, но не и невъзможно  Crossing Arms

# 173
Абе идеята не е в това какво мога аз - а как понякога искам и мен някой да отмени или поглези и въпреки, че мъжът ми доста се включва - не е същото  Wink Както и да е, просто помощ никога не е излишна, а когато човек в началото е пресякъл пътя на родата - после да не мрънка -а ама те такова не ми помагат...

Баница със сирене и захар е едно от малкото неща, където смесвам солено и сладко и е супер  Blush

# 174
Aз пък ям баницата поръсена със захар...въпрос на вкус.
Интересно е че когато детето е бебе се ругае защо родата се втурва да помага...пък като поотраснат децата защо бабите не помагат.
Ами тази връзка се прави в началото..после вече е късно. И какво ако някой ти изглади или ти сготви...на дали ще сме по -малко майки.
И темата беше...ужас...приятелката ми се чуства добре с хора около нея.
И аз обичам да има хора у нас. И това че ни идват гости без да сме се уговаряли три месеца предварително не е проблем. И в събота приятели се обадиха в 18,30 и в 19 бяха у нас. Не ми е трудно да метна пържоли и да нарежа салата. Но иам хора дето аз наричам плъхове...като се затворят у дома и никой да не им се мярка.

# 175

Баница със сирене и захар е едно от малкото неща, където смесвам солено и сладко и е супер  Blush

Съгласна съм...

# 176
  • София
О, аз също много обичам да посрещам гости, да ги поглезя с приготвената храна, че почвам да измислям най различни специалитети та са ме признали че съм по изненадите.

# 177
Ема това е съвсем различна тема- дали бабата е дошла да изчисти и сготви. Или да гледа новороденото.

# 178
Aз пък ям баницата поръсена със захар...въпрос на вкус.
Интересно е че когато детето е бебе се ругае защо родата се втурва да помага...пък като поотраснат децата защо бабите не помагат.
Ами тази връзка се прави в началото..после вече е късно. И какво ако някой ти изглади или ти сготви...на дали ще сме по -малко майки.
И темата беше...ужас...приятелката ми се чуства добре с хора около нея.
Няма такова нещо, не може да ме убедиш, че в една гарсониера, може да живеят две баби и едно младо семейство и да се чувства добре, особено родилка. А по въпроса за помощта, де да беше така, обикновено бабите се втурват да друсат бебето, а майката трябва освен на семейството си, да готви и чисти, и след бабите, или поне моите наблюдения са такива, а това не е в услуга на никого.

# 179
mysterious не желая да те убеждавам в каквото и да било.
Хората са различни...всеки сам избира как да бъде щастлив. В гарсониера сме живели аз с мъжа и семейството на сестра ми. Имаше време в което всяко семейство строеше и така се наложи за няколко месеца..беше страхотен купон.
Това за повечето баби дете се втурват да друсат бебето за мен е Shocked все пак не говорим за баби на 80 години а за жени в нормална възраст. Най-вероятно има и изключения но лично според мен драмата свекърва - снаха се измисля от снахите. Не че моята не я пратих на третия ден да си ходи...мъжа го направи...но сега от позициата на времето ми е ясно че тъпанара съм била аз. Има нужда от диалог....не кой е по-по- най

Общи условия

Активация на акаунт