Фотография за начинаещи - 6

• 28 131
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
И аз тук, като започвам с избора на камера. Знам колко е досадно, понякога някой лаик да се натресе, но ще съм благодарна на съветите ви.

# 106
И аз тук, като започвам с избора на камера. Знам колко е досадно, понякога някой лаик да се натресе, но ще съм благодарна на съветите ви.

Дай някакъв жокер. Примерно цена, какво мислиш основно да снимаш...

# 107
И аз да хвана последния влак по темата:

_DSC6318 by Katia (gogigo36), on Flickr
_DSC6327 by Katia (gogigo36), on Flickr

Нямах никакво време, че се захванах да подреждам едни неща...сега ще направя и една обиколка във фликр.

# 108
Гледам, че има доста нови и безкамерни дами... Аз все още не съм се разделила с моята голяма любов, ако някой търси идея, моля... Смяната се извършва, поради минаване в по-горен клас... Иначе си действа перфектно!

Дойде време да се разделя с него... by Kemerova, on Flickr

# 109
Аз имам една чуденка.  Blush Защо си криете апаратите, както и екзифа (за тези, които го правят)? Силно се дразня понякога когато ми хареса някоя снимка и реша да погледна малко инфо. Преглеждането на информация за бленда, изо и скорост няма да направи заинтересования по-добър фотограф от вас. Дано няма обидени.  Hug Съвсем не се заяждам, просто ми е чудно, защото в последните 20 минути при разглеждане на снимки на контакти във фликр ми се случи 6 пъти. Ми дразнещо е в един момент.  Rolling Eyes

Добре дошли на новите момичета и приятни трепети!  Hug

# 110
Аз имам една чуденка.  Blush Защо си криете апаратите, както и екзифа (за тези, които го правят)? Силно се дразня понякога когато ми хареса някоя снимка и реша да погледна малко инфо. Преглеждането на информация за бленда, изо и скорост няма да направи заинтересования по-добър фотограф от вас. Дано няма обидени.  Hug Съвсем не се заяждам, просто ми е чудно, защото в последните 20 минути при разглеждане на снимки на контакти във фликр ми се случи 6 пъти. Ми дразнещо е в един момент.  Rolling Eyes

Добре дошли на новите момичета и приятни трепети!  Hug

И аз съм се чудила. Да не говорим, че това е нещо, което основно гледаме, когато критикуваме.

# 111
И аз съм се чудила. Да не говорим, че това е нещо, което основно гледаме, когато критикуваме.

Именно!

Едира, докато приспивах малкия цъках фликр и видях твой коментар на снимка (нещо, което можело да се оправи с един леър), но не помня чия беше снимката, нито пък каква. И понеже почти нищо не разбрах от коментара ти, си мислех да те питам тук в темата, но така и не се сетих за коя снимка иде реч. Ако ме разбра какво питам, моля осветли ме.  Hug

ред: Нещо за бялото на някакви венчелистчета беше. Сега се сетих.
Намерих я!  Grinning Алелуя! На Чоколина китките.  Hug
http://www.flickr.com/photos/chockolina/8617912155/in/photostream/
Та, Едира, какво имаш предвид с това "не виждам детайл в бялото. Надявам се да си снимала в raw, коригира се един слайд Wink"
Мерси предварително!   bouquet
Кърмя Дребния и си мисля.  Crazy Да не би да имаш предвид, че не се забелязват структури по листенцата?

Аз да се включа с един от редките си опити за Ч/Б
При конверсиите винаги остава една загадка - дали не сивее прекалено, дали не е прекалено тъмно/светло? Дали контраста е в повече или пък е недостатъчен... За мен тази обработка сякаш най-отговаря на усещането ми, въпреки че мога да си я представя и една идея по-светла/бяла  Whistling

Вагабонд, не би ли трябвало твоето лично усещане да е водещо?! Аз поне обръщам както го усещам на момента или както съм го "видяла" в момента на снимката (ако е било силно). На един може да му сивее, на друг да му е бледо/контрастно, но авторът си ти.  Hug
Мен ако ме питаш, бих пренаписала доста книги... така погледнато. Ха-ха-ха.  Laughing

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 00:48 от Solley.

# 112
Аз си мисля  че повечето хора които  са ги скрили не осъзнават че са го направили  Laughing Аз между другото започнах да си тагвам снимките с информация за обектива и апарата за да излиза в сърч отскоро, винаги са ми били много полезни такива снимки.

Веселка, аз нямам проблем с моята бройка,  и не е като всеки 2ри да има проблем, но се случва явно така че е хубаво да си го имаш предвид. Отвори амазон на какъвто език четеш и един следобед чети, форуми, много коментиран обектив е , естествено не всяко мнение е меродавно и не може да се  направи статистика, но ще ти даде някаква  идея и може да те успокои, или пък не. Проучи какъв сервиз има Тамрон в БГ, има ли от мястото от където ще поръчваш възможност за сервиз също и за връщане. Виж в БГ как се движи , може накрая да си струва повече от там директно за да го тестваш.
СЪщо да добавя, снощи снимах с него на тъмничко дввижещи се обекти(ревю) и нямах проблеми със скороста на фокус.

# 113
При мен понякога остава това инфо, понякога не. Зависи с какво обработвам и как експортирам, но не го правя целенасочено и не знам кога и защо се губи тази информация. Дори не знам дали еxif-a във фликр ми е скрит или не, съдя по това дали до самата снимка са изписани модела на камерата и краткия exif (който включва точно бленда, исо, скорост).

Намери ли се капачката на веселка?

# 114
Аз си мисля  че повечето хора които  са ги скрили не осъзнават че са го направили  Laughing

Мис Нели, нямам предвид неориентираните.  Mr. Green Нормално е като ти е нова платформата, да не си я разцъкал в детайли.  Peace Но някои съвсем целенасочено го крият.

# 115
При мен също излиза инфо, само при колажите не ми излиза, но е нормално:)
запис и от мен в шоколадовата тема

шоколад by di4kadi4kova, on Flickr

# 116
....
Едира, докато приспивах малкия цъках фликр и видях твой коментар на снимка (нещо, което можело да се оправи с един леър), но не помня чия беше снимката, нито пък каква. И понеже почти нищо не разбрах от коментара ти, си мислех да те питам тук в темата, но така и не се сетих за коя снимка иде реч. Ако ме разбра какво питам, моля осветли ме.  Hug

ред: Нещо за бялото на някакви венчелистчета беше. Сега се сетих.
Намерих я!  Grinning Алелуя! На Чоколина китките.  Hug
http://www.flickr.com/photos/chockolina/8617912155/in/photostream/
Та, Едира, какво имаш предвид с това "не виждам детайл в бялото. Надявам се да си снимала в raw, коригира се един слайд Wink"
Мерси предварително!   bouquet
Кърмя Дребния и си мисля.  Crazy Да не би да имаш предвид, че не се забелязват структури по листенцата?
...

Точно това имам предвид. Когато бялото е твърде бяло (преекспонирано), без структура по него е загубило детайл или още по-просто "Прегоряло".
Отнася се за всички ярки цветове и обикновено се получава при вдигане на контрастта.

Ако се работи в роу, в плъгина камера роу на ФШ се коригира много лесно, това имах предвид с "един слайд".
Ако се работи директно във ФШ, моят съвет е снимката да е или конвертирана в смарт обджект, или да се работи върху копие, за да може ако го слеете, да си проверите изходния кадър.
Така може да се прецени дали не сме се "оляли" в обработката  Mr. Green

За екзифите при сейв фор уеб, трябва да се чекне да запазва екзифа иначе го изтрива, така че който сейвва по този начин, да си провери настройките.
За metadata  трябва да е посочено All  Peace
Във фликр, си разцъкайте забраните също, защото по дифолтни настройки, мисля че беше скрит също  Peace

# 117
Еди, сърдечни благодарности за светката. Simple Smile   bouquet Обяснението след първите 2 параграфа ми е леко смътно,  Crazy но съм сигурна, че ще е полезно за други.  Peace След поредните напъни да ползвам ФШЕ, пак се върнах към Пикаса и стиквам с нея.  Rolling Eyes

# 118
  • Стара Загора
Солей днес няма да пиша нищо...изказала си мислите ми Mr. Green и което е още по-отлично....получила си отговори...съответно и аз Mr. Green
Но все пак...имам едно лико питане по повод твой коментар под моя снимка /аз съм консерва де Mr. Green/ наклона /когато не е на природа/ не си ли го определяме ние според нашите виждания? Аз поне така действам. Природата се старая да я "изправям" но хората кривя яко Joy
Днес мазах...

Ден 95 by anton.slavi -hera, on Flickr

The scent of  spring by anton.slavi -hera, on Flickr

И още един въпрос /а нямаше да питам  Joy/ англоговорящите защото моя ангрийски е като японския ми Mr. Green как е - мирис на пролет...или аромат на пролет...

# 119
Здравейте, момичета!

Изтървах ви последните седмици, но се натрупаха разни пътувания, болести и най-вече липса на нет. Записвам се в темата със снимка "по Диването" и отивам да чета и снимам по изпуснатите теми.

IMG_7717 by Jill on the go, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт