Пости 2013 - 2 тема

• 68 468
  • 740
  •   1
Отговори
# 660

Понеже снощи писах, а днес набърках сладкиша и много, ама много ми се услади Heart Eyes, нагънах го още топъл Embarassed, сложих рецептата: ПОСТEН ОРЕХОВ СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ. Пробвайте, вярно, че вкусове разни, но почти съм сигурна, че ще допадне на много. Peace  bouquet

Скрит текст:

# 661
  • The point of no return
Roya, една моя позната затваря за внуците си сурови, нарязани праскови във фризера. Казва, че оставали вкусни след размразяване. Тя ги ръси и със захар. Не съм пробвала, но вероятно ще има вкус близък до компотения. Все пак замразяването си обработва тъканта.

Жени     bouquet  Ще пробвам в този случай. Иначе питах, понеже се бях опарила от сурови ягоди във фризера - след това се наложи да ги хвърля, като се размразиха, нямаха ни вкус, ни вид.

# 662
Roya, една моя позната затваря за внуците си сурови, нарязани праскови във фризера. Казва, че оставали вкусни след размразяване. Тя ги ръси и със захар. Не съм пробвала, но вероятно ще има вкус близък до компотения. Все пак замразяването си обработва тъканта.

Жени     bouquet  Ще пробвам в този случай. Иначе питах, понеже се бях опарила от сурови ягоди във фризера - след това се наложи да ги хвърля, като се размразиха, нямаха ни вкус, ни вид.

Замразените ягоди когато ги изкараш от фризера, няма да чакаш да се размразят . Можеш да ги добавиш към сладолед или да си направиш плодов шейк с тях . Може и да се разбият в блендер и да се добави захар и тогава да се замрази , става  плодово фрапе. Когато се поотпусне , може да се блендира и пие със сламка.

# 663
  • София
Лабрекс, благодаря за включването! И двата сладкиша ще ги пробвам задължително. Изглеждат страхотно.   bouquet

# 664
Отиде ми диетата с тези изкусителни сладкиши... ама ще се пробват живот и здраве тези дни.

# 665
  • София
 Днес е строг пост- 29 август- отсичането на главата на свети Йоан Предтеча и Кръстител Господен!

# 666
Да, днес е особен ден и е строг пост.

Снощи приготвих ашуре.
Не е много подходящо за тези горещи дни, но имах изостанали в хладилника сушени смокини, фурми и ядки, които исках да оползотворя.

За основно ястие вероятно ще направя кафява леща с праз и моркови.

# 667
  • София
Отчетът от мен тези дни Laughing

сряда - фреш - салата краставици и домати с доволно количество хляб
четвъртък - фреш - нектарини - червена леща по гръцки без олио + краставици и домати
петък - грозде - тилапия + салата с домати и краставици

Общо взето нищо интересно Joy

# 668
Червена леща ли гръцки как се готви.

# 669
adelinda, brazilka е дала линк.
Ще ти го изкарам от текста на поста й http://brazilka.blogspot.com/2012/03/blog-post.html.

# 670
Днес направих за пръв път домашен разбит хайвер -

1 ч.ч. олио (зехтин)
2-3 препълнени суп. лъжици тарама хайвер (от Пикадили - насипен)
1/3 чаша ябълков оцет
1 филия натрошен хляб 100 зърна

Сложих в блендера за около 5 минути.

# 671
  • София
 Серафима, вкусно звучи Simple Smile Аз пък забърках една яхнийка с бамя, тиквичка, червена чушка, домати и мноого магданоз. Но се чудя защо, след като бланширах бамята в подсолена и подкиселена вода (с лимонтозу, нямах оцет), тя продължи да се "лигави"  newsm78

# 672
Наде, според мен бамята ще се лигави винаги, независимо от предварителната обработка. Аз я обичам разлигавена, но мъжа ми не може да я понася и за това (за да не го дразни) я смилам и така я слагам в яденето. Уплътнява соса в ястието като доматеното пюре (ако изобщо мога да сравня двете неща).

При мен тотална скука тези постни дни - риба и зеленчуци. Нищо не ми се готви, защото идва периода за приготвяне на зимнината.

Серафима, за да стане пухест и бял хайвера ти препоръчвам следващият път да сложиш вместо оцет лимонов сок и 2-3 супени лъжици газинара вода, като мъничко намалиш количеството на олиото. А ако искаш да има наситен вкус може да добавиш и малко сок от лук. Става лек, въздушен, ароматен и много вкусен.

# 673
Серафима, за да стане пухест и бял хайвера ти препоръчвам следващият път да сложиш вместо оцет лимонов сок и 2-3 супени лъжици газинара вода, като мъничко намалиш количеството на олиото. А ако искаш да има наситен вкус може да добавиш и малко сок от лук. Става лек, въздушен, ароматен и много вкусен.
Жени, мерси за информацията. Ще пробвам. Вчера използвах подръчни материали. Стана пухест и бял, но не така лек като купешкия. Направих го с Шарлан, който му придаде много добър вкус.

Наде, много хубава манджа си спретнала, с разнообразни съставки. Напоследък карам по бързата процедура - пека чушки и патладжани на хартия за печене - с дръжките, и после всичко се обелва и прави на салата. И дотам ми стигат усилията... Simple Smile

# 674
Бамята да не се лигави в Гърция , се чисти по следния начин . Не се маха цялата дръжка с част от бамята , така че да се види кухината вътре , а се маха така , че отгоре става като дебел молив . Запазва се най долния край на дръжката , ката че да си остане "затапена " бамята.
Бланширането с лимон е вероятно да не нагарча.

Ето и снимка : http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2012/08/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт