КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Не ми се иска да сменям хомеопата, просто питах какво се прави като зациклят нещата, в смисъл няма ли нещо друго, което може да се направи освен смяната?

# 721
_kate_, а според теб на какво се дължи неуспехът? Обсъждала ли го с хомеопата?

# 722
Алексче, не знам защо не се получава...не сме го обсъждали, вероятно обаче ще е нужно, затова попитах как се процедира при такава задънена ситуация Peace но определено не искам да сменям хомеопата Peace

# 723
Абсолютно некоректно е да се коментират колеги, още повече тези коментари да се пишат заедно с техните имена. Първо те не пишат тук. Второ - лесно е да коментираш криейки се зад някакъв псевдоним. И без друго подобни коментари нямат никаква стойност.  Лично аз съм крайно отвратен !

Искренно пожелавам на всички тук да си намерят добър хомеопат и да са все по - здрави. А на хомеопатите даващи съвети тук пожелавам много успехи и да се научат да ценят пациентите си и колегите си.  Ако човек, чрез смирение не се научи да подтиска егото си,  то в заобикалящият го свят той, няма да вижда нищо друго освен него.

# 724
Assamas,прочетох последните ти постове по темата и съм напълно съгласна Peace Още повече че всичко написано е толкова деликатно казано,без обидни квалификации,с уважение и коректност в тона,като напълно се припокрива с моите виждания по темата!Радвам се че има и такива хора тук Peace

# 725
  • София - Варна - Бургас
Assamas, членува в организация,чийто член 1-ви гласи: "Гарван - гарвану око не вади!" Нашия член 1-ви е: Първо е здравето на човека!

# 726
Към Bubka и Assamas  един въпрос. Вие интересувате ли се кой ви лекува, вас и децата ви? Лично мен ме интересува на кой ще поверя здравето си и особено това на детето ми! Хубаво е когато някой безотговорно раздава захарни топченца 200С, да се знае кой е.
Вие двамата не се ли интересувате кой ще ви оперира, ще ви оправя зъбите, ще ви подстриже косата, ще ви проектира къщата така, че да не падне  Laughing
За съжаление е пълно с хора, за който паричките са много по-важни от нашето благо....

Абсолютно коректно е да се коментира Всичко! Аман от табута и фалшив морал прикриващ престъпления

# 727
Ами не се интересуват май. Познавам майки, които могат месеци наред да четат коя е най-добрата детска количка или столче за кола, но като стане въпрос за избор на лекар или хомеопат - хващат първия срещнат и после - "ми тя на нас хомеопатията изобщо не ни помогна, пък колко време ги пихме тия топченца по схема"  Rolling Eyes
Всеки път се хвърлям да обяснявам и - май само хабя време и енергия...

# 728
  • Обетованата земя
Ние минахме първи преглед при класичски хомеопат и разбира се имам въпроси. Нормално ли е лечебната криза да започне до няколко часа? Откакто взе първата доза лекарство( то е за чистене),  синът ми започна водна пареща хрема, секрети напред, кихавици, вече два дни (дозата ще я взимаме 3 дни), обаче днес е с кашлица и се чудя кашлицата дали е нормална. И колко време продължават тези лечебни кризи?

# 729
В този ред на мисли как да се различи и дали е лечебна криза или поредния вирус?

# 730
Нещата могат да се решат лесно. Просто хомеопатите без медицинска правоспособност трябва да работят с лекари законово рамкирано и от там реимбурсирано от здравната каса. Така лекарите в процеса на колаборация ще получат задълбочени хомеопатични познания а хомеопатите задълбочени медицински. Проблемът е малкият брой на хомеопатите,което може да се реши с откриването на съответните университети -компетентен академичен състав е лесно да се намери и сега.

# 731
didi24, бих се чула с хомеопата и бих обяснила какво е състоянието. Ако потенцията е правилно подбрана и поради някаква причина се случи лечебна криза, то тя ще бъде толкова кратка и почти незабележима, че може изобщо да не се разбере, че има такава. Възможно е да е лечебна криза, възможно е да е нещо друго. Но това може да определи само хомеопата в контекта на интервюто и лекарството. Възможно е да се реагира с промяна на дозата на лекарството, възможно е да назначи друго лекарство.

При мен е имало случай на втория ден от приема на лекарството да се е случвала реакция, която да коментирам с хомеопата и явно е било подходящо са има променен прием на лекарството, което е предписано в момента. Но както вече знаеш - всичко е индивидуално.

Ако нещо те притеснява, винаги може да заведеш детето да бъде прегледано и от педиатъра и да разкажеш на хомеопата какво е чул и видял и той - и за кашлицата, и за гърлото, и какво е чул на слушалка и там всичко каквото е видял при прегледа.

Лошото е, че повечето доктори само дават диагноза без да обясняват - тук има хрипове, тук е червено ......  

# 732
# 733
И според мен иди да го прегледат и звънни на Х
аз винаги така правя,задължително минавам и през педиатъра и после казвам на Х какво е 4ул и видял.Нашият педиатър знае , 4е го лекувам при класи4ески хомеопат и 4е ходя при нея само да го преглежда и после звъня на Х.И даже педи не ми преписва лекарства - знае , 4е няма да ги дам и е много ЗА това.
В този ред на мисли възможно ли е нашият Х да ми предписва разли4ни лекарства а не само неговото си , затото винаги сме остри състояния- тип вирус4ета и т. н

# 734
  • Обетованата земя
 Да, хомеопатът каза, че е нормална реакция, сега да мине този първи път и ще съм наясно повече, но като всяко първо нещо ми е объркано.  Crazy
 И аз това се чудя като Шайн, точно предния ден излезе окончателно от предното разболяване и сутринта след първия прием на ХЛ започна нова силна хрема. Не мисля че някъде се е заразил или настинал, по-скоро е наистина реакция от ХЛ. Аз ще го заведа при ЛЛ, обаче се падат почивни дни и ще изчакам до понеделник и въпреки това не ми се ходи хич, защото като идем, педиатърката се чувства длъжна да ни изпише поне 3-4 неща, аз пък ще съм с угризения дали няма да се усложни като не ги давам и т.н. Засега напълно се доверявам на хомеопата и наблюдавам.
 А има ли разлика между чистене на организма и лечебна криза?

Общи условия

Активация на акаунт