Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 486
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Категорично Шейново. В МД дори отказаха да ми направят лапаро, искаха да ме режат.

# 421
Veseto*, благодаря за мнението. Hug Мен, така или иначе, вероятно ще ме режат, понеже кистата ми е много голяма и едва ли ще мога да мина само с лапароскопия, но е хубаво да събера повече препоръки къде да се оперирам. Peace

# 422
  • София
Колкото и да е голяма винаги се пробва първо с лапаро. Пък ако се налага, винаги могат да те срежат.
Съветвам се.да се консултираш с д-р Ненов от Шейново или Попов (последно беше във Вита)

# 423
Аз мислих директно при Румен Велев да отида на преглед първо, но не знам дали той все още се занимава с операции, предвид че май в момента е директор на болницата. newsm78

# 424
А мен ме интересува - принципно, кое е по-добре - "Майчин дом" или "Шейново", чувала съм, че в "Шейново" апаратурата е доста по-модерна, но не знам дали в това има нещо вярно. Rolling Eyes

Категорично съм за Шейново, макар да ми е по-старичка  информацията (2009г)- визирам условия и любезност най-вече. От техника не разбирам Sad В МД режат директно. Д-р Попов ми е казвал не веднъж, че колкото и голяма да е кистата става с лапаро (това след като в МД ме срязаха, щото "нямало друг вариант").
Виж за някой друг лекар в Шейново с по-ранна дата за преглед, да не чакаш последния момент
Успех

# 425
Мерси за пожеланията. Hug А то, иначе "последния момент" за мен отдавна е минал. Laughing Тази киста съм си я носила явно не просто месеци, а години, без изобщо да предполагам за нея. И между другото, я открих съвсем случайно, при положение че бях диагностицирана със съвсем различно нещо...

Сега ми е най-важно да попадна на най-добрия специалист, защото все още нямам деца и ми се иска лекарят да действа с оглед и на това, при самата операция.

# 426
  • София
Гърне без похлупак, съветвам те да настояваш за лапаро.

При мен махнаха тръбата, която се беше издула като киста с р-р 11 см. с лапаро, дори не сме дискутирали друг вариант.

Да поясня - 4-ма доктори на ехограф диагностицираха киста с р-р 11 см.  и отделно хидросалпингс. Оказа се, че киста няма, а тръбата толкова се е деформирала от хидрото, че е била с формата на киста.

Та вариант има, ако някой настоява на лапаротомия, бягай при друг!

# 427
  • София
Търси Попов! Мисля, че е още във Вита.
С малко късмет може и за Ненов.да има близък час. Мога да ти дам телефон.

# 428
dzveronika, много готин аватар, между другото. Laughing

Благодаря ви за всичката споделена информация, момичета, но наистина вече тотално се обърках от четене на различни мнения. Confused Всяка една от вас споделя коренно различни факти за кистите и за самата манипулация по отстраняването им, които, убедена съм, са и' обяснени от лекувалите я лекари... За съжаление, и те често не са единни в мненията си и оттам идва проблемът. Ето, например, на мен досега няколко човека ми писаха, че големи киста се махат задължително с коремна операция, защото лапароскопията в един такъв случай може да е дори много опасна за здравето.

Но определено ще отида и при други лекари, явно наистина е важно! Naughty

Veseto*, мерси за препоръките, но за момента ще пробвам при Велев, а преди това имам час и при още един лекар, в друга болница, където ще отида с направление, пък ще видим какво ще ми кажат...

# 429
  • София
Успех тогава.
Не знам кой какво ти пише, но както са казали и момичетата, ВИНАГИ се започва с лапаро. Много по-щадящо е. Хората вече цяла матка вадят с лапаро. Просто намери читав лекар, който да ти го направи!

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 14:32 от Veseto*

# 430
Мерси!  bouquet

# 431
  • София
Усоех тогава.
Не знам кой какво ти пише, но както са казали и момичетата, ВИНАГИ се започва с лапаро. Много по-щадящо е. Хората вече цяла матка вадят с лапаро. Просто намери читав лекар, който да ти го направи!
Подкрепям напълно казаното.

По време на лапарото ми за отстраняване на ендометриозни кисти, д-р Попов премахна и няколко миомни възела, единият от които е бил много голям и той самият ми каза, че за да избегне коремната операция за ваденето му, през малък разрез е вкарал мелничка, с която е смлял тъканта, за да може да бъде изсмукана по време на лапароскопията. Така че съм склонна да вярвам, че има начин всичко да мине с лапаро, стига да попаднеш на лекар, който знае какво прави Peace Къмет, Гърне без похлупа.

# 432
Благодаря на всички ви, момичета. Hug Ще пиша как се развиват нещата при мен малко по-натам. Peace

Всъщност, последно да попитам - д-р Николай Попов, когото явно силно препоръчвате, работи ли все още и в "Шейново" с направление за самата операция, или? И мислите ли, че Румен Велев, към когото съм се насочила, е също толкова добър в махането на кисти, колкото е Попов? Четох страхотни отзиви за Велев, затова съм решила да ходя при него, първо на преглед, пък после ще видим.

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 14:27 от Гърне без похлупак

# 433
  • София
Велев е много добър лекар, той ми прави секциото.
Не съм запозната обаче със способностите му за махане на кисти. На мен лапарото ми направи Ненов. Продължи почти 5 часа.

# 434
На мен лапарото ми направи Ненов. Продължи почти 5 часа.

Леле, сериозно звучи. Shocked Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт