Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 340
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Другата България
Киста на яйчника. На 45 съм, със сигурност няма да раждам повече.
Имам вече една /отворена/ операция на подобна киста на другия яйчник с отстранени тръба и яйчник, преди 20 години, тогава нямаше гелове мелове, нямаше нищо такова, пък нямам проблеми... newsm78

# 541
  • София - Варна
А какъв е видът на кистата? Не ти ли казаха? Би трябвало поне да има суспекция за някакъв вид киста, за да те насочат към лапаро.
А при операцията преди 20 години какво показа хистологията?
Ако е ендометриоза, това предполага сраствания в различна степен.
Другите кисти, които не изчезват сами, са дермоидна и лутеинова. Но те са по-рядко срещани.

# 542
  • Другата България
Дермоидна беше.
Тази не е ясно, но не е ендометриоза.

# 543
  • София - Варна
Тогава не знам какво да кажа. Може и да нямаш почти или дори изобщо сраствания.

Успех в избора, какъвто и да е той. Simple Smile

# 544
  • Другата България
Благодаря ти. bouquet

# 545
  • София
Не съм слагала, но лапарото ми беше още 2010. После има две секцио и лекарите казаха, че нямам кой знае какви сраствания

# 546
  • Другата България
Благодаря ти!
На теб двойно, знаеш защо! Hug bouquet

# 547
  • Варна
Здравейте. Минавам към вашата тема колкото и да не ми се иска.
Накратко разказвам - преди 2 месеца имах болка в левия яйчник, която започна на 3 ден от цикъла и продължи около 7 дена след цикъла. Не обърнах внимание, до следващият цикъл, когато всичко се повтори и след физическо натоварване болката стана силна за кратко време. Отидох на гинеколог тя изказа мнение за шоколадова киста, пуснахме изследвания за туморни маркери, който се оказа с ниски стойности и за кратко от моя страна облекчение.
След 3 дена отидох на преглед при др. Яков (МД Варна) , които също прецени , че кистата е доста тъмна и най-вероятно е ЕМ, но каза да изчакаме 2 цикъла и да се върна за прегледа да видим дали е порастнала.
Мина един цикъл и вчера бях на преглед при др. Кирилова , защото търпение нямам да видя какво става с тази киста, въпреки че ми е ясно, че е там и определно не намалява , защото ме БОЛИ !
И така докторката  е на 120 % убедена , че това е ендометриоза, защото кистата била пълна с кръв и била много удебелена и има болка и тн...Самата киста е около 4 см.
Предложи да направя скенер с контрастно вещество, след това да й пратя снимката , за да я види.
Даде ми контакти на др. Галин Радински, които работи в тази нова клиника на др. Горчев в Плевен .
Каза , че след излизане на резултатите от скенера да МУ се обадя ДИРЕКТНО ЗА ЧАС ЗА ЛАПАРОСКОПИЯ , като кажа че съм пациентка на др. Кирилова, че имам скенер, снимки и всичко необходимо.
След скенера щяло да се види какво е , а и тя била сигурна че е ЕМ и така щяла съм да си съкрати пътя от Варна до Плевен за преглед и после отново за операция същия път ..

Скенер ще направя, всичко ще направя , ще му се обадя , НО не е ли странно да звъня за час за операция директно без да ме прегледа този доктор ?!  #Crazy

Имам и още доста въпроси, на които се надявам да ми отговорите, въпреки че съм изчела темите.
Ако някой е правил лапароскопия в Плевен в тази болница или при този лекар ще ми бъде полезно да ми даде повече информация, защото доста съм се притеснила  #Crazy

Благодаря Ви предварително !  bouquet

# 548
  • София
Miss_V, докторката ти няма как да е дори на 50% убедена каква е кистата ти, защото ендометриоза се доказва само с хистология. Много ги обичам тези им велики изказвания   Angry

Аз бях диагностицирана с ендометриозна киста  от 4-ма различни лекари, доста добри в областта. Кистата си изглеждаше именно такава на ехограф, като по учебник.
Накрая след хистология се оказа серозна киста с нещо си.... Даже си взех препарата и правих допълнително хистологичен анализ при един от най-добрите онколози, няма ЕМ.

Та ето ти един пример. Не се настройвай предварително, и не се връзвай много на високопарни изказвания от типа "120 - 340 % сигурно е еди-какво-си"

Относно този скенер, не знам защо изобщо е необходим, аз два пъти съм постъпвала в АГ хирургия с направление за хоспитализация по клинична пътека 147, на базата на ехографски снимки, никакви скенери не са ми правени.

# 549
  • София
Може да се доказва с хистология на 100 %, но лекарите с опит рядко грешат. Почти винаги има по какво да познаят, че е ендометриозна, защото има специфичен изглед на ехографа.Просто си зависи от лекаря. А в случая е ясно, че лапаро така и така е необходимо.

# 550
  • София
 Veseto*, целта ми не беше да отхвърля диагностиката, а да подчертая, че не винаги нещата задължително са такива, каквито изглеждат на ехограф. На мен ехографската дисгностика ми я правиха Попов от Вита, Димитрова от Виена Инвитро център и Нецов от Софиямед, който ме и оперира. Това не са лекари без опит. За лапарото е ясно, че ще го направи. Просто не е хубаво така да се отсича, звучи направо като присъда без процес.

# 551
  • Варна
Да, разбирам , че няма как никой на 120 % да е сигурен в тази Ем киста.

Гинеколожката ми ме насочи към Сити клиник тук във Варна и за определена докторка по образна диагностика, но днес научих че е болна и не се знае кога ще е на работа !
Ясно ми е, че и другите лекари ще се справят с разчитането на снимката от скенера , но .....нали ми казаха точно определена да е лекарката и сега се ядосвам , че я няма!

Другото , което ме интересува е дали някой е правил лапароскопия в Плевен в новата клиника на др.Горчев , при въпросния лекар при които ме насочват - Радински ?
Също и да питам какви обезболяващи сте приемали , когато сте имали болки от кистата ?! Мен ме боли , ама не знам точно какво да пия  newsm78

Днес е смотан ден ! Първи работен за тази година + мисли за кисти, лапароскопии, скенери, контрастни вещества ...........  newsm50  newsm61

# 552
  • София
Аз пиех ибупрофен, но ако много те боли можеш и Аулин да пиеш, стига да не прекаляваш с него (доста е тежък за черния дроб)

За Плевен не мога да ти дам мнение, бях се засилила там да се оперирам, но ми препоръчаха Нецов в София и реших да си спестя пътуването.

Имам позната, която се оперира там и е много доволна, вече има син на няколко месеца, ако искаш ще питам кой я е оперирал.

# 553
  • Варна
Аз пиех ибупрофен, но ако много те боли можеш и Аулин да пиеш, стига да не прекаляваш с него (доста е тежък за черния дроб)

За Плевен не мога да ти дам мнение, бях се засилила там да се оперирам, но ми препоръчаха Нецов в София и реших да си спестя пътуването.

Имам позната, която се оперира там и е много доволна, вече има син на няколко месеца, ако искаш ще питам кой я е оперирал.

Да, няма да откажа още мнения за Плевен и повече информация Simple Smile

# 554
  • Другата България
Привет на всички момичета.
Моята операция мина, не ми я направи Ненов, а Велев, но след време ще разкажа подробно за нелепата ситуация, създала се с мен.
Чакам да ми излезе хистологията и се моля всичко да е ок.

Общи условия

Активация на акаунт