Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 727
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Мереленда, съфорумката, в чийто пост прочетох за прим ойл при хипофункция се оказа, че не живее в Бг и там е препоръчано. Малко ме притеснява, че прим ойл е богато основно на омега 6, които май не били чак толкова полезни. Та много се чудя. Проблеми с МЦ нямам, но предвид ЕГН-то вече имам едно на ум. Нямам и сериозен ПМС, задържам за ден-два течности и то ако не избягвам соленото. Появяват ми се болки в гърдите, все отлагам ходенето на лекар. Но ето и тук обещавам - щом ми дойде да си запиша час за преглед. И не съм много съгласна с приемането на прекалено много хранителни добавки. Тук ще уточня, че Фемикур е с регистрация на лекарство /т.е. подлежи на много по-строг контрол/ за разлика от Тошкови бурканчета /Тиреостим  е неговото/ и всичките останали хранителни добавки на нашия пазар. От друга страна не искам да пия висока доза еутирокс. По друг повод ходих при ЛЛ и тя ме хвана за профилактични, та имам сега направление за ПКК и захар. Исках и холестерол - касата не го поемала. Е, ще си го платя. Но идната седмица ще отида. А ТСХ не ми се пуска, просто от началото на месеца си намалих дозата и искам да мине повече време. Та така. И аз си размишлявам. Чувствам се добре с ниско ТСХ, което обаче постигам със не ниска доза еутирокс, което не е добре.

# 646
Провери и за друго автоимунно заболяване - има съпътстващи - при мен станаха три. ooooh!
Оф, и аз такова нещо усещам. Точно ми отпаднаха едни проблеми, сега започнаха други - от десетина дена започнаха да ме болят ставите на ръцете, направо не можех нито да ги свия, нито да ги мърдам настрани. Трябва да ходя да ми пуснат един ревмофактор, ама ми омръзна от лекари, изследвания и лекарства ooooh!
Ти какво имаш в добавка към Хашимотото?

# 647
Момичета аз започнах от една седмица да пия едни капки казват се тибетски капки на живота. Това са капки на билкова основа,бях чела в нета и вестници за тях и хора които са ги пили бяха дали добри отзиви. Ако някой от вас е пил нека да сподели .

# 648
пишете за тия тибетски капки

# 649
А аз да питам дали някой е пил бахови капки? Доста често ги срещам...дали биха могли да са от полза при хашимотото..

# 650
Освен да попитате в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.825
Ако някое от момичетата е пробвало капките.

# 651
Здравейте момичета и аз май ще се запиша в тази тема Sad
Пациентка съм на д-р Персенска, правих хормонални изследвания и резултата е:
TSH - 3.16 (граници 0.34-5.60)
FT4 9.92(граници 7.86-14.41)
TAT 0.3(граници 0-4.00)
MAT - 98.5(граници 0-9.0)
препоръча ми д-р Начев и каза че за нея това било Хашимото. Някой може ли да ми каже това дали е вярно и дали д-р Начев преглежда през почивните дни в смисъл събота или пък на 24,05?

# 652
  • София
Мимето14, да, изглежда да е вярно. А за Начев-обади  му се и той ще ти каже кога и къде да отидеш...може и вечер да те приеме, след работното ти време ако това е проблемът ти.

# 653
И защо Мимето14 да е с хашимото-само МАТ са завишени?

# 654
Защото, когато болен от Хашимото влезе в ремисия и антителата влязат в нормални стойности, той не престава да е болен от Хашимото, а просто е в ремисия и заболяването не е активно. То може пак да се отключи, може и да не се отключи. Може първоначално да е започнало с хипофункция, да достигне ремисия и след години да се отключи с хиперфункция.
Защото някои имат скрит тиреоидит и антителата им са в норми, но имат всички симптоми на заболяването.
Защото заболяването при всички има различна изразеност и само опитен ендокринолог може да постави диагноза и да предприеме адекватно лечение, без да разчита само на хормонални изследвания, които примерно за дадения момент са в норми.
Защото антителата понякога спонтанно спадат, без прием на лекарства и добавки, които евентуално да ги понижат, а с промяна в начина на живот.
Защото не е задължително да са повишени и двете ( Анти тро и Анти тг).
Защото не е задължително да са повишени с голяма стойност. Понякога и само граничен резултат на едното подсказва, за какво заболяване се касае, но не може да се предвиди хода му ( дали ще се увеличат още антителата, дали ще спаднат, дали ще се отключи хиперфункция или хипофункция)

Примерно!

# 655
както винаги си много изчерпателна Мереленда

# 656
Даже можеш да се прекръстиш на "Изчерпателна"  Wink Hug
Аз бях на лекар вчера.  Не правиха ехограф, остана за следващият път, но с ръка усети увеличение на жлезата - първа група ( не зам какво значи).
Аз имам и ИР и аденом на хипофизата и е възможно и към ендокринологията да ме упъти, заради хипофизата.Последно ми обременяване с глюкоза каза, че е много странно, но все пак съм си с хиперинсулинемия.
В понеделник , вторник ще правя тсх, тат, мат , пролактин и кр. захар. Та да питам за тези изследвания мога ли да пия вода? Обременяванет беше и на гладно и жадно, но за тук нве разбрах.

# 657
Мисля, че няма проблем да пиеш вода.
По спомени, когато изследвания се правят на гладно и жадно, винаги са ми казвали, че ако ми се пие вода - може да пия.
На някои хора им прилошава и не могат без вода.

# 658
Мика, всичко е на гладно, за жадно чак- аз не бих издържала. Mr. Green Имай предвид, че пролактин е стресов хормон. Хубаво е да отидеш спокойна, в добрите лаборатории съветват да поседиш за 15-20 минути след като отидеш там, да се успокоиш и тогава да те боцнат.

# 659
аз пия само селен за високите антитела, сага прочетох и за рибено масло.вие как мислете?

Общи условия

Активация на акаунт