Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 837
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
sun&clouds, ето мейла, дано ти е от полза:
todorova_kate@abv.bg
Аз днес си пуснах ТСХ, сега пък ми е високо-4,4   Tired иначе съм на 1 таблетка метизол. Ама напоследък много стрес  #2gunfire и кръвното ми когато и да го премеря, все е 140/100. Надявам се почивните дни да ми се отразят добре.
Ако някой влезе в контакт с д-р Начев, моля да пише, че и аз съм се засилила утре да ходя при него в Майчин дом.

# 361
Много ти благодаря kokona20   bouquet
И успех със снежковците. Стискам, стискам ... Peace

# 362
И на теб Seti Beti   bouquet
Още днес ще й пиша, че ми е прясно.

# 363
Хранене и защо е важен алкално-киселинният баланс
Внимание - ХРАНА!
Некачествените месни продукти
Супер храни - 1 част
Супер храни - 2 част
Човекът е единственото същество забравило храната си

В статията - "Внимание- ХРАНА!" са клипчетата.
Сложих линкове и на други интересни за мен статии.  Simple Smile

kokona20, както си пожелаеш, така да се случи!
Стиснати палци и от мен!  bouquet

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 19:17 от Merelenda

# 364
Kokona20, стискам палчета и на крачетата! Колкото искаш толкова да останат в мама  Hug
Merelenda  Hug Още довечера ще ги разгледам    bouquet

# 365
Коконче, стискам всички възможни палци Praynig Praynig Praynig
Магнитче, при хиперфункция ти имаш ли някакви оплаквания? Аз в тея жеги се чувствам много зле. ТСХ преди няколко дни ми беше 0.49. Ендокриноложката ми каза, че съм предозирана с Еутирокс и затова имам тези парещи усещания в главата. Освен това кръвното ми играе. Освен главата на моменти ми изтръпва и гръдния кош и ръцете. абе чувствам се парцал. Тя ми намали дозата от 1 1/2 п., ср., пет. и 1 през останалите дни на 1 таблетка за 20 дни. Аз като че ли съм малко по-добре, но като изляза на слънце и положението се влошава. Според мен трябва да мине малко време организма да се нагоди и ЩЗ да не работи на толкова високи обороти. Правилно ли разсъжавам, че яко се ошашках?
Мереленда, благодаря за линкчетата. При първа възможност ще ги разгледам. Според вас аз мога ли а се храня по този начин или при мен е противопоказано? Аз по принцип се водех с хипофункция. ТСХ октомври ми беше 2.5 и имах малко завишени антитела. Тъй като се опитвам да забременея искаха да ми свалят ТСХ под 2, но то в момента е доста надолу.

# 366
sun&clouds, ето мейла, дано ти е от полза:
todorova_kate@abv.bg
Аз днес си пуснах ТСХ, сега пък ми е високо-4,4   Tired иначе съм на 1 таблетка метизол. Ама напоследък много стрес  #2gunfire и кръвното ми когато и да го премеря, все е 140/100. Надявам се почивните дни да ми се отразят добре.
Ако някой влезе в контакт с д-р Начев, моля да пише, че и аз съм се засилила утре да ходя при него в Майчин дом.

Днес не успях, нито с Начев, нито с Тодорова...Пратих на Тодорова SMS и се надям като си включи телефона по някое време да пише....
Ако успееш с Начев утре, моля те пиши кога е там!

# 367
  • София

Магнитче, при хиперфункция ти имаш ли някакви оплаквания?

Ами да ти кажа нямам оплаквания,чувствам се добре....но нали знаеш всеки си е различен Simple Smile

Коконе Heart Eyes стискам палци Praynig

# 368
  • Варна
Здравейте, момичета! Моля ви за насока в тази нова за мен тема. От 2-3 месеца ми се появиха гадни гнойни пъпки в долната част на лицето и гърба (акне на 30 години)  и реших да отида на ендокринолог (Оля Сарджева - Варна) и ми постави диагноза автоимунен тиреоидит на Хашимото на база TSH 6.44 i Anti TPO 87.7, прегледа ме с ехограф и вече беше сигурна в диагнозата. Притеснява ме това, че не намирам никакви симптоми, които се описват за това заболяване (сърцебиене, косопад, проблеми с теглото). Висока съм 165 см и тежа 50-51 кг. Пила съм 7-8 години Ясмин (отново поради проблеми с акнето), което се е оказала противопоказно в моя случай  според Сарджева. Чудя се има ли смисъл да търся второ мнение и да пия ли изписаният ми Euthyrox 25 mg? Моля споделете според вашите наблюдения имам ли право да се съмнявам в диагнозата си? Правим опити за дете от една година и не се получава, което се обяснява с високото TSH (заедно с акнето се появи и проблем в менструацията ми - стана на 60-70 дни, след което се регулира на 33-34 дни). За първи път изследвам хормоните си и това е напълно нова тема за мен, притеснявам се евентуалният прием на това лекарство би ли повлиял на теглото ми (според д-р Сарджева не). Благодаря предварително за мненията и помощта ви!

# 369
Ох,с тези горещини започва и моята мъъъка  sweating потене,задъхване,сърцебиене...искам хлад Sneaky
Искам горещинааааа  Laughing
И аз  Simple Smile  Мереленда

# 370
Здравейте, момичета! Моля ви за насока в тази нова за мен тема. От 2-3 месеца ми се появиха гадни гнойни пъпки в долната част на лицето и гърба (акне на 30 години)  и реших да отида на ендокринолог (Оля Сарджева - Варна) и ми постави диагноза автоимунен тиреоидит на Хашимото на база TSH 6.44 i Anti TPO 87.7, прегледа ме с ехограф и вече беше сигурна в диагнозата. Притеснява ме това, че не намирам никакви симптоми, които се описват за това заболяване (сърцебиене, косопад, проблеми с теглото). Висока съм 165 см и тежа 50-51 кг. Пила съм 7-8 години Ясмин (отново поради проблеми с акнето), което се е оказала противопоказно в моя случай  според Сарджева. Чудя се има ли смисъл да търся второ мнение и да пия ли изписаният ми Euthyrox 25 mg? Моля споделете според вашите наблюдения имам ли право да се съмнявам в диагнозата си? Правим опити за дете от една година и не се получава, което се обяснява с високото TSH (заедно с акнето се появи и проблем в менструацията ми - стана на 60-70 дни, след което се регулира на 33-34 дни). За първи път изследвам хормоните си и това е напълно нова тема за мен, притеснявам се евентуалният прием на това лекарство би ли повлиял на теглото ми (според д-р Сарджева не). Благодаря предварително за мненията и помощта ви!

Така написано от теб - не виждам повод да се съмняваш в диагнозата и назначената терапия.
Започваш на ниска доза и вероятно ще ти увеличат после още Еутирокса.
Не би следвало да напълнееш от него, но при всеки е много индивидуално.
Не е задължително и да имаш симптомите на заболяването. Не всички ги имат, някои имат един, два, други имат цял пакет, трети никакви и случайно разбират, че са болни, при неуспешни опити да забременеят.
Успех с лечението и да се разписваш с хубави новини!  Simple Smile

Titanka, видях те че писа скоро.
Ще дойде моментът. Ще дойде, сигурна съм!   bouquet

# 371
  • Бургас
Кокона, стискам палци и ти желая успех и добри новини скоро  Praynig Hug Hug Hug

Merelenda, много полезни линкчета, мерси, остава да намеря време и да ги прочета  Hug

# 372
Момичета, който се интересуваше за д-р Начев - днес от регистратурата ми казаха, че преглежда вторник и петък от 13ч, но днес го няма.

# 373
Момичета, който се интересуваше за д-р Начев - днес от регистратурата ми казаха, че преглежда вторник и петък от 13ч, но днес го няма.
Благодаря, явно ще го търся след празниците...

# 374
  • София
Merelenda,кръвно-захарен профил и обременяване с глюкоза едно и също ли е newsm78

Общи условия

Активация на акаунт