Работа мечта си търсим - 30-та късметлийска!!!

• 50 684
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Лелее, сега видях, че за секретарка нормалната заплата била 350 лв. за 8 часа Shocked Че аз мислех да искам 550-600 лв. за 6-часов работен ден  Rolling Eyes Мисия невъзможна ли е това?

В зависимост от задълженията и обхвата на длъжността, заплатата за тази позиция е толкова разнообразна, колкото и самата позиция. Заплатите варират от 400 до 4 000 лева, като първата е за офис асистент в малка фирма (с до 10 души персонал) и то в не особено доходоносни сфери или НПО, а горната граница е за личен асистент на изпълнителен директор (обикновено чужденец).

Често заплатите в обявите не са реални, което може да се дължи на много фактори. Но понякога са си реални. Това се разбира едва на интервюто.

# 181
Да бе, на интервюто. А като те канят на интервюто и ти кажат още в поканата, че "ами заплатата е 400, ама бруто, ама се налага да оставате след работното време, ама и в събота също" - какво да си помисли човек? Още се чудя това някаква пързалка за отсяване ли беше, но след като си е направила труда жената да ми пише, значи съм била от избраните, едва ли ще лъже, за да ме пробва... Не й отговорих, естествено.

# 182

В зависимост от задълженията и обхвата на длъжността, заплатата за тази позиция е толкова разнообразна, колкото и самата позиция. Заплатите варират от 400 до 4 000 лева, като първата е за офис асистент в малка фирма (с до 10 души персонал) и то в не особено доходоносни сфери или НПО, а горната граница е за личен асистент на изпълнителен директор (обикновено чужденец).

Често заплатите в обявите не са реални, което може да се дължи на много фактори. Но понякога са си реални. Това се разбира едва на интервюто.

Случайно да знаете за вакантни позиции за лични асистенти на изпълнителни директори чужденци?  newsm78

# 183
  • UK
Gigito,  до вчера темата си беше много добра, отдавна съм тук  Mr. Green Получавала съм много полезна информация относно всякакви фирми, обяви, проведени интервюта за позиции, за които съм кандидатствала, както и съвети от HR консултант, днес обаче и аз се опулих като прочетох какво става.  
Да се оплача, че и аз не съм ходила на интервю скоро.  Crossing Arms

# 184
  • Across the Multiverse
Gigito,  до вчера темата си беше много добра, отдавна съм тук  Mr. Green Получавала съм много полезна информация относно всякакви фирми, обяви, проведени интервюта за позиции, за които съм кандидатствала, както и съвети от HR консултант, днес обаче и аз се опулих като прочетох какво става. 
Да се оплача, че и аз не съм ходила на интервю скоро.  Crossing Arms
Радвам се, че е така! Simple Smile Дано се успокоят нещата и се върне добрия тон и полезната информация!  Peace

# 185

Случайно да знаете за вакантни позиции за лични асистенти на изпълнителни директори чужденци?  newsm78

Да, наскоро имаше две обяви в Пловдив, искаха език, възможностти за командировки и пътувания, шофьорска книжка, не съм сигурна за образованието.

# 186

Ми аз търсих миналата година. Ти къде беше тогава?  Sunglasses

Ние не даваме чак толкова, но и нашата заплата си е добра. Но повечето читави кандидатки под 2 500 не падаха като изискване. И то съвсем основателно. Тези заплати, за тази позиция си се плащат. Вярно позицията е много специфична и натоварена. Едно е да организираш фимрен купон, друго е прием за клиенти и посланници. Проучванията на заплатите през 2012 показаха, че има и заплати за тази позиция над 4 500 лева. Което е напълно възможно. Нали не мислиш, че на Левон секретарката получава 450 - 500 лева. Имайки предвид от колко години му е секретарка и колко умения има. Страхотен професионалист. Тя придава на секретарската позиция съвсем друг смисъл.

# 187

Ми аз търсих миналата година. Ти къде беше тогава?  Sunglasses

Ние не даваме чак толкова, но и нашата заплата си е добра. Но повечето читави кандидатки под 2 500 не падаха като изискване. И то съвсем основателно. Тези заплати, за тази позиция си се плащат. Вярно позицията е много специфична и натоварена. Едно е да организираш фимрен купон, друго е прием за клиенти и посланници. Проучванията на заплатите през 2012 показаха, че има и заплати за тази позиция над 4 500 лева. Което е напълно възможно. Нали не мислиш, че на Левон секретарката получава 450 - 500 лева. Имайки предвид от колко години му е секретарка и колко умения има. Страхотен професионалист. Тя придава на секретарската позиция съвсем друг смисъл.

Проблем при мен е може би, че не искам пълно работно време в момента. Иначе се е случвало да замествам секретарката на кмета и работата далеч не е само правене на кафета. Имам компютърни и организационни умения, владея прилично английски, но нямам шофьорска книжка, понеже като малка претърпях катастрофа и когато хората си изкарваха шофьорски книжки, аз въобще нямах желание. Преди години съм ходила на няколко интервюта за секретарки и ме бяха харесали, но не ме удовлетворяваше заплащането. Сега като ли повече ще държа на работното време като изискване.

# 188
Благодаря на всички, които се включиха с отговор по моя въпрос. Във връзка с дебата за посочване нивото на владеене на езика ме интересува следното: работното ми време е такова, че не мога да посещавам курс, а изучавам език като частен ученик . Съответно нямам документ за владеене, но нивото ми е над средното /според скалата за само оценка и изпитите които правя с моят преподавател /. Как следва да го отразя нивото на владеене в CV-то си? Защото можа да докажа практически, но не и документално този факт. А не мога да се явя на изпит за сертификат предвид таксите.

# 189
Кукумицинка,

За съжаление на тази позиция работно време е нещо, за което изобщо не става дума. Има дни, в които можеш и да не ходиш на работа (когато шефа го няма и няма нещо, заради което да стоиш в офиса). Има и дни, в които можеш да отидеш късно, или да си тръгнеш рано. Но има и дни по ред, в които и да се наспиш няма да имаш време. Затова тези позиции обикновено са подходящи за млади и неангажирани хора. Просто няма такова нещо като 6-часов работен ден. Може и 4-часов да е, но може и 24-часов да е. Тя затова е и не зле платена. Защото е много натоварена и ти струва много в личен план.

# 190
chance, в такъв случай може би е добре да пишеш това ниво, което си показала на тестовете, въпреки че нямаш сертификат. И без това, ако става дума за позиция с чужд език, вероятно ще те накарат да водиш с тях разговор на езика, може да те накарат да превеждаш текст от/на български или да направиш нещо като тест за определяне на нивото.

Зина, така е - никой няма да плаща хилядарки за лесна работа. Пошегувах се по-скоро. Малко по-надолу се целя, но за последното, което писах, съм напълно сериозна. А между другото, днес гледах обява за секретарка в една фирма, едно от изискванията беше за  добро владеене на английски език. Само че фирмата се казваше Трейдинг-нещо-си, като го бяха транслитерирали като TraIding. Интересно ми е кой ще проверява нивото на потенциалните кандидатки.

# 191
  • София
10 април 2013 г.
10.00 часа до 16.00 часа
http://www.nbu.bg/index.php?l=2893

Златната ябълка - Дни на кариерното развитие в СУ   Peace
 11/04/2013 - 13:00 - Sat, 13/04/2013 - 16:00

http://career.uni-sofia.bg/bg/content/events/%D0%B7%D0%BB%D0%B0% … 0%B2-%D1%81%D1%83

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 00:40 от hakama

# 192

Red, благодаря Simple Smile Предполагам, че за условия над 1500лв. изобщо не може да се говори в такъв случай, но пък аз съм прекалено далеч от този бранш и идея си нямам  Rolling Eyes

Мисля, че можеш да говориш.
За call center-а ли?

Палмичка, много зависи за каква длъжност става дума. Заплати над 1200 Е не е като да няма. И не говоря за програмисти.

Тинки, може ли да кажеш за какви длъжности освен програмисти става въпрос?

Не е въпрос на длъжност, а въпрос на компания и въпрос на опит на експертно ниво. Може да е в сферата на банковата дейност, комуникации, проектиране, одит и счетоводство. Ако щеш дори - международен шофьорлък.

hakama е пуснал хубав линк. Видях един мой бивш работодател - АИИ. Предлагат много подходящо работно време за студенти и търсещи по-нестандартни часове. По мое време (преди 12 години) взимах 350 лв. за 3 нощи по 8 часа в свдмицата. Сега не знам как е.

А иначе  в списъка забелязвам доста повече по-читави компании от предишния кариерен форум.

# 193
  • София
Кока-Кола мести у нас администрацията си за Европа

Това е добре, значи ще има нови работни места  Peace

# 194

Здравейте, аз по принцип само ви чета, но тъкмо реших да пиша и missence ме изпревари по темата  Simple Smile

Не намерих друга информация по въпроса, а живея в района на фабриката и ме интересува. Ако някоя знае нещо повече да сподели.
Приятен ден!!!

Общи условия

Активация на акаунт