С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 120
  • 807
  •   1
Отговори
# 60
  • Varna
предпочитам да дам ключ на комшиите - отколкото на свекърВещицата ... Simple Smile

# 61
Аз , лекичко да се запиша ... макар , че свеки не ме дразни . Съсредоточила се е върху етървата и войната там е безмилостно жестока ...Аз сега съм най - добрата и прелестна снаха на света  Flutter
Обаче съм с добра военна подготовка и съм нащрек винаги  Mr. Green

# 62
  • Canada
Алоуу, какво значи няма търпение да го види? Да не е 5 годишен. Доколкото разбрах живеят е един вход, тъй че свеки може да почака синът и да отиде у тях.Все пак си има семейство.
Това ми напомня за мойта свек.рва - когато се роди детето живях известно време у тях, амъжът ми работеше в друг град по това време.Вечер ми се обаждаше да се чуем /по домашния тел./ и свеки бърза да грабне слушалката, а аз съм в другата стая на втората линия.Ей не можех думата да взема от нея, а най-дразнещото беше, като приключи с нейното дрънкане казваше ''айде поговорете си малко...'' Сякаш ми трябва разрешение да говоря с мъжа си, едва ли не.

# 63
Виждали сте вие натрапчива свекърва  Laughing

Когато сме й на гости или пък тя е у нас, моята вика през стените. Не я интересува дали дали ни буди, дали не водим разговор. Провиква се на руски и чака да й се отговори.

Когато не сме при нея, звъни през ден на сина си, за да му разправя подробности какво е правила, какво си мислила, какво сънувала... Хубаво нали, нека са чуят, но тя няма интерес да чуе той как е, какво го вълнува. Тя говори, той вика "аха, аха" и така половин час. Ако не й вдигне телефона, ми праща смс - кажи му да ми се обади.

# 64
  • До морето :)
Аз вече съм се отказала да се оплаквам от моя. Последно свекърът ми си направи устата, че не му казваме "татко" с етървата.  hahaha

# 65
Позволявам си да постна съобщението, което получих от Джини Потър
"Абсолютно съм съгласна c Polar Bear. Един порастнал мъж принадлежи на жена си, не на майка си. Хора, които отглеждат деца, за да им искат после услуги и грижи, да им дуднат на главата със свои проблеми и да ги намесват в собствените си съпружески отношения, не е хубаво да стават родители въобще.

Марcинка, явно си много деликатен и търпелив човек- аз такова нещо не бих издържала и една седмица. Въобще не се притеснявай, че някъде може да си сгрешила, поведението което описваш е патологично. По принцип неуважение към личната сфера проявяват хора, които никога не са знаели какво е да имаш своя такава. Там няма и смисъл от обяснения. Аз бих поставила нещата ребром, но понеже не ми изглеждаш такъв характер, може би предложението със смяната на ключовете е най-добро. А може би и ще е хубаво у мъжо да подскаже на ах загриженото майче, че отдавна е преминала всякакви граници...Успех, дръж ни в течение
"

Свеки по принцип не е лош човек /пак го казвам/, но просто не е тактична, но и няма как дае, т.като е живяла 3-4 години с мъжа и сина си у свекърите си, които също не бяха лоши хора, но все пак млади и стаи в двустаен апартамент...за какво лично пространство може да говорим. Това е видяла - това показва. Аз не и се сърдя, просто се дразня на някои нейни навици, които няма как да променя. Нали за това е форума, да си споделяме проблемите.

# 66
Може би Джини Потър е имала некои съображения, да ти пусне това на лични. 

# 67
Може би Джини Потър е имала некои съображения, да ти пусне това на лични. 

да, няма рейтинг и не може да го постне сама, но в изречение, което не съм цитирала казва, да го постна

# 68
Ок.

Нали си я научила да не идва без покана. Избирай си битките.

# 69
И мойта свекърва имаше ключ от къщи, но ги ограбиха и си го взехме обратно .
Както писах по рано докато имаше ключ се качваше когато си поискаше без да звъни и веднъж когато правихме секс се качи защото и се сторило че нещо се чукало горе,да била видяла какво става ooooh!
Иначе сега сме във фазата болна била и много и било зле.И понеже само мъжа ми и се връзва му се оплаква само на него.Та я разхожда по градинките,защото я болели краката и и било лошо и имала нужда Shocked
Нямаме право да пускаме пералнята нощно време,защото много и шумяло долу и не можела да спи

По въпроса че някои момичета преувеличавали, не мисля че е така . Веднъж трябваше да купим дървени пръти за строенето на навес,поръчахме ги и се оказа че не са толкова качествени и мъжа ми почна да се ядосва че са му продали калпави,а свекървата се обажда "Видели мама трябваше да дойда аз със теб , щяхме да купим по добри "
И никога не е била тактична,идваше кога и падне.Аз кърмя детето ,но тя трябвало да го види, надвесила се над гърдите ми и вика"Дари ,Дари здрасти" на двумесечно бебе Shocked
или дойде на гости и не сеща да си тръгне та мъжа ми трябва да я подканя че трябва да спят децата

# 70
Ок.

Нали си я научила да не идва без покана. Избирай си битките.

именно това правя,не искам да се остава с впечатление,че не се разбирам с нея - напротив,тя е много всеотдайна,помага ми страшно много,но в някои случаи ми се иска да е по-деликатна. Пълно щастие няма

# 71
  • Бургас
При такива свекърви нямаше и да си помислям да живея в същия вход/блок. Щях да избягам в някой по-далечен квартал. Като си знаете чудовищата къде се бутате да живеете до тях, да им давате ключове и да им търпите простотиите. С такива хора, независимо дали са ми роднини, поддържам дистанцирани отношения, за да не се чувстват прекалено удобно в компанията ми и да си подбират поведението. Нямам никакви скрупули да си кажа каквото имам да казвам на моите свекъри - нищо не им дължа, а и не заслужават, че да бъда деликатна.

# 72
При такива свекърви нямаше и да си помислям да живея в същия вход/блок. Щях да избягам в някой по-далечен квартал. Като си знаете чудовищата къде се бутате да живеете до тях, да им давате ключове и да им търпите простотиите. С такива хора, независимо дали са ми роднини, поддържам дистанцирани отношения, за да не се чувстват прекалено удобно в компанията ми и да си подбират поведението. Нямам никакви скрупули да си кажа каквото имам да казвам на моите свекъри - нищо не им дължа, а и не заслужават, че да бъда деликатна.

за съжаление не съм имала право на избор, апартамента е наследствен, не сме го купували. Ако трябваше да купувам бих избрала през няколко квартала за по-сигурно

# 73
  • BG

за съжаление не съм имала право на избор, апартамента е наследствен, не сме го купували. Ако трябваше да купувам бих избрала през няколко квартала за по-сигурно

Ха така, да си дойдем на думата! Предполагам е наследствен от страна на мъжа ти, т.е. от майка му или баща му. Което идва да рече, че хората имат право на ключ, каквото и да си говорите. И аз живея в апартамента на свекърва ми, който двамата със свекъра великодушно ни отстъпиха и се изнесоха на село и не мога да искам да ми оставят ключовете си. Като съм искала ключ само за мен, да съм си купила моя си къща, нали така? И аз търпя да идват неканени и без предупреждение, ама какво да се прави - няма пълно щастие, както казваш!  Simple Smile

Мис Джули, на Марсинка след някой месец като проходи малкото, дюшеш ще и дойде това, че са до нея баба и дядо. Сама ще ги търси. А да не говорим, като тръгне на ясла, градина, училище. Незаменими са! Винаги съм мечтала за такъв вариант - хем не сме в една къща, хем са до задника ми. Живях 10 години с моите, мрънках, оплаквах се, но ми помагаха много за баткото и сега с малкия ужасно ми липсват, да са живи и здрави и все още са на повикване. Освен това нейните може да си заслужават, а явно им и дължат уважение!

# 74
  • Бургас

Ха така, да си дойдем на думата! Предполагам е наследствен от страна на мъжа ти, т.е. от майка му или баща му. Което идва да рече, че хората имат право на ключ, каквото и да си говорите. И аз живея в апартамента на свекърва ми, който двамата със свекъра великодушно ни отстъпиха и се изнесоха на село и не мога да искам да ми оставят ключовете си. Като съм искала ключ само за мен, да съм си купила моя си къща, нали така? И аз търпя да идват неканени и без предупреждение, ама какво да се прави - няма пълно щастие, както казваш!  Simple Smile

Мис Джули, на Марсинка след някой месец като проходи малкото, дюшеш ще и дойде това, че са до нея баба и дядо. Сама ще ги търси. А да не говорим, като тръгне на ясла, градина, училище. Незаменими са! Винаги съм мечтала за такъв вариант - хем не сме в една къща, хем са до задника ми. Живях 10 години с моите, мрънках, оплаквах се, но ми помагаха много за баткото и сега с малкия ужасно ми липсват, да са живи и здрави и все още са на повикване. Освен това нейните може да си заслужават, а явно им и дължат уважение!

Абсолютно е така. Хем апартамент са ти дали и са ти спестили едни хиляди евра, хем въртиш очи и мрънкаш каква наглотия е свекървата. Ами да, може да е наглотия, но някои хора сами си се  поставили в това положение. В крайна сметка сме достатъчно големи да си преценим плюсовете и минусите. Марсинка сама казва, че не е лоша свекърва й, а че просто на моменти е нетактична. Ами сигурна съм, че и Марсинка не винаги постъпва тактично в някои ситуации. Понякога само съдим другите, без да се поглеждаме самите ние. Аз също се възмущавам понякога на разни хора - какво били казали, какво били направили, ама и аз се усещам понякога, че съм реагирала тъпо в някои ситуации и после съжалявам.
Наистина хубаво си го казала - кофти е, че свекърите живеят до вас, но помагат с децата и са ви лишили от "прекрасната" и "неповторима" възможност да сте длъжници на някоя банка. В замяна на това трябва да ги търпите. Наистина понякога няма пълно щастие.

Общи условия

Активация на акаунт