Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 22

• 56 145
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • София
klem4e, дано са объркали резултатите  Praynig
Виж това, преди да се отчайваш  Hug:

Цитат
Много състояния могат да променят количеството на солите в потта. Ако има отклонения от резултатите Вашия лекар ще Ви обясни на какво могат да се дължат и какво е необходимо да правите по-нататък.

Резултатите от изследването не съответстват с тежестта на кистичната фиброза. Теста се използва само за поставяне на диагноза.

Завишени стойности на хлоридите в потния тест може в да има в следните случаи:

1. При заболяването кистична фиброза. Някои хора с това заболяване имат гранични или дори нормални стойности на този тест.

2. При някои други състояния (в тези случаи потния тест не се използва като диагностичен):

Проблеми с надбъбречните жлези – например при болест на Addison

Хипотироидизъм

Бъбречна недостатъчност

Кога не трябва да провеждате изследването?

Потният тест може да не се проведе или получените от него резултати да не са полезни в следните случаи:

• При бебета по-малки под 4 седмична възраст;

• Наличие на кожен обрив или възпаление в областта, в която ще се провежда изследването;

• Остро и тежко заболяване;

• Дехидратация;

• Намалено потене;

• В пубертета;

• Понижени нива на хормона алдостерон;

• Стероидни медикаменти като fludrocortisone.

От тук: http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B5%D1%81%D1%82

# 706
Благодаря на всички ви  Praynig
daniabc , това го прочетох още преди да взема резултатите от теста.
Не пожелавам това нещастие на никого . Нямам думи да опиша нищо от два дни насам. Гледам детенцето си , а то ме пита - МАМО ЗДРАВ СЪМ , НАЛИ НЯМА ДА ХОДИМ НА БОЛНИЦАТА...Хвърля монетки където види мостче / стар обичай от Трявна / и си пожелава едно и също  ИСКАМ ДА СЪМ ЗДРАВ.
Здравето е най- важното на Света .

# 707
Клемче, много съжалявам, че така се развиват нещата. Много сили и кураж!
Колко са ви стойностите от потния тест?

# 708
Клемче, много съжалявам, че така се развиват нещата. Много сили и кураж!
Колко са ви стойностите от потния тест?
61.9

# 709
Клемче, много съжалявам Sad. Пускайте и генетичните и ще се моля да се окаже грешка. Детето е много голямо. Направо не мога да повярвам, че тепърва на тази възраст го диагностицират. Нещо не е както трябва с изследванията.

# 710
Клемче, и аз много съжалявам.  Sad Не е много голямо детенце тепърва да се открие такова нещо. Има и по-леки форми на муковисцидоза. Дори в напреднала възраст може да бъде открита, според това, което съм чела. На моето дете правиха такъв тест едва миналата година, нищо че беше вече на 6 годинки. Астмата му се появи на 4, но се появиха необичайни симптоми и затова ни пратиха на такъв тест. Живях под огромно напрежение няколко месеца, защото тестуването се отложи по няколко причини. Ти вероятно знаеш и си прочела, а и лекарите сигурно са ви казали, че трябва кожата на гръбчето да е абсолютно чиста, детенце да не е приемало никакви лекарства поне седмица преди теста и да е здраво. Непременно го повторете, пуснете и ДНК тест. Пожелавам ти много сили и кураж! Дано е грешка!  Praynig

# 711
Тошко е приемал всекидневно лекарствата за астмата - Флексотит , Монтелукаст , флексоназе и бактеробан , заради тази упорита прозрачна хрема. Докторите не са казвали че ще пречи на изследването приемът на лекарствата.
Колко ви показа потният тест като го правихте.

# 712
Колко ви показа потният тест като го правихте.

13

Посъветвай се пак с лекарите на детето относно лекарствата, макар че ние миналата година чухме доста противоречиви мнения по този въпрос... Моето дете беше тогава на флексотид и сингулар.

# 713
klem4e, аз да питам имало ли е проблеми детенцето с храносмилането, мазни изхождания, чести и много зловонни? Недей предварително да се натъжаваш, докато се докаже или отхвърли МВ ще мине доста време, поне дотогава запази самообладание   Hug .

# 714
klem4e, аз да питам имало ли е проблеми детенцето с храносмилането, мазни изхождания, чести и много зловонни? Недей предварително да се натъжаваш, докато се докаже или отхвърли МВ ще мине доста време, поне дотогава запази самообладание   Hug .
Ами не яде какво да е - течни храни не иска , храни се със сухи неща и като му застане нещо на гърлото го повръща. Като бебе имаше руфлукс  , но не се доказа. Има от време на време дъх на ацетон . Тази сутрин имаше разстройство със слуз , миришеше лошо , но не чак зловонно . Казваше че му се повръща. Като се изходи му мина. Иначе е жизнен . Потта му е много солена. А какви са грижите за дтето докато се докаже или отхвърли болестта...

# 715
Трябва всеки ден да има поне 5-6 изхождания,мазни, зловонни е точното определение, нашите стигаха до 25 на ден.
Рефлукса не е характерен за МВ, въпреки, че го имат някои деца, не е характерно за заболяването.

Извинявам се, че пиша в тази тема, но в другата почти не се пише, а тук проявявате разбиране една към друга, което е чудесно.

# 716
klem4e аз също бих те посъветвала да запазиш самообладание, да не стресираш детето излишно. В никакъв случай не  допускай да мисли, че е болен и че е по различен от другите деца.
Изчакай да видиш генетичните тестове.  Hug

# 717
  • София
Здравейте! Не съм писала отдавна, но сега го правя, за да изкажа и аз подкрепа и съпричастност към klem4e  Имаш и моите стиснати палци да се окаже грешна диагнозата  Praynig Миналата година в Токуда имаше едно момченце със съмнение за същото горе-долу на годините на твоето момче. Тогава не знаех, обаче, какво представлява муковисцидозата и ми мислех, че е някаква бактерия  Confused
Иначе по темата с астмата моето момиче цяло лято вече е без лекарства и пристъп не е имала, да не дърпам дявола де  Praynig От известно време има една кашлица, която първо беше само нощем един- два пъти. Сега и сутрин и от време на време и през деня. Сутринта я усетих как направо си отхрачи. Почнах инхалации с физ.р-р.Личната е отпуск и се чудя за някакво сиропче дали да й давам. Лека нощ на д-р Тайс имам, дали е удачно ? Или да я оставя само на инхалации и по колко пъти  - сутрин, обед, вечер?  Thinking

# 718
Дадохме кръв за ДНК изследване , моля се Господ да е със нас , остана да чакаме .

# 719
  • дядовата ръкавичка
Дано не се потвърди диагнозата, моля се с вас  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт