Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 22

• 56 181
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • sf
Заради астмата е ,да. Кака му напр. не е имала такива проблеми. Аз също ги имах като малка и бях освободена от физическо. За него не знам, следващата есен ще е в 1ви клас и ще го мисля тогава.
Иначе сега ходи редевно на плуване. Тренира и футбол, но много аматьорски. Не се оплаква,че му е тежко.

# 676
Да плуването е добър избор много помага за развитие на дишането но дали не го надрастват в пубертета и като по-големи 

# 677
Момичета, имам излишни лекарства:
Сингулер 4мл. - сашета
Пулмикорт - 0,25мг. - респули за инхалатор
Фликсотид

Радвам се че не ти трябва. Hug
Токущо сменихме Монтелукаст със Сингулер на детето ми . Доплащането е 28,07 лв. Shocked
Каква е разликата между двете лекарства - нали веществото е едно и също - личната ми каза че е със по- малко странични действия ...... Shocked Така ли е в действителност , че на нея немога да разчитам много../.ползвам я за направления /.
Има ли майки наблюдавали някаква промяна при смяна от Монтелякаст на Сингулер или обратното newsm78 Сега прочетох страничните действия и на двете лекарства са едни и същи.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 18:22 от klem4e

# 678
  • около Варна
klem4e, кажи да ти го изписват Сингулера на прахчета, напълно безплатен е. Аз от прахчета минах на хапчета за по-лесно и те решиха да се доплаща, после пак започнах с прахчетата.

# 679
klem4e, кажи да ти го изписват Сингулера на прахчета, напълно безплатен е. Аз от прахчета минах на хапчета за по-лесно и те решиха да се доплаща, после пак започнах с прахчетата.
А как се приема на прахчета - как се разтваря и пак само вечер ли се дават ... newsm78
А това за по- безвредното действие на Сингулера от Монтелукаст - вярно ли е , че не ми се ходи при Пулмолога специално за този въпрос.

# 680
  • около Варна
Ние първо започнахме с Монтелукаст, изписан ни от пулмолог, после алерголога каза, че ще изпише по-добрия вариант на този препарат, бил оригинала и започнахме да взимаме Сингулер с рецептурна книжка, това ми казаха, предполагам, че е по-доброто лекарство, ако се съди по разликата в цената. Иначе прахчетата аз направо му ги изсипвам в устата, еднократно, вечер,  първоначално ги разреждах не помня вече в какво Crazy

# 681
клемч, аз сингулера го давах със сладолед, в лъжичката разбърквам и в устата-вкусно и лесно, това го пише в листовката на лекарството Hug Simple Smile

# 682
Аз го сипвам в чаена лъжичка и го давам , след него пийва водичка.Монтелукаст , ако не се лъжа е българският вариант на Сингулера.

# 683
Благодаря на всички ви . Другият месец ще го изпишем на прахчета ...така де , щом мога да спестя някой лев защо не /ще му купя друго нещо за тези 28 лв. доплащане /. Яд ме е е че личната докторка не ми каза че доплащането е толкова и че има безплатен вариянт със Сингулер -  прахчета . Преди страница , две четох  че сте доплащали около  12 лв /ако не се лъжа/ и отидох на аптеката с тази нагласа . Като ми каза 28 лв . , хем се ядосах , хем се червих .......
Сега ще ходя три пъти на месец за изписване на лекарствата. Сингулер на 28 дни , след два дни за Флексотит и след 5 дни за Екозал /Вентолин/. CrazyГолям купон не настане. #Crazy  При вас така ли е , чух че имало вариант за изписване на лекарствата със рецепта за три месеца , но както казах вече личната или не е на ясно или това не е вярно.  newsm78

# 684
Да, на нас последния път ни изписаха фликсотида за 3 месеца - три протокола са, всеки път по един се взима от фармацевта и така докато свършат. А защо не си уеднаквиш поне датите за изписване на лекарствата  newsm78 ?

# 685
Клемче твоята лична наистина не е много читава. Миналата година на каката и изписаха Сингулар, будиер джет и Екозал на веднъж с три рецепти- Сингулера беше с 3 месечна, а другите две с една за 6 месеца. Защо ще те разкарва така твоята не ми е ясно.

# 686
Този месец закъснях със изписването нали бяхме на Трявна и изписахме всичко / и трите лекарства / вчера , но другият ще трябва да ходя три пъти . Едното лекарство е за 28 дни , другото е за 30 дни и третото за 33 дни . Има и друг вариянт - да си купя на свободна продажба една опаковка Сингулар -  да имам аванс и да ходя за изписване на един път със Флексотит-а.
Сега и се обадих по телефона / първа смяна е на работа днес/ , да я питам дали е възможно изписване на лекарствата за по- голям период  - каза  НЕ .
Ама наистина Личната ми лекарска е  Embarassed. Аз ходя при нея за рецепти за лекарствата и за направления , защото винаги има в наличност - нали няма много пациенти.
Иначе хремата ни продължава - гъста и прозрачна - вече пети ден . Личната лекарка се произнесе че се чистел след процедурите и от смяната на климата.

# 687
Сингулера може да се изпише и с едномесечна, и с 3-месечна рецепта. Ако е за 3 месеца недостатъкът е, че за 2-3 дни няма пакетче. Но пък не се ходи толкова често при лекаря. Аз си купувам една опаковка и допълвам с нея.
На листовката пише, че прахчетата се дават вечер със студена кашеста храна /във вода - не/.  Peace

# 688
Хм.... Пак се размислих моя Сингулар защо е толкова евтин?!?!? Да не би да е по-малка опаковка (28 хапчета). Цената му без рецептурна книжка е 23.15лв. На външен вид е точно такъв. Проверявах в позитивния списък - 12.45 поема касата и 10.70 остава за доплащане (точно колкото ми взеха).

# 689
  • София,
Клемче на предната страница една майса предлагаше Сингулер и Пулмикорт и Фликсотид. Пиши и на ЛС да ти прати Сингулера, защо да даваш излишно пари. И не се ядосвай че ЛЛ не ти ги изписва на три месеца лекарствата, честно казано понякога такива обърквания се получават така! Ходи си всеки месец, но съобразявай с деня в който се изписва последното лекарство. А Вентолина защо Ви го изписват всеки месец и него и него ли го ползвате постоянно??? Аз нашите лекарства така ги взимам и даже и на двете ни ходя в един и същи ден, гледах само за нея да си имам един блистер Сингулер допълнително, за да не оставаме без лекарство. Но и да не ти остава не се притеснявай не е проблем. Той действа с натрупване и дори да не се вземе три четири дни няма страшно, организмът не се изчиства толковъ бързо от него. А другият път наистина си поискай да ти сменят Сингулера на хапчета с този на сашета. А как ЛЛ сама си решава да Ви смени лекарството от  едното на друго! При нас неможе така - каквото ти е изписал пулмолога на листа - това ти предписва личния, той няма право да го сменя, независимо примерно че е едно и също лекарство, но под друга форма или на друга фирма! Явно може, но и нашата ЛЛ не смее самосиндикално да променя, винаги ми иска лист!

Мария от колко милиграма е хапчето - 4 или 5? Мисля че тези от 5 мг. по малко се доплащаха от тези от 4. И другото нещо е зависи от коя фирма е заредено лекарството, коя доставка е, между другото и на мен ми е правило впечатление понякога че на някои места има голяма разлика в цената на Сингулера от един и същи вид и милиграми! Аптекарките са ми го обяснявали точно с това - зависи от кояа фирма вносител са го заредили!!!!
Сега видях линка - от пет е - затова е по малко доплащането - томчното хапче е не се притеснявай!

Общи условия

Активация на акаунт