Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 699
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Преди няколко дни в парка си говорим с една майка. Кой колко кърмил, как...
Казвам аз, че сме били на поискване.
- Оле, това е ужасно! - почна да ме съжалява жената. А тя не е кърмила, защото свършила кърмата. Но кърменето трябвало да бъде под час! Много важно!

ПП Изключително съм изненадана колко малко хора въобще са си помисляли да научат нещо за кърменето преди да родят.

ПП2 А защо взимат съвети от хора, които не са кърмили или са кърмили малко никой не знае Simple Smile

# 631
Тези, дето никога не са кърмили, са най-пълни със съвети Peace

като заговорихте за свекърви, моята и двамата и сина ги е кърмила до 9 месечни, и ги е захранила на 6 мес, но друго ми е интересно, казва, че никога не и е било приятно кърменето, не се е чувствала комфортно, но въпреки това ги е кърмила, защото е знаела, че така е най-добре за тях, може би има много такива жени и за това се отказват да кърмят  newsm78 опитвам се да разбера защо се отказват толкова бързо newsm78 и бръщолевят после глупости само и само да измислят оправдание  Rolling Eyes

Има такива жени, да, неприятно им е. Не мога да си го обясня, но го приемам, в смисъл, ако честно си каже: не ми харесва, кара ме да се чувствам зле, не е за мен, ОК, в крайна сметка коя съм аз да я съдя, нали и аз искам тя да ме разбере, като й казвам, че синът ми е на годинка и аз още го кърмя.

# 632
Не мога да си го обясня, но го приемам, в смисъл, ако честно си каже: не ми харесва, кара ме да се чувствам зле, не е за мен, ОК, в крайна сметка коя съм аз да я съдя, нали и аз искам тя да ме разбере, като й казвам, че синът ми е на годинка и аз още го кърмя.
Абсолютно съгласна!
Уважавам решенията и изборите на другите хора (майки). Но когато се носят от 9 кладенеца вода, само защото нямат доблест да си признаят слабостите/страховете/грешките (може би не са точните думи), става смешно и нелепо.
Същата работа е и с генералните заключения...

# 633
  • Пловдив
Абсолютно съм съгласна и аз с горните две мнения!
Когато се каже точната причина уважавам решението, но да се изтъкват куп глуповати оправдания и по този начин да се заблуждават бъдещите майки - е няма нужда Naughty

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 12:18 от sweet_maniche

# 634
  • София
"Спри да кърмиш, защото зъбите на детето ти ще станат на сол!" - това са думи на зъболекарката ми, след като разбра, че все още кърмя малкия си син.  ooooh!

# 635
"Спри да кърмиш, защото зъбите на детето ти ще станат на сол!" - това са думи на зъболекарката ми, след като разбра, че все още кърмя малкия си син.  ooooh!
на майката стават, да. Ама на детето...  newsm78

# 636
  • София
Изказване на една мама:
"Най-гнусното и противно нещо, което съм виждала в живота си е как 2-годишното им дете бърка в деколтето на майка си, за да му дава да суче... И ние бяхме, и мъже имаше..."
Излишно е да казвам, че тя не кърми, нали?

E, аз кърмя /и двете деца са ми кърмени и нямам никакъв комплекс по темата/, но не е приятна гледка дете бърника по деколтето на майка си, чувала съм и "искам цица" от по-голямо кърмаче в парка.

Гърдите не са само за кърмене, да не се лъжем, цяла индустрия се крепи на тях.

# 637
  • Пловдив
и аз проблеми с кърменето нямам, но не мога да възприема детето да дойде до масата, където сме се събрали компания и да каже "мамо, дай ми цица!" Shocked
За бъркането по деколтето - според личните ми наблюдения, започва доста по-рано - някъде около годинката Peace Ако тогава не се парират подобни опити и не се обясни на детето, че така не се прави... еми само майката си е виновна Peace

# 638
Така е, ама да кажеш, че това е най-гнусното нещо, което си виждала...

# 639
  • София
Е да, силно се е изказала, но някои майки много се кефят и намират за адски сладко детето да им казва: "дай ми цица" и започне да ровичка, особено ако е на публично място.  Вкл. и тук има примери в говорещите кърмачета.

# 640
  • Пловдив
ааа, далеч по-гнусни има Mr. Green
То има и бащи, за които е гордост детето им на 2 и половина да псува като каруцар, но това е друга тема...

# 641
Щом сте подхванали темата за говорещите кърмачета, да ви кажа любим напоследък виц:
Семейство на ваканция, ще излизат. Майката и детето слизат в лобито на хотела и чакат бащата, междувременно малкия дърпа деколтето и започва да "закусва", докато чакат. Пристига бащата и се издразва:
-Ей, и тука ли намерихте да се кърмите?
-Не разбираш дълбоката връзка, която се създава между майка и дете чрез кърменето, ние, докато се кърмим, друго не съществува...
-Георги, млъкни, говоря на майка ти!

# 642
на майката стават, да. Ама на детето...  newsm78

Не е задължително да се развалят и на майката Peace

Нито аз, нито детето ми употребява думата "цици", така че с това никога не съм имала проблем  Laughing

# 643
Гърдите не са само за кърмене, да не се лъжем, цяла индустрия се крепи на тях.

Исторически погледнато, гърдите са нов фетиш в западната цивилизация, ако имаш предвид оная индустрия, за която и аз се сещам Mr. Green а не д-р Енчевата.  Mr. Green Има култури, където и до днес е по-срамно да покажеш пъп, отколкото гърда. Малко off-topic

Иначе и аз съм за дискретното кърмене на публични места, "вадя цица" само в краен случай, примерно ако малкият реве по-неистово и оглушително от двигател на тридесетгодишен АН в самолета и хората надничат да видят дали не съм му бръкнала в окото или стъпала на главата Mr. Green

# 644
Стига си чела и ровила за това пусто кърмене,нахрани си детето,дай му кашичка,сокче,стига с тая кърма.И без това кърмата е полезна само първите няколко дни!

ПП Йоан е на 1 месец,какви каши и сокчета !?!

Общи условия

Активация на акаунт