Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 779
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Според въпросното предаване излиза, че СЗО, с препоръката си за недаване на вода, е предизвикала бум от анемии. Не знаех, че водата съдържа толкова желязо...?
Joy Joy Joy

За цвета на кърмата, свекърва ми за това не е кърмила, защото кърмата и е била синкава и са и казали да спира да кърми.  ooooh! Но това означавало, че кърмата е рядка и водниста, за това бебето не можело да издържи 3 часа, а искало да суче по-начесто. Ама как да суче, като са минали 2 часа и половина  Mr. Green И започнала да дава кисело мляко разбира се  Crazy

# 316
  • София
Ние вървим май към отбиване. Не беше цокала 5 дни, вчера малко сука, днес - понеже воденето на градина е драма, реши, че иска да суче, ама в нас, а ние тъкмо бяхме стигнали градината. Съответно й казвам, че ще й дам горе на пейката. И за мой късмет, едната лелка взе, че излезна с едно детенце да ни посрещне. Габи междувременно надува гайдата, че иска да ама (да цока). Та онази ей така ме гледа  Crazy като я взех да я накърмя (то бяха 2 капки сигурно, който изцока) и ме попита: А педиатърът ви знае ли, че още суче?  Joy
С извинение, хич и не ми дреме дали знае  Mr. Green

# 317
  • Дълбоката провинция
Според въпросното предаване излиза, че СЗО, с препоръката си за недаване на вода, е предизвикала бум от анемии. Не знаех, че водата съдържа толкова желязо...?

Това предаване го гледах и ми се вдигна кръвното 300! Twisted EvilСамо не мога да разбера какво толкова им пречим на ''специалистите'' с това кърмене.Ей имам чувството,че ако могат биха ни линчували.Така трябва да се отнасят към тези които дават АМ,а не към кърмещите.Как пък значи може да сме толкова невежи и да не сме разбрали правилно препоръката на СЗО.А затова,че незнаем ,че във водата има желязо е просто недопустимо! #Crazy

# 318
А педиатърът ви знае ли, че още суче?  Joy
rotfImao rotfImbo rotfImao
Ще отровиш детето, не са ли ти казвали, че след годинката кърмата става отровна  hahaha

Вчера обяснявам на баба по телефона, че напоследък Ина като е в мен и като иска да суче и ме дърпа за блузата. Може и да си въобразявам, не знам. И тя ме пита "ама ти не спря ли вече да я кърмиш, до кога ще я кърмиш?", аз отговарям "докато тя пожелае, когато се откаже сама тогава ще приключим". И тя възмутена "Е как, тя може и до година и половина да иска да суче, ти знаеш ли, че аз познавам една жена дето кърмила до 3 години, и ти ли искаш така, да ти се смеят хората"   hahaha

# 319
  • София
Ако наистина става дума за две капки, защо чак толкова настоява детето да суче?

# 320
  • София
Защото беше тъжна, не й харесва на градината, съответно се сети, че не е цокала и искаше да се успокои малко.
Днес си цокна сутринта на спокойствие в нас, и усетих, че има някакво мляко. Много сладка, почна веднага да се пазари, че и довечера пак щяла да суче.
Две капки, две. Нали казват, че като тръгне да се отбива детето, млякото отново става доста наситено на антитела, един вид да го зареди като вече не суче.. знам ли. Колкото има, толкова.  Peace

Дафи, на мен баш така ми се смеят някои... чудят ми се на акъла... но аз си знам за нас си Simple Smile

# 321
Малини,  Hug Hug Hug

# 322
  • Пловдив
Абе 'що кърменето се възприема само сако хранене?!? За мен, а предполагам и за всяка малко по-продължително кърмеща майка, то е много повече...
Задоволяването на глада е само една от нуждите на детето... То има също нужда от близост, от сигурност, от успокоение... Е, с кърменето им осигуряваме всичко това поднесено наведнъж Heart Eyes

# 323
Не е баш по темата, но на мен днес баба ми напълни душата, иначе майка ми и свекърва ми току ме подпитват  дали няма да разреждам кърменето, много често било да я храня по 6-7 пъти на ден, не било хубаво... а тя е хремава милата, не успява да се наяде хубаво и пак почна да суче през два часа.
Та днес баба ми беше на гости и ѝ казах, че давам на Ели по начесто да яде, и тя ми каза, "Ми ще и даваш, разбира се. И да не я отбиваш, кърми си я докато има."  Heart Eyes Може би като стане на година и повече, друга песен ще запее, обаче днес ми стана много хубаво. Simple Smile

# 324
:Само не мога да разбера какво толкова им пречим на ''специалистите'' с това кърмене
Нали трябва да се продава чудодейната коластра на таблетки и останалите тем подобни хранителни добавки, лекуващи всичко.  Rolling Eyes

# 325
:Само не мога да разбера какво толкова им пречим на ''специалистите'' с това кърмене
Нали трябва да се продава чудодейната коластра на таблетки и останалите тем подобни хранителни добавки, лекуващи всичко.  Rolling Eyes

много точно казано Peace
..... опира до пари  Sad

а може би и до нежелание за образоване - " като кон с капаци" - това са си учили в старите учебници и така си карат.....що да се затормозяват излишно - 6 години стигат..... Twisted Evil

повече ме е яд на майки, имащи достъп до интернет, обаче от този тип - "тъпо и упорито" - кофти комбинация - ти му казваш нещо смислено, то си знае неговото / и на педиатъра/...

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 23:09 от мойри®

# 326
Цитат
Другия вариант, които ми каза педито е, че може да е гладен (макар, че на всяко събуждане го кърмя, но явно кърмата ми е вече разредена) и предлагам кисело мляко, защото за АМ не иска и да чуе.

Цитат
В началото беше жълтеникава,мазна,лепкава.В края на 2 месец изцеждах по цяла водна чаша,но беше с вид на хлорирана вода.За това спрях да я давам на бебето.

Цитат
Преди малко повече от 2 години, когато кърмех Ивайло, той си цокаше и си заспиваше и аз си мислех, че се наяжда. Но в един момент ми направи впечатление, че той не е ходил по голяма нужда от почти седмица. Аз естествено се обезпокоих и ходихме на лекар, по тяхна препоръка му мушкахме (колкото и ужасно да звучи) в дупето сапун, термометър, мас и т.н., но и това не му повлия. Тогава ми казаха за възможността да не си дояжда, а да заспива просто от изтощение след цокането и просто да издържа на глад. Отново по препоръка на педито аз пробвах да се изцедя до дупка за да видя колко кърма имам. Когато го направих - резултата беше плачевен (едва около 30 мл. се събра от двете ми гърди). И така започнах да го храня с АМ, беше на 1м. и половина.
Сега с малкият ми син по същият начин разбрах, че той не се наяжда, само че с тази разлика, че той не издържаше на глад и през един час искаше да яде. Аз отново пробвах, вече от опит без да се допитвам до педито, изцедих се и резултата беше още по-плачевен, а моят Росенчо беше само на една седмица. Тогава се обадих на личната и тя ми каза да го храня с АМ.
Зная че по-доброто за малчовците е да се хранят естествено, но е много по-важно те да се наяждат, за да могат да си се развиват нормално и да бъдат спокойни.

Затова моята препоръка е да пробваш да се изцедиш и от двете гърди, да видиш колко кърма имаш, а също и дали е качествена, защото има случаи майки да имат много кърма но да не става за нищо.
И не е вярно че всичко зависи от нас, по скоро всичко е до организъм!

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 18:38 от Анонимен

# 327
Живяла съм в заблуда значи  Joy.Сега явно има нова мода,вече майките ми излизат с изказването,че тези препоръки,които следвам били за държавите от третия свят и аз съм била в огромна грешка,но да се надявам,че на малката няма да и има нещо,от този мой пуст инат.

# 328
  • Плевен
От последния цитат останах без думи просто...Бедната ми нехранителна кърма,не става за нищо,трябва да я изследвам,ако е като хлорирана вода(а тя е) да я изхвърлям направо.С това нещо няма да храня горкото си дете...

# 329
  • Ямбол
Моята щерка явно е много , хмммм, объркана, защото тая кърма с вид на хлорирана вода я суче вече почти три години... Че и мърмори "вкууууснооо, сладкооо" с един премрежен поглед...
Сестрата на моя приятелка в разговор за кърменето ми каза, че според лекари в болницата , където е раждала /в Щатите/, децата, които почват с кърма, губели тегло. А пък аз си мислех, че при всички новородени има физиологична загуба на тегло след раждането  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт