Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 690
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Плевен
Baby-закъсняла си  Mr. GreenНа 10 ден се дава попарка  NaughtyСокчетата се почват на 20-ия ден.На 1 месец пюретата  Mr. Green.Не знаеш ли?А започнеш ли ги,се замества храненето на обед със пюре,за 10-тина дена трябва да е заместено.Това според моята педка  ooooh!

# 646
Baby-закъсняла си  Mr. GreenНа 10 ден се дава попарка  NaughtyСокчетата се почват на 20-ия ден.На 1 месец пюретата  Mr. Green.Не знаеш ли?А започнеш ли ги,се замества храненето на обед със пюре,за 10-тина дена трябва да е заместено.Това според моята педка  ooooh!

Сигурна ли си,че въпросната е завършила медицина  ooooh! ужас!

# 647
  • Плевен
За съжаление....Да !Аз самата се допитах до нея когато имах проблеми с кърменето,даде ми безумни съвети и се отказах да я търся.При положение че е кърмила само 3 дни...какви правилни съвети да съм получила?После,към годинката на моят син се шашнах от една колежка тормозеща 40 дневното си бебе със сок,я питах защо е това.Каза ми че нейните деца пък и тя е отгледана така и НА нищо ни няма,здрави и прави сме  ooooh!Та я поразпитах,мъничко.Със всяко изречение оставах с още по-отворена уста,и се ядосах адски много.На 10 дена попарка,ми ако кърмиш?Цедиш и даваш смесено в шише.Ако не е наддало детето на първата контрола 1000 грама а 999(примерно),кърмата не достига,прас АМ.ако имаш кърма и е хранителна?,добре-по-късно сок.Но на АМ ли си-давай,детето има нужда от сокче от ябълка януари месец?(от къде пресни ябълки през януари?,ми пресни моркови?Не им е сезона,няма значение,давай прясно сокче).А като гледам не е само моята,масово всички с маааалки изключения са така.Имам чувството че майките сме ПО в час с новите тенденции  Tired
Според моята педка СЗО за банда платени некадърници,дето всеки месец казват различно нещо.Ту така,ту иначе.По-добре да си караме на ранно захранване,че другата година могат да отрекат късното и пак да одобрят ранното.Трябва да сме първи  Joy

# 648
Каза ми че нейните деца пък и тя е отгледана така и НА нищо ни няма,здрави и прави сме  ooooh!
Ей това ми е любимото. Само като го чуя и откачам   smile3511 И че едно време ние сме били по-здрави от днешните деца, ама така е, като не знаем сега как да си гледаме децата  Crazy

Това за попарата на 10 дни направо не мога да го повярвам  #Crazy Тази майка защо е чакала толкова време, трябвало е направо в родилното да почне да я дава  Mr. Green
Моя позната ме пита Ина какво яде, когато беше на 4м., като и казах кърма и не можа да повярва, била съм си уморила детето от глад, тя за това била такава мъничка, кой знае каква болест ще и докарам  ooooh!

Една приятелка спря да кърми заради компетентната си педиатърка. На 4м. бебето било наддало само 400гр. и веднага трябвало да започне да дохранва, защото ще изостане. На 5м. бебето вече беше изцяло на АМ.
Жалкото е, че много майки слушат педиатрите си и им вярват. Аз от моя съм много доволна, за всичко друго го слушам, но за кърмене и захранване нито питам, нито ме интересува, има от къде да се информирам  Laughing

# 649
Стига си чела и ровила за това пусто кърмене,нахрани си детето,дай му кашичка,сокче,стига с тая кърма.И без това кърмата е полезна само първите няколко дни!

ПП Йоан е на 1 месец,какви каши и сокчета !?!
Да си държиш детето ненахранено - ами кебапчета, луканка?

# 650
Според моята педка СЗО за банда платени некадърници,дето всеки месец казват различно нещо.Ту така,ту иначе.
smile3544
Жалкото е, че много майки слушат педиатрите си и им вярват.
Много жалко, да. Мамите, с които се виждам на кафе масово са заместили закуска, обед и следобедна закуска, а децата им бяха на по 5 месеца ooooh!. Сега, вече са на 6м, дробят попари и дават бульони. А са образовани момичета, защо, защо не търсят информация за захранването? Tired

# 651
Много са зле тия "педиатри", повдига ми се от тях. Sick Аз с моята явно имам късмет, доколкото знам тя си е кърмила децата до около 2 годишна възраст и ме подкрепя за кърменето.
По-назад в темата сте обсъждали "синкавата,нехранителна" кърма. Чудя се дали няма доза истина в този мит.  newsm78 Аз имах трудно начало с кърменето, малко кърма (нещата се нормализираха чак след 5 месец) налагаше се да дохранвам и за да не го правя с АМ, дохранвах бебето с изцедената кърма на моята приятелка. Още първия път ми направи впечатление колко е мазна кърмата й, отгоре се получаваше един дебел жълт слой мазничко. За сравнение моята е почти прозрачна, дори и задната никога не ми е била с наситен цвят. И досега си мисля,че нейната кърма беше по-хранителна от моята. Често се е случвало да сме на разходка, бебето ми да е гладно, а гърдите ми да са празни и тогава го давах на приятелката ми да го кърми. На нейната гърда заспиваше след буквално 5 минути ядене и спеше по 2 часа, като го кърмех аз,след 20 минути се събуждаше пак гладно. Shocked Знам,че кърмата на всяка майка е най-добрата именно за нейното дете, но все си мисля,че кърмата на приятелката ми беше по-добра за моето дете, от моята собствена.  Confused

# 652
И аз си слушах педиатъра едно време, като бях малка и глупава и нямах собствен компютър да чета, затова голямата дъщеря е кърмена два месеца с триста зора.  #Cussing out Не искам да се оправдавам, но когато си млад и ти е първо дете, особено ако не си общувал много с майки с бебета, (първото бебе, което видях отблизо и взех на ръце беше моето) естествената реакция е да се довериш на педиатъра, на акушерките в родилното, на майка си. Акъла идва с опита, сега съм ги пуснала "у лево" всичките, кърмя и захранвам както аз съм преценила за  най-добре. Страхотно съжалявам, че си провалих кърменето на каката, но поне ѝ давам добър пример, тя е достатъчно голяма за да разбира и да помни.

Днес си говорих с една позната, децата ни играят заедно и ние си говорим докато висим по пейките. Стана дума за кърмене и тя ми разказа за нейна позната, чието дете на година и половина, вече ходи и има зъби, а рови из деколтето на майка си да суче, как това било "противоестествено" едва ли не, толкова голямо дете да суче... не реагирах остро, както ми беше на езика, понеже жената иначе е много свястна, просто не е в час, тя самата не е кърмила, понеже в болницата ѝ казали, няма кърма и след секцио било нормално. Става дума за преди десет години почти, тогава по болниците беше още по-зле, отколкото сега. Криво ми стана, както винаги, когато хора, които иначе харесвам, проявяват безумни предразсъдъци. Интересно ми е как ще реагира, когато и аз продължа да си кърмя Елито като проходи и проговори.  newsm78

# 653
И аз си слушах педиатъра едно време, като бях малка и глупава и нямах собствен компютър да чета, затова голямата дъщеря е кърмена два месеца с триста зора.  #Cussing out Не искам да се оправдавам, но когато си млад и ти е първо дете, особено ако не си общувал много с майки с бебета, (първото бебе, което видях отблизо и взех на ръце беше моето) естествената реакция е да се довериш на педиатъра, на акушерките в родилното, на майка си. Акъла идва с опита, сега съм ги пуснала "у лево" всичките, кърмя и захранвам както аз съм преценила за  най-добре. Страхотно съжалявам, че си провалих кърменето на каката, но поне ѝ давам добър пример, тя е достатъчно голяма за да разбира и да помни.

Не си точно права.На мен това ми е първо дете и аз още със изписването дадох свободно на всички,а тогава и хабер си нямах от кърмене.С много четене,с много гушкане и поставяне на гърда+огромна доза инат и нещата се получиха.Всичко около мен се разсърдиха,защото "видиш ли ти тя току що стана майка и вече акъл не иска",но се кротнаха след време.Една по-голяма приятелка,която се изживяваше като ментор особено тежко го прие,че и казах,че детето си е мое и ерго, ще си го гледам както аз сметна за добре.И досега се опитва да ми натрие носа като ми казва,че еди коя си е направила страхотен режим на три седмичното си бебе-яде на график и не го носи на ръце,а го оставя да се дере в леглото   Stop
Мерси,ще кажа аз,на този ваш гешенг  Grinning Grinning

# 654
Sylvana, нещата опират и до характер... аз си признавам веднага, че никога не съм била уверена в себе си и лесно се поддавам на влияние, особено в по-ранните си години. Не казвам, че това ме извинява, тъй като моята слабохарактерност се отрази негативно на детето ми, а и на мен, но все пак си взех поука.  Peace

Виж, това с оставянето да реве така и не разбрах как се прави, дори когато едва ходя от болки в гърба от разнасяне. Още помня какъв кошмар беше първата нощ в родилното с каката, креватчето ѝ беше в другия край на стаята, а мен краката не ме държаха веднага след раждането и ме беше страх, че ще припадна и ще я изтърва, ако я взема... оттогава не е оставяна да реве нито тя, нито сестра ѝ.

# 655
emichka84 и аз не бях уверена в себе си,ама въобще от начало,но предпочетох да следвам инстинктите си отколкото свекървата,мина известно време преди да спра да се чувствам гузна,за избора си.С таткото ми беше най-трудно и имахме много караници по въпроса.Сега е на моя страна,обаче...

# 656
При мен същата работа като при Силвана, въобще не бях уверена, не знаех какво да правя, нямаше и някой около мен, който да е кърлмил. Първо дете, ужасно трудно начало, но многото четене и дори повече от магарешки инат ми спасиха кърменето.
Всички около мен ми говореха какви ли не глупости и ми се караха как си държа детето гладно с тая нехранителна кърма, която на всичкото отгоре била и малко. Е наистина беше малко, но с времето и с много усилия от моя страна сега всичко си е както трябва.
Най-страшното беше, че в ушите ми кънтяха непрекъснато думите на приятелки, които не са кърмили. Аз бях с бебе на гърда по 20 часа на ден и слушах една непрестанно повтаряща се мантра " кърменето е много гадно, спирай да го кърмиш", "не ти е хранителна кърмата", "нямаш кърма", "мъчиш детето" и т.н. и т.н.
Е не послушах никой, а само собствените си инстниткти, направих ММ достоен защитник на кърменето, който като чуе някой да казва "аз нямам кърма" се подсмихва и знае, че това не е така. Сега вече никой нищо не може да ми каже, защото детето ми на 5 месеца е 9.5 кг., та е пределно ясно, че не е гладно детето.
Много се гордея с това, че си кърмя детето, а то е щастливо и цоцка с блажена усмивка. Опитвам се да помогна на всяка обезверена майка ако мога и съм в хармония със себе си и детето

# 657
  • Плевен
Днес срещам позната със второ дете вече.
 - Кърмиш ли?(питам аз)
 - Не,у нас има 15 човека да помагат(тя)
Първото дете вече на 6 години не го е кърмила по нейни думи защото е била сама,няма кой да готви,да чисти.Няма кой да и дава поне едно рамо.Нямаше нито мъж,нито майка,баща та дори и свекърва.Сам-самичка я изписали от родилно,сама си отгледа детето,бащата се беше разсърдил че не е направила аборт(тя тогава беше на 17)  Cry
Сега второто има много народ да помага и пак не го кърми  ooooh!
Няма угодия значи.
Ако питат мене,който иска да помага от бабите-в кухнята,нова манджа всеки ден да ми готви,тараторчета пресни искам,салатки,биричка.А аз ще си лежа блаженно на леглото пред телевизора,на хладно и ще си кърмя детето.После ще искам да ми принасят яденето на леглото щот съм мнооого изморена щото кърмя и през ноща  Mr. Green
Предпочитам да си кърмя детето и да лежа на хладно,отколкото да седя права пред котлона в жегата и да готвя за цяла къща народ  ooooh!,или да чистя всеки ден с парцала.приоритети  Mr. Green

# 658
  • Плевен
http://radio.dariknews.bg/?page=audio&id=215294-момичета,чуйте това интервю с д-р Анета Попиванова-детски лекар.Много вярно казано,всичките проблеми при кърменето.

# 659
rendence, и при мен беше същото. Радвам се, че въпреки, че ми е първо дете и не бях чела много за кърменето бях твърде упорита и все още кърмя. Най-много се радвам, че не се подведох по "съветите" на останалите. Всички тези думи съм ги чувала, цялата рода още първия месец ми говориха как скоро няма да ми стига кърмата, това ме надъхваше още повече. Като казвах, че до годинката ще кърмя на всяка цена ми се подсмиваха и никой не ми вярваше. Сега обаче никой нищо не смее да каже на тази тема  Mr. Green А колко бях обвинявана, че не правя нещата правилно, кога съм гледала аз дете, че да знам, а и педиатъра не слушам  Crazy
тани80, повечето жени, които не искат да кърмят си търсят оправдание, не разбирам защо.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт