МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 50 706
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Simple Smile
Новак съм във форума и в темата, но се записвам да следя, защото в най-скоро време може би ще съм от активните фенки Simple Smile
Тези дни (ако не още днес) ще си купим домашна хлебопекарна и възнамерявам да експериментирам, когато имам време. Четох доста, не съм сигурна дали съм се ориентирала достатъчно, но в крайна сметка ще търсим машина с два реотана и две бъркалки. На марка не сме се спрели (вероятно Мулинекс), а допълнителните функции ще ги преценим на място в магазина. Simple Smile Веднага щом я купим, ще се похваля, разбира се Simple Smile
Надявам се няма да имате против още един привърженик на домашния хляб във форума Simple Smile
Хубав ден засега и до скоро  Peace

# 526
Значи, ние не издържахме и купихме Simple Smile
MOULINEX OW-3501
Ето линк: http://www.bg.moulinex.com/Products/_layouts/moulinex/productdet … 9b88-add982552f53
Противно на предварителните планове е с една бъркалка и един реотан  Joy Другите са много големи и доста по-скъпи и като семейство, което не яде чак толкова много хляб, решихме да заложим на по-малкото и компактното Simple Smile Но все пак има почти всички функции на по-големите, зедно с приставки за багети.
И понеже сме големи мераклии, я пуснахме веднага пробно с тесто за 1 кг. хляб Simple Smile Сега ще висим до 1 ч. през нощта докато стане Simple Smile
Утре като го опитаме, пак ще пиша Simple Smile

# 527
Здравейте,аз бих искала да се допитам до Вас,може би някой е имал подобен проблем.От няколко дни насам като пусна хляба да се прави и на второто месене под бъркалките имам тесто и избутва бъркалките нагоре,така те остават в тестото и то съответно не се меси,а само се въртят шишовете и пускат някаква черна смазка.Сега се чудя дефекта в мен ли е или в машината?Ще съм благодарна ако някой има предположение или опит,защото не знам какво да правя?

# 528
tontoneva,дефекта не е в теб,а в машината.Просто казанчето е станало за смяна.Няма друго спасение,освен да си поръчаш ново.

# 529
tontoneva,дефекта не е в теб,а в машината.Просто казанчето е станало за смяна.Няма друго спасение,освен да си поръчаш ново.
Благодаря за отговора ,но съм в потрес,та аз съм я ползвала само един месец!!!Няма и 10 хляба направени... newsm78

# 530
  • София
slavabg, не пишеш нищо за покупката, стана ли хляба, доволна ли си?

tontoneva, нямаш ли гаранция, щом е минал само месец?Направи рекламация.И аз не мога да разбера как е въможно да излизат сами бъркалките.

# 531
  • София

tontoneva, нямаш ли гаранция, щом е минал само месец?Направи рекламация.И аз не мога да разбера как е въможно да излизат сами бъркалките.

Гаранцията не покрива аксесоарите, а казанчето и бъркалките се водят за такива.

Опитайте се да размените местата на бъркалките.

# 532
  • София

Какви аксесоари, не са ли те най-важната част в машината, това,което работи всъщност.Без тези аксесоари машината няма смисъл.

# 533

[/quote]
Имам гаранция,но някак си не ми се ще да вярвам, че се е повредила или се е износила някаква част.Харесвам си я и си я искам такава каквато беше.Довечера ще се опитам да разбера дали не ги разменям бъркалките както ме посъветва Дядо Хаджия,дори не предполагах че всяка си има отделно определено място.Ако има пак разместване ще го снимам за да видиш как изглежда в действителност.

# 534
  • София

Какви аксесоари, не са ли те най-важната част в машината, това,което работи всъщност.Без тези аксесоари машината няма смисъл.

Ако не ми вярвате обадете се в сервиза и ще се уверите сама. Аз съм го минал вече това и от там го знам.

... Дядо Хаджия,дори не предполагах че всяка си има отделно определено място.Ако има пак разместване ще го снимам за да видиш как изглежда в действителност.

То и аз не предполагам, ама не пречи да опитаме. Ако искате поиграйте си - сложете ги па вижте лесно ли се вадят и с ръка, па дали не трябва да понатиснете малко повече и т.н.

# 535
  • SHOOT ME 10 $
Защо не потърсите причината и другаде освен в машината?
В тестото например. По-меко, по-твърдо. Какво ги кара да излизат бъркалките?
На моята машина бъркалките се поставят и вадят съвсем свободно и е без значение коя ,къде е.

# 536
щом има черно около осите причината не е в тестото. това е смазка.
щом има смазка значи уплътненията са издали багажа.
щом са издали багажа се приготвяш за ново контейнерче. контейнер и бъркалки не попадат под гаранция защото не се водят неделима част от корпуса на машината. все пак може да се направи опит да го подменят. за това пари не искат.  Laughing
машината може да е купена  вчера и пак уплътненията да сдадат багажа. просто не се знае машината колко време е стояла в магазин и по складове. а от времето гумените уплътнения се скапват дори и да не са работили.

# 537
  • SHOOT ME 10 $
Това " черно" смазка  или каквото и да е,и мен ме смущава.Сигурно ще се наложи смяна на контейнера

# 538
Чувствам се задължена да се отчета, най - малко заради "Асовете" които се изказаха-това сериозно, да не го сметнете за майтап.Прибрах се и започнах да умувам,бъркалките - свободно, ама съвсем свободно се вадят,огледах ги сякаш нещо се е изтрил метала от вътрешната страна,няма щракване няма нищо.Един вид като обърна контейнера и те съвсем свободно падат от валовете,нищо не ги задържа.Обадих се в магазина и днес опакована заминава на 30 дневно лечение незнайно къде.А пък каквото стане.И някак си празно ми стои нейното място  Cry

# 539
Включвам се в темата за контейнерите с въпрос - някой да знае къде мога да си поръчам нов контейнер за "Аляска" BM2600 (машината за хляб от "Метро")?

Допълвам - в сервиза получих отговор "Ще се обадим в София да питаме" Simple Smile Още чакам...

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 10:52 от Покипси

Общи условия

Активация на акаунт