МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 50 996
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 198
Сега съм захванала едно хлебче с маслини, а за утре оставих козунака - чакам с нетърпение да прочета за резултата.
Дай рецептата за смеската мужду двата хляба     bouquet

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 16:24 от danielast

# 196
  • Мнения: 198
Да докладвам за багетите с маслини - получиха се чудесно. Този път омесих тестото в машината, а ги опекох във фурната. Страшно вкусни с леко твърда коричка - сега си почиват завити в памучна кърпа  newsm68 newsm44 Доволна съм

# 197
  • Мнения: 781
Преди бях пуснала ето този линк - стъпка по стъпка на подобен козунак - става невероятно вкусен и на огромни конци....много е лесен и не вярвам да го объркаш. Peace
Точно този чакам да ми се допече. Изглежда добре, много се наду , мирише вкусно. Нямам търпение да го опитам  Crazy
Страхотен стана. Много съм доволна  Peace

# 198
  • Мнения: 660
Преди бях пуснала ето този линк - стъпка по стъпка на подобен козунак - става невероятно вкусен и на огромни конци....много е лесен и не вярвам да го объркаш. Peace
Точно този чакам да ми се допече. Изглежда добре, много се наду , мирише вкусно. Нямам търпение да го опитам  Crazy
Страхотен стана. Много съм доволна  Peace

Покажи снимки, моля! Simple Smile Поне да се облизвам, че съм се зарекла до Великден да не правя, щото много бързо го ядем. Crossing Arms

# 199
  • Мнения: 198
nikolovi дай сники да започна да преглъщам, че до утре ....

# 200
  • до моите любими хора
  • Мнения: 15
Рецептата за смеската от двата хляба е
240 мл айрян
1 яйце
2 с. л. масло
1.5 с. л. захар
1.5 ч.л. сол
500 гр брашно
1 ч.л. суха мая
Тези съставки се слагат първоначално и след звуковия сигнал се добавят
6 с.л. маслини
55 гр сирене
3 с.л. брашно
Правя го на програмата за бял хляб, но по-късата от близо 3 часа с умерена кора. Стана превъзходен. Наблюдавайте си все пак тестото, аз мисля че му хванах цаката.
Утре ще пробвам козунака и ще пиша, като има резултат Peace

# 201
  • Мнения: 198
Благодаря - утре ще пробвам и хляба и козунака   chef
За какъв грамаж на хляба са продуктите. След звуковия сигнал по отделно ли добави съставките или ги смеси и така ги добавя?
Как мислиш със 3 вида брашно дали ще се получи - например 130 гр типово, 80 гр пълнозърнесто и останалото бяло брашно

# 202
  • Мнения: 7 779
За какъв грамаж на хляба са продуктите. След звуковия сигнал по отделно ли добави съставките или ги смеси и така ги добавя?
опитай се да събереш грамажа на продуктите и ще видиш какъв е грамажа на хляба.
според теб има ли разлика как се добавят съставките след звуковия сигнал  newsm78

# 203
  • Мнения: 198
Ами според мен няма разлика, но от много четене се стига до задаване на тъпи въпроси, Бонго. Като не четем - вие четете ли първите страници. Един казва трябва да оваляш в брашно, друг ти казва слагаш ги директно - то знае ли човек. Ок, спирам да питам - явно всички сте много знаещи и такива като мен ви дразнят с въпросите си. Невсички сме с вашия опит. 

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 00:15 от danielast

# 204
  • Мнения: 7 779
няма смисъл да се фръцкаш на бат`Бонго.  но действително опитай се да събереш грамажа на 1 яйце , 2 с.л. масло , 6 с.л. маслини  примерно. ами то всичкото няма даден грамаж.  newsm78
второ - дали по отделно или смесени ще бъдат съставките когато се добавят след звуковия сигнал според моя опит няма никакво значение. защо ?  защото след секунди месене няма да има и помен от поотделно добавените съставки - всичко ще е смесено Joy  единствено за сиренето мога да кажа (според скромния ми опит) ,че е най- добре да се прибави в последния момент. защо ? за да се запази целостта на сиренето.
задавай въпроси. не се притеснявай.  знаещите може и да си траят , но ние,практикантите, ще си помагаме със съвети  bouquet

# 205
  • Мнения: 660
danielast, аз пък щото мая не ползвам... та правя всичко с квас и никога не знам колко точно грама са ми другите съставки. newsm78 Винаги имам готовност да добява по малко брашно, или течност, за да стане тестото както трябва, защото зависи и колко квас съм сложила и каква е консистенцията на кваса и т.н. ...та си мисля, че това с точните грамажи дори с мая може по-трудно да се докара. Но и аз не съм специалист, просто споделям мнение. Wink

# 206
  • София
  • Мнения: 15 847
Ами според мен няма разлика, но от много четене се стига до задаване на тъпи въпроси, Бонго. Като не четем - вие четете ли първите страници. Един казва трябва да оваляш в брашно, друг ти казва слагаш ги директно - то знае ли човек. Ок, спирам да питам - явно всички сте много знаещи и такива като мен ви дразнят с въпросите си. Невсички сме с вашия опит. 

     Даниела, точно заради многото въпроси,които изникват пред всеки ,купил си машина, е събирана и систематизирана тази информация, в първия пост , на първа страница.Защото всеки ден някой си купува машина и е много по-лесно да намери цялата информация и опит на едно място,вместо да се чуди какво да прави, как да изглежда тестото и т.н.Точно затова информацията се пренася от тема в тема, за да е лесна за намиране и ползване. Peace

# 207
  • Мнения: 781
nikolovi дай сники да започна да преглъщам, че до утре ....
Blush на другата порция, че тази си отиде топла още и нямаше време за снимки  Laughing

# 208
  • Мнения: 198
 newsm68 newsm44 Много дъм доволна и бързам да се похваля. Козунака със заквасена сметана стана превъзходен, невероятен нямам думи да опиша. Вече дори и е на привършване, а преди малко го извадих от фурната. Мога и снимки да кача /успях и да снимам/, стига някой да ми каже как? Това е първият ми козунак и той стана повече от сполучлив  rotfImao

# 209
  • Мнения: 7 779
Мога и снимки да кача /успях и да снимам/, стига някой да ми каже как? Това е първият ми козунак и той стана повече от сполучлив  rotfImao

много работи не четеш  hahaha
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

Общи условия

Активация на акаунт