МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 50 950
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Нее, не съм ръснала сухата. Само си мислех и влязох д ави попитам. Simple Smile
Да, дозата ми е за 580 грама брашно с това количество мая. Маята я бях пльоснала върху студените яйца и намалих климатика в кухнята на 18 градуса, за да бъде хладно. Беше се получил страхотен хляб.  Heart Eyes
  bouquet

# 226
А-а-а, вярно, извинявам се, наистина не си ръснала сухата  Grinning, радвам се, че ти се е получил хубав хляб. При мене с толкова мая щеше да е облепена цялата машина с хляб.  Peace

# 227
  • Бургас
Ясно. Моята е от най-големите, а това ми е средната доза хляб, че поръчката беше да не е огромен хлябът.
Хубав ден и успешна седмица!   bouquet

# 228
  • там някъде
Рецептата за смеската от двата хляба е
240 мл айрян
1 яйце
2 с. л. масло
1.5 с. л. захар
1.5 ч.л. сол
500 гр брашно
1 ч.л. суха мая
Тези съставки се слагат първоначално и след звуковия сигнал се добавят
6 с.л. маслини
55 гр сирене
3 с.л. брашно
Правя го на програмата за бял хляб, но по-късата от близо 3 часа с умерена кора. Стана превъзходен. Наблюдавайте си все пак тестото, аз мисля че му хванах цаката.
Утре ще пробвам козунака и ще пиша, като има резултат Peace

Покорно благодарим за рецептата   bouquet
Най-мекичкият и хубав хляб, който съм правила досега. Снимка няма, защото го преполовихме много бързо. Тези дни ще направя козунака със заквасената сметана. Лек ден от мен!

# 229
Това е по-скоро тутманик или питка със сирене, отколкото хляб.
както се казва в една реклама прясно мляко, закваска и нищо друго. Та така е и с хляба - брашно, вода, мая, сол и нищо друго. Това е хляба. Другото са си свободни съчинения, особено пък ако има и яйце....

# 230
Един въпрос от мен -може ли да се замразява мая Жува?Имам два пакета с трайност до 25.04 и няма да мога да е оползотворя до тогава.

# 231
  • София
Един въпрос от мен -може ли да се замразява мая Жува?Имам два пакета с трайност до 25.04 и няма да мога да е оползотворя до тогава.
Можеш, но дали ще действа после е друг въпрос.Не винаги замразените се активират.

# 232
Благодаря, значи да не рискувам.Ще пробвам питка да направя ,че козунаците вече почнаха да ни омръзват.Може ри някоя сполучлива рецепта .

# 233
както се казва в една реклама прясно мляко, закваска и нищо друго. Та така е и с хляба - брашно, вода, мая, сол и нищо друго. Това е хляба. Другото са си свободни съчинения, особено пък ако има и яйце....
Не съм особено съгласна, че не е хляб а тутманик /или моите представи за тутманик са по-различни от твоите/  Simple Smile Сиренето тук изобщо не се осеща, а вкуса си е точно на хляб и на нищо друго. Ако не си пробвала - пробвай, няма да съжаляваш.  Peace

# 234
  • София
Тесто и сирене и за мен е тутманик,дори и сиренето да не се О/усеща.

# 235
  • там някъде
Не съм особено съгласна, че не е хляб а тутманик /или моите представи за тутманик са по-различни от твоите/  Simple Smile Сиренето тук изобщо не се осеща, а вкуса си е точно на хляб и на нищо друго. Ако не си пробвала - пробвай, няма да съжаляваш.  Peace

Тутманик, хляб, козунак, както искате го наричайте...няма значение. Важното е, че си облизахме пръстите  Hug А и много добре се върза с вечерята ни т.е. ние си го използвахме точно наместо хляб и честно казано разлика не усетихме. А как вървеше с намазана отгоре разядка не е истина.  Laughing Личи си кой е гладен.....отивам да го дояждам.

# 236
Няма нищо по вкусно от обикновения хляб, печен във фурна !

# 237
Няма нищо по вкусно от обикновения хляб, печен във фурна !

Съгласна! И от козунак по Великден, също печен на фурна. Peace

# 238
Е после върви обяснявай, че тук никой не се заяждал. Извинявам се за правописната грешка, но не знаех че и правописа се следи под лупа - ще го имам предвид за друг път.  Rolling Eyes

# 239
Е после върви обяснявай, че тук никой не се заяждал. Извинявам се за правописната грешка, но не знаех че и правописа се следи под лупа - ще го имам предвид за друг път.  Rolling Eyes
Eми той Бонго е мъж и не се заяжда, ама ние по женски не спираме с кавгите и заяжданията Peace
Че то иначе скукааа, само хляб ли да печем, трябва малко екшън да има Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт