МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 51 036
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 8 535
...
Пълнозърнестите хлябове винаги ми стават като тухлички, но са перфектни за филийки  Mr. Green

Това е истинския пълнозърнест (или ръжен) хляб. Другото е някаква модификация. Моля да се отчете, че ако правите някакъв хляб в комбинация пълнозърнесто с бяло брашно тип 500, това вече не е пълнозърнест хляб.

# 556
  • Мнения: 498
Момичета и момчета, помагайте Praynig Загубих си бъркалката за хлебопекарната Мулинкес. Вижда се бъркалката на първата страница на темата. Идея откъде да си взема нова?

# 557
  • Мнения: 2
Поръчва се в сервиза ,обслужващ Мулинекс.

# 558
  • Мнения: 198
    danielast, май ти трябва да ми кажеш по коя ги правиш, защото аз точно твърди и шуплести искам, но колкото и пъти да оставям да втасва и да премесвам тестото, все меки и плътни ми стават. Тестото е само вода, брашно, мая, сол,захар, една-две лъжици олио. Уж го оставих по-мекичко, правеше мехури, но шупли не станаха.

150 мл вода
3/4 ч.л. сол
280 гр брашно
1 ч.л. мая
програма 1 Багети или програма 12 Тесто
и в двата случая оформяне и печене било то в хлебопекарната или във фурната
Във фурната станаха малко по-меки, но кората си беше доста хрупкава, да не кажа твърда. Иначе  вътре си бяха шуплести.
Чакам да споделиш твоя резултат.
Ще го запиша и ще пробвам.Аз сега чакам и дъщерята да ми преведе някоя оригинална рецепта от френски.

Тайна - пробва ли багетите - сподели впечатленията си

# 559
  • София
  • Мнения: 15 847
  Не съм пробвала още.Все отлагам.

# 560
  • Мнения: 447
Привет на всички!

От много време се каня да питам в темичката за изпитана рецепта за тесто за пица. Към моята машинка има една, но не е това, което търся.

Преди няколко седмици със съпруга ми и с детето ходихме в един ресторант и аз си поръчах пица. Блатът беше сравнително тъничък и много крехък и вкусен. Почти не ми се налагаше да го режа - само като натиснех с ножчето, парченцата се отделяха (ако трябва да се пошегувам, залците се късаха само като има покажа ножа). Моите пици стават тънки (това все пак зависи от разточването), но тестото не е така крехко.

Та, на въпроса: моля ви, нека някой даде изпитана рецепта за крехко и вкусно тесто за пица! Praynig

# 561
  • Мнения: 7 779
Та, на въпроса: моля ви, нека някой даде изпитана рецепта за крехко и вкусно тесто за пица! Praynig

крехко предимно се използва за месото. вкусно ... каквото сложиш по твой вкус  Joyнай-обикновена рецепта за хляб ще ти свърши работа.   bouquet

# 562
  • Мнения: 447
Та, на въпроса: моля ви, нека някой даде изпитана рецепта за крехко и вкусно тесто за пица! Praynig

крехко предимно се използва за месото. вкусно ... каквото сложиш по твой вкус  Joyнай-обикновена рецепта за хляб ще ти свърши работа.   bouquet

Работата е в това, че не върши. Моята рецепта е с брашно, вода, сол, захар, зехтин и мая. Но резултатът не е това, което искам. Онова тесто беше малко като маслено - наистина беше крехко, остави ти тия приказки за месото! Laughing

# 563
  • Мнения: 7 779
Моята рецепта е с брашно, вода, сол, захар, зехтин и мая. Но резултатът не е това, което искам.
те това се използва и за пицата. може да добавиш и яйце в тестото, а вместо вода - пр.мляко.  ама не си мисли ,че в купешките пици ти слагат истински мляко и яйце  hahaha

# 564
  • София
  • Мнения: 15 847
И аз правя пицата с хлебното тесто и става много крехка. И фокачите ми стават много крехки, пак от хлебно тесто.

# 565
  • Мнения: X
Да си похваля бързия хляб от Панасоника - реших да направя най-малкия хляб на опция препечена коричка и стана много добре (общо време 2 часа, а иначе е 4 часа за обикновен хляб).

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 08:46 от Анонимен

# 566
  • София
  • Мнения: 8 535
Привет на всички!

От много време се каня да питам в темичката за изпитана рецепта за тесто за пица. Към моята машинка има една, но не е това, което търся.

Преди няколко седмици със съпруга ми и с детето ходихме в един ресторант и аз си поръчах пица. Блатът беше сравнително тъничък и много крехък и вкусен. Почти не ми се налагаше да го режа - само като натиснех с ножчето, парченцата се отделяха (ако трябва да се пошегувам, залците се късаха само като има покажа ножа). Моите пици стават тънки (това все пак зависи от разточването), но тестото не е така крехко.

Та, на въпроса: моля ви, нека някой даде изпитана рецепта за крехко и вкусно тесто за пица! Praynig


А иначе имаш ли си любима рецепта за тесто за пица ?

# 567
  • Мнения: 29 061

Та, на въпроса: моля ви, нека някой даде изпитана рецепта за крехко и вкусно тесто за пица! Praynig


Пробвай тази рецепта, мисля, че е точно това, което търсиш.   Simple Smile

Цитат
ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
оригинална ресторантска рецепта

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

 Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.msg4710143#msg4710143

ПП Аз понякога слагам вместо прясно мляко - айрян. Също така ползвам суха мая и замесвам тестото в машината на програмата за месене. Не се оставя да втасва! Използва се веднага след замесването. Достатъчно е за 2-3 тави.

# 568
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Моето любимо тесто за пица е точно "Верди"-то, винаги много сполучливо, не го чакаш да втасва и т.н.  Peace
Аз правя тесто за 2 пици от следните количества продукти: 2/3 ч.ч. прясно мляко в което разтварям 1/4 кубче мая, 1с.л. захар и 1-2 с.л. брашно, в друга чашка разбърквам 1 яйце, 4 с.л. зехтин и 1 ч.л. сол. Пресявам си около 300-330 гр брашно и като втаса маята замесвам всичко. Това го правя на ръка, защото за толкова лесна рецепта и без втасване не ми е необходима машинката. Ето и малко снимков материал:

# 569
  • Мнения: 447
Благодаря на всички за светкавичните отговори! Чудесни сте! Hug

Досега съм месила на програма за тесто по следната рецепта:

Вода       250 мл
Зехтин    1 с.л.
Брашно  450 гр.
Сол         1 1/2 ч.л.
Захар     1 ч.л.
Мая         1 ч.л.

От това количество тесто получавам 3 средноголеми пици. Стават тънки (така ги обичаме) и се изпичат много бързо (за около 15-20 минути, не повече). Съпругът ми много ги харесва, но аз имам забележки. Laughing

Подозирам, че разковничето е в наличието на яйца и/или мляко. Онова тесто беше малко като маслено, но по-пухкаво от масленото. Знам, че е месено на място, а не е купено отнякъде, защото питах сервитьора. Беше по-жълто на цвят, което ме навежда на мисълта, че има поне едно яйце вътре. И като че ли отдолу имаше галета, а не брашно. Възможно ли е плота, върху който е точено тестото, да е бил посипан с галета? Какъв смисъл може да има? Thinking

Как` Сийка, как така без втасване? Shocked
Изобщо ли не го оставяш да се надига? Само месиш, точиш и печеш? newsm78
Моля те, извини облещения ми поглед, просто за първи път чувам! Моята програма е час и 20 минути с ватсването. Hug

tany3dj, разкошнотия! Къде каза, че живееш? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт