Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 197
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
За първи път от 9 април се чуствам спокойна и щастлива. И през  8 часовото пътуване (до Сф и обратно) слушах разгорещени спорове за политика и партии и се чуствам леко полудяла...

ХХХ...радвай се на хубавите новини и ти пожелавам оттук нататък, те да са само такива Hug

# 421
Благодаря, да ви се връща двойно  Hug

# 422
Аз тепърва скачам в купона Simple Smile. Дай Боже всички да преминем успешно през тоя ад.

# 423
  • у нас - на брега на морето
XXX_, супер си!    smile3525 Що се отнася до котката, нещо май ме заинтригува, макар че от години се боря със себе си да не взема котка, а толкова ми се иска. Сега и малкия ме атакува непрекъснато с това. Сестра ми имаха сиамка и тя така непрекъснато лягала на мястото, където някой от тях имал здравословен проблем. От нея знам, че пък и грижите по нея са доста - хранене, почистване, лечения, ваксини... А най-лошото беше, когато си отиде и от старост и от болест. Затова се въздържам, че много се привързвам и после...ще ми е тежко. Е, то там май не се знае кой по-напред Mr. Green
milmich, честито и благодарско за почерпката! Днес вече може да се черпи, щом не е на датата на 40-те години. Аз така го празнувах на следващия ден. bdbaloni  newsm51

# 424
А, ние далеч не сме приключили с купона- предстои втора операция за връщане на червото на мястото му/сега е на корема/ и химио. Но няма разсейки и според хистология бил "хубав"  #2gunfire Което беше най-важното. Ядосах се малко, защото всеки ден се караме за храната и по-специално за  сладкото, и днес попитах професора, който оперира какво може да яде, защото не вярвам на лекуващата лекарка. Той каза "всичко", дори и сладко, да се възтановявал до втората операция  Shocked
А за котката разправя един познат- негов приятел бил много зле, докторите му давали няколко месеца. Та котката  ходела и лежала на стомаха му/ май я е нямало докато се е развивал тумора/ и той живял още 5-6г, като не починал от рак,  но котката- да  ...
 Толкова е налудничево това, че ми иде да се самоцитирам в темата за смешките... Crazy
  bouquet  bouquet  bouquet

# 425
Milmich,честит юбилей на патерици,да си жива и здрава още минимум 140 г. !
Plamenci,започва се първо с химиотерапия защото тя трябва да убие ако има ракови клетки в цялото тяло,доколкото лъчетерапията убива само на мястото на облъчването!Питай лъчетерапевтката ти защо?!

# 426
Plamenci,започва се първо с химиотерапия защото тя трябва да убие ако има ракови клетки в цялото тяло,доколкото лъчетерапията убива само на мястото на облъчването!Питай лъчетерапевтката ти защо?!
Чета ви и все се въздържам  , ама понякога големи глупости  пишете . И нямам предвид само горния цитат . А относно него - лечението се определя единствено и само от лекуващия лекар/лекари . Всичко е строго индивидуално и макар да има алгоритъм , лечението се определя съобразно конкретния човек . Аз лично също проведох първо лъчетерапия , после химия и сега съм на антихормонална терапия . Запознах се със жена от САЩ , която започва лечението първо с Херцептин , после се включва химията , после операцията и накрая лъчетерапията .Така , че моля не изказвайте "компетентни " мнения , като горното .

Другото което лично ме подразни и засегна - сега не мога да открия поста , ама беше свързан с медицинските сестри и хирурзите . Не сме МЪРЛИ , а сме хората които се грижат за вашите близки , много често изоставени на произвола на съдбата . Не казвам , че сме перфектни , далеч съм от тази мисъл , има още толкова много да се желае по отношение на грижите , отношението  и изцяло на сестринската професия . Но няма да позволя такива обидни квалификации , защото мила моя , която ме нарече така / отношението е показателно за цялото съсловие / , ти не си била на моето място , не знаеш как се работи с болни хора , денонощно . А аз знам , защото за съжаление попаднах  и от другата страна на барикадата  #2gunfire

Margo , хубаво ти е казала Миленка , не чети листовките , ако това те натоварва . Аз пия Нолвадекс от вече 8 месеца , от толкова си правя и Золадекс  - имам горещи вълни и то какви - направо цунами , качих няколко килца , либидото ми съвсем изчезна  , и понякога получавам крампи . Като изключим това  Mr. Green всичко друго е ОК .

Толкова от мен , дано не предизвикам буря в чашата с вода  Joy

# 427
Таничка, ако не си била ти тази, която викнахме (към 10-15 април в хирургията в Русе), че системата е откачена  и капе на земята и тя ни каза да си гледаме работата бъда така добра да не се месиш. Ако изказването е твое, ще се радвам да ми обясниш така ли се грижиш за болните. Ако не може да се справяте с болни хора- ми сменете си професиите, все  става дума за живота на човек, не за допълнително захарче към кафето. От когото съм останала разочарована и огорчена ще си го кажа и хич не ми дреме кой ще ми позволи да го квалифицирам. Пък ако искаш може да ти покажа лично епикризите от Русе и София да видиш "леките" разминавания. И кой мила моя отговорна за здравето ни госпожо,  носи отговорност в случая?

# 428
  • Русе
Mиленка, честит празник, от здраве да не се оттърваш и само щастливи моменти ти пожелавам  bouquet
Пламенчи и аз минах първо лъчетерапия, това е по преценка на лекарите,най-вероятно нямаш
засегнати лим.възли и други метастази и затова е така.
XXX това е прекрасна новина, сега си отдъхнете и го поглезете татенцето, всичко ще бъде OK. 

# 429
Таничка, ако не си била ти тази, която викнахме (към 10-15 април в хирургията в Русе), че системата е откачена  и капе на земята и тя ни каза да си гледаме работата бъда така добра да не се месиш. Ако изказването е твое, ще се радвам да ми обясниш така ли се грижиш за болните. Ако не може да се справяте с болни хора- ми сменете си професиите, все  става дума за живота на човек, не за допълнително захарче към кафето. От когото съм останала разочарована и огорчена ще си го кажа и хич не ми дреме кой ще ми позволи да го квалифицирам. Пък ако искаш може да ти покажа лично епикризите от Русе и София да видиш "леките" разминавания. И кой мила моя отговорна за здравето ни госпожо,  носи отговорност в случая?
Няма как да съм била аз , вече от 4 години не работя там  Mr. Green Пък и - с ръка на сърцето - мога да кажа , че за почти 20 години , такива думи не са излизали от моите уста .
В никакъв случай не оправдавам поведението на колежката , както казах по горе , кусурите са  в повече . Без да звучи като оправдание  -  при 50  лежащо болни  и само две сестри няма как всички да са адекватно , навреме и  и с добро отношение обслужени . За съжаление , нещата в системата не вървят към подобрение , а стават все по зле , сестринския персонал става все по малко  и скоро няма да има кой , дори и "мърли " да ни лекува . #Cussing out
А по отношение на "мърлите " - има си канален ред , когато човек не е доволен от нещо - старша сестра , началник отделение , главна сестра , директор на болницата ....за лекарите не коментирам , там си има лекарски съюз  .
Пожелавам ви , по пътя който ви предстои, да срещате все по малко "мърли" и повече читави хора и професионалисти  .
С това считам , че казах каквото имам да казвам , благодаря за вниманието .Хубава вечер .

# 430
Mиленка, честит празник, от здраве да не се оттърваш и само щастливи моменти ти пожелавам  bouquet
Пламенчи и аз минах първо лъчетерапия, това е по преценка на лекарите,най-вероятно нямаш
засегнати лим.възли и други метастази и затова е така.
XXX това е прекрасна новина, сега си отдъхнете и го поглезете татенцето, всичко ще бъде OK. 
Dianjeli, според хистологията, да-нямам засегнати лимфни възли и нямам метастази, дай Боже и да нямам Praynig. Премахнати са ми 14 лимфни възли. Притесни ме факта, че след консултацията в онкологията в София/там ми правиха операцията/ с доц.Тимчева, първо трябваше да премина курса на химията и след това лъчетерапията. Реших и двете терапии да ги карам в Стара Загора, предвид това, че аз съм от Сливен и за мен е по-удобно така. Но днес лъчетерапевтката ми каза, че почвам първо с тях. Едните ми казват с химия, днес ми казват с лъче newsm78.........и аз вече не знам.

# 431
  • Пловдив
plamenci, не се притеснявай. На мен първо ми казаха, че няма да правя никакви терапии, пък после имах лъче и химия превантивно по думите на лекарите.  Имаше жени, с рак на гърдата, с които правихме първо лъче после химио.
Успех в терапиите! Hug

От известно време Мамето ми се губи...

Хули, надявам се да си гледаш градинката и да се наслаждаваш на хубавото време.... Hug

# 432
Аз също се надявам повече да не се срещам с такива хора. И в спешното видях какъв ад е и как не може да насмогне персонала. Затова и го играя личен асистент и правя всичко. Разбирам отговор като "ей сега", "след малко" или нещо от рода, но не разбирам подобно отношение "абе я не ме занимавай". Не става дума за зле платен труд или много работа, а за човещина. Вината за окрадената ЗК и липсата на пари/ съответно добре платен и достатъчно персонал и оборудване/ не е нито в болничния персонал, нито в пациантите, но никой няма право да си го изкарва на другите.  Peace
За оплакването- оплакахме се, но аз лично не вярвам в лекарския съюз и нещо подобно- един осъден лекар няма за грешка. Ако не стана диктатор няма да мога да променя нищо за жалост , но няма да си мълча, когато видя нещо подобно.  Peace Приятна вечер и на теб

# 433
  • София
Milmich, да си жива и здрава и още мнооого години да ни черпиш! Много късмет да имаш живота! Много хубави хора да срещаш по пътя си! Много хубави мигове с любимите хора!   bouquet

# 434
  • София
Milmich, поздрави и от мен   Party Time Пожелавам ти още много, много години да се радваш на щастлив и безгрижен живот, обградена и обичана от близките и приятелите!

Общи условия

Активация на акаунт