Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 099
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • у нас - на брега на морето
Devon, на мен преди години ми правиха снимка на бял дроб по повод кашлица и ми казаха, че дробът ми бил на петна като на стар тютюнджия  от недоизлекувани бронхити и прекарани пневмонии, а аз цигара не знам от къде се пали! Аз също продължавам да кашлям и след 1.08. ще ходя на рентген в онкото, да видим какво ще излезе. Както ти е казала valentina0577, щом от три години си така, в никакъв случай не е нещо лошо!!! Ти забелязваш ли да слабееш безпричинно, да нямаш апетит, да ти е болнаво-жълта кожата, да си много отпаднала??? Сигурно НЕ! Тогава по-спокойно и се обърни малко към нетрадиционната медицина с малко мед, джинджифил, лимони  - нещо за подсилване на имунитета, докато ходиш и по доктори. Hug fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 646
Може ли лекарство,което принципно се поръчвало с държавна поръчка,човек сам да си го закупи?Баба ми се притеснява,че няма да може.Лекарството и е много скъпо,3000 лв. за една вливка.Но само да е възможно да го поръчаме,ще намерим пари.Някой запознат ли е,дали това е възможно?

# 647
Когато някое лекарство липсва, болния си го търси от чужбина и си го купува сам  TiredДържавата няма да ви върне парите, въпреки, че според мен е редно и е ДЛЪЖНА!

# 648
Когато някое лекарство липсва, болния си го търси от чужбина и си го купува сам  TiredДържавата няма да ви върне парите, въпреки, че според мен е редно и е ДЛЪЖНА!
Щом можем и ние сами да си закупим това лекарство,ще действаме.Искам баба ми да е добре.На държавата-майната и!Ако върне-добре.Ако не-...Това,че в шуменската онкология го няма,значи ли и че в софийската липсва?Как става поръчката от болниците?Поръчват се общо и после се разпределят или всяка болница поръчва според бюджета си?Въпросите ми може да са глупави,но ме извинете!Хич не съм наясно...

# 649
И аз не съм наясно, ще чакаме някой да ни каже. Но в софийската онкология ни казаха, че когато някоя лекарство липсва, то го няма навсякъде. Като го заредят в БГ- зареждат всички онкологии. Дали е точно така- не зная.   bouquet

# 650
Здравейте,моля много за ксъвет и иформация!Не вярвах,че може да се случи,но ето какво ми поднася съдбата.Преди 10 дни баща м беше приет в болница с диагноза крупозна пневмония!Подържаше температура 38гр. почти цяла седмица въпреки провежданото лечение.Направиха му скенер и там се появи гадната причина за всичко-рак на белия дроб в дясно.Рентгенолога каза че има някаква малка вероятност да е туберкулоза,но почти бил сигурен че е рак!Сега предстои да правим бронхоскопия и след резултата,ако позволява и операция!Препоръчаха ми за операция доц.Георги Калайджиев от гръдна хирургия в онкоболницата в София!Някой има ли информация за този лекар и за самата болница!Нека някой,чийто близък е минал на операция от този вид да сподели!колко може да ни струва тази операция!Ще направя каквото трябва за баща ми,но просто трябва да съм наясно,горе долу каква сума трябва да си приготвя.Финансовото ми състояне не е идеално, и ще трябва да тегля кредит!Знам че е глупаво здравето да се измерва в пари,но животът ни е такъв скапан!Ще осигуря на всяка цена пари за лечението,но моля всеки който може да ме насочи или даде информация!От няколко дни ще полудея от както видах диагнозата в епикризата!Татко е отслабнал с 10кг,не иска да се храни,казва че нищо не го боли!А аз знам,че най трудното предстой!!!

# 651
Здравейте,моля много за ксъвет и иформация!Не вярвах,че може да се случи,но ето какво ми поднася съдбата.Преди 10 дни баща м беше приет в болница с диагноза крупозна пневмония!Подържаше температура 38гр. почти цяла седмица въпреки провежданото лечение.Направиха му скенер и там се появи гадната причина за всичко-рак на белия дроб в дясно.Рентгенолога каза че има някаква малка вероятност да е туберкулоза,но почти бил сигурен че е рак!Сега предстои да правим бронхоскопия и след резултата,ако позволява и операция!Препоръчаха ми за операция доц.Георги Калайджиев от гръдна хирургия в онкоболницата в София!Някой има ли информация за този лекар и за самата болница!Нека някой,чийто близък е минал на операция от този вид да сподели!колко може да ни струва тази операция!Ще направя каквото трябва за баща ми,но просто трябва да съм наясно,горе долу каква сума трябва да си приготвя.Финансовото ми състояне не е идеално, и ще трябва да тегля кредит!Знам че е глупаво здравето да се измерва в пари,но животът ни е такъв скапан!Ще осигуря на всяка цена пари за лечението,но моля всеки който може да ме насочи или даде информация!От няколко дни ще полудея от както видах диагнозата в епикризата!Татко е отслабнал с 10кг,не иска да се храни,казва че нищо не го боли!А аз знам,че най трудното предстой!!!
Здравей!Съжалявам за това,което ви се случва! Cry Никой не вярва,че може да се случи точно ня него,но...
Калайджиев лекуваше баба ми,докато лежеше в софийската онкология в гръдно отделение.Чувала съм,че е много добър,той и Славчев,който е завеждащ отделението.Друга информация не мога да ти дам...Дано да може да оперирате баща ти!Не се настройвай за рак преди бронхоскопията!
Щом на баща ти не му се яде,не го карайте насила!По-скоро плодове да хапва или поне фрешове.Помислете и за някакъв имуностимулатор.Ние ще вземем за баба коластрата на Аквасорс.

# 652
valentina0577,благодаря много за отговора!И на мен не ми се ще да вярвам,че е най-лошото,но почти винаги става така!Искренно се надявам да греша,и ако след резултата от биопсията се окаже туберкулоза,то ние ще сме  от малкото кото ще се радват,че баща ми е болен от туберкулоза,понеже другият вариянт за диагноза ще  е на право смазващ и отчайващ!

# 653
  • Пловдив
tajmahal, не мога да ти помогна....само ще ти пожелая Успех!

# 654
vanichka75 ,много сте мили,благодаря ви куража, ще ми е нужен през следващите месеци!Но лошото идава без да пита и когато най-малко го очакваш!

# 655
  • Пловдив
vanichka75 ,много сте мили,благодаря ви куража, ще ми е нужен през следващите месеци!Но лошото идава без да пита и когато най-малко го очакваш!

То при всички нас така дойде....но важното е да не отчайвате и да продължите да се борите ( колкото и тривиално да звучи).
 Hug

# 656
# 657
Здравейте момичета! Тук съм намирала подкрепа в най-трудните моменти в моя живот, а ето, че пак се налага да се разпиша. Диагнозата ми е менингиома в малкия мозък, 2 см. Ще ми се наложи да мина по тази пътека отново и подозирам, че ще е по-трудно от предишните пъти. Диагнозата е от миналия ден, от утре започвам консултациите. Но лекарите са си лекари. Много ще съм благодарна, ако някой, имал допир до този вид тумор сподели какво да очаквам.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 23:18 от lanfear

# 658
мили момичета,на всички пожелавам здраве,кураж и късмет! Peace Praynig Hug

# 659
Здравейте,Каролка,Милмич,Хули,Сонче,Амазонка и всички дами!Привет от морето!Напоследък не съм влизала поради липса на време.Това от една страна ме отвличаше от проблемите от друга ме потапяше в други грижи.Мина месец от последната ми вливка.Преди няколко дни усетих болки в оперираната гърда и днес минах на преглед при д-р Хрусанов в Бургас.Прибирам се другата седмица към София за лъче-терапията.Но...днес малко се стресирах за кой ли път тази година...Утре ще си направя контролен ехограф,заради едно болезнено уплътнение.Миленка,стискай палци всичко да е наред Praynig.Преди месец правих миби изследване на гърдите в Дървеница,сложиха ми контрасно вещество и огледаха гърдите на скенер,в резултата пишешече няма лезии.Бях спокойна...до днес.Днес изпих лексотанчетата и седнах да пиша,защото вече незнам кому да вярвам.Моля се утре всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт