90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 221

• 25 513
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
 Добро утро  Hug
 След варивата съм на 0..минаха времената,когато свалях по половин килограм от варива  Laughing
Днес въглехидрати:
3-ягоди
о-бутерка с гъби лук и спанак
в-бутерка с шоколад
 Успешна седмица на всички и да ви донесе много минуси Wink    bouquet

# 406
Момичета,не грешите ли с тези килограми,които следите всеки ден?Все пак при загуба на вода може да имате дори килограм надолу за ден,а на другия да ги възстановите?
Отслабваща мама беше писала интересни факти за самия процес на отслабване и вариациите в кантара,но не мога да намеря поста.
Онзи ден голяма жега,голямо наливане с вода и вчера сутринта +1.100 .Днес сутринта при теглене -1.400 .За мен тук се потвърждава за приема-загубата на вода.

# 407
Със сигурност водата има голямо значение и играе главна роля колко ще ни покаже кантара!Но лично аз така си правя някакъв вид статистика след кои храни имам плюсове и от кои минуси,до колкото може да се счита за достоверно...а другото е,че сън няма да спя ако не се притегля един ден.Още със ставането скачам на кантара  Joy Освен всекидневното теглене на един календар си записвам килограмите за седмица.И си правя седмичен отчет...от него мога да кажа,че от началото на режима съм сваляла с около килограм на седмица,като в една единствена съм свалила 2 килограма,а в сегашната за първи път съм на 0 и нямам свален килограм...

# 408
  • София
Добро утро и успешна седмица на всички!

Относно меренето - аз лично за себе си след 3 години ежедневно мерене - смятам, че то е много важно за отслабването, защото наистина показва проблемните храни. Моите си ги знам с точност и се потвърждава при всяко хранене с тях. Съответно с тези, от които отслабвам.

Менюто ми за днес

з- фреш от ябълка и кафе
о - кашкавал, сирене, малко печени и сурови чушки
в - варено жито със захар, бисквити и канела

# 409
Добро утро момичета. Кантара беше дружелюбен днес сутринта, въпреки, че вчера дъвках картофена салата с царевица newsm78
Днес въглехидрати:
З - ябълки или портокали
О - харесах някаква рецепта от темата с рецептите-варен ориз с настъргана краставица
В - макарони със захар
И вода+чай колкото поеме. Хубав ден на всички   bouquet
Ориз във въглехидретен ден не се яде  Naughty

И на мен ми е въглехидратен ден днес.
З: 2 кивита
О: Бутерки с гъби и кисели краставички
В: Бутерки със сладко
Върнах се да поровя в темата за рецептите и да така си беше. От въглехидратен ден съм я взела рецептата, имаше и още няколко newsm78.
Е както и да е, ще си направя пърленки. Благодаря ти за поправката.

# 410
Здравейте фиданки.Днес се събудих в отлично настроение (не знам защо) След малко ще излизам по разходки с малката.По-късно ще отчитам почивното ми меню.Закуската е сигурна-банан.Хубав ден на всички   bouquet

# 411
ориза е за варива. Би трябвало да знаеш' иначе въпросната рецепта е варен ориз без нищо само с вода и лимонов сок и настъргана краставица. целта е освобождавае на вода от организма ако има такава , не е много приятно, но като е топло бива Peace

# 412
Да, точно тази рецепта имах предвид. Взех я от темата с рецептите, беше си оцветена в червено, както си му е реда.
Иииии минаваме на пърленки със зелен лук (рецептата е пак от тази тема, въобще всичките ми рецепти са от там)

# 413
Забравих да попитам аз за плодовия ден, според вас има ли значение, ако се яде зеленчукова салата /разбира се неовкусена/ дали е за обяд или за вечеря. Аз досега я ям за вечеря, но ми се струва, че е по-правилно да е за обяд Thinking

Иначе менюто за утре, плодов ден: купичка ягоди; 1-2 портокали; 2 кивита; 100г сурови лешници; зеле и моркови + 1/4 авокадо

за филма, аз пък не предполагах, че в мъфините изобщо няма боровинки ooooh!

По принцип няма значение, но най-добре е, да е на вечеря, защото няма въглехидрати (или поне въглехидратите в зеленате салата, направена от листни, богати на хлорофил зеленчуци, са по малко от тези на плодовете и скорбялните (нишестени,сладки) зеленчуци - кореноплодните ).
Така производството на инсулин от панкреаса, ще спре по-рано . Инсулина е единственният хормон в нашето тяло, който произвежда мазнините и за да започнат да се разгрждат те от нощните хормони , първо трябва да спре отделянето на инсулин. Иначе нощните хормони не се включват , докато имаме инсулин в кръвта - затова и ранната вечеря е бефенит, просто производството на инсулина в тялото ни спира рано.
Затова, и библията, и диетолозите ни съветват, всички въглехидрати - плодове, скорбялни зеленчуци, брашняни, бобови, зърнени,всичко сладко да е на закуска и обяд, а белтъчната храна ( която не предизвиква отделяне на инсулин или съвсем малко ) - да е на вечеря и вечерята да е рано !

Ние отслабваме единственно и само докато спим !
Затова вечеряйте рано и си осигурете поне 8 часов сън !

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 09:46 от ОтслабващаМама

# 414
Да, точно тази рецепта имах предвид. Взех я от темата с рецептите, беше си оцветена в червено, както си му е реда.
Иииии минаваме на пърленки със зелен лук (рецептата е пак от тази тема, въобще всичките ми рецепти са от там)

Някои от момичетата, писали в темата с рецептите, не са се съобразявали с цветовото обозначаване на дните, което е коментирано и в самата тема, но незнайно защо въпросните дами не са си поправили постовете, което води до объркване на всички, които ползват рецептите.

# 415
Благодаря ти още веднъж, че ми отбеляза     bouquet  (проверих си чак графика със задна дата, няма грешки слава богу,; в темата с диетите имаше и още няколко "въглехидратни" с ориз и аз си ги копирах всичките, защото много обичам ориз  Laughing)

# 416
Добро утро и от мен, фиданки! Хубава и минусова седмица желая на всички ви. Hug

След вчерашен ВХ, и задължителната ми сладка вечеря имам минус, както винаги. Щастлива съм, регулирах другото задължително плюсче, след бобов. ooooh! ( вече не знам какво да ям в него, пробвала съм картофи, ориз, царевица, леща, грах, зелен фасул...и все +...не очаквам минус, но поне да задържах  Crossing Arms)

Днес плодов, до момента изпих чаша топла вода, и чаша кафе, чакам да мине още малко време и ще закуся с един банан. После отивам на дълъг пазар, и за днес съм решила да си взела круши (имам проблем и аз с ВЦ-то  Sad ), сини сливи сушени, киви и ядки. Crazy

Преди МЦ съм, и апетита ми е зверски, не знам как ще го удържа. Днес ми е 24-ти ден, много се гордея със себе си, че издържах досега, и то без прегрешения, никога не съм вярвала, че ще успея. Толкова съм щастлива. bowuu

Имам въпрос за утрешния си белтъчен ден. Спазвам правилото да ям на обяд и вечеря едно и също. Утре обаче ще приготвя октопод + зелена салатка, но ще е за вечеря. Какво да ям на обяд, след като няма как да е същото, но ми се иска да е най-близко възможно.  (риба ли някаква да е?) Thinking

# 417
Мисля, че може риба или калмари например.

# 418
Ден последен, плодов! Заредила съм се с кивита, ябъки и един грейпфеут за разкош! След малко започвам със закуската! В началото на диетата бях сигурна, че няма да издържа до края, а сега съм сигурна, че ще отслабна още! Установих, че от Парацетамол задържам течности и най- вероярно утре ще свърша диетата с воден ден! Много ме е яд, че точно накрая няма да имам реален резултат заради едно тъпо хапче. Предния път когато пих парацетамол 3 дни кантара беше откачил. Сега явно ще е пак така!
Успешен ден!

Браво Диетична  Sunglasses, за успешната диета  newsm10!
Съветвам те, обаче,  да не правиш воден ден, нали току що си правила, водни дни толкова на често, един след друг, само ще забавят метаболизма ти !
По-добре направи още една истинска Четворка, преди да влезеш в Почивката.
В Почивката, ако я правиш правилно, тялото продължава да сваля от теглото си !

# 419
  • UK
Алия, във варива пробвала ли си зърнени елда, просо, булгур, киноа? Аз винаги съм минус след тях. След вчерашното просо съм -400.
Днес въглехидрати, правя хайвер от грис, дано стане хубав, мисля да е такова менюто и за обяд и за вечеря, с печени чушки и някаква прясна салата - маруля или домати. За закуска банан.

Общи условия

Активация на акаунт