90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 221

• 25 513
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Привет мацки и от мен преди няколко дни приключих с 3-те месеца,доволна съм от резултата след последния воден бях 57,6кг но тези 3-4 ден малко разпуснах и и резултата е почти 1 кг +  Embarassed
Въпросчето ми е има ли проблем да я продължа диетата без да правя почивка?
Извинявам се ако е обсъждам този въпрос  Simple Smile

# 391
  • в окото на щастието !
   Хаааа,вече и доброволно взехте да си предавате ключовете , браво ,браво  Laughing  Поднасям поздрави на  Кака Дака и Дара88 за успешния край на първо завъртане . Ама отчитайте се и през почивката ,че да черпим опит и вдъхновение и от вас   bouquet  bouquet
Привет мацки и от мен преди няколко дни приключих с 3-те месеца,доволна съм от резултата след последния воден бях 57,6кг но тези 3-4 ден малко разпуснах и и резултата е почти 1 кг +  Embarassed
Въпросчето ми е има ли проблем да я продължа диетата без да правя почивка?
Извинявам се ако е обсъждам този въпрос  Simple Smile
Мацка ,ми още 3 месеца има почивка по правила , и трябва да ги следваш и даже да свалиш още 1-2 кг , за да са завършили процесите в организма ти и за да не връщаш килата .А не да разпускаш с безразборно хранене. Направи си почивката както трябва и няма да има нужда да продължаваш с режимни четворки . Успех

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 21:56 от bobybonta

# 392
Моето меню днес :

Ден 7 - Брашнян

2 чаши гореща вода на ставане

5:00 - 5 сушени сливи
9:00 - круша

12:30 обяд - започнах с желе от 2сл смляно ленено семе накиснато с вода,120 грама японски спагетки Соба ( спагетки от елда - 30% и пшеница), със 350 грама зеленчуци от замразен зеленчуков микс( китайски), запържени в 1чл зехтин с чесън и джинджифил и поляти със 2-3 лъжици соев сос, салатка от 2 морковчета и листа от целина с 1чл зехтин и оцет, 300 мл зеленчуков бульон на края.

17: 00 - вечеря - започнах с желе от 2сл смляно ленено семе накиснато с вода, кафена чашка овесени ядки, запарени с гореща вода, поръсени с кокос, канела и какао , подсладени с 2 сл мед + 2 чашки боза - собственно производство  - страхотна, ферментирала, кисела , леко алкохолна и ледена   Crazy , малко фъстъчки и черният шоколад.

3 литра вода ѝза деня , отделно от сутрешната.

Гледахте ли филма, който сложих вчера  ?
Желето от смляно ленено семе накиснато с вода е следствие от него - извличало токсините от червата .

ДОМАШНА БОЗА
Скрит текст:

Бозата е типично за България и Балканския регион гъсто, слабоалкохолно питие с възсладък или възкисел вкус. Приготвя се от различни брашна (ечемик, овес, царевица, пшеница), но най-качествена и най-вкусна е бозата от просено брашно.

За бозата и бозаджийниците в София през годините между двете световни войни можете да прочетете тук.

Предлагаме ви описание за приготвяне на боза в домашни условия. Рецептата е за 5 литра.

Необходими продукти:

5 л вода
5 чаши брашно
2 чаши захар
1 чаена чаша боза или специално приготвена закваска

Начин на приготвяне:

Брашното се препича до бледорозово, като се внимава да не прегори ( бърка се по време на печенето). Разтваря се в малко хладка вода. Така получената смес се изсипва в съда с останалото количество вода и се поставя на огъня. Добавят се двете чаши захар и се бърка, докато заври. След завирането продължава да се бърка в продължение на 5-6 минути. Оттегля се от огъня, охлажда се и след това се досипва или 1 чаша боза, или 1 чаша от предварително приготвената закваска.
Съдът се държи 2-3 дена на топло да ферментира, след което се държи на хладно да доферментира .
Когато готова на бозата се добавя е още захар на вкус.
След това се налива в бутилки и се съхранява в хладилник.

Закваска за бозата

Необходими продукти

1-2 лъжици препечено брашно
1 чаша хладка вода
1 лъжица захар

Приготвяне на закваската:

Препеченото брашно се размива във водата и се прибавя захарта. Оставя се на топло 2-3 дни да шупне, като от време на време леко се разбърква.

Забележка:

Прибавяната към основната смес чаша боза или закваска може да се замени с 6-7 леко навлажнени и натрошени филии от черен хляб или сухар или 6-7 супени лъжици хлебно тесто (с мая).

Имаме основание да предполагаме, че би могла да се използва като прибавка малко мая, размита с вода и лъжичка захар и оставена да ферментира.

За да станете добър бозаджия, очевидно трябва да експериментирате.  

Приятна вечер на всички !

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 22:46 от ОтслабващаМама

# 393
Така, след тази критична седмица в личен план и пред разболяване, прихванала съм май вируса на синчето, съм ужасно щастлива, че изчаках ВГХ си ден да хапна сладичко:

закуска: 2 ябълки
обяд: аспержи на фурна, хляб и задушени моркови; режимната пица само я опитах, децата решиха, че е много вкусна Crazy
вечеря: извареничета с мед + лентичка шоколад

дама, може ли да постнеш рецептата за  картофи с моркови и подправки на фурна, ако не те затруднявам

Филмът го гледах още преди, когато някой друг го беше пуснал в тук в темата, и мое лично мнение е, че първата част е поднесена доста нагледно, според мен особено подходящо за хора, които сега започват да се интересуват от здравословно хранене или по-скоро с какво точно се хранят, ако наблягат на "индустриализирана храна" и "бързо хранене", но втората част е леко тенденциозна Peace

# 394
Кой заключваше кухните, предавам ключа за моята Simple Smile
Финиширах в 18 часа с 5 грейпфрута, 1 шепа орехи и 3 л. вода
Утре белтъчен. Мисля пилешка супа със зелена салата. И вече се моля за wc, че станаха 6-7 дена. Опитах киви, круши, зелена салата, но уви.

Шанел, вземи някакво очистително - 7 дена е много, чай от сена или псилиум хъск( дългият живовляк) или английска сол - питай в аптеката да ти препоръчат нещо - не стой така !
Защо само грейпфрути ядеш , те нямат целулоза - яж повече плодове с целулоза,  опитай и накиснато ленео семе преди храненето и на обед и на вечеря

# 395

Филмът го гледах още преди, когато някой друг го беше пуснал в тук в темата, и мое лично мнение е, че първата част е поднесена доста нагледно, според мен особено подходящо за хора, които сега започват да се интересуват от здравословно хранене или по-скоро с какво точно се хранят, ако наблягат на "индустриализирана храна" и "бързо хранене", но втората част е леко тенденциозна Peace

Така е има и малко реклама - но филма има изключително полезна информация , например как действа алое вера, на какъв принцип , аз не знаех .

Пък и резултатите им са зашеметяващи ! Хубави колкото и 90дневната диета ! Laughing

# 396
Забравих да попитам аз за плодовия ден, според вас има ли значение, ако се яде зеленчукова салата /разбира се неовкусена/ дали е за обяд или за вечеря. Аз досега я ям за вечеря, но ми се струва, че е по-правилно да е за обяд Thinking

Иначе менюто за утре, плодов ден: купичка ягоди; 1-2 портокали; 2 кивита; 100г сурови лешници; зеле и моркови + 1/4 авокадо

за филма, аз пък не предполагах, че в мъфините изобщо няма боровинки ooooh!

# 397
Кой заключваше кухните, предавам ключа за моята Simple Smile
Финиширах в 18 часа с 5 грейпфрута, 1 шепа орехи и 3 л. вода
Утре белтъчен. Мисля пилешка супа със зелена салата. И вече се моля за wc, че станаха 6-7 дена. Опитах киви, круши, зелена салата, но уви.

Май, май имам твоя проблем Sad

# 398
 Здравейте.
 Отчет за днес:
з-банан
о-пил.пържолка от бут на скара,1 кюфте,маруля
в-пил. месо с моркови и лук на уок,маруля

Вечерята си ми беше към 17.30 ч.,ама към 21.00ч. като седнаха всички на масата и аз седнах и пих биричка Blush Много ми липсваше по време на режима(не че сега е позволена).

# 399
Добро утро момичета. Кантара беше дружелюбен днес сутринта, въпреки, че вчера дъвках картофена салата с царевица newsm78
Днес въглехидрати:
З - ябълки или портокали
О - харесах някаква рецепта от темата с рецептите-варен ориз с настъргана краставица
В - макарони със захар
И вода+чай колкото поеме. Хубав ден на всички   bouquet

# 400
Добре утро момичета. Днес се чувствам значително по- добре от вчера и съм станала рано рано да уча.
Обръщам се с вас с молба да ми изпращате вашите режимни рецепти на ЛС или по пощата, тъй като благодарение на Галче установих, че някои от линковете на стр.1 не работят заради закриване на сайта на който са качени. няма как да възстановя тези рецепти, затова ви предлагам да ги събера и да ги кача в dropbox примерно или в друг сайт. Имаме време до следващите теми Simple Smile

Иначе аз днес ще бъда на белтъчини. Меню ще отчитам довечера  bouquet

# 401
Ден последен, плодов! Заредила съм се с кивита, ябъки и един грейпфеут за разкош! След малко започвам със закуската! В началото на диетата бях сигурна, че няма да издържа до края, а сега съм сигурна, че ще отслабна още! Установих, че от Парацетамол задържам течности и най- вероярно утре ще свърша диетата с воден ден! Много ме е яд, че точно накрая няма да имам реален резултат заради едно тъпо хапче. Предния път когато пих парацетамол 3 дни кантара беше откачил. Сега явно ще е пак така!
Успешен ден!

# 402
Привет и от мен с отчет за 46  режимни дни.
Резултатите след първи ВОДЕН бяха задоволителни/ - 5кг, -4 см. от ханш, -2 ГО, -5 см талия и -3 см бедро/.
Сега, след още 4 четворки съм олекнала с още 2 кг. и по 2 см. от мерките. Нормално имам задържане, ако си вървя с тези темпове/ 1 кг. на 2 четворки/ ще постигна желаното за тази врътка, а именно -15 кг.  Wink
Досега с предните завъртания/ 2 бр/ на режима се справях, уви  с режимна почивка не мога да се похваля Confused. Затова и продължавам да съм в редиците ви. Много се надявам/ затова и ежедневно се мотивирам тук от ветераните/ този режим да стане начин на хранене доживот. Ако преди се чудех на Нана/ шапка и свалям на волята!/, то сега съм напълно наясно защо е тук и продължава с режима.Явно и аз ще се пенсионирам тук  Laughing.
Момичетата, завършили тия дни режима - в почивката бъдете още по-стриктни, че именно там се изтърват нещата, а тя си е част от режима!
Имате чудесни резултати, от сърце ви желая да ги запазите и увеличите -   bouquet

Да отчета и вчерашен плодов
з. ябълка, кафе и чаша топла вода
о.2 ябълки
сз. банан и половин шепа суров микс/ открих такъв читав, на страхотна цена в СВА, 160 гр за 3,50 бадем, лешник, кашу и стафиди/
в.грейпфрут и останалите ядки
Водата малко ми куцаше...няма и 2 л. Респективно и нямам по-читав  -  след плодов..... Confused

# 403
Добро утро момичета.! Тази сутрин много се зарадвах като се метнах на кантара и видях 78кг(-1.4) за разлика от вчера. Нещата май потръгнаха след голям застой.
Днес въглехидратен, утре плодов и други ден втори воден.
За днес менюто ще да е макарони с лютеница, че доста време не съм си правила.
Хубав ден ви желая.!!!

# 404
Добро утро момичета. Кантара беше дружелюбен днес сутринта, въпреки, че вчера дъвках картофена салата с царевица newsm78
Днес въглехидрати:
З - ябълки или портокали
О - харесах някаква рецепта от темата с рецептите-варен ориз с настъргана краставица
В - макарони със захар
И вода+чай колкото поеме. Хубав ден на всички   bouquet
Ориз във въглехидретен ден не се яде  Naughty

И на мен ми е въглехидратен ден днес.
З: 2 кивита
О: Бутерки с гъби и кисели краставички
В: Бутерки със сладко

Общи условия

Активация на акаунт