Политически идеологии ! Къде е разковничето !?

• 21 426
  • 663
  •   1
Отговори
# 615
А ти къде освен в България си живяла джи пи , че се изказваш за цял свят с такава категоричност ?  ooooh! За жалост страната печели повече от камериерките за които приказваш отколкото от теб и твоята продукция. SadКолко жалко нали ?

Не е жалко, защото не е истина, скъпа.  Mr. Green

Аз чета икономическите статистики за страните - не цитирам пропагандни филмчета за Фидел.

# 616
  • London
Модерно е да наричаш пропаганда всичко , което не ти изнася разбира се. А дали изгледа и един от документалните филми е отделен въпрос. Grinning Но не ти гледаш филмчета за Бойко и подслушвателни простотии за ПЕДЕРАСИ и др. свежи теми доказващи колко добре върви България напред.И до този светъл извод стигна докато се разхождаше около безбрежното море от панелки , сред опърпания народ , сред множеството бездомни кучета и котки , сред лайната на детската площадка от катерушки ръждясали във времето , сред магазините в които се пазарува колкото да не умреш от глад....радвам се , че не ми се налага да живея гледайки тази коварна мизерия. Навярно и аз щях да сложа розовите очила и да си представям Шанзeлизе.... newsm78 Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 18:06 от La Catrala

# 617
Jp това, че ти имаш работа и изнасяш, няма общо с цялостната картинка. Не виждаш ли хората, че масова нямат пари за хляб?
Или пасти да си купят....

# 618
е , чак пък за хляб , не се оливайте толкова ...

кои са тия хора , които нямат пари за хляб ?

# 619
La Catrala, хубаво е да разбереш, че има повече от една истина. Аз не живея твоя живот и ти не живееш моя. Всеки има право и дори задължение да урежда собствения си живот по начина, който намира за най-добър.

Същественото в случая е да не се изживява като нечия жертва и да чака някой да му реши проблемите.

Аз не ти обяснявам какво можеш и не можеш да си позволиш в Англия, нито колко са гадни англичаните - ти си живееш там, направила си своя избор.

Не виждам защо изпитваш нужда ти да ми обясняваш как аз живея - при положение, че нямаш ни най-малка представа от това.

Ibsena_, 200 000 българи са празнували Великден само в Гърция. Не ги знам какво са яли там.

# 620
  • London
JP мен не ме интересува ти как живееш , а ме разсмива факта , че отричаш всеобщата мизерия в България. Simple Smile))  Mr. Green

# 621
  • London
Българите отново счупихме рекорда по най-  ниски доходи в Европа. Това сочат последните данни на Евростат. Ние вземаме средно по 4395 евро за година, докато датчаните примерно вземат по 58 640 евро годишно.

Ние сме най- бедната страна в Европа
С най –  завидни парични доходи в ЕС са германиците, които годишно вземат по 42 хил. 500 евро и белгийците съответно с 45 хил. 215 евро. По – впечатляващ обаче е факта, че по – хубави заплати от нас вземат дори румънците, естонците и латвийците. Българите сме с най – ниската минимална заплата в цяла Европа- 138 евро, докато  дори в Румъния към момента тя е 162 евро.
Освен това в цяла Европа все още се наблюдава тенденцията жените да вземат доста по – малко пари в сравнение с представителите на силния пол. Най – отчетлива е разликата в заплащането мъже – жени в  Естония и Австрия. Поне по този показател България не е в черния списък, а дори се намира в т.н.р златна среда т.е разликата в заплащането между двата пола не е толкова осезаема,  но какво ли значение има като и едните,  и другите мизерстваме на фона на доходите на останалите европейци.

# 622
JP мен не ме интересува ти как живееш , а ме разсмива факта , че отричаш всеобщата мизерия в България. Simple Smile))  Mr. Green

Като не те интересува, не ми обяснявай как живея. Това с ръждясалите катерушки и прочие си го пази за пред англичаните -  може пък да ти подхвърлят някой по-щедър бакшиш. Simple Smile

# 623
JP мен не ме интересува ти как живееш , а ме разсмива факта , че отричаш всеобщата мизерия в България. Simple Smile))  Mr. Green

след 45 години комунизъм няма как да е друго ,
 Източна Германия кога ще достигне Западна , а там вече са налети 1 трилион евро и пак достигането е мираж  ...

затова главната цел е да се държат комунистите далеч от властта , че и еврофондове ще спрат пак и по-зле ще стане  ...

# 624
затова главната цел е да се държат комунистите далеч от властта , че и еврофондове ще спрат пак и по-зле ще стане  ...
Главната цел е да се държат безхаберните далеч от властта - иначе и еврофондовете няма да ни помогнат.
Тази мантра на ББ - "на тях им ги спряха, защото са комунисти, на нас ни ги дадоха, защото сме пичове" се оказва много действена. Иначе колкото едните са комунисти, толкова и другите са пичове.

# 625
да , и от Брюксел искаха комунистите далеч от властта и фондовете бяха един намек за това , доста твърд при това ...

# 626
да , и от Брюксел искаха комунистите далеч от властта и фондовете бяха един намек за това , доста твърд при това ...

Затова започнаха да ги освобождават още през май 2009-та. Живеем с остарели понятия и се мъчим с тях да оправдаем настоящата немощ. Жалка и тъжна картинка отвсякъде.

# 627
  • London
Ще кажеш , че тия фондове отиват в народния джоб Crazy! Няма др. освен хорицата от преди промените , същите са си във всички партии и цветове. Не знам как изобщо ги различавате. Thinking newsm78 Ана Каренина това което приказваш за далече от държавните ръце фондове и прочие ми прилича на неолиберално изказване. ShockedПросто трябва държавата да с еуправлява от ''ХОРА'' и всичко ще е наред , като си избирате ''ЖИВОТНИ'' ще си патите това е. Отделен е въпроса , че дори няма кой да избереш , оказва се , че няма хора за избор. Joy

Джи Пи , ако смяташ , че ме обиждаш като намекваш , че съм камериерка или чакам от някой бакшиши си сбъркала. Joy Но не съм тук да се доказвам аз каква съм , нито имам желание да го правя , защото няма да можеш да преглътнеш после от злорадство. Та мисли си , че чистя кенефи и се радвай , както си представяй , че преживявам с 1000 паунда на месец и едвам свързвам двата края. Бъди щастлива с една дума Simple Smile)))))

# 628
  • Варна
Информация и видеа и тн мога винаги да ти предоставя , но ме съмнява да говориш испански та няма да ти послужат много. Thinking

Ама аз питам ходила ли си - не дали си гледала филмчета? Simple Smile Е?

Хексе, аз работя над 15 години в сфера, в която само изнасяме. Simple Smile И не съм само аз.

Тъй че сигурно зависи от гледната точка има ли, няма ли износ.

Колко изнасяте и какво изнасяте? Доколкото знам износът ни е предимно зърно, скрап, дървесина и може би някакъв минимален процент лекарствени продукти.
Преди няколко дни пак се случи да се заговорим с една потребителка и познай, разбира се оказа, че жената печели много добре, изцяло е в белия бизнес и си плаща данъците, за разлика от лошите си колеги на сиво.
От това следва, че цялата държава цъфти и върже, само че тези лошите от сивата икономика са много алчни и  не си признават доходите.
Та сигурно зависи от гледната точка..

# 629
  • London
В Чили народа се е вдигнал на протести иска безплатно и добро здравеопазване достъпно за всеки чилиец. Ние още да си дремем и да обясняваме колко добре живеем и да ни мързи да си търсим правата.

Слушайте какво казват тези хора за уж цъвтящото Чили , което се управлява от неолиберална върхушка. Явно цъвти пак нечий джобец олигархичен за сметка на тези в низините.

Общи условия

Активация на акаунт