Политически идеологии ! Къде е разковничето !?

• 21 425
  • 663
  •   1
Отговори
# 300
Ти пък, да не сме критикували статуквото. Хайде в ляво.  Mr. Green
Между другото и Цветанов напоследък все това повтаря.  Thinking

# 301
Ти пък, да не сме критикували статуквото. Хайде в ляво.  Mr. Green
Между другото и Цветанов напоследък все това повтаря.  Thinking

Какво точно повтаря? Какво ляво, къде?

# 302
Че само мафията печелела от протестите/критиките срещу статуквото.
Всъщност май не съм те разбрала правилно относно кое статукво говориш. Peace

# 303
Че само мафията печелела от протестите/критиките срещу статуквото.
Всъщност май не съм те разбрала правилно относно кое статукво говориш. Peace

По-назад го написах с червено. Не претендирам за изчерпателност. Към написаното може да се добави много.

И в другите подобни теми го публикувах, но не виждам дискусии.

Някои не се умориха да ни набиват в главите, че трябвало непременно да гласуваме. Ако не гласуваме сме нямали право да критикуваме!   Shocked Shocked Shocked
А ако сме гласували ще ни кажат да се сърдим на избранниците си! А те едни избранници.....

Струва си да осведомя непросветените как се гласува тайно в парламента. Събират парламентарната група и пускат в джоба на всеки бюлетината. Информацията е от мой роднина, който беше депутат преди години.

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 00:30 от vl

# 304
Колко свободни може да сме, Пънки? И да се изнесем в някоя наследствена къщичка и да си заформим собствено стопанство пак трябват пари. За всичко трябват. И до там със свободата. А и не може да не те касае политиката и администрацията, защото щеш не щеш един ден опираш до тях. Най-малко данък сгради трябва да плащаш и все ще опреш до здравеопазване и полиция.
Чек, никога не съм казала, че трябва това да правим. Simple Smile Колкото до парите, аз съм за премахване на монитарната система. Grinning И не разбирам агресията , с която говорим за идеи. Tired

# 305
Колко свободни може да сме, Пънки? И да се изнесем в някоя наследствена къщичка и да си заформим собствено стопанство пак трябват пари. За всичко трябват. И до там със свободата. А и не може да не те касае политиката и администрацията, защото щеш не щеш един ден опираш до тях. Най-малко данък сгради трябва да плащаш и все ще опреш до здравеопазване и полиция.
Чек, никога не съм казала, че трябва това да правим. Simple Smile Колкото до парите, аз съм за премахване на монЕтарната система. Grinning И не разбирам агресията , с която говорим за идеи. Tired

А какво значи монетарна с-ма? Евентуалното и премахване с какво ще ни ощастливи?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B … D0%B8%D0%BA%D0%B0

# 306
вл, От зимата се бутам в политически теми, научих толкова термини...И каква полза? Останах си на старото мнение...Правителствата са вредни, банките заробват, почти никой не работи това, което обича и което му носи радост,...но може би хората така искат-да бъдат икономически единици...Ще се опитам да не влизам в такива теми...Лека нощ и късмет! Hug

# 307
  • London
Резюмето
Цитат:
През 80-те години търговията на България със СССР и СИВ е между 70% и 80%.  Това на практика е най-висок дял и съответно най-висока зависимост в сравнение с останалите нови страни членки на ЕС.  За сравнение, делът на СИВ в общата търговия на бившата Чехословакия възлиза на 51-52%, на Румъния - по-малко от 30%, на Унгария и Полша - между 40% и 50%.  В края на 80-те години износът за страните от Европейската общност възлиза на 4-5%, а вносът е 9-10% от общата търговия.  Митът, че България в началото на 90-те години е загубила руските пазари, както и предположението, че те биха могли да бъдат запазени, са чиста глупост.  Не е пресилено да се каже, че разходите по преориентирането на износа към ЕС и други части на света, т.е. фалитите на предприятия и безработицата на 90-те години са следствие на политиката на Живков и БКП
..................
"Само шепа хора знаят, че за целия период от 1944 г. до 1997 г. почти не е имало устойчив икономически растеж.  Според една икономико-статистическа конвенция устойчив е всеки ръст на БВП за период от три и повече години.  Такива периоди има три от по около три години – в края на 1940 и началото на 1950-те, в края на 1960-те години, макар и от тях дългосрочният ефект да е фалшивата икономика, която описвам. (5)
...................
Пенсионната система е в криза от края 1950-те, по демографски причини, породени от насилствената индустриализация. Оттогава са и проблемите на държавната топлофикация, преорганизирана по съветски образец през 50-те години.  През 60-те години е „реформирано” и управлението на водните ресурси.  Това (заедно с разрушаването на частната собственост) е основната причина за проблемите с наводненията през 2004 г. и 2005 г.  Пак тогава е одържавена поземлената рента на ТКЗС.  Това създава проблеми през 1992 г. и след това, до поне 1998 г.  Това са проблеми с реституцията на земята, напояването, използването на машини в земеделието – накъсо: с капитала и ефективността на земеделието и проблеми с цената на земята за нейните собственици.
"На жизненото равнище на днешните граждани влияят и влияят безумните стопански проекти.  Класическият пример е „Кремиковци”, построен въпреки отрицателната оценка на перспективността на предприятието.  Комбинатът почти никога не е работил при нормално изчислена печалба, през 1994 г. изпи водата на софиянци, през 1996-1999 г. струваше на българските около 900 милиона днешни лева неизплатени стокови кредити (електричество, газ, горива и вода), през периода 1999-2003 г. бе проблем за около 12 хиляди работници – съкратени или принудени да напуснат, през 2008-2009 г. за още 3-4 хиляди.  Фалитът на „Кремиковци” струваше 18% от продажбите на НЕК, почти 25% от търговските превози на БДЖ и почти 90% от оборота на две дунавски пристанища.
.......................
След 2002 г. се оказа, че най-големият проблем със строителното наследство на комунизма и късния Живков ще бъде АЕЦ Белене.  По груба оценка преките разходи (т.е. без да се смятат пропуснатите ползи, плащания под масата и закъснения) биха били за новата АЕЦ Белене биха били около 12 милиарда евро, 1/3 от БВП за 2010 г.  Въпреки това господата Симеон Втори, Станишев, Първанов и доскоро Борисов го пробутват в незнайно чия угода. (6)
........................
Изобщо енергетиката на България, част от която от началото на 1980-ге години е и проектът „Белене” е следствие на съветизацията на икономиката на страната.  Тя е изградена да работи със съветски доставки, да захранва с енергия промишлена система, която преработва съветски ресурси и ги препродаван по международни цени.
........................
Зад всички грешни политики от времето на прехода стои светогледът от времето на комунизма.  ЕС и членството на България в съюза не помагат много на декомунизацията.

Източник  http://desebg.com/2011-01-06-11-52-00/872-2012-09-06-23-05-37
Не съм привърженик на Т.Живков , но да го обвиняваш само него , че 23 години лапа мухите България ми се струва много несериозно. А цирка , че едно предприятие е на загуба с цел да се приватизира е стара китайска приказка. Ако не схващате предприятията нарочно се довеждат до фалит заради целяната приватизация от която не печели никой от нас разбира се. А с този текст криминалния Костов ли защитаваш ????  ooooh! Предполагам , че още 500 години ще е виновен Живков , а шайката ви крадци , които станаха милионери са по-чисти от светец. Той понеже Костов имаше блестящо управление в този парламент няма и да влезе..... , дано поне в панделата някой се сети да го прибере , ако не друго.

# 308
  • London
Малко за любознателните за Пепе Мухика президент на Уругвай. Най-бедния президент в света Simple Smile Надявам се някой да не вземе пак да плюе по човека , защото малко или много ще е недостойно !

Той живее в скромните условия на обикновена ферма и дарява по-голямата част от заплащането си. 77-годишният Хосе Мухика обитава къща, чиято пералня се намира извън нея. Водата за прането идва от кладенец в двора, обрасъл с плевели. Само двама полицаи го охраняват, както и Мануела – трикрако куче. Това е уникалната „резиденция”, която си е избрал. Мухика се отказва от луксозната къща, която уругвайската държава предоставя на лидерите си и заживява във фермата със съпругата си. До нея се стига по черен път. „Може да изглеждам луд и ексцентричен възрастен човек, но това е свободен избор”, коментира той. В свободното си време президентът и жена му работят във фермата си – отглеждат цветя. Той води този суров начин на живот, като същевременно дарява 90% от месечната си заплата на стойност около 12 хил. долара на благотворително дружество. Това всъщност го прави най-бедният президент в света. „Живял съм по този начин през по-голямата част от живота си”, казва той. „Мога да живея само с това, което имам.” Благотворителната му помощ подпомага бедни хора и предприемачи, които желаят да стартират малък бизнес. След като дарява парите той получава грубо около средната работна заплата в Уругвай – 775 долара месечно. През 2010 г. посочва в годишната си данъчна декларация, че богатството му възлиза на 1800 долара – толкова струва неговият Volkswagen Beetle модел 1987 г. Тази година той дарява половината от собствеността си – земя, трактори и една къща. Те струват общо около 215 хил. долара. Мухика е избран за държавен глава на Уругвай през 2009 г. Той прекарва 60-те и 70-те години като активен борец в редиците на уругвайските партизани по това време – група, която вдъхновява кубинската революция. Прострелван е 6 пъти. Прекарва 14 години в затвора. Повечето от тях изживява в много сурови условия за живот и в изолация, докато е освободен през 1985 г., когато Уругвай се връща към демокрацията. По думите му повечето от световните лидери страдат от „сляпа идея-фикс да постигнат растеж и потребление, сякаш противното би означавало края на света”.

Адмирации пред този мъж !!! Не вярвам в България някога да имаме подобен президент , българина го влече да гласува за тарикати.

# 309
Въпросът е не какво го влече българина, а какво ще му натрапят. Тук някои бяха побеснели за това, че Плевнелиев не искал да живее в Бояна! Щяло да излезе по-евтино!  Shocked Shocked Shocked

Последно какво стана не зная. Някога Желю пътуваше с редовните полети на "Балкан", а Блага обяви, че вицепрезидентският пост е излишен и се оттегли доста преди да е изтекъл мандата и.
Желю даваше на изоставените деца една трета от заплатата си.
Преди 9.09.1944г. Иван Багрянов е бил министър без заплата! Обяснил е, че доходите от неговото стопанство във Воден му стигат, а деца нямал.

# 310
Правителствата са вредни, банките заробват, почти никой не работи това, което обича и което му носи радост

Ти какво предлагаш всъщност. Ок, премахваме парите. И? Аз съм примерно инжинер-химик - ще ми разкажеш ли как точно се прехранвам?

La Catrala, бедността не е добродетел. Основната част от бедните в развитите страни са просто мързеливи или необразовани.

Не ми разправяй за кладенеца му, а колко добре живеят уругвайците. Щото това му е работата на Пепе Мухика - не да пасе овце или да пере на ръка.

# 311

La Catrala, бедността не е добродетел. Основната част от бедните в развитите страни са просто мързеливи или необразовани.

Shocked
Много жалко за теб, ако така мислиш наистина.
Мога да те уверя, че едно китайче, което живее на площ 3кв м и яде почти само ориз е в пъти по- образовано и трудолюбиво от американските си, че и от европейските си връстници.

Не е изненадващо, че сме стигнали до тук- 2/3 от световното население да притежава 3,3 % от благата, щом западното население счита, че бедността е белег на мързела.  ooooh! ooooh!

# 312

Shocked
Много жалко за теб, ако така мислиш наистина.
Мога да те уверя, че едно китайче, което живее на площ 3кв м и яде почти само ориз е в пъти по- образовано и трудолюбиво от американските си, че и от европейските си връстници.

Не е изненадващо, че сме стигнали до тук- 2/3 от световното население да притежава 3,3 % от благата, щом западното население счита, че бедността е белег на мързела.  ooooh! ooooh!

Ти не можеш или не искаш да четеш? Оставям въобще настрани това за китайчетата колко е вярно. Говоря в рамките на една развита страна - бедните са като цяло по-необразовани и работят по-малко. Или и Филиповци е пълно с ерудити? Или някое гето във Франция...

# 313
И как реши, че парите те правят по- трудолюбив и по- образован?
Откъде накъде едно циганче, ще е по- глупаво и мързеливо. Един пенсионер на село работи 10 пъти повече от един 25 годишен нехранимайко в столицата. Ама първият е беден.
Това базира на старт в живота, а не какъв си всъщност.
И ето там трябва да се намеси дървната политика, за да може всеки да се развива.

# 314
И как реши, че парите те правят по- трудолюбив и по- образован?

Не, смятам, че трудолюбието и образованието в по-голяма степен водят до изкарване на пари, а не обратното.

Аз съм израсла в прехвалените времена на общодостъпно образование - когато всички можеха да си позволят финансово елитна гимназия или университет. Наблюденията ми върху десетки хора от моето поколение показват, че връзката между представянето в училище и продължителността на образованието от една страна - и финансовото благополучие на по-късен етап от друга, е много пряка.

И една поправка по отношение на циганчето от твоя пример - говоря за образование, не за интелект. Макар и свързани, далеч не са едно и също нещо.

Общи условия

Активация на акаунт